Hálószoba és óvoda egy szobában: 90 fotóötlet

Hálószoba és óvoda egy szobában: 90 fotóötlet

A gyermek születése minden család számára nagy boldogság. Ugyanakkor a szülők elmerülnek az aggodalmakban, hogy miként biztosítják gyermeküknek a legkényelmesebb életkörülményeket. Sajnos a kis lakások és az élettér hiányában sok szülőnek egy szobában kell összebújnia gyermekével. De ne essen kétségbe – ma a tervezők számos módszert fejlesztettek ki, amelyek segítenek abban, hogy az egy szobában lévő hálószoba kialakítása kényelmes, stílusos és praktikus legyen. Ma megosztjuk veletek ezeket a titkokat.!

Hol kell kezdeni?

A javítás megkezdése előtt érdemes megfontolni a helyiségek bővítésének lehetőségeit. Ez erkély vagy loggia rovására történhet. Érdemes megfontolni, hogy a nyílás teljes szétszereléséhez az illetékes hatóságok engedélye szükséges, így könnyebb a kettős üvegezésű ablak bontására korlátozni. A csatolt területet további szigeteléssel kell ellátni – ez vonatkozik mind a falak hőszigetelésének, mind az akkumulátor felszerelésére. Most kap néhány extra négyzetet, ami fontos egy kis szobában..

A tervezési szakaszban fontos egyértelműen meghatározni, hogy hol lesz az óvoda. Ha újszülött kiságyáról beszélünk, akkor jobb, ha azt az ablaktól távol helyezzük el, hogy a túlzott fény ne zavarja a gyermekek alvását nappal, és a véletlen huzat ne vezessen megfázáshoz. Próbálja meg elkerülni a zsúfolt állványok, polcok, televíziós panel elhelyezését a kiságy közelében – mindez súlyos kárt okozhat a babának. Szerelje fel a kiságyat baldachinnal – így nyugodt, kényelmes pihenést biztosít gyermekének.

Amikor a baba kicsit felnőtt, leggyakrabban helyet kap a saját “kis világának” az ablak közelében. Ez teljesen indokolt lépés: először is, elegendő fény van itt, másodszor pedig a gyermekek területe nem átjárható terület, és senki sem zavarja a gyermeket abban, hogy a dolgába menjen.

Régi épületek házaiban (például Hruscsovék) gyakran találnak fülkéket és tárolóhelyiségeket. Az ajtó eltávolításával a tárolóhelyet óvodává alakíthatja. A fényes világítótestek segítenek a természetes fény helyettesítésében. Itt a gyermek mindig meleg és kényelmes lesz.

Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Hol kezdje? Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Hol kezdje?

Hálószoba és óvoda övezete

A két vagy több funkcionális területtel rendelkező helyiség zónázást igényel. Lehetőség van szülői és gyermekterületek szétválasztására csúszó képernyők, gipszkarton válaszfalak, függönyök, bútorok vagy különböző befejező anyagok használatával. Ennek a módszernek a megválasztása nagymértékben függ a szoba kezdeti méreteitől és a gyermek korától..

Amikor a baba még nagyon kicsi, és egész területét egy kiságy korlátozza, akkor díszítéssel és világítással zónázhatja a szobát. Papírozza be a falat a kiságy közelében színes tapétával, szereljen be egy kis éjszakai lámpát. Végső megoldásként elkülönítheti a kiságyat könnyű függönnyel, hogy a működő TV tükröződése ne zavarja a gyermeket..

Egy kis szobában elválaszthatja a gyermeksarkot egy keskeny állvánnyal, amely ugyanakkor a könyvek, magazinok és egyéb kiegészítők tárolórendszerének szerepét is betölti.

A tágas hálószoba dekoratív gipszkarton válaszfalat telepíthet. Funkcionálisabbá teheti, ha fülkéket és polcokat ad hozzá a dizájnhoz. Az üveg tolóajtók jó választás, különösen, ha a gyermek tinédzser. Ez lehetőséget ad neki arra, hogy egyedül legyen, hogy egy barátját meglátogassa..

Ha a szoba hosszú, akkor a legjobb módja a hely megszervezésének egy magas dobogó megszervezése. Belső terét fiókokkal lehet kitölteni, amelyek segítenek elkerülni a szekrény felszerelését, és az emeleten felszerelni egy gyermek alvóhelyét, egy rekreációs területet, dolgozószobát. Van még egy lehetőség – kihúzható ágy van felszerelve a dobogó belsejébe, fiókok vannak felszerelve a lépcsőkben, és egy íróasztal van az emeleten. A dobogó elrendezése kényelmes körülményeket teremt a baba számára, a szoba többi része pedig a szülők rendelkezésére áll..

Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Zoning Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Zoning Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Zoning

Színes megoldások

Jobb, ha egy világos palettáról választ egy színt egy multifunkcionális szobához, amely vizuálisan tágasabbá és világosabbá teszi a szobát. Az ablak melletti zónát meleg színekkel díszíthetjük, a továbbiakat pedig hidegebb színekkel. Ez a technika lehetővé teszi a szoba általános színének kiegyensúlyozását..

A hangszín kiválasztása a háztartás személyes preferenciáitól függ. A bézs és a krém paletta hangulatosnak tűnik, a zöld szín hozzájárul a nyugodt, békés hangulat megteremtéséhez. Egy kis sárga vagy narancssárga szín hozzáadásával jelentősen újjáéleszti a belső teret, vidámabbá teszi.

Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Színes megoldások Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Színes megoldások

Stílus a hálószobához és az óvodához egy szobában

A szoba sokkal tisztábban fog kinézni, ha bizonyos belső stílusban díszítik. Egy olyan helyiség esetében, amelyben egyszerre több zóna található, jobb a minimalista irányban élni. A szürke, bézs, fehér paletta világos tónusai könnyedséggel és kényelemmel ruházzák fel a szobát.

Fényes homlokzatú bútorokat szereljen be, több tükröt és üvegtárgyat vegyen be a tervezésbe, és el kell hagyni a “mutatós” dekorációt – ez nem elfogadható a minimalizmus számára. Mivel a faldekoráció monokromatikus dizájnt feltételez, a változás érdekében egy képet vagy pár fotót lakonikus keretbe akaszthat..

A hálószoba és az óvoda egy szobában, japán vagy öko-stílusban díszítve, érdekesnek és vonzónak tűnik. Ezek a tendenciák a belsőépítészet minimalizmusának gondolatát is alátámasztják. A specifikus bútorok válnak itt a fő “jellemzővé”: a japán stílusban – csúszó képernyők, shoji válaszfalak, zömök bútorok, és az öko -belső térben – egy fából készült gyermekágy erdei ház formájában, kellemes zöld -bézs színű dekoráció , növényi motívumok.

A gyermekekkel rendelkező szülők hálószobája skandináv stílusban, amely az utóbbi években nagy népszerűségre tett szert, frissnek és hangulatosnak tűnik. Itt a természetes befejező anyagok világos hideg tónusokban, a fából készült bútorok és a kiváló világítás elképesztően kényelmes légkört teremtenek..

Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Stílusok Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Stílusok Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Stílusok

Dekorációs anyagok

Sok anyag van a gyermekkel rendelkező szülők szobájának díszítésére. A választás attól függ, hogy mennyit hajlandó időt, erőfeszítést és anyagi erőforrást fordítani a kényelmes belső tér felszerelésére.

Padló

A hálószoba padlójának díszítésére a legjobb anyagok a laminált vagy parketta – az ilyen burkolat meleg és tartós lesz. Használhat gazdaságosabb opciót – fedje le a linóleumot, és meg kell tagadnia a szőnyeget, mivel meglehetősen sok port gyűjt. Ezenkívül felszerelhet padlófűtési rendszert, amely télen kiegészítő fűtési rendszerként szolgál.

Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Padlóburkolat Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Padlóburkolat

Falak

A gyerekszobával rendelkező hálószoba legdekoratívabb anyaga a sokféle anyagból és színből álló tapéta lesz. Előnyben részesítse a sima vászonokat, és minták segítségével hangsúlyos területeket tervezhet. A gyereksarokhoz színesebb változatot választhat, míg kívánatos, hogy a tapéta mosható vagy festhető legyen.

A gyönyörű falakat dekoratív vakolat díszíti. Részben fotofalpapírt vagy mesterséges követ is bevezethet. Ne telítse túl a szobát különféle textúrákkal és színekkel, hogy a belső tér ne váljon vidám kaleidoszkóppá.

Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Faldekoráció Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Faldekoráció

Mennyezet

A gipszkarton leegyszerűsíti a mennyezet befejező munkáját, amellyel gyorsan tökéletesen sík felületet kaphat. Az anyag lehetővé teszi a lépcsős szerkezetek építését – gyönyörű kerület rejtett világítással vagy göndör kiemelkedésekkel, amelyek zónákat jeleznek. A matt és fényes stretch szövetek is relevánsak. Ezen anyagok egyik előnye a pontvilágító rendszer elrendezésének lehetősége, valamint a kommunikáció elfedése.

Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Mennyezeti dekoráció Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Mennyezeti dekoráció

Hogyan válasszunk bútorokat

Próbáljon csak a legszükségesebb bútorokat választani a szobához. Természetesen itt nem nélkülözheti az ágyakat, de megfontolhatja a bútorok átalakításának lehetőségeit. Ezek közül a legegyszerűbb egy kanapé, amely nappal lehajtható. Szintén érdekes lehetőség egy szekrényágy, amely elrejti az ágyat a beleiben, és tágas tárolórendszerré válik.

A gyermeksarok számára egy tetőtéri ágy lenne a jó választás, ahol az ágy a felső szinten található, alatta pedig egy szekrény vagy íróasztal. Ikrek esetén emeletes ágyat szerelhet be, vagy felszerelhet egy magas dobogót két kihúzható fekvőhellyel.

Annak elkerülése érdekében, hogy a falakat polcokkal zsúfoljuk össze, helyezzen nyitott állványt a területek közé. A tolószekrény az óvoda és a hálószoba határán is elhelyezhető, ezáltal zónákra osztva a területet. Ha a szoba elég széles, telepítheti a ruhásszekrényt az ággyal szemben, és elrejtheti a TV -panelt az ajtaja mögé..

Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Hogyan válasszunk bútorokat Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Hogyan válasszunk bútorokat Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Hogyan válasszunk bútorokat

Világítás és dekoráció

A hálószoba és az óvoda világításának díszítése ugyanabban a szobában különös figyelmet igényel. Itt nem szabad spórolni a világítótestekkel – egyetlen sarkot sem szabad felügyelet nélkül hagyni. Ha az óvoda az ablak mellett található – lágyabb felső lámpát rendezhet, valamint a játszó- és tanulótérben – további lámpákat szerelhet be.

A szülők területe több fényt igényel, mivel domináns szerepet játszik, és távol van az ablaknyílástól. Itt használhatja a mennyezeti csillárt, felszerelhet spotlámpákat, éjjeli szekrényeket vagy asztali lámpákat. Külön ki kell emelni a tárolórendszert, ha van itt helye.

A szoba hangulatosságának növeléséhez, stílusos kialakításának hangsúlyozásához használhat néhány díszítő elemet. Az üres sarokban virágcserepet telepíthet növényekkel, kontrasztos árnyalatú puha szőnyeget teríthet az ágy mellé, és családi fényképeket vagy eredeti paneleket adhat a falakhoz. Ne vigye túlzásba a díszítéseket – nagy számuk az amúgy is kicsi hely zsúfoltságához vezet..

Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Világítás és dekoráció Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában - Világítás és dekoráció

Hálószoba és óvoda kialakítása egy szobában – fotó

Végezetül meghívjuk Önt a fotógalériába, ahol megpróbáltuk összegyűjteni a hálószoba és az óvoda tervezésének legjobb példáit egy szobában. Boldog megtekintést!

Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó Egy hálószoba és egy óvoda belső kialakítása egy szobában - fotó