Huszon álló hálószobatervezés: 60 fotóötlet

Hálószoba kialakítása Hruscsovban: 60 fotóötlet

A Hruscsov hálószobája általában az egyik legkisebb szoba – területe akár 6-10 nm is lehet. Azonban még egy ilyen kompakt szoba is könnyen hangulatos és szép sarokká alakítható az alváshoz, csak meg kell vizsgálnia a friss tervezési ötleteket, és a legjobbat kell megvalósítania a gyakorlatban..

Hálószoba egyszobás Hruscsovban

Azok az esetek, amikor egy egész család él egyszobás Hruscsovban, egyáltalán nem ritkák. Úgy tűnik, hogy ilyen körülmények között csak álmodozni lehet a személyes térről. Valójában azonban egyáltalán nem nehéz elkülöníteni az egyetlen közös helyiségben található hálórészt, és a bemutatott lehetőségek közül sok önállóan is megvalósítható..

Zónázás

Az egyik leggyorsabb és legkényelmesebb módja az ágy elrejtésének, ha vastag függönyökkel akasztja fel. Ehhez csak párkányra van szüksége, amely a legjobban a mennyezethez van rögzítve, és valójában a függönyökre.

A zónázás praktikusabb módja a vékony gipszkarton vagy rétegelt lemez válaszfalak. Ugyanezt a funkciót ruhatár, állvány vagy magas polc is elvégezheti..

Hálószoba belsőépítészet Hruscsov - Zónázás

Összecsukható ágy

A nap folyamán függőlegesen a falhoz támasztható és a szekrény eleje mögé rejtett ágy egy bútor-know-how, amely kiváló megoldás lesz egy szűk egyszobás lakás számára. A kinyitható kanapéval ellentétben ez egy kényelmes alvóhely, lapos matraccal.

Hálószoba belsőépítészet Hruscsovban - Összecsukható ágy Hálószoba belsőépítészet Hruscsovban - Összecsukható ágy

Pódium

A padló feletti alacsony magasság lehetővé teszi a függőleges tér hatékony kihasználását.

Az ágy tetejére történő felszerelésével tároló dobozok helyezhetők el a dobogó belsejében, és még egy kihúzható asztal is a magasabb szerkezetekben.

Könnyen elrejthető egy kihúzható ágy a margaréta alá, az emeleten pedig munkaterületet rendezhet be, kanapét helyezhet el vagy felszerelhet másik hálóhelyet.

Hálószoba belsőépítészet Hruscsov - Pódium Hálószoba belsőépítészet Hruscsov - Pódium

Hogyan lehet növelni egy kis hálószoba helyét

A kis felvételek nem jelentenek nagy problémát a hálószobában, de ha további teret szeretne adni a szobának, akkor ezt a következő módszerekkel teheti meg:

Tükrök

Ha az egyik falat vagy a szekrény elejét nagy tükörrel díszíti, akkor az egész helyzet tükröződik benne. Így a Hruscsov hálószobájának területe vizuálisan majdnem kétszer nő..

Hálószoba belsőépítészet Hruscsovban - Nagy tükör az ágy fején

Tapéta

A helyesen kiválasztott falfestmények vagy hatalmas festmények reális perspektívával egy másik módja a szoba vizuális kibővítésének. A tájkép és a panoráma képek a legalkalmasabbak erre a célra..

Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - Háttérkép Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - Háttérkép

Kombináció erkéllyel

A Hruscsov hálószobájában gyakran van kijárat az erkélyre, amely az ablak és az alsó válaszfal eltávolításával bővíthető. Ez néhány négyzetmétert ad hozzá a munkaterület vagy a lágy sarok elrendezéséhez..

Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - kombinálása erkéllyel Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - kombinálása erkéllyel

Fal a fejtámla fölött

A moduláris fal magas mennyezetű szekrényekkel és tágas félemelet segítségével a legtöbbet hozza ki a függőleges térből. Ideális esetben könnyűnek és fogantyú nélkülinak kell lennie..

Hálószoba belsőépítészet Hruscsovban - Moduláris fal a fejtámla fölött

Belső stílusú hálószoba Hruscsovban

A hálószoba stílusának megválasztása tisztán egyéni kérdés, mert ennek a helyiségnek a légköre vonzó lehet lakói számára, tükrözi személyes preferenciáikat. De ennek ellenére figyelembe kell venni a Hruscsov méreteit, és nem szabad túlterhelni a teret fényes részletekkel, valamint terjedelmes elemekkel..

Hálószoba a minimalizmus stílusában

A kompakt bútorok, az egyenes vonalak és a sallangok nélkülözhetetlen jellemzői a minimalista belső térnek, amely ideális a Hruscsov szűk hálószobáihoz. Ez a kialakítás maximális szabad teret hagy, és nagyon lakonikusan néz ki..

Hálószoba kialakítás Hruscsovban - minimalista stílusban

Hálószoba modern stílusban

A modern stílus grafikus jellege közelebb hozza a minimalizmushoz, de vannak érdekesebb befejezések, szokatlan rajzok és texturált bútorok..

Hálószoba kialakítás Hruscsovban - Modern stílusban Hálószoba kialakítás Hruscsovban - Modern stílusban

Loft stílusú hálószoba

A divatos ipari stílus vonzó lehet a kreatív és szabadságot szerető személyiségekhez. A csupasz beton- vagy téglafalak, a fém polcok, valamint a durván megmunkált fából készült szekrények segítenek ilyen hangulatot teremteni egy kis hálószobában..

Hálószoba kialakítás Hruscsov - Loft stílusban

Klasszikus stílusú hálószoba

A klasszikus belsőépítészet a vonalak szimmetriáját, diszkrét luxusát és általában a környezet kifinomultságát jelenti. Ennek a trendnek a jellegzetességei a zománcozott bútorok, ívelt faragott lábakkal, magas fejtámlával, drága szövetekkel és gyönyörű csillárral..

A Hruscsov hálószobájának kialakítása - klasszikus stílusban A Hruscsov hálószobájának kialakítása - klasszikus stílusban

Vidéki stílusú hálószoba

A rusztikus stílus a nyári napok nosztalgiája és megengedhetősége az országban. Hruscsovban egy ilyen hálószoba különösen hangulatosnak tűnik, csak el kell hagynia a természetes fa mintát a padlón, egyszerű bútorokat, szívének kedves dekorációt és diszkrét pamut textíliákat kell választania.

Hálószoba kialakítás Hruscsovban - vidéki stílusban

Provence stílusú hálószoba

A finom Provence első pillantásra elcsendesíti és békét nyújt feltűnő könnyedségével. Pasztell, virág, csipke, francia romantika – mindez vonzó lehet azoknak a fiatal lányoknak, akik szeretnek mindent, ami légies és szép.

Hálószoba kialakítás Hruscsovban - Provence stílusban

Színek egy kis hálószoba belsejében

Figyelembe véve a Hruscsov hálószobájának kialakítását, nem hagyhatjuk figyelmen kívül ennek a szobának a színösszeállítását. A lefekvés előtti és az ébredés utáni hangulat nagyban függ tőle, ezért a választást nagyon felelősségteljesen kell megközelíteni. Mivel a szoba kicsi, tanácsos legfeljebb 2-3 színt használni világos vagy tompa árnyalatokban..

Fehér hálószoba Hruscsovban

A hófehér hálószoba mindig nagyon szép. Ha otthonosabbá szeretné tenni, bolyhos szőnyeget tehet a padlóra, és a falakat természetfestményekkel vagy családi fotókkal díszítheti..

Fehér hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet Fehér hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet

Fekete hálószoba Hruscsovban

Lehet, hogy a hálószobában van hely a feketének. Különösen elegánsnak tűnik a fehérrel párosítva. A fényes fekete felületek (például a szekrényajtók) akár tágulási térként is működhetnek, mivel a fényt nagy tükörként visszaverik..

Fekete hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet

Szürke hálószoba Hruscsovban

A teljes színpaletta közül a szürke a legnyugodtabb. Nem vált ki érzelmeket és elősegíti a jó pihenést. A textúrától függően a szürke tökéletesen illeszkedik bármilyen stílushoz: a klasszikusokhoz ezüst árnyalatokat választhat, a csúcstechnológiához – fémes, padláshoz vagy Provence – matt kőris tónusokat.

Szürke hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet

Bézs hálószoba Hruscsovban

Valójában a bézs fehér, enyhe barnával. Ez egy nagyon divatos szín, amely békés, otthonos hangulatot teremt a hálószobában. Jól párosul barna, kék, bordó és arany színekkel.

Bézs hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet Bézs hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet

Barna hálószoba Hruscsovban

Pszichológusok szerint a barnát leginkább a családi értékek és hagyományok iránt elkötelezett emberek szeretik. Ez a stabilitás, a megbízhatóság és a magabiztosság színe. A fehér, bézs és a krém is segít puhítani a belső teret csokoládé árnyalatokban..

Barna hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet

Zöld hálószoba Hruscsovban

Bár a zöld nyugodt szín, a hálószobákban nem túl gyakori. Azonban nagyon érdekesnek tűnik fehér, szürke vagy rózsaszín mellett, és jól illik a fához is..

Zöld hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet Zöld hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet

Kék hálószoba Hruscsovban

A kék nyugtató tulajdonságai miatt az egyik legjobb megoldás az alvóhely számára. Ez a szín enyhíti mind a szellemi, mind a fizikai fáradtságot, enyhíti a nyomást és elősegíti a jó alvást..

Kék hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet

Rózsaszín hálószoba Hruscsovban

Egy fiatal lány hálószobája még szebb lesz, ha rózsaszín elemeket ad hozzá. Lehet akár a falak festése, vagy csak virágok a tapétán, a bútorokon vagy a dekoráción – mindenesetre a szoba különleges romantikus varázst kap..

Rózsaszín hálószoba Hruscsovban - belsőépítészet

Hálószoba világítás Hruscsovban

A tudósok kimutatták, hogy az esti világítás nagy hatással van a melatonin hormon termelésére, ami közvetlenül befolyásolja az alvás időtartamát és minőségét. Tehát a hideg fehér és kék spektrumú sugárzás, a neon- és fénycsövek, valamint a modern készülékek képernyői álmatlanságot okozhatnak. Ugyanakkor a hálószoba legjobb módja a meleg fehér fény, amelyet egy lámpaernyő némít..

A modern hálószoba megfelelő megvilágítása magában foglalhatja a mennyezeten lévő spotlámpákat, a központi csillárt, a rések megvilágítását, a dekoratív mélyedéseket és polcokat, valamint az éjjeli lámpákat (állólámpák, lámpatestek, függő lámpák).

A romantikusabb környezethez diódafüzéreket használhat. Újévnek tekintik őket, de gyönyörűen kiegészítik a belső teret az év bármely más időszakában. A diódák fényereje tompítható, ha áttetsző anyaggal – tüll vagy tüll – borítja őket. Vannak füzérek fényes figurákkal – miniatűr golyók, rózsák, csillagok.

Egy igazán kozmikus dizájn segít létrehozni a színes világítást és a “csillagos égbolt” mennyezetet reális csillogó csillagképekkel.

Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - Világítás Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - Világítás

Textíliák és dekoráció a hálószobához

A “Hruscsov” hálószobában a dekoráció minimális mennyiségben szükséges. Egyetlen feladata, hogy hangulatos, lakható megjelenést és egyéniséget kölcsönözzen a belső térnek. Néhány kedvenc fotó vagy festmény a falakon, néhány könyv, amelyet lefekvés előtt el kell olvasni, ébresztőóra – ez egy hozzávetőleges dolog, amely megfelelő lesz egy rekreációs területen.

A dekoratív párnák ágy, karosszék vagy széles ablakpárkány díszeként használhatók. Világos színeik vagy szokatlan mintáik a hálószoba fénypontjává válnak..

A természethez közeli stílusú (vidéki, provence -i, skandináv) dizájn harmonikusan kiegészíti a különböző etnikai dolgokat: szőtt szőnyegeket, kötött takarókat, fonott kosarakat, hímzéseket.

A tompa egyszínűre festett falakat rajzok segítségével – kézzel vagy sablonon keresztül – lehet érdekesebbé tenni. Kívánatos, hogy ne legyenek túl tarkaak és kombinálva legyenek a design többi részével..

Ami a textíliákat illeti, segítségével könnyen megváltoztatható a hálószoba belseje a hangulatnak megfelelően: más színű ágynemű, különböző függönyök – és a szoba átalakul a szemünk előtt. A kényelmes alvás érdekében jobb, ha előnyben részesítjük a természetes anyagokat (pamut, vászon).

Hálószoba belsőépítészet Hruscsovban - Textíliák és dekoráció

Hálószoba kialakítása Hruscsovban – fotó

Még több példát szeretne a Hruscsov hálószobai díszítésére? Meghívjuk Önt, hogy nézze meg őket fotógalériánkban! Itt számos sikeres tervezési megoldást talál a bútorok elhelyezésével, elrendezésével és díszítésével kapcsolatban. A választás mindenki számára hasznos lesz, aki hálószobájának belső kialakítását tervezi, hogy szebbé és hangulatosabbá tegye..

Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó Hruscsov hálószobájának belső kialakítása - fotó

Videó: Kis hálószoba tervezése Hruscsovban