Japán stílusú hálószoba: 90 design fotó

Japán stílusú hálószoba: 90 design fotó

A keleti motívumok egyre inkább megtalálhatók a belső terek kialakításában a nyugati országokban. És ez teljesen érthető – elvégre a kifinomultság, a könnyedség, a természetközelség és az eredetiség sokoldalú kombinációit tartalmazzák. A keleti japán stílusú hálószoba tele van levegővel, fénnyel és a maximális szabad tér teret enged a pozitív energia akadálytalan mozgásának. Nincs helye a mindennapi gondoknak – mindez az ajtón kívül marad.

A japán stílus jellemzői

A keleti témájú belsőépítészetnek több iránya van, némileg hasonlóak, de nagyobb mértékben jelentősen eltérnek egymástól. A japán stílus drámaian kiemelkedik eredetiségének köszönhetően. A következő mutatókat nevezhetjük az irány jellemzőinek:

1. Minimalizmus – nincs helye a rendetlenségnek, a buja dekorációnak és a luxusnak. Maximális szabad hely, ahol létfontosságú tárgyak találhatók. Ennek oka részben a szigeteken tapasztalt gyakori természeti katasztrófák, amelyek a lakóépületek tönkretételéhez vezetnek. A japánok nem igyekeznek túlzott igényességgel felszerelni életüket..

2. Természetesség – az elrendezésben és a díszítésben a természetes anyagok dominálnak, bár bizonyos esetekben ezek utánzása nem kizárt. Ugyanez vonatkozik a színpalettára is, közel a természetes árnyalatokhoz..

3. A helyzet könnyedsége és légiessége-a belső elemek általában kicsi és mobilok, és a mozgatható válaszfalak jelenléte lehetővé teszi a szoba konfigurációjának egyszerű megváltoztatását.

Japán stílusú hálószoba kialakítás - Jellemzők Japán stílusú hálószoba kialakítás - Jellemzők

Színes megoldások

A japán stílusú hálószobákat leggyakrabban világos színek díszítik – így biztosítva a szoba békéjét és nyugalmát. A bézs, krém, tejszerű, szürke, gyógynövényes palettákat használják. A barna, cseresznye, fekete festékek lehetővé teszik az egyenletesség felhígítását. A belső térben legfeljebb három színt használnak, amelyek közül az egyik a háttér.

Fekete -fehér japán stílusú hálószoba

A fehér és fekete paletta gyakran megtalálható a keleti irányok belsejében. Hagyományos, tükrözi a filozófusok örök vágyát, hogy megtalálja az egyensúlyt a férfias és nőies, a föld és a levegő között..

A fehér falak fekete hieroglifákkal és a „zebra-szerű” szőnyeggel jól mutatnak itt. A szoba egyik falát fekete tónusokkal díszítheti, például az ágy fejénél, amelyhez képest a fehér, alacsony éjjeliszekrények kontrasztosnak tűnnek.

A merészebb döntések a fekete mennyezet felületének kialakítására korlátozódnak, amely fehér falakká és szürke padlóvá válik. Ezt a kombinációt kiegészíthetik a padlóburkolatokban, válaszfalakban és dekorációban jelen lévő bézs árnyalatok..

Fekete -fehér japán stílusú hálószoba - belsőépítészet Fekete -fehér japán stílusú hálószoba - belsőépítészet

Bézs japán stílusú hálószoba

A hálószoba bézs színű belső tere világos és elegáns. Képes nyugodt alvást és teljes békét adni, természetes hangszínpalettát bemutatva – csak erre van szükség ebben az irányban. A világos bézs és a sötét árnyalat közötti sima átmenetű festett falfelületek eredetiek. A falak a mennyezetnél és a padlónál sötétebb palettán díszíthetők – ez különleges geometriai változatosságot hoz.

Természetesen ez a bézs szín önmagában nem lehet jelen, különben a helyiség zárt doboz lesz. A kísérő hangok barna, krém, fehér, elefántcsont színűek lesznek. Bambuszvásznak a falakon és hasonló függönyök, textíliák és bútorok barna tónusokban, a tejes matt mennyezet kialakítása itt előnyös lesz..

Bézs japán stílusú hálószoba - belsőépítészet Bézs japán stílusú hálószoba - belsőépítészet

Japán stílusú piros hálószoba

Érett cseresznyevirágzás is előfordul a kelet -japán belső terekben. A fő feladat annak mennyiségének meghatározása. Azok számára, akik ragaszkodnak a szigorhoz és a lakonizmushoz, a falak és a mennyezet fő hátterét fehérré tehetik, a padlót világos bézs vagy szürke tónusokkal, a piros paletta pedig jelen lesz az egyik falpanelen, textilben, lámpaernyőben. A békés alvást és pihenést elősegíti a bézs árnyalatok elsődlegessége, a cseresznye árnyalatok pedig apró ékezetek.

A szenvedélyes természetű hálószoba kialakítása lehetővé teszi, hogy teljesen pirosra töltse. Kívánatos, hogy a falak ne legyenek monokromatikusak – használhat japán díszítésű tapétát, sötétebb vagy világosabb cseresznye paletta grafikus képeit. A mennyezet világos maradhat – a mesterséges világítás megadja a kívánt rózsaszín árnyalatot. A fekete bútorok itt jól fognak kinézni..

Japán stílusú vörös hálószoba - belsőépítészet Japán stílusú vörös hálószoba - belsőépítészet

Felületek és anyagok

Mivel a keleti filozófia animált tárgyként tekinti az életteret, a dekorációs anyagoknak természetes eredetűeknek kell lenniük. De tekintettel néhányuk magas költségeire, elérhetetlenségére és gyakorlatiasságára, a mesterséges helyettesítők jelenléte teljesen elfogadható..

Padló

Szokás, hogy a japánok otthon mezítláb járnak, ezért a padlóburkolat kiválasztásakor a fát részesítik előnyben. Helyettesíthető parkettával vagy bambusz laminátummal. Nagyméretű, egyszínű kerámialapok is jelen lehetnek, de mivel ez az anyag meglehetősen hideg, szükség van egy “meleg padló” felszerelésére vagy sima szőnyegre.

Az eredeti tervek között szerepel a rattanból vagy bambuszból készült tatami szőnyeg, de mivel meglehetősen gyorsan elhasználódnak, gyakran japán témájú vagy semleges színű szőnyegekkel helyettesítik.

Japán stílusú hálószobai kialakítás - padlóburkolat Japán stílusú hálószobai kialakítás - padlóburkolat

Falak

Az anyaggal díszített falak elegánsak és hangulatosak lesznek a japán hálószobában. A csúszó válaszfalakat utánzó faburkolatok is jól mutatnak. Egyszerűbb lehetőségek a vakolás, a falak festése hagyományos mintákkal, tapétázás. Az etnikai rajzok alkalmasak papír tapétára, például cseresznyevirágra vagy hieroglifára. A stílus megőrzésének legjobb módja a bambuszvászon. A tervezők azt tanácsolják, hogy pasztellszíneket válasszon színháborítás nélkül, egy vagy két színre korlátozva a dekorációt. Bár a sötét opciók nincsenek kizárva, és a vörös fényű falak meglehetősen gyakoriak.

Japán stílusú hálószobatervezés - fali dekorációk Japán stílusú hálószobatervezés - fali dekorációk Japán stílusú hálószoba kialakítás - fali dekorációk

Mennyezet

Az első dolog, amit meg kell jegyezni a mennyezet felületének kialakításakor, a természetes anyagok, a téglalap alakú és a világos színű burkolat használata. A felület kialakításának számos lehetősége van. Gyakran használják a sík négyzetekre vagy téglalapokra osztó gerendaszerkezetek felszerelési technikáját. A köztük lévő helyet fehér ruhával, rizspapírral festik vagy borítják.

Az Armstrong rendszer gerendákkal és dekoratív lemezekkel némileg hasonló, és nem kevésbé lenyűgöző. És van egy trükk – minél nagyobbak a cellák, annál szélesebb a mennyezet. Egy másik lehetőség, hogy a mennyezetet feszítőfóliával vagy anyaggal díszítik..

Japán stílusú hálószoba kialakítás - mennyezeti kivitel Japán stílusú hálószoba kialakítás - mennyezeti kivitel

Japán stílusú hálószobabútor

A pihenőszoba berendezése minimális. Ez azonban nemcsak a hálószobákra vonatkozik, hanem a kelet -japán apartmanok többi helyiségére is. Ennek oka az ország sűrű lakossága, ahol minden négyzetméter számít, és akut lakóhelyhiány van..

Az ágy a középpont. Guggoló téglalap alakúnak kell lennie, szinte a padlón, mint egy japán futon matrac. Lépésekkel dobogóra helyezése segít hozzáadni az eredeti jegyzeteket. A terjedelmes tárolórendszereket a falfülkék berendezése váltja fel, például japán stílusú tolóajtós szekrények. A belső teret éjjeliszekrények, teaasztal és apró polcok egészítik ki.

Ha a szoba elég nagy, akkor zónákra oszthatja kedvenc nemzeti csúszó partícióival. Ezek fa keretek fehér matt üveggel és merőleges csíkokkal, amelyek négyzetekre vagy téglalapokra osztják a vásznat. A szoba ajtajának azonosnak kell lennie..

Japán stílusú hálószobatervezés - bútorok Japán stílusú hálószobatervezés - bútorok Japán stílusú hálószobatervezés - bútorok

Dekor és világítás

Az üdülőterületen nem szükséges erős megvilágítás. A visszafogott fény megteremti a rejtély szükséges légkörét, elősegítve a teljes kikapcsolódást. A lámpák egyszerű geometriai formákkal rendelkeznek, üvegből, rizspapírból, bambuszból vagy szövetből. Ha a hálószoba kicsi, használhat spotlámpákat a mennyezethez. Az állólámpákat és a fali lámpákat ritkábban használják, de a nemzeti hagyományok szerint készülnek, díszítik a szobát..

A hálószobát óvatosan, japán stílusban kell díszíteni, anélkül, hogy túlterhelné a teret. Telepíthet egy nemzeti díszítésű padlóvázát, amely bambusz- vagy ikebanaágakat fog elhelyezni, hagyományos figurákat, illatos gyertyákat, bonsai fát helyez el a polcokon.

A falakat nemzeti rajongók (gyakran az ágy feje koronázza), szamurájkardok, pergamenek díszítik hieroglifákkal. Ez utóbbi esetben rendkívül óvatosnak kell lennie – mielőtt egy hieroglifát helyezne el a belső térben, meg kell találnia annak jelentését..

Japán stílusú hálószobatervezés - dekoráció és világítás Japán stílusú hálószobatervezés - dekoráció és világítás Japán stílusú hálószobatervezés - dekoráció és világítás

Kis japán stílusú hálószoba

Mivel a felkelő nap országának mindennapi életének kialakítása szigorú lakonizmust feltételez, ez ideális kis terekhez. Az alacsony bútorok és minimális mennyiségük sok szabad helyet hagy. A matracágyat a pódiumra lehet helyezni, amelyben fiókok találhatók különféle dolgok tárolására. Az egyik fal egyik fülkéjében felszerelhet egy kis szekrényt a ruhákhoz, a “shoji” partíciónak álcázva, amelyet a japánok szeretnek. Jobb világos bézs, tejszerű színekkel díszíteni a szobát. Az ékezetek kisebb fekete, cseresznye dekorációs elemek lesznek.

Japán stílusú kis hálószoba - belsőépítészet Japán stílusú kis hálószoba - belsőépítészet Japán stílusú kis hálószoba - belsőépítészet Japán stílusú kis hálószoba - belsőépítészet

Japán stílusú hálószoba kialakítás – fotó

A fényképek széles választéka segít kitölteni fantáziáját a távol -keleti eredetiség szellemével, és valóban stílusosan díszíteni a hálószoba belsejét. Itt összegyűjtöttük a különböző tervezési lehetőségeket valódi japán stílusban vagy inkább európaiasítva. Válassza ki, mi áll közelebb a felfogásához, a szép megértéséhez, és bátran kísérletezzen. Boldog megtekintést!

Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó Hálószoba japán stílusban - belsőépítészeti fotó