Háttérkép a hálószobához: 65 gyönyörű ötlet

Háttérkép a hálószobához: 65 gyönyörű ötlet

A tapéta gazdaságos és kényelmes lehetőség a hálószoba falainak díszítésére. A minták és textúrák széles választéka lehetővé teszi, hogy bármilyen belső stílusban használja őket, érdekes kombinációkat és szokatlan vizuális effekteket hozzon létre. Ebben a cikkben tárgyaljuk, hogyan válasszuk ki a megfelelő háttérképet a hálószobához..

A hálószoba tapéta típusai, előnyeik és hátrányaik

Papír tapéta

A közönséges fényes vagy matt papírból készült tapéta egyrétegű – egy- és kétrétegű – duplexre van osztva. Az előbbiek olcsóbbak, az utóbbiak tartósabbak és kevésbé szakadnak el a mechanikai igénybevételtől.

A papír tapéta fő hátránya a törékenység. A nedvesség, a por hatására gyorsan elveszítik esztétikai megjelenésüket, és elhalványulnak a napon. Tekintettel azonban az ilyen befejezés alacsony költségére, 2-3 évente teljesen megújíthatja a belső teret..

Ez egy egyszerű és olcsó lehetőség az ideiglenes lakások, szállók, bérelt lakások, valamint kisgyermekek jelenlétében, akik néha szeretnek rajzolni a falakra. A fotópapír is ebbe a típusba tartozik..

Papír tapéta a hálószobához

Vinil háttérképek

A PVC tapéta papírból vagy textil alapból és műanyag tartalmú arcrétegből áll, amely lehet sima, dombornyomott (selyemszita), habosított, fényes, matt vagy kombinált.

A polivinil használatának hátránya, hogy ez az anyag szintetikus gyantákból áll, és nem engedi a falak lélegzését (nem engedi át a vízgőzt és a levegőt). A ragasztás után először – az ilyen tapéta műanyag szagot áraszthat. A hálószobában ez jelentős probléma, mivel a hálószobát jól szellőztetni kell..

A PVC tapéta pozitív oldalai a magas esztétika, a tartósság, a hosszú élettartam (10-15 év), az újrafestés lehetősége, a portól való nedves tisztítás és a jó hangszigetelő tulajdonságok..

Vinyl tapéta hálószobához

Nem szőtt tapéta

Ez egy rugalmas kétrétegű szövedék, amely fonott cellulózszálakból áll. Mikropórusos textúrájának köszönhetően ezek a tapéták környezetbarátak és jól tapadnak minden felülethez. A javítási folyamatot megkönnyíti, ha a ragasztót közvetlenül a falra kenjük. A texturált nem szőtt tapéta vinil permetezés nélkül alkalmas festésre.

Nem szőtt tapéta a hálószobához

Textil tapéta

A szövetkárpit érdekes megoldás a hálószobában, de szem előtt kell tartani, hogy a falakat havonta vagy kéthavonta porszívózni kell. A por különösen gyorsan felhalmozódik bolyhos szintetikus anyagokon (bársony, filc, velúr). A modern textil tapétáknak általában sűrű alapja van, ami megkönnyíti a ragasztást, de még mindig meglehetősen nehéz velük dolgozni. A túlzott mennyiségű ragasztó, amely felszívódik a szövetbe, végtelenül csúnya foltokat hagyhat rajta. Ennek a befejező opciónak az előnye luxus megjelenésnek és jó hangszigetelésnek tekinthető (habosított tapéta használata esetén).

Textil tapéta a hálószobához

Üvegszál

Áttetsző, nagyon vékony, mégis kemény üvegszálas tapéta könnyen tapad a falakhoz, és akár 30 évig is eltarthat. Akár 10 -szer is festheti őket, ami lehetővé teszi a bosszantó dizájn gyors frissítését. Az ilyen kivitel óriási előnye az üvegszövet környezetbarát tulajdonsága, mivel előállításához csak természetes alapanyagokat használnak – kvarc homok, agyag, szóda és szilikátok.

Üveg tapéta a hálószobához

Háttérkép a hálószobához a stílustól függően

A harmonikus belső tér létrehozásához a falak kialakításának meg kell felelnie a kiválasztott tervezési iránynak. A legjobb, ha textúrájukban és színükben megfelelő tapétát választanak a bútorokkal, textíliákkal, ablakokkal, ajtókkal.

Modern stílus

A szecessziós hálószobához sima, sima tapéta alkalmas. A világos és fényes színek vizuálisan tágasabbá teszik a szobát, a matt pedig hangulatot kölcsönöz. A modern stílus lehetővé teszi a szép monokróm rajzok, grafikák és absztrakciók készítését is – de nem folyamatos borításként, hanem csak ékezet formájában.

Háttérkép a hálószobához modern stílusban Háttérkép a hálószobához modern stílusban

Klasszikus stílus

Ez a stílus ötvözi az ősi idők monumentalitását a reneszánsz gyönyörű luxusával. Egy igazi királyi hálószobát a fehér, meleg árnyalatú (krémes, krémes, elefántcsont, világos bézs) tapéta keretezhet, arany vagy ezüst virágdíszekkel, vakolat stukkóval vagy puha bőrrel.

Háttérkép a hálószobához klasszikus stílusban

Provence

Dél -Franciaország romantikus hangulatát pasztell színek (világosszürke, rózsaszín, menta, lila, tejszerű) és háttérükön apró virágminták képviselik. Annak érdekében, hogy a szoba ne tűnjön monotonnak, a tapéta mintás részeit monokrómokkal kell felváltani, valamint meg kell őrizni az egyensúlyt a textíliák kiválasztásakor.

Háttérkép a hálószobához Provence stílusában Háttérkép a hálószobához Provence stílusában

Skandináv stílus

A természetes téli tónusok – hófehér, csillogó ezüst, átlátszó kék, világosszürke, világoszöld – segítenek újjáteremteni Észak -Európa jeges frissességét. A hálószoba kényelmesebbé tételéhez használjon tapétát, amelynek textúrája hasonlít a napon fehérített vászonra vagy a hideg árnyalatú világos nyers deszkákra..

Háttérkép a hálószobához skandináv stílusban Háttérkép a hálószobához skandináv stílusban

japán stílus

A felkelő nap földjére emlékeztető hálószoba belsejét bambusz tapétákkal, hieroglifák, cseresznyevirágok, bambuszlevelek, legyezők rajzaival, valamint tapétákkal lehet díszíteni. A japán stílus árnyalatai meglehetősen szélesek – a fekete -fehér, szürke, fás, szalma tónusoktól az arany, forró rózsaszín és pirosig.

Háttérkép a hálószobához japán stílusban

Art deco

Ehhez a stílushoz tökéletesek az absztrakt és virágmintás tapéták, meglehetősen telített, de nyugodt színekben. Gyakran használt szürke, más árnyalatok keverékével, fekete, fehér, bordó, bézs és kék. Az Art Deco tér vizuális növeléséhez használjon holografikus képeket és optikai csalódásokat.

Art Deco hálószoba tapéta

Háttérkép színe a hálószobához – melyiket válasszuk?

A hálószoba háttérképének kiválasztásakor nagyon fontos figyelembe venni bizonyos színek hatását az emberi pszichére. Az aktív színek, mint a narancs és a piros, a legjobbak a konyhában vagy az étkezőben. Sárga, világoszöld, őszibarack – melegebbé teheti az északi oldalt. És annak érdekében, hogy egy kicsit “hűtsük” a déli hálószobát – érdemes zöld és kék árnyalatokkal díszíteni a falakat. A fekete -fehér (fehér, szürke, bézs) korlátozások nélkül használható, de a fekete, sötétlila és csokoládét óvatosan kell kezelni – elnyelik a fényt, csökkentik a teret, és néha egyfajta börtönré alakíthatják a szobát.

Fehér tapéta

A fehér tapéta a hálószobában bevált klasszikus. Bármilyen bútor, világos vagy pasztell mintázat mindig megfelelőnek tűnik világos háttér előtt, hangsúlyozni fogja a festmények, fényképek és egyéb dekorációk szépségét.

Fehér tapéta a hálószobában Fehér tapéta a hálószobában

Pasztell tapéta

A rózsaszín, kék, zöld, sárga, bézs és levendula árnyalatú lágy paletta tapéta tökéletes megoldás egy romantikus hálószobához. Ez a kialakítás valóban vonzó lesz a világos, szellős belső terek minden rajongójának..

Pasztell tapéta a hálószobában Pasztell tapéta a hálószobában

Szürke tapéta

A semleges szürke tapéta a legjobb megoldás egy high-tech, modern, minimalista, tetőtéri hálószobához. Fekete vagy sötétkék bútorokkal és szigorú vonalakkal kombinálva funkcionális férfi belső teret kap; fehér fényű és ezüst fürtök – lehetőség egy elegáns hölgy számára; élénk sárga, rózsaszín, zöld ékezetek szürke alapon – házaspárnak.

Szürke tapéta a hálószobában Szürke tapéta a hálószobában

Kék tapéta

Az ég és a víz árnyalatai nyugtató hatással vannak az emberre, ezért tökéletesek hálószobába. A kék háttérképek kombinálhatók fehér, szürke, bézs, lila, sötétbarna színnel, valamint kiegészíthetők fotótapétával.

Kék tapéta a hálószobában Kék tapéta a hálószobában Kék tapéta a hálószobában

Tapéta kombinálása a hálószobában

A mintás és monokromatikus tapéták kombinációja közeli színben teszi változatossá a belső teret, és bizonyos vizuális hatásokat ér el. A helyesen kiválasztott fali dekoráció érdekessé és hangulatossá teszi a hálószobát. Számos kombinációs módszer létezik – függőleges, vízszintes, geometriai, valamint betétek és fülkék.

Függőleges

Csíkok váltakozása lehet a padlótól a mennyezetig – világos és sötét, matt és fényes, nyomtatott és monokróm. Néha az egyes falak vagy részleges válaszfalak eltérő kialakításúak. A függőleges ékezetek miatt a szoba magasabbnak tűnik.

A tapéta függőleges kombinációja a hálószobában

Vízszintes

Ezzel a tapéta kombinációval gyönyörű szegélyeket hozhat létre, valamint vizuálisan bővítheti a falakat. A kontrasztos és vízszintes vonalakat a legjobban használhatja a keskeny területek nagyításához.

A tapéta vízszintes kombinációja a hálószobában A tapéta vízszintes kombinációja a hálószobában

Geometriai

A tapéta ragasztása a hálószobába a törött sarkokban szokatlan módja annak, hogy exkluzív belső teret hozzon létre. Használhatja a rátétes technikát is, és kedvenc papírtöredékeit rögzítheti a fő dekorációhoz..

A tapéta geometriai kombinációja a hálószobában

Beszúrás

A betét bármilyen formájú, kontrasztos töredék, amelyet rendszerint rögtönzött keret választ el – vakolat, poliuretán, fém, fa vagy egyszerűen festett.

Beszúrás - tapéta kombinációja a hálószobában

Fülke

A fal és a benne lévő mélyedés közötti különbséget könnyű hangsúlyozni, ha színük és textúrájuk eltér egymástól. Egy fülkében ragaszthat fotópapírt, téglautánzatot, mintás fényes vagy monokromatikus matt betétet.

Niche - tapéta kombinálása a hálószobában Niche - tapéta kombinálása a hálószobában

Háttérkép egy kis hálószobához / hálószobához Hruscsovban

A legtöbb szovjet lakás jellemző problémája a kis méret. A hálószoba kis mérete azonban inkább plusz, mint mínusz: megtakarítja a befejező anyagokat, egyszerűsíti a javítást, és a hangulat romantikusabbnak bizonyul. A fő szabály az, hogy ne terhelje túl a belső teret nagy elemekkel és telített színekkel..

A Hruscsov hálószobájának háttérképét jobb világos, pasztell színű, kis tompa mintával és fényvisszaverő részletekkel választani. A teljesen fényes vászon feltárja a falak minden egyenetlenségét, de a matt háttér és a tükörminták kombinációja éppen ellenkezőleg, elrejti őket..

Háttérkép egy kis hálószobához Háttérkép egy kis hálószobához Háttérkép egy kis hálószobához

Háttérkép a hálószobához – fotó

Képgalériánk szemléltető példákat tartalmaz arra vonatkozóan, hogyan néznek ki a különböző típusú tapéták a hálószoba belsejében. Itt vannak monokromatikus lehetőségek, csíkos, geometrikus mintával, virágdíszekkel, tapétával és minden más kombinációval. Merítsen ihletet!

Könnyű tapéta a hálószobához modern stílusban Zöld tapéta a hálószobában Háttérkép virág díszítéssel a hálószobához Öko-stílusú hálószoba háttérkép Háttérkép vízszintes csíkkal a hálószobához Virágos tapéta hálószobába Provence stílusban Klasszikus stílusú hálószoba - tapéta kombináció Háttérkép a hálószobához angol stílusban Virágos tapéta hálószobába Háttérkép a hálószobához Háttérkép a hálószobához klasszikus stílusban Rózsaszín tapéta lány hálószobájába Tapéta kombinálása egy klasszikus hálószobában Modern stílusú fotomuralak a hálószobába Art Deco hálószoba tapéta Világos tapéta egy kis hálószobához Háttérkép a hálószobához A hálószoba háttérképe a minimalizmus stílusában Szürke tapéta a hálószobához Amerikai stílusú hálószoba háttérkép Világos bézs tapéta a hálószobában Eredeti háttérkép a hálószobához modern stílusban Barna tapéta a hálószobához Barna tapéta a hálószobában Kék és fehér tapéta a hálószobában Eklektikus fehér tapéta a hálószobához Csíkos tapéta hálószobához modern stílusban Barna és fehér tapéta a hálószobában Fotó háttérkép a hálószobában a hegyek képével Klasszikus csíkos tapéta a hálószobához

Videó: Tapéta a hálószoba belsejében – aktuális ötletek