Art deco hálószoba (55+ fotó): luxus és kényelem

A kontrasztos színek használata az art deco -ra jellemző

A kontrasztos színek használata az art deco -ra jellemző

Art deco hálószoba. A kifinomult és fényűző art deco stílus csaknem száz évvel ezelőtt jött létre Európából, mint a társadalom elitjének gazdag életének attribútuma. Ma ez egy drága exkluzív, amely nem tolerálja az olcsó dekorációt, ahol a modernséget klasszikusokkal ötvözik, és rendkívüli tervezési ötleteket életre keltenek..

Ebben a stílusban szokás színeket, mintákat és textúrákat kombinálni.

Ebben a stílusban szokás színeket, mintákat és textúrákat kombinálni.

A tükrök segítségével vizuálisan növelheti a helyiséget.

A tükrök segítségével vizuálisan növelheti a helyiséget.

Az art deco hálószoba jellemzői

A belső tér art deco stílusát a nyíltan drága anyagok, nemesfémek, kövek és gyűjthető műtárgyak bősége jellemzi. Az ebbe az irányba stilizált hálószobában a luxus hangulata uralkodik. De maga a környezet szokatlanul kényelmes és hangulatos marad..

Az art deco hálószoba mindenben a tökéletességről és az eleganciáról szól: a falaktól a dekorációs elemekig. Ennek az iránynak a fémjele a kizárólag természetes fából vagy fémből készült bútorok, a rengeteg fény, sok tükör jelenléte, drága textíliák, festmények, értékes kiegészítők.

fali dekoráció

A felületek befejezésekor szem előtt kell tartani, hogy az art deco stílusban a falak is díszítő elemek. A sima textúrák a minimalizmus szellemében itt nem megfelelőek. A kombinált kárpitok, kollázsok, kárpitok, festés a legmegfelelőbbek a dekorációhoz. Az ilyen stílusú hálószoba falai tele vannak aszimmetrikus vagy egyenes vonalakkal, rajzokkal és mintákkal díszítve..

Az ágy eredeti kialakítása és világos festményei az Art Deco -ra jellemzőek

Az ágy eredeti kialakítása és világos festményei az Art Deco -ra jellemzőek

Ebben a stílusban a bronz és az arany kombinációját klasszikusnak tekintik.

Ebben a stílusban a bronz és az arany kombinációját klasszikusnak tekintik.

A dísz az Art Deco stílus jellegzetes vonása. Lágy és lekerekített formákat (hullámok, oválisok, körök, ívek) használnak a belső tér kialakításához. Ha ez egy rés, akkor elliptikusnak kell lennie. Ugyanez az ábra jelen lehet a mennyezeten, az emelvényen vagy az ajtón..

Ebben az esetben a kontraszt nem a színséma miatt érhető el, hanem különböző textúrák – sima és érdes – kombinálásával. De a dekorációval nem lehet visszaélni. A falak csak egy art deco hálószoba keretezése és díszítése, és nem a belső hangsúly..

Világítás

A világítás fő követelménye, hogy telített legyen. Ezt természetes fény és nagyszámú lámpa jelenléte érheti el – többlépcsős, trapéz alakú, gömb alakú, torony formájában stb..

Az art deco stílusban a világítás nem annyira a fő funkciót tölti be, mint hangsúlyozza a szoba bohémségét és szépségét. Ezt legjobban egy fényűző csillár biztosítja – kristály, féldrágakövekkel, kristályokkal, kristályokkal vagy kovácsolt elemekkel, aranyozva vagy ezüstözve.

Ezenkívül a LED -es világítást az egyes zónák vagy dekorációs elemek megvilágítására használják: fülkék, polcok, tükrök, festmények stb. Asztali lámpák és díszes formájú állólámpák is kiválóak.

Padló és mennyezet

Sok padlótervezési lehetőség létezik, de a fő kritérium a természetessége. Az art deco hálószoba luxusa tökéletesen hangsúlyozza a sötét faparkettát, a csiszolt márvány utánzatot vagy az önterülő padlót. Választhat szőnyeget vagy sűrű linóleumot is, de mindig gazdag exkluzív bevonattal.

A mennyezet a stílus dísze. Az aranyozott vagy ezüstözött levelekkel díszített, jól megvilágított lépcsőzetes szerkezet a hálószobához királyokhoz méltó pompát ad. Bármilyen szokatlan alakú mennyezet stukkó díszítéssel és világítással tökéletesen illeszkedik az art deco belső térbe.

Textil

Az art deco hálószoba belseje textil elemek nagyon hozzáértő kiválasztását igényli. Megfelelőek a mélyen hajtogatható függönyök, horgokkal aranyozott bojtok, szatén vagy selyem ágytakarók és párnák drapériával, hímzéssel, rátéttel.

A fekete ágy akcentus lehet egy art deco hálószobában

A fekete ágy akcentus lehet egy art deco hálószobában

Az art deco hálószoba textiltervezése sötét, mély színeket használ.

Az art deco hálószoba textiltervezése sötét, mély színeket használ.

Az állatbőr, a bolyhos perzsa szőnyegek, a fényűző bútorhuzatok tökéletesek. Az ágy mellett egy szőnyegnek kell lennie, vastag hosszú halommal. A textíliák fő követelménye a lágyság, a vonalak kecsessége, az áramló formák, a díszítés jelenléte, amely megfelel a hálószoba általános kialakításának. A gyönyörű szövetből készült függönyök a szoba fontos díszei. Az ilyen dekoráció hangulatossá, meleggé, romantikussá teszi a szobát..

Kiegészítők és dekorációs elemek

Az art deco funkció drága igényes kiegészítők. A hálószoba kialakításakor a legnagyobb figyelmet kell fordítani a látványos dekorációs elemekre, amelyek megfelelnek a stílus követelményeinek és kombinálódnak egymással, harmonikus és integrált teret hozva létre.

A hálószobához drága kézzel festett festmények, természetes kő dobozok, különféle hüllőbőrrel és elefántcsonttal díszített ajándéktárgyak alkalmasak. A geometriai mintákkal és ősi díszekkel festett nagy asztali és padlóvázák jól illeszkednek a belső térbe..

Bútorok és tükrök

Az Art Deco belső tér kétségtelen kedvence a művészi bútorzat, berakott és faragott elemekkel. A hálószoba fő eleme egy ágy, ovális vagy göndör fejtámlával, bőrrel, selyemmel, bársonnyal vagy velúrral borítva. A lábak szükségszerűen masszívak – az Art Deco stílusú ágynak az évszázadokon áthaladó monumentalitás megtestesítőjévé kell válnia. Ehhez a stílushoz egy kovácsolt keret is aranyból, ezüstből vagy bronzból készült ékszerekkel készült. Az éjjeliszekrények és az öltözőasztal jelenléte elengedhetetlen.

Fontos! Az art deco -ban megengedett a különböző headsetekből és stílusokból származó bútorok kombinálása, de színeiket és textúrájukat kombinálni kell.

A tükrök az art deco stílus szerves részét képezik. Sok fényt visznek be és vizuálisan növelik a teret. De a tükrök fő funkciója egy ilyen belsővel rendelkező hálószobában az, hogy számos dísz és elem hatását hozza létre, amelyek száma visszaverődve nő, ami még gazdagabbá teszi a szobát..

A napsugarak formájában keretezett tükör különösen lenyűgöző lesz. A Sunburst felületek tökéletesek az Art Deco belső terekhez. Ez lehet dísz, kiegészítők, díszítő elemek formája. Vonalak és csíkok (nem csak eltérõek, hanem párhuzamosak, aszimmetrikusak stb.) Ábrázolhatók tapétán, fejtámlán, kanapé vagy székek magas támláján. Jól fognak esni egy nagy, napsütötte tükörrel.

Színválasztás egy art deco hálószobához

Az Art Deco -ban nincsenek különleges követelmények a színmegoldásokra. A hálószoba bármilyen változatban díszíthető, de a színeknek kontrasztosnak kell lenniük. Minden belső elemet ki kell emelni, hogy semmi ne vesszen el.

Az art deco hálószobák még sok bútor mellett sem tűnnek túlterheltnek.

Az art deco hálószobák még sok bútor mellett sem tűnnek túlterheltnek.

Az art deco bútorok alapja - drága, kiváló minőségű anyagok, fényvisszaverő felülettel

Az art deco bútorok alapja – drága, kiváló minőségű anyagok, fényvisszaverő felülettel

Jobb, ha a fő hangot semlegessé tesszük, majd a háttérhez illő élénk színekkel felelevenítjük, de saját ízét hozza a szobába. A fekete-fehér, szürke-kék, csokoládé-bézs, fehér-bordó kombinációk jól mutatnak. A szakértők három árnyalat használatát javasolják, amelyekben kettő lesz a háttér, és az egyik elegáns elem lesz (arany, ezüst, bronz).

Az art deco hálószoba az elegáns luxus otthona, a klasszikus design és a modern trendek kecses összefonódásával. Egy ilyen belső tér és a tervezés folyamata megfelel a finom kreatív embereknek, akik vonzódnak a művészethez, és önállóan akarják díszíteni otthonukat. De ahhoz, hogy minden igazán exkluzívnak és luxusnak tűnjön, célszerű igénybe venni egy tervező szolgáltatásait vagy konzultációit. Valóban, ebben a stílusban sok kötelező elem van, amelyek túltelítettsége könnyen tönkreteheti a legdrágább dizájnt is..