Feszített mennyezet a hálószobában (65 fotó)

Feszített mennyezet a hálószobában (65 fotó)

A belső tér kialakításakor ma nagy figyelmet fordítanak egy olyan látszólag észrevétlen részletre, mint a mennyezet. A standard gitt mellett, amely nem rejti el erősen a hibákat, a felfüggesztett szerkezetek sokféle vizuális lehetőséget kínálnak. A telepítés nem sok időt vesz igénybe, de nem minden tulajdonos dönthet a tervezési és műszaki kérdésekről. Megpróbáljuk kinyitni a titok fátylat, ha a hálószobában lévő feszített mennyezetről beszélünk – egy olyan helyiségben, ahol minden részlet számít.!

A feszített mennyezet típusai

A feszített mennyezet egy felfüggesztett szerkezet, amely speciális profilokat tartalmaz, amelyekhez vásznak vannak rögzítve. Egyszerűsége ellenére külső és műszaki jellemzői eltérnek a következő jellemzőkben.

Fajták anyag szerint

A fő jellemző, amire figyelni kell a hálószoba feszített mennyezetének kiválasztásakor, a vászon anyaga. Polivinil -klorid (PVC) fóliából vagy szövetből készülnek.

Vinyl alapú film külön csíkokból hegesztve. A telepítési folyamat előkészítést és speciális eszközt igényel – hőpisztolyt, amellyel a helyiséget 60 fokra melegítik. Ilyen körülmények között a fóliát nyújtják, majd a keret fölé húzzák..

A PVC fóliák önmagukban különböző felülettel rendelkeznek, de a leggyakoribb lehetőségek a fényes, matt és szatén, amelyek különböző tervezési megoldásokhoz alkalmasak..

Ennek a típusnak a hátrányai az észrevehető varratvonal, különösen fényes kivitelben, valamint a mechanikai igénybevételnek és a magas hőmérsékletnek való alacsony ellenállás..

Stretch mennyezet stabilabbak, mint az előző típus, nem képeznek varratokat, de ugyanakkor magas költségek jellemzik őket. Ezt jó tulajdonságok indokolják: erő, környezetbarát, gyönyörű textúra és változatos színek..

Úgy gondolják, hogy az ilyen mennyezet “lélegzik”, ami fontos a hálószobában való kényelmes tartózkodáshoz. Ezenkívül festhetők, míg a PVC -fóliákat frissíteni kell a tervek megváltoztatásakor. Áradás esetén azonban nem lesz lehetséges visszaállítani az eredeti megjelenést a szövetre az anyagból..

Így a feszített mennyezet anyagának kiválasztásakor a költségvetésből, a kívánt vizuális hatásból és a helyiség körülményeiből kell kiindulnia..

Feszített mennyezet a hálószobában Feszített mennyezet a hálószobában

Fajták építési típus szerint

Minden típusú feszített mennyezetet baguette segítségével rögzítenek – egy profilt, amely a szoba kerületén van felszerelve. Minden típusú konstrukció lehetővé teszi különböző formájú és kivitelű mennyezetek létrehozását.

Egyszintes mennyezet. Az “első nehézségi szint” legegyszerűbb változata. De ez a bevonat szépsége és praktikussága. Pénz vagy erőfeszítés szempontjából kevésbé költséges, hosszabb élettartamú és könnyen karbantartható. Alkalmas minimalista, kicsi belső terekbe, ahol nem kell a tér felső részére összpontosítani. De még az ellenkező esetben is – élénk színeket, fényképnyomtatást vagy különböző textúrájú anyagokat választhat.

Fokozatos mennyezet. A második és az azt követő szinteket gipszkarton szerkezetek vagy rugalmas szövetprofilok segítségével érik el. A további rétegek az egyenes, geometrikus, ívelt formák eredeti szigetei, amelyek összetett göndör és színes kompozíciókat hoznak létre.

Hangszigetelt mennyezet. Igazi üdvösség a zajos szomszédoktól felülről, akik mindig ugrálnak és nehéz dolgokat dobnak a padlóra. A válaszfal és a feszítőszalag közé poliészterréteg van felszerelve, amely akadályt teremt az akusztikus rezgések szabad mozgásában, megvédve a nem kívánt zajtól.

Nem nehéz kiválasztani a lehetőséget. Például egy modern stílusú, tágas hálószobához többszintű szerkezetek alkalmasak, amelyek ezen túlmenően a vizuális zónázás funkcióját is ellátják, a szobát hálószobává és munkahelyre osztva. Egy alacsony mennyezetű helyiségben jobb megtagadni a hangszigetelést, ami “ellopja” a falak magasságát.

Feszített mennyezet a hálószobában Feszített mennyezet a hálószobában

Előnyök és hátrányok

Minden feszített mennyezet típusnak megvannak a maga pozitív és negatív oldalai, de megpróbáljuk összefoglalni az információkat, és figyelmeztetni a helytelen szerelés lehetséges következményeire.

A hálószobában lévő feszített mennyezet előnyei a következők:

– Hosszú élettartam, amely 10-15 év között változik, de a gyakorlatban hosszabb is lehet, különösen jó minőségű anyagok vásárlásakor. A termékek felülete az idő múlásával nem fakul, és a szövet akár festékkel is átfesthető. Az egyetlen feltétel a rendszeres ápolás..

– Környezetbarát. És ez nem csak a szövetfajtákra vonatkozik: a modern PVC -fóliák, ha a világ szabványainak megfelelően készülnek, biztonságosak az egészségre, és ez a mutató fontos szerepet játszik abban a helyiségben, ahol a személy a legsebezhetőbb – a hálószobában..

– Képesség elrejteni a felületi hibákat vagy a mérnöki szerkezeteket. Ez az összes álmennyezet előnye és fő előnye más típusú felületekkel szemben, amelyekkel a feszített mennyezet tökéletesen megbirkózik..

– Gyors telepítés, amely nem tart tovább 5-6 óránál – csak rekordidő! Még kevesebb időt vesz igénybe az egyszintes szerkezeteknél, anélkül, hogy meg kellene tisztítani a helyiséget az építési törmeléktől.

– Sokféle kivitel – mindenféle szín, textúra, minta, amelyek szinte bármilyen hálószoba belsejébe illeszkednek. A modern stílusokban fényes felületeket használnak mintákkal vagy monokróm bevonatokkal, de a klasszikusok számára sima matt vászon alkalmas, és talán még a Sixtus -kápolna mennyezetével készült fotónyomtatás is.

Ezenkívül szeretném megjegyezni a PVC fóliák fő “előnyeit” – az alacsony költséget és a nedvességmegtartó képességet. A hátrányok az előnyök hátterében nem tűnnek annyira megfélemlítőnek, ráadásul az anyagtól függően változnak.

Talán valaki hallott már történeteket arról, hogy a magas bútorok egyszerű mozdulata könnyekhez vezetett a mennyezeten, vagy hogy egy pezsgős parafa véletlenül áttört egy vékony anyagon. Ezek a “horrorfilmek” PVC filmre utalnak, amely nem túl erős. A kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében válasszon szövet opciókat..

Ugyanez vonatkozik a teljes feszességre is, amely egyrészt megmenti az árvizet, másrészt nem enged levegőt a helyiségbe. A szövetvásárlás megfosztja az első előnytől, és megoldja a második hátrányt..

De a történetek többsége a helytelen telepítés következményeivel függ össze: megereszkedés, “összeomlás” stb. A kellemetlen eredmények elkerülése érdekében jobb szakemberekhez fordulni segítségért, mivel fontos, hogy a telepítés során minden árnyalatot figyelembe vegyünk, ami a kezdők erejét meghaladja..

Feszített mennyezet a hálószobában - Előnyök és hátrányok Feszített mennyezet a hálószobában - Előnyök és hátrányok Feszített mennyezet a hálószobában - Előnyök és hátrányok

A mennyezet kialakításának kiválasztása

Miután megoldotta a technikai kérdéseket, folytathatja a hálószoba feszített mennyezetének külső változatát és tervezési lehetőségeit..

Sima feszített mennyezet

Az egyszínű, egyszerű, sima mennyezet nem csak a képzeletre vagy a költségvetésre korlátozódik, hanem stílusos megoldás szinte minden belső térhez, vizuális tisztaságot és tágasságot biztosítva a szobában. Változtatásként fényes felületeket választanak, amelyek tükörként tükrözik a helyiséget. Matt hozzáadja a klasszikus vagy skandináv stílus súlyosságát.

Sima feszített mennyezet a hálószobában Sima feszített mennyezet a hálószobában

Feszített mennyezet rajzokkal

A fotónyomtatás lehetőségei nem korlátozottak: valósághű virágok, csillagos vagy nappali égbolt lehet. Az absztrakt minták nagyon megfelelőek lesznek a hálószobában, amellyel utánozhatja a modern és keleti stílusokat..

Feszített mennyezet rajzokkal a hálószobában Feszített mennyezet rajzokkal a hálószobában

Stretch mennyezet színű hálószoba

Közvetlenül a hálószobához fordulva megjegyezzük, hogy a mennyezet színe játssza az egyik legfontosabb szerepet a tér kialakításában. Ehhez ajánlatos az alábbi színek közül választani..

Semleges skála

A “lakonikus” színek nem vonzzák túl sok figyelmet a szoba felső részére, így harmonikusan kiegészítik egymást. Ezek az árnyalatok közé tartozik a hagyományos fehér, elegáns szürke és finom bézs. Fő előnyük, hogy könnyen kombinálhatók szinte minden belső színnel, mivel univerzális megoldás..

Feszített mennyezet a hálószobában - Semleges skála Feszített mennyezet a hálószobában - Semleges skála

Pasztell árnyalatok

Egy kis változatosság segít abban, hogy nyugodt pasztell palettát hozzon, amely megfelel a belső tér egyes elemeinek árnyékához, vagy összhangban van vele. Így a hálószoba mennyezete kifejezettebb karaktert kap, miközben megőrzi “láthatatlanságát”.

Feszített mennyezet a hálószobában - Pasztell árnyalatok Feszített mennyezet a hálószobában - Pasztell árnyalatok

Élénk színek

Nem csak egy többszintű termék segít összpontosítani a figyelmet a hálószobában lévő feszített mennyezetre, hanem a világos, telített színek használata is, amelyek a belső térrel fehéren kiegyensúlyozottak..

Feszített mennyezet a hálószobában - élénk színek Feszített mennyezet a hálószobában - élénk színek Feszített mennyezet a hálószobában - élénk színek

Feszített mennyezeti világítás: opciók

A hálószoba megvilágítását előre meg kell tervezni, mivel a feszített mennyezet felszerelése után problémás lesz. Először is figyelni kell a lámpák kiválasztására, különösen a PVC fóliák esetében. Az a tény, hogy ez az anyag meglehetősen finom, és nem tolerálja a magas hőmérsékletet, ezért nem kívánatos izzólámpákat és halogénlámpákat vásárolni. A LED vagy az energiatakarékos típusok előnyösebbek.

A feszített mennyezetekhez számos világítási rendszer használható. Először is, a hagyományos fényforrás egy csillár, amely szórt fényt biztosít. Ez fontos a hálószobában, hogy pihentető légkört teremtsen, valamint hangsúlyozza a vászon rajzát, ha van ilyen..

Másodszor, érdekes hatást érhetünk el a mennyezet kerülete körüli világítással. Az egyetlen negatívum az, hogy egyértelműen körvonalazza a teret, ami nem kívánatos a kis területű helyiségekben..

Harmadszor, a teljes felületen elhelyezett reflektorok alkalmasak alternatív világításként. De telepíthetők helyben vagy geometriai alakzatok formájában..

Egy másik eredeti megoldás, amely ideális egy hálószobához, a “csillagos ég” rendszer. De telepítése további előkészítést igényel: sok fényforrást telepítenek a perforált vászon mögé, és maga a kép vetül a filmre..

Feszített mennyezet világítással a hálószobában Feszített mennyezet világítással a hálószobában - Csillagos ég Feszített mennyezet világítással a hálószobában

Feszített mennyezet egy kis hálószobához

A feszített mennyezetet kissé a falak magasságának kárára szerelik fel, és ezt be kell tűrnie. Ezenkívül a kis hálószobákban a mennyezet az a rész, amely vizuálisan csökkentheti a teret, ha figyelmen kívül hagyja a következő ajánlásokat.

A fő szabály az, hogy világos, semleges színeket válasszon, amelyek nem teremtenek határokat a szobában. Jobb, ha egy egyszerű, egyszintes formában maradunk, és fényes hatású PVC-fóliát veszünk anyagként, amely úgy tűnik, hogy tükrözi a mennyezet magasságát. Masszív csillárok helyett – pontvilágítási rendszer, amely lágy szórt fényt képez.

Természetesen teljesen megteheti a feszített mennyezetet, ha fél attól, hogy “elvegye” a plusz négyzetmétereket, de bizonyos esetekben ez egyszerűen szükséges: egyenetlen felülettel, külső kommunikációval vagy egyedi tervezési igényekkel. De ha megállunk egy egyszerű, minimalista megjelenésnél, nem kell aggódnunk a szoba területe miatt..

Feszített mennyezet egy kis hálószobához Feszített mennyezet egy kis hálószobához Feszített mennyezet egy kis hálószobához Feszített mennyezet egy kis hálószobához

Feszített mennyezet a hálószobában – fotó

Reméljük, hogy anyagunk segített megérteni a feszített mennyezet jellemzőit. Annak érdekében, hogy valódi példákkal demonstrálhassuk a megoldások vizuális változatosságát és azt, hogyan néznek ki a hálószoba belsejében, színes fényképválasztékot készítettünk. Boldog megtekintést!

Barna feszített mennyezet a hálószobában - fotó Nyomtatott feszített mennyezet a hálószobában - fotó Fényes feszített mennyezet a hálószobában - fotó Kék feszített mennyezet a hálószobában - fotó Zöld feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Bézs fényes feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Fehér, fényes feszített mennyezet a hálószobában - fotó Matt feszített mennyezet a hálószobában - fotó Fehér matt feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Barna fényes feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Fekete feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Fehér matt feszített mennyezet a hálószobában - fotó Kék nyújtható mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Feszített mennyezet a hálószobában - fotó Szövet feszített mennyezet a hálószobában - fotó Fehér feszített mennyezet egy kis hálószobában - fotó

Videó: Feszített mennyezet a hálószobában – ötletek és design