Hálószoba kialakítása 15 nm (80 kép)

Hálószoba kialakítása 15 nm (80 kép)

A hálószoba pontosan az a sarok, amelyet leginkább a kedvességének, kényelmének, a kora reggeli felvidítás és a stresszoldó képességnek kell megkedvelnie egy nehéz nap után. Telephely 15 nm. – ez egy meglehetősen elfogadható tér, amelyen különféle tervezési ötleteket testesíthet meg, elhelyezheti a szükséges zónákat, és megfelelő környezetet teremthet a pihenéshez. Cikkünkben megvizsgáljuk, mit kell figyelembe venni a 15 négyzetméteres hálószoba tervezésekor, hogyan válasszuk ki a színt, a stílust, valamint a szükséges bútorok megfelelő elhelyezésének lehetőségét.

Mit kell figyelembe venni a hálószoba felújításának tervezésekor??

Hálószoba 15 nm téglalap alakú, ami gyakran bonyodalmakat okoz a bútorok elhelyezésével. De a szoba lehetővé teszi több funkcionális terület elrendezését. Ebben az esetben jobb elkerülni a bútorok elrendezését a hosszú falak mentén – ezáltal a szoba sokkal szűkebb lesz..

Az ágyat egy rövid vagy hosszú falra merőlegesen kell felszerelni. Az ágyat a szoba közepére telepítheti úgy, hogy a fejtámla merőleges legyen a hosszú síkra. Ezután a távoli részen, az ablak közelében telepíthet öltözőasztalt, pár fotelt vagy működő mini szekrényt, és elhelyezhet egy szekrényt a bejárati ajtó közelében. Az ilyen környezet mindkét oldalról kényelmes megközelítést biztosít a dobozhoz, és elegendő mozgásteret hagy..

Jó megoldás, ha az ágyat fejtámlával egy távoli rövid falhoz helyezzük. Mindkét oldalon elhelyezhet éjjeliszekrényeket, vagy teljes mértékben kihasználhatja a falat, ha kiterjedt tárolórendszert helyez el – szekrénybútorokat különféle polcokkal, fiókokkal vagy gipszkarton szerkezetet beépített fülkékkel.

A szoba megnyúlását a befejező anyagok segítségével korrigálhatja: a vízszintes irányban elhelyezett tapétán lévő minták és csíkok vizuálisan kitágítják a falakat, az egyik sík sötét palettán lévő kialakítása eltávolítja azt, és további mélység a szobába. A zónázáshoz, a gipszkarton mennyezeti szerkezetekhez sikeresen használják a dobogó lépcsőit.

Hálószoba kialakítása 15 nm - Mit kell figyelembe venni a hálószoba felújításának tervezésekor? Hálószoba kialakítása 15 nm - Mit kell figyelembe venni a hálószoba felújításának tervezésekor?

Színes megoldások a hálószobához 15 négyzetméter.

15 nm -es hálószobához. a színre vonatkozóan nincsenek egyértelmű korlátozások – ha azt szeretné, hogy a szoba még tágasabb legyen, használjon több világos színt. Figyelembe kell vennie a hálószoba kialakításának stílusát is. A fehér és világosszürke tónusok meglehetősen népszerűek a modern belső terek kialakításában, lehetővé téve a semleges, minimalista hangulat megteremtését, amelybe bármilyen más színspektrum harmonikusan illeszkedik..

Különleges hangulatot teremt a klasszikus bézs paletta, amely az otthon kényelmével és melegségével tölti meg a belső teret. A belső térben egyszerre több féltónus is használható a barnásról a világos homokra, létrehozva a szükséges ékezeteket.

Személyes felfogásától függően bármilyen festéket használhat a hálószobában. A maga módján egy férfi kék és barna tónusú hálószobája gyönyörű és elegáns lesz. A nők és a lányok gyakran a kifinomultabb formatervezést részesítik előnyben – a belső tér ideális például fehér és rózsaszín színekben. A szenvedélyes és temperamentumos vöröset dózisban kell felvinni, sötét árnyalatot kell használni, és a zöld öko-paletta bármilyen mennyiségben jelen lehet (a savas árnyalatok kivételével), mivel összefügg a természettel és lehetővé teszi a pihenést, lehetséges.

Hálószoba kialakítása 15 nm - Színes megoldások Hálószoba kialakítása 15 nm - Színes megoldások Hálószoba kialakítása 15 nm - Színes megoldások

Felületek és anyagok

A hálószoba befejezése 15 nm. bármilyen anyagot használhat, mivel nincsenek különleges mikroklimatikus körülmények. Különböző típusok és kombinációk segítségével beállíthatja a teret, kiemelheti a funkcionális területeket.

Padló

Egy olyan szobában, amely meleg, otthonos légkört teremt a kellemes tartózkodáshoz, jobb laminált vagy parketta fektetése a padlóra, és az ágyterület kiegészítése puha gyapjúszőnyeggel. Az anyag átlós egymásra helyezése vizuálisan növeli a felületet.

Hálószoba kialakítása 15 nm - Padlókezelés Hálószoba kialakítása 15 nm - Padlókezelés

Falak

Faldíszítéshez 15 nm -es téglalap alakú hálószobában. jobb olyan anyagkombinációkat használni, amelyek segítenek kiegyensúlyozni a helyiség geometriáját. Például díszítse a hosszú falakat világos színekkel, a rövid falakat pedig sötétebb színekkel..

Mint már említettük, a függőleges és a vízszintes csíkok a helyiség magasságát és szélességét adják. A tapéta mintákat lágy színekben kell elkészíteni, hogy ne hozzanak létre túlzott dinamikát.

Különös figyelmet fordítanak az ágy fején lévő falra: itt gipszkarton íves nyílásokat építhet, fotótapétát, térfogati vagy szövetvászonokat használhat. A festés és a dekoratív vakolat használata ma nagyon népszerű..

Hálószoba kialakítása 15 nm - Fali dekoráció Hálószoba kialakítása 15 nm - Fali dekoráció

Mennyezet

A hálószoba mennyezetének több alapvető lehetősége van: festés, meszelés, tapétázás, feszített vászonokkal díszítés. A gipszkarton szerkezetek, amelyek a szoba kerületén vagy külön szigetekkel vannak elhelyezve, leggyakrabban, kiemelve a hálóhely területét, segítenek a gyönyörű környezet kialakításában és a szoba zónájában..

A stílustól függően más díszítőelemek is lehetnek: mennyezeti gerendák (Provence, loft) utánzata, gipszkarnisok, rozetták, díszlécek (klasszikus irányok), MDF lemezek (padlás) stb..

Hálószoba kialakítása 15 nm - Mennyezeti dekoráció Hálószoba kialakítása 15 nm - Mennyezeti dekoráció

Bútor hálószobához 15 nm.

Minden hálószoba fő eleme az ágy, amelynek kényelmesnek és tágasnak kell lennie. Még vásárlás előtt le kell feküdnie az ágyra, hogy teljes mértékben érezze, hogy ez vagy az a modell megfelel az anatómiai jellemzőknek.

Tekintettel arra, hogy viszonylag kicsi hálószobáról beszélünk, jobb, ha egy ágyat vásárolunk egy további tárolórendszerrel egy beépített doboz formájában, ahol elhelyezheti a szükséges pasztell kiegészítőket.

Vannak olyan multifunkcionális fejtámlával rendelkező modellek is, amelyekben különböző polcok és fülkék találhatók. A legfejlettebb opció a lebegő ágyak rejtett támaszokkal, valamint a kerek ágyak, amelyek tökéletesen illeszkednek egy 15 nm -es téglalap alakú hálószoba belsejébe. A kis lakásokban az öltöző gyakran az ágyban helyezkedik el. Ebben az esetben a legjobb megoldás egy tolószekrény, tükrös ajtókkal, amelyek bővítik a teret..

Az ágy egyik vagy két oldalára éjjeliszekrényeket szerelhet, amelyekre könyvet, szemüveget, bőrápolási termékeket helyezhet. Saját belátása szerint helyezzen el TV -panelt vagy házimozi -t.

Hálószoba kialakítása 15 nm - Bútor Hálószoba kialakítása 15 nm - Bútor Hálószoba kialakítása 15 nm - Bútor

Világítás és dekoráció

15 nm -es hálószoba megvilágítására. a legjobb megoldás a lágy többszintű világítás lenne. A reflektorok és a csillár lesz a fő fényforrás, és a különböző burkolatok, állólámpák, étkészletek nem hagyják figyelmen kívül az egyes funkcionális területeket. Eredeti, titokzatos környezet létrehozásához díszítheti a gipszkarton mennyezet kerületét LED szalaggal, és felszerelheti a háttérvilágítást az ágy alsó részébe..

A hálószobának nincs szüksége buja dekorációra – elég sok gyönyörű kombinációja van a befejező anyagoknak és textíliáknak. Használhat néhány elegáns csecsebecsét, kiegészítheti a falakat festményekkel vagy családi fotókkal, telepíthet élő virágcserepeket, amelyek szintén megtisztítják a levegőt..

Hálószoba kialakítása 15 nm - Világítás és dekoráció Hálószoba kialakítása 15 nm - Világítás és dekoráció

Belső stílusok

Annak érdekében, hogy a hálószoba valóban szép és kényelmes legyen, tervezési stílust kell választania. Hálószoba 15 nm -es területtel lehetővé teszi számos modern tervezési megoldás használatát.

Hálószoba 15 nm a minimalizmus stílusában

A minimalista irányzat ma talán a legnépszerűbb. A stílus különösen releváns a kis helyiségekben, mivel könnyű dizájnt feltételez, kevés nagyon funkcionális belső tárgy jelenlétét és a dekorációk szinte teljes hiányát. A dekoráció tökéletesen ötvözi a természetes és mesterséges anyagokat, a fényes és fa bevonatokat.

Hálószoba 15 nm a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet Hálószoba 15 nm a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet

Hálószoba 15 nm japán stílusban

A Felkelő Nap országa népei körében a lakberendezés fogalma minimalizmust is feltételez a környezetben. A tervezés során számos természetes színt és természetes textúrát használnak, amelyek hangsúlyozzák az emberi élet közelségét a természetes szépséghez és praktikumhoz..

A szolgáltatások közé tartoznak az olyan elemek, mint a zömök bútorok, a különleges felületek és a dekoráció. Itt megtalálhatók a japán shoji válaszfalak elemei, a mennyezetet négyzetekre osztó gerendás mennyezet, lámpák, vásznak hieroglifákkal, gésákkal, szamurájokkal, virágnyomatokkal.

Hálószoba 15 nm Japán stílus - belsőépítészet Hálószoba 15 nm Japán stílus - belsőépítészet

Hálószoba 15 nm klasszikus stílusban

Bár a minimalizmus a designban előtérbe kerül korunkban, a változatlan klasszikusok továbbra is relevánsak. A meleg tejszerű, bézs, olíva színek, elegáns nyomatok, gazdag bútorok és fényűző dekoráció a hétköznapi hálószobát igazi királyi szobákká változtathatja, ahol az arisztokrácia fenséges szelleme uralkodik majd..

Fényűző faágy faragott elemekkel és aranyozással, stukkóval a mennyezeten és a falakon, kristálycsillárral, gazdag természetes textíliákkal – mindezt úgy érezheti magát, mint egy augusztusi különlegesség.

Hálószoba 15 nm klasszikus stílusban - Belsőépítészet Hálószoba 15 nm klasszikus stílusban - Belsőépítészet

Hálószoba 15 nm provence stílusban

A provence -i stílusú hálószoba az egyszerű tartományi élet és a francia dekoráció kegyeletének kombinációja. A dekoráció természetes bevonatokat tartalmaz, enyhén elhalványult virágzással, hangsúlyozva az anyagok képességét a forró déli nap alatt.

A bútorok az ókor lenyomatát is viselik, szilárd megjelenésükkel demonstrálva, hogy már régóta a házban van, és sok családi titkot ismer. A kiváló minőségű textíliák sok dekoratív részlettel különleges varázst és kényelmet kölcsönöznek a légkörnek..

Hálószoba 15 nm Provence -i stílus - Belsőépítészet Hálószoba 15 nm Provence -i stílus - Belsőépítészet

15 nm -es hálószoba belső kialakítása – Fotó

Összefoglalva a fentieket, nyugodtan kijelenthetjük, hogy a stílusirány, a szín helyes megválasztásával és a befejező funkciók használatával akár egy kis szobát is hangulatos sarokká alakíthat, tele romantikával és nyugalommal. És most meghívjuk Önt, hogy nézze meg fotógalériánkat, amely számos sikeres példát mutat be a 15 négyzetméteres hálószobák kialakítására. Boldog megtekintést!

15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó 15 nm -es hálószoba belső kialakítása - Fotó