70+ türkiz hálószoba tervezési ötlet

70+ türkiz hálószoba tervezési ötlet

Ha a nappali a ház szíve, akkor a hálószobát nyugodtan lelkének nevezhetjük. Ez a félreeső hely a pihenésre és a nyugalomra rejtve van a kíváncsiskodó szemek elől, ezért mindenki azt szeretné, ha egy ilyen meghitt helyiséget a béke, az otthonosság és a kényelem légköre borítana be. A türkiz segít megbirkózni egy nehéz feladattal. Az ég-óceán árnyéka különleges gyengéd energiát sugároz. A pszichológusok arra a következtetésre jutottak, hogy a türkiz hálószoba pozitív hatással lehet az ember pszichológiai egészségére, ami nagyon fontos a modern elfoglalt emberek számára..

Türkiz szín és kombinációk vele

A türkiz árnyalatok valóban gazdagok és eredetiek lehetnek más semleges vagy hasonló színek hátterében. Annak ellenére, hogy a türkizt meglehetősen fényesnek tekintik, alapja tarka és természetes is lehet. Ennek az árnyéknak a legnépszerűbb színei az ég-türkiz, a türkiz-zöld és a smaragd.

Különösen sikeres türkizkombinációk kombinációi különböztethetők meg más testvéreivel. Például a türkiz és a pasztell színek (fehér, szürke, bézs) kombinációja kiváló példa lesz a belső terekben való visszafogottságra és nyugalomra, rózsaszín vagy arany hozzáadásával a szobát műalkotássá varázsolja, kombinálva a barna vagy fekete akarattal adjon a szobának egyfajta fényességet és eleganciát.

Egy másik szokatlan, de nagyon extravagáns lehetőség a türkiz árnyalat hozzáadása fényes betétekkel vagy fémutánzatokkal. Színesebb és kreatívabb megoldás lehet a kék türkiz kontrasztja a világos zölddel vagy a mustársárgával. Ez a típusú hálószoba alkalmas a szükséges ékezetek gyönyörű elrendezésére..

Türkiz hálószoba kialakítás - színkombinációk Türkiz hálószoba kialakítás - színkombinációk Türkiz hálószoba kialakítás - színkombinációk

Belső stílusok

A stílusirány helyes megválasztása segít nemcsak kényelmes, hanem esztétikus ház kialakításában, amely örömet okoz a tulajdonosoknak és vendégeiknek. A türkiz nagyon harmonikusan néz ki a különböző tervekben.

Türkiz hálószoba modern stílusban

Egy ilyen kialakítás sokoldalú emberek számára vonzó lesz, akik a modern újításokat a régi hagyományok tiszteletben tartásával szeretnék kombinálni. A modern stílus a kényelem, a hangulat és az elegancia. A türkizkék hálószoba remek háttér lesz a szokatlan funkcionális bútorokhoz, kreatív dekorációhoz fémfigurák, különböző textúrájú textíliák, valamint falfestmények formájában. Kiváló választás, amely valódi kényelmet teremt a hálószobában.

Türkiz hálószoba modern stílusban - Belsőépítészet

Provence -i türkizkék hálószoba

A választott stílus magában foglalja a rusztikus egyszerűséget, a környezetbarát luxust és a könnyű romantikát. A tengeri szél színe kiemeli a finom légkört. A tökéletes kombináció ebben az esetben a türkiz színű bevonatok és a hófehér vagy bézs színű bútorok kombinációja lesz.A virágmintás textíliák szintén kiegészítik a provence-i dizájn érzékenységét és tömörségét..

Provence -i türkizkék hálószoba - belsőépítészet Provence -i türkizkék hálószoba - belsőépítészet

High-tech türkiz hálószoba

Ez a tökéletes megoldás, hogy hálószobája konzervatív és funkcionális legyen, ugyanakkor stílusos és hangulatos. A legújabb világítási technológiák használata és a high-tech elrendezés világos határai remekül fognak kinézni a türkizkék bútorok vagy textíliák rendkívüli azúrkék hátterében. A hálószoba üvegfelületekkel és geometriai mintákkal való díszítése harmonikus lesz az égszínkék függönyökkel.

Csúcstechnológiájú türkizkék hálószoba - belsőépítészet Csúcstechnológiájú türkizkék hálószoba - belsőépítészet

Türkiz minimalista hálószoba

A lakonikus dekoráció és a terjedelmes részletek hiánya miatt könnyű felismerni a minimalista stílust. Egyszerűségével és kényelmével gyorsan meghódítja a világ minden országát. Fémből vagy fából készült polcok, üveg dohányzóasztal és szokatlan növények jól illeszkednek a minimalista hálószobába. A dekoráció és a textíliák ég-türkizkék színekben elegáns fénypont lesz..

Türkiz minimalista hálószoba - Belsőépítészet Türkiz minimalista hálószoba - Belsőépítészet

Türkizkék mediterrán stílusú hálószoba

A sima blues és a smaragd tónusok tökéletesen illeszkednek a napos mediterrán belsőépítészethez. A türkiz szín gyönyörűen tükrözi a világos márványfelületeket, az agyagdekorációt, a kavicsmozaikokat és egyéb érdekes kiegészítőket ehhez a stílushoz. A narancssárga palettával kombinálva a hálószoba hangulatos és meleg mesévé alakulhat..

Türkiz mediterrán stílusú hálószoba - belsőépítészet Türkiz mediterrán stílusú hálószoba - belsőépítészet

Felületek és anyagok

A fő szabály, amelyet be kell tartani a türkiz hálószoba befejező anyagainak kiválasztásakor, a termékek funkcionális praktikussága és harmóniája a tér általános hátteréhez viszonyítva..

Padló

A hangulatos hálószobát mindig kiegészítheti egy érdekes padlótervezési lehetőség. Tartósnak, kiváló minőségűnek és a szoba kialakításának megfelelőnek kell lennie. A türkizkék jegyek gyönyörűen illeszkednek a fa parkettahoz vékony deszkák vagy geometriai négyzetek formájában. A pasztell árnyalatú laminátum nem kevésbé vonzó és könnyebben karbantartható lesz. A fűutánzó szőnyeg a türkiz hálószobát a lélek igazi paradicsommá alakítja.

Türkiz hálószoba kialakítás - padlóburkolat Türkiz hálószoba kialakítás - padlóburkolat

Falak

A nem szövött dombornyomott tapéta, amely korlátlan számú színt és mintát tartalmaz, eredeti és világos megoldás lesz a hálószoba falburkolatához. A fekete -fehér festék harmonikusnak tűnik a világos türkizkék bútorok, dekorok és textíliák hátterében is. Egy másik jó lehetőség a természetes befejező anyagok, köztük a kő és a fa..

Türkiz hálószoba kialakítás - fali dekorációk Türkiz hálószoba kialakítás - fali dekorációk

Mennyezet

Pontosan ez az a felület a hálószobában, amelyre leggyakrabban felhívjuk figyelmünket. A feszített vinil mennyezet (tökéletes összhangban van a klasszikus és minimalista belső kialakítással), az eredeti gipszkarton mennyezet vagy a textil és fényesség kombinált szerkezete kiegészítheti a félreeső pihenőteret. A választásnak nemcsak a kiválasztott anyagok praktikusságától, hanem a falak kialakításától is függnie kell..

Türkiz hálószoba kialakítás - mennyezeti kivitel Türkiz hálószoba kialakítás - mennyezeti kivitel

Világítás a hálószobában

A türkiz hálószobában a fényhullámok típusának és irányának meg kell felelnie a kiválasztott kialakításnak és a szoba méretének. Például a LED padlóvilágítás egy terjedelmes helyiséget kompaktabb és hangulatosabb szobává alakít, a nagy csillárok vizuálisan szűkítik a helyiséget, a fali lámpák pedig helyettesíthetik a többi dekoratív világítást..

Sokkal jobb kiegészíteni a provence -i stílust és a klasszikusokat egy nem túl kicsi csillárral, amely dekoratív korú lesz (gyertyatartók, gyertyatartók). A modern formatervezés (modern, minimalizmus és pop art) elképesztően jól nézhet ki, ha a fő fényforrás valamivel kevésbé fényes, mint a másodlagos. A mennyezetre szerelt állólámpák vagy LED -ek megbirkóznak ezzel a feladattal..

Fontos megjegyezni, hogy a gyenge fény további forrásai segítenek a szoba minden sarkának kedvező megvilágításában, még szebbé téve azt. A türkiz színnel kombinálva ez a világítás ugyanúgy a hálószoba dekorációjának része lesz, mint a dekoráció és a bútorok..

Türkiz hálószoba kialakítás - Világítás Türkiz hálószoba kialakítás - Világítás

Hálószoba kialakítása türkiz színben – fotó

Fotógalériánk a béke, az inspiráció és a kényelem légkörébe vezet. Láthatja, hogy a türkiz szín harmonikusan néz ki a hálószobában, hogyan egészíti ki a különböző belső stílusokat, és hogyan javítják tengeri jegyei az általános hangulatot. Boldog megtekintést!

Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó Türkiz hálószoba - belsőépítészeti fotó

Videó: Türkiz hálószoba – Belső ötletek