Kis hálószoba (90 fénykép): tervezési ötletek

Kis hálószoba (90 fénykép): tervezési ötletek

A kicsi hálószoba nem ok a kétségbeesésre, mert ez a szoba nem pazar bankettekre és vendégek találkozására szolgál. A lehető legkényelmesebbnek és kényelmesebbnek kell lennie, lehetőséget kell nyújtania a csodálatos pihenésre és a mindennapi forgatag elől való menekülésre. A hálószoba kis méretei jelentős pluszzá válhatnak, ha helyesen közelít a tervezéshez, helyesen rendezi el a dekorációt, kiválasztja a bútorokat és a dekorációt. Hogyan kell csinálni? Erről fogunk beszélni a mai cikkben, és lehetőséget biztosítunk olvasónknak arra is, hogy sok példát lásson a sikeres tervezési megoldásokra..

Hol érdemes elkezdeni a hálószoba felújítását?

A felújítás tervezésekor érdemes felmérni a hálószoba elrendezését. Ha a szoba loggiával rendelkezik, akkor a hálószoba közös területéhez csatlakoztatható, szigetelt, íves nyílással díszített, és a jövőben teljes értékű funkcionális területként használható szekrény, fésülködőasztal, pár beépítésével a társalgókból.

A hálószobai szoba falfülkével rendelkezhet, amely sikeresen használható egy ágy felszerelésére is – akkor a szoba többi része más területek, például egy nappali felszerelésére használható. Egy másik lehetőség az öltöző felszerelése egy fülkében. Mindenesetre további szabad helyet kap a szobában..

A kezdeti szakaszban fontos a bútorok elhelyezésének tervének elkészítése a világítás helyes megszervezése érdekében. A csillár mellett spotlámpákat, lámpatesteket is elhelyezhet az ágy közelében, világítást az öltözőasztalon stb. Az elektromos vezetékek elvégzése után foglalkozhat felületkezeléssel, belső tárgyak beszerelésével.

Kis hálószoba kialakítása - Hol kezdje el a felújítást Kis hálószoba kialakítása - Hol kezdje el a felújítást

Színes megoldások egy kis hálószobához

A hálószobához színt kell választania a személyes preferenciák és a választott stílus koncepciója alapján. Mindenki másképp érzékeli ezt vagy azt a palettát: valakinek kellemesebb hófehér hálószobában lenni, és valaki az elegáns bordó vagy sötétbarna dizájnt részesíti előnyben. A fehér mellett szól az a képessége, hogy kibővíti a teret, további fényt ad a helyiségnek. Annak érdekében, hogy a hangulat ne váljon olyanná, mint egy kórházi osztály, féltónusokat, világos ékezetes elemeket vezetnek be a tervezésbe.

A leginkább elfogadható és sokoldalú a hálószoba bézs színe. Képes nyugtató hatást gyakorolni az emberi pszichére, csillapítani és meleg otthoni környezetet adni. Kohler tökéletes harmóniában van bármely más színspektrummal, így nem lesz nehéz társat találni számára. A legjobb társ a barna, amely érvényesülhet a bútorokban, textíliákban vagy dekorációkban..

A pasztell színek, mint a kék, rózsaszín, világoszöld, citrom szintén nem ritkák egy kis hálószobában. Fehér palettával és mintás vászonokkal szövetségben könnyedséggel és légiességgel ruházzák fel a légkört, és ha kombinálja őket spektrumuk sötét árnyalataival, romantikus környezetet teremthet..

Különösen óvatosan kell bevezetni a vörös palettát. A pszichológusok szerint nagy mennyiségben kellemetlenséget és irritációt okozhat. Csak fehér, bézs árnyalatokkal kell kombinálni, vagy sötétebb színeket választani a dekorációhoz – bordó, terrakotta stb..

A szürke egy semleges hang, amihez képest minden bútorkészlet és textil jól néz ki. Ezenkívül a szín jól kombinálódik, és a közelmúltban a legnagyobb népszerűségre tett szert a modern belső terekben..

Kis hálószoba kialakítás - színek Kis hálószoba kialakítás - színek Kis hálószoba kialakítás - színek

Felületek és anyagok

A hálószoba egyike azoknak a helyiségeknek, ahol a mikroklíma nem változik: nincs magas páratartalom, hőmérséklet -csökkenés, a gyerekek nem tréfálnak, így bármilyen anyagot csak saját szimpátiája és természetesen pénzügyi lehetőségei alapján választhat.

Padló

A kis hálószoba padlójának befejezéséhez a legnépszerűbb anyagok a laminált, parketta és linóleum. Ezek meglehetősen meleg burkolatok, amelyeken cipő nélkül is sétálhat, és extra puha szőnyeget adhat hozzá az ágy mellé..

Szintén ebben a kategóriában tulajdonítható a piacon lévő szőnyegnek széles választékban. A felület vizuális nagyításához választhat egy átlós mintázatú anyagot, vagy ilyen módon deszkaburkolatot helyezhet el..

Kis hálószoba kialakítás - padlóburkolat Kis hálószoba kialakítás - padlóburkolat

Falak

A hálószoba falaihoz sokféle anyag használható: a felületek festettek, sima és mintás tapétával vannak ragasztva, dekoratív vakolattal és PVC panelekkel vannak díszítve. Gyakran kombinálják az anyagokat, kiemelve az ékezetes zónákat. Leggyakrabban az ágy fején díszítik a falat: gipszkartonból készült dekoratív ívek, tájképeket, virágokat tartalmazó fotótapéták, valamint szövet, finom keretekkel keretezett bőrvásznak, díszlécek.

Kis hálószoba kialakítás - fali dekoráció Kis hálószoba kialakítás - fali dekoráció

Mennyezet

A mennyezet díszítésének legegyszerűbb módja egy kis hálószobában a meszelés és a festés, valamint a tapétázás – az ilyen munka önállóan is elvégezhető szakemberek bevonása nélkül. A modernebb és praktikusabb lehetőségek a gipszkarton szerkezetek és a feszített vásznak, amelyek lehetnek fényesek vagy mattak.

Az elsőt alátámasztja az a tény, hogy a mennyezet fénye fényvisszaverő hatású és vizuálisan növeli a területet. A hálószobában azonban ez a hatás szükségtelen villódzást okozhat, ezért nem mindenki számára alkalmas. Az alvóhelyet körvonalazó lépcsőzetes gipszkarton szerkezetek is gyönyörűen néznek ki – a magánélet szerelmesei emellett lombkoronával is felszerelhetik őket.

Kis hálószoba kialakítás - mennyezeti kivitel Kis hálószoba kialakítás - mennyezeti kivitel

Bútor egy kis hálószobához

Egy kis szoba minimális bútorokat igényel, ezért jobb, ha többfunkciós tárgyakat használ, különösen, ha a hálószoba is dolgozószoba vagy nappali. Jó választás lehet egy átalakító ágy, amely szekrénybe hajtogatható, vagy sok fülkével, fiókkal, kihúzható rendszerrel rendelkezik. A fejtámla körül nagy tárolórendszerek szerelhetők fel, a teljes fel nem használt falsík felhasználásával, és a beépített kihúzható síkok éjjeliszekrényként működnek.

Kis hálószoba kialakítás - bútorok Kis hálószoba kialakítás - bútorok

Világítás és dekoráció

Egy kis hálószobában a lágy szórt fény a legjobb megoldás. Telepíthet egy csillárt a mennyezet közepére, és elhelyezhet egy gyertyatartót vagy egy állólámpát az ágy mellett. Ha más jelentős tárgyak vannak a szobában, például öltözőasztal vagy szekrény, akkor további világításra is szükségük lesz..

A lépcsős mennyezeti szerkezet LED -szalaggal van felszerelve, amely lebegő felület hatását kelti. Ez a technika felfüggesztett ágyszerkezetek esetén is hatékony. Az egyes fényforrások külön -külön történő bekapcsolása segít kialakítani a legkényelmesebb környezetet a helyzettől függően.

Egy kis hálószobában nincs szükség a dekoráció túlzott használatára – az extra elemek rendezetlen hatást keltenek, és a hely még kisebbnek tűnik, mint amilyen valójában. Adja meg ezt a szerepet a textíliáknak, dekorációs funkcióknak, használjon fotótapétát, terjedelmes PVC -vásznat, nyomtatott tapétát stb. használjon tárgyakat a belső térben is, illeszkedve a tervezési stílushoz.

Kis hálószoba kialakítás - világítás és dekoráció Kis hálószoba kialakítás - világítás és dekoráció

Belső stílusok

A kis hálószoba stílusának megválasztása a tulajdonosok személyes preferenciáin alapul. Minden stílus szép a maga módján, és képes a szobát hangulatossággal, szépséggel és a részletek rendezettségével felruházni. Javasoljuk, hogy fontolja meg a legnépszerűbb tervezési megoldásokat ma..

Kis hálószoba a minimalizmus stílusában

A stílus neve magáért beszél. A belső térben szó szerint mindenben van korlátozás: minimum festékek, belső tárgyak, dekoráció. Kivételt képez a világítási rendszer, amelynek rengeteg különböző szintű világítótestet kell befogadnia. Előnyben részesítik a fehér, szürke vagy bézs palettát, funkcionális bútorokat, világos geometriai kontúrral, tükörfelületekkel.

Kis hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet Kis hálószoba a minimalizmus stílusában - Belsőépítészet

Kis skandináv stílusú hálószoba

A skandináv stílus nem alacsonyabb súlyosságú, de megvannak a maga kifejezett etnikai jellemzői. A zord északi éghajlat rávette az embereket, hogy fehér színű palettán tervezzenek lakótereket, ami további fényt adhat a helyiségnek. A felületi kivitelben szándékos érdesség tapasztalható – kissé kopott padlók, vakolt falak és mennyezetek a tökéletes illesztés nélkül. Különleges kényelmet nyújtanak a bútorok és padlók fafelületei, szőnyegek, takarók, élő virágcserepek a belső térben.

Kis skandináv hálószoba - belsőépítészet Kis skandináv hálószoba - belsőépítészet

Kis öko-stílusú hálószoba

A közelmúltban az öko -stílust az egyik legnépszerűbbnek nevezhetjük, és ez teljesen indokolt – a vasbeton városi utcák arra kényszerítenek minket, hogy legalább egy darab természetet vigyünk be mindennapjainkba. A természetes hangok és anyagok, amelyeket az iránymutatás sugall, a legalkalmasabbak egy kis hálószobához. A dekorációban és textíliákban használt friss gyógynövényfestékek kiegyensúlyozzák a mentális állapotot, így az ember úgy érzi magát, mint az anyatermészet kebelében.

Öko stílusú kis hálószoba - belsőépítészet Öko stílusú kis hálószoba - belsőépítészet

Kis hálószoba klasszikus stílusban

Függetlenül attól, hogy milyen újításokkal vannak tele az új belső terek, a klasszikusoknak mindig lesznek rajongói. Nem függ az időtől, így a tekintélyes belső tér mindig a legjobb lesz.

Itt a fehér, krém, rózsaszín lágy árnyalatai harmonikusan visszhangoznak arany-ezüst mintákkal, faragványokkal és gipszlécekkel, fenséges hangulatot teremtve a palotában. Dús csillárok, bőr fejtámlák, elegáns nyomatok, freskók a falakon – ezek a részletek hangsúlyozzák az irányt, és jelentősen megnövelik a hálószoba belsejét..

Kis, klasszikus stílusú hálószoba - belsőépítészet Kis, klasszikus stílusú hálószoba - belsőépítészet

Egy kis hálószoba belső kialakítása – fotó

Végezetül javasoljuk, hogy látogassa meg fotógalériánkat, ahol bemutatják a kis hálószoba különböző tervezési lehetőségeit. Reméljük, hogy ezek a projektek új és érdekes megoldásokat inspirálnak. Boldog megtekintést!

Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó Egy kis hálószoba belső kialakítása - fotó

Videó: Kis hálószoba – Belső ötletek