Hálószoba a minimalizmus stílusában (+80 fotó)

Hálószoba a minimalizmus stílusában (+80 fotó)

A hálószoba a ház egyik legkedvesebb és legeldugottabb helye. A kíváncsi szemek számára ez valódi titokká válik, a lakástulajdonosok számára pedig a kényelem, a pihenés és a nyugalom oázisa. A minimalista hálószoba tökéletes választás, mert a lágy körvonalak, a meleg színek és a gyenge fények könnyedén megteremtik a kívánt nyugalmat..

A minimalizmus stílusának jellemzői

A klasszikusokkal ellentétben, ahol a luxus textíliákat és a terjedelmes bútorokat üdvözlik, a minimalizmus magába szívta az egyszerűséget, a rövidséget és a pontosságot. Ez abszolút minden részletre vonatkozik. Tágas ablakok, világos színek, természetes anyagok. Az irány nemcsak különleges hozzáállást hordoz a belső térhez, hanem különleges életszemléletet is. Ez egyfajta filozófia, ahol nem a tárgyak száma a fő, hanem azok minősége, működése, praktikussága és gyönyörű elrendezése, ami nagyon fontos.

Minimalista hálószoba kialakítás - Jellemzők Minimalista hálószoba kialakítás - Jellemzők

Színes megoldások

A szoba színvilágának kialakítása segít abban, hogy konzervatív, extravagáns és elegáns legyen. A szín segítségével akár vizuálisan is szűkítheti vagy kibővítheti a helyiséget. Ezért ezt a kérdést teljes felelősséggel kell kezelni. Ami a minimalizmust illeti, akkor a könnyedség és a monotonitás megfelelő..

Fehér hálószoba a minimalizmus stílusában

A leghagyományosabb lehetőség. A világos szín és a hófehér kiemelések segítenek maximalizálni, és talán a fő hangsúlyt a fény, a levegő és a tér bőségére. Ha más finom, de világosabb árnyalatokkal (szürke, bézs, kávé, citrom) hígítja, akkor a design még érdekesebb és egyedibb lesz..

Fehér hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet Fehér hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet

Kék hálószoba a minimalizmus stílusában

A mély sötétkék szín kiváló a hangulathoz. Különösen akkor, ha az ablakon kívül őszi zápor vagy havazás van. Kiválóan alkalmas kreatív emberek hálószobájába, akik mindig nyitottak az új inspirációra. A világoskék árnyalat krémfüggönyökkel és kézzel készített dekorációval kombinálva remekül, gazdagon és egyenletesen néz ki! A falak mennyei tónusai is nagyon kifinomultnak tűnnek világos kárpitozott bútorokkal..

Kék hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet

Zöld hálószoba a minimalizmus stílusában

Ez az opció kevésbé visszafogott, mint az előző kettő, de megvannak a maga különleges varázsa és előnyei is. Például az erdővel ellátott smaragd tapéta frissességgel tölti meg a minimalista hálószobát, és minden bizonnyal mosolyt csal a tulajdonosokra, amikor korán felébred. A világos zöld szín a nyári fényességgel és a pihenés energiájával is feltöltheti a szobát. Még a feng shui tanítása is beszél róla..

Zöld hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet Zöld hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet

Sárga hálószoba a minimalizmus stílusában

A napsütéses színek pillanatok alatt felvidítják, inspirálják és meglepik egyszerre. A narancs és a sárga árnyalatok szinte minden máshoz jól illeszkednek. Jól fognak mutatni zöld függönyökkel és modern festéssel kombinálva..

Sárga hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet Sárga hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet

Piros hálószoba a minimalizmus stílusában

Sokak számára úgy tűnhet, hogy ez a lehetőség nagyon veszélyes döntés a design kiválasztásakor. De ezek csak sztereotípiák. Ha helyesen közelíti meg ezt a kérdést, elbűvölő hálószobát kaphat. A vörös és a bézs, a fehér és a sárga kombinációja nagyon elegánsnak tűnik. Egy másik népszerű ötlet, hogy csak egy falat (tetszés szerint) díszít ebben az árnyékban. A szoba nemcsak eredetinek tűnik, hanem vizuálisan is kibővül, ami rendkívül fontos a kis helyiségek számára.

Piros hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet Piros hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet

Felületek és anyagok

A befejezés kiválasztásakor érdemes emlékezni a funkcionalitás és a praktikum szigorú betartására ebben az irányban. Ezenkívül fontos, hogy az ilyen szempontok szerint válasszon anyagokat: lehetséges élettartam, tisztaság, az anyagok környezeti összetevője..

Padló

A legharmonikusabb a csempe, linóleum vagy fa használata a minimalista hálószobában. El kell felejteni a szőnyeget. A csempe és a linóleum tovább erősíthető egy stílusos nylon vagy selyem szőnyeggel. Maga a fa nagyon lenyűgözőnek tűnik, mert a természetes anyagok és a minimalizmus szinte szinonimái az otthoni tervezésnek.

Minimalista hálószoba kialakítás - padlóburkolat Minimalista hálószoba kialakítás - padlóburkolat

Falak

Függetlenül attól, hogy mi az – festék vagy tapéta, kívánatos, hogy monokromatikusak, maximum – két kombinált árnyalatban. A rajzok és az összetett dísztárgyak feleslegesek lesznek. Kívánt esetben a hálószoba egyik falát ökológiai anyagokkal vagy házi dekorációval lehet díszíteni, ami nem vonzza túl sok figyelmet, ugyanakkor jó hangsúlyt fektet a praktikus és egyben stílusos belső térre..

Minimalista hálószoba kialakítás - Fali dekoráció Minimalista hálószoba kialakítás - Fali dekoráció

Mennyezet

A legjobb figyelni a világos árnyalatokban lévő feszített mennyezetre. A sima felület és az egyenes vonalak ideálisak egy minimalista hálószobához. Ha a szoba területe elég nagy, akkor nyugodtan előnyben részesítheti a többszintű mennyezetet további világítással.

Minimalista hálószoba kialakítás - Mennyezeti dekoráció Minimalista hálószoba kialakítás - Mennyezeti dekoráció

Bútor egy minimalista hálószobához

A minimalizmus népszerűsége olyan magas, hogy a tervezők külön gyűjteményeket hoznak létre a hozzá tartozó bútorokkal. Az ilyen stílusú hálószobához egyszerű és kényelmes bútorokat kell választania, felesleges dekoráció és minták nélkül..

Ha ezek ágyak, akkor harmonikusnak tűnnek a téglalap alakú, kerek és dobogós ágyak, amelyeket speciális faalapból készítenek. Kényelmesek mind használatban, mind megjelenésben.

Az egyéb bútorokat acélból, bőrből vagy természetes anyagokból kell készíteni. Ez lehet dohányzóasztal vagy fém polc. A szoba egyöntetűségét könnyedén felhígíthatja puha tarka pufikkal vagy világos “savas” párnákkal..

Minimalista hálószoba kialakítás - Bútor Minimalista hálószoba kialakítás - Bútor Minimalista hálószoba kialakítás - Bútor

Dekor és textíliák

A minimalizmusban van egy egyszerű választási szabály – kevesebb dekoráció és több hely. Más szóval: “minél kevesebb, annál jobb”. De ne hagyja figyelmen kívül az érdekes kiegészítőket.!

Például a modern festmények monokróm keretekben és lézergravírozott üveg ajándéktárgyak tökéletesen illeszkednek az összképbe. Ugyanez mondható el a romantikus fekete -fehér fényképekről is. Ez lehet a te képeid és fotóid híres személyiségekről, állatokról, tájakról. A friss virágok a szépséget és a kifinomultságot is hangsúlyozzák. Például egy csokor rózsaszín bazsarózsa vagy azálea növény.

A textíliák kiválasztásakor érdemes megjegyezni, hogy teljesen alkalmatlan több mint három szín használata a hálószoba teljes tartományában. Ideális esetben kettő. A klasszikus vagy londoni függönyök meleg színekben, redőnyök és paravánok nagyszerűek..

Minimalista hálószoba kialakítás - dekoráció és textíliák Minimalista hálószoba kialakítás - dekoráció és textil Minimalista hálószoba kialakítás - dekoráció és textíliák

Kis hálószoba a minimalizmus stílusában

Van néhány egyszerű szabály, amelyet követve létrehozhat saját személyes relaxációs paradicsomot a test és a lélek számára. A minimalista hálószoba csodálatos példa..

– Minden felületnek szilárdnak és egyenletesnek kell lennie. Nincsenek szükségtelen geometriai tervek és bonyolult minták.

– Egy ilyen hálószobában nincs helye klasszikus ágynak. A lábak nélküli ágy vagy a dobogós ágy, amelyek kényelmük és finom megjelenésük miatt minden évben egyre népszerűbbek, sokkal korrektebbnek tűnnek..

– A könyvespolcok kiválasztásakor jobb, ha közelebbről megvizsgálja a csuklós lehetőségeket, és ezt a kérdést inkább dekorációként kezeli, anélkül, hogy rengeteg irodalommal zsúfolná össze őket. Jobb könyvtárat létrehozni egy külön szobában..

– A túlzott díszítések nem foglalhatják el a szoba már eleve kis területét. Ezért még az is lehetséges, hogy a dekoráció teljes hiánya és annak részleges cseréje fényes párnákkal és többféle növénysel történik. További (beépített) fényforrások is további kényelmi forrássá válnak.

– A hálószoba vizuális bővítése érdekében – fordítsa tekintetét a függöny sárga vagy égszínkék árnyalataira, ha az alacsony mennyezet magasságának megváltoztatása a cél – válassza a függönyöket a padlóhoz. A hideg színek (kék, szürke, lila) a pszichológusok szerint segítenek a stressz és az álmatlanság elleni küzdelemben. Egy kis helyiségben jobb, ha előnyben részesítjük a könnyű függönyöket, nem pedig a nehéz függönyöket. Jól mutatnak fényes mennyezetekkel kombinálva..

A praktikus tanácsokra és saját megérzéseire támaszkodva, amikor a hálószobát minimalista stílusban díszíti, a legfontosabb az, hogy felismerje, hogy ebbe az irányba minden részletében szigorúan be kell tartania a funkcionalitást és a praktikumot.!

Kis hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet Kis hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet Kis hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet

Minimalista hálószoba kialakítás – fotó

Miután megnézte az Ön inspirációjául kiválasztott fényképgyűjteményt, könnyen rájön, hogy a minimalista stílus a belső térben miért gyűjtött össze rajongók ezreit szerte a világon.!

Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó Minimalista hálószoba belsőépítészet - fotó