Pódiumágy a belső térben: 80 fotóötlet

Pódiumágy a belső térben: 80 fotóötlet

Az alvóhely elrendezése az egyik legfontosabb kérdés a lakószobák megszervezésében, mivel a kényelmes pihenés garantálja a kiváló hangulatot és a jó közérzetet egész nap. A modern piac tele van számos kényelmes ágy modellel, de nem mindegyik büszkélkedhet magas esztétikai és funkcionális jellemzőivel. A vezető pozíciót itt egy dobogós ágy foglalja el, amelynek segítségével hozzáértően megtervezheti egy kis szoba hangulatát, vagy teljesen rendkívüli képet hozhat létre egy tágas szobában. Ezenkívül számos kiegészítő funkcióval kiegészíthető, amelyek pótolhatatlan bútordarabká teszik. Meghívjuk Önt, hogy ismerkedjen meg a pódiumágy elhelyezésére vonatkozó legjobb ötletekkel, valamint látogassa meg a fotógalériát, ahol különféle modelleket mutatnak be.

Előnyök és hátrányok

A szobák belső terének elrendezése során ügyelni kell az otthon esztétikai vonzerejére, valamint kényelmére és funkcionalitására. A hálószobák, a nappalik és a gyermekszobák, valamint a stúdióapartmanok szobáiban a dobogós ágy felszerelése számos előnnyel jár, amelyek a következő jellemzőkből állnak:

– A dobogós talppal ellátott ágy tágas tárolóhely lehet a ruhák, ágynemű és egyéb háztartási cikkek számára, így nincs szükség további bútorok beszerzésére. Ez a kérdés meglehetősen releváns a kis lakásokban, ahol minden további négyzetméter hasznos területért küzdelem folyik;

– Egy dobogós ágy segítségével hatékonyan zónázhatja a teret, ami különösen fontos a stúdiólakásoknál. A szoba, amelyet földrajzilag egy margarétán fekvő ágy választ el, megtartja a tágasság érzését, mivel itt nincs szükség további válaszfalak telepítésére;

– A dobogók multifunkcionalitása és a mobil ágyak megszervezésének lehetősége lehetővé teszi további hely megszerzését. A nappali pódiumhely játszótérként használható gyermekjátékokhoz, vendégek találkozásához, kreatív tevékenységekhez stb .;

– Az esztétikai vonzerő fontos tényező, amely a mai belső terek kialakításában az egyik fő szerepet játssza. Maga a design meglehetősen vonzónak és eredetinek tűnik. Kiegészíthető beépített világítással vagy elegáns lombkoronával, amely komfortos légkört teremt..

Érdemes megjegyezni azt a tényt, hogy egy keretes dobogó elkészítése saját ággyal lehetővé teszi az összes szükséges funkcionális elem feltöltését, miközben csökkenti a pénzt a szekrények, talapzatok és egyéb bútorok vásárlásához. Ami a hátrányokat illeti, itt kiemelhetjük a szerkezet stacionárius jellegét, ami nem teszi lehetővé, hogy szükség esetén könnyen áthelyezzük. Amint a gyakorlat azt mutatja, nehéz kezelni a dobogó kialakítását az idősek és az ízületi problémákkal küzdő emberek számára, különösen, hogy a dobogóra üljenek és felkeljenek róla. Ezenkívül vásárlás előtt érdemes figyelembe venni a mennyezet magasságát és a szoba területét, hogy az ágy ne foglalja el az összes szabad helyet..

Pódiumágy a belső térben - Előnyök és hátrányok Pódiumágy a belső térben - Előnyök és hátrányok

Pódiumágyak típusai

Manapság a tervezők sok új modellt találnak ki a dobogós ágyakról, amelyek képesek különböző funkciók ellátására a belső térben. A funkcionális kiegészítők szempontjából a teljes kínálat feltételesen három típusra osztható:

1. Műszaki funkciók ellátása – az ágyak olyan alappal, amely segít elrejteni a nem kívánt kommunikációt vagy a helyiséghibákat, további tárolórendszerekkel rendelkezhetnek a tervezésben;

2. Dekoratív – valódi belső dekorációvá válhatnak, hangsúlyos elemévé válhatnak, részt vehetnek a tér zónákra osztásában és beállításában;

3. Kombinált – egyesítse a két korábbi típus jellemzőit, gyakran tágas tárolórendszerrel, kiegészítő világítással, kihúzható mechanizmusokkal.

Mindegyik fajnak számos értelmezése van, amelyeket az alábbiakban részletesen megvizsgálunk. Egyedi tervezési jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik az adott család számára megfelelő opció kiválasztását..

Ágy egy monolit pódiumon

Ebben a változatban az ágy dobogója egy darabból álló szerkezet formájában van kialakítva. Az ilyen dobogók felszerelése nagyrészt dekoratív funkciót tölt be – monolit pódiumágyakat szereltek fel a fenséges kastélyokban, és nagy szilárdságuk miatt sokáig szolgáltak. A modern lakásokban az ilyen telepítésnek van egy hátránya, amely nagy súlya, mivel a betont a telepítés során használják, ezért a szerkezetek alkalmasak magánházak számára.

Pódiumágyak típusai - Ágy egy monolit pódiumon Pódiumágyak típusai - Ágy egy monolit pódiumon

Hagyományos ágy keret alapon

A legegyszerűbb lehetőség a pódiumágy megszervezésére, ha az ágy keret alapon helyezkedik el. A dizájnt úgy tervezték, hogy teljesítse a belső dekorációs funkciókat, kiegyenlítse a tér aszimmetriáját. Itt nincsenek további tárolórendszerek, így az ilyen modellek alacsonyabb költséggel rendelkeznek, de ennek ellenére nem kevésbé lenyűgözőek. Kiegészíthetők fejtámlákkal és éjjeliszekrényekkel.

Pódium ágytípusok - Hagyományos keretes ágy Pódium ágytípusok - Hagyományos keretes ágy

Többfunkciós dobogós ágy

Az ágy felépítése a keretes dobogóra kiváló lehetőséget biztosít egy tágas tárolórendszer megszervezésére. Az ilyen formatervezési formák általában meglehetősen tágas fiókokat, fülkéket és polcokat tartalmaznak, amelyek térfogata lehetővé teszi egy további szekrény megvásárlásának megtagadását..

Egy jó tervezési technika a tárolórekeszek elfedése, amikor azokat nem lehet azonnal észlelni, és a helyiség tele van szabad térrel és levegővel. A dobogókat gyakran nemcsak alsó fiókokkal, hanem oldalsó rendszerekkel is felszerelik, amelyek lehetővé teszik ruhák, ágynemű és egyéb szükséges dolgok elhelyezését: könyvek, felszerelések stb. A dobogó belsejében öltözőt vagy széf, amelyhez az ágy melletti nyíláson keresztül lehet hozzáférni, és ezt nehéz lesz megtalálni. A keretes dobogón lévő ágyak általában megrendelésre készülnek, figyelembe véve a tulajdonosok belső kitöltési kívánságait..

Pódiumágy típusok - Pódium multifunkcionális ágy Pódiumágy típusok - Pódium multifunkcionális ágy

Kihúzható ágy-dobogó

Ez a kialakítás a leginkább funkcionálisnak és a kis tereknek megfelelőnek nevezhető. A lényeg az, hogy az alvóhely “elrejtőzik” a dobogó belsejében, és szükség esetén görgők segítségével kihúzzák. Ez egy nagyszerű lehetőség, érdemes odafigyelni a nagycsaládosokra vagy a szűk életkörülményekben élőkre. A visszahúzható ágyrendszer lehetővé teszi, hogy szinte teljesen kihasználja a dobogós teret a szükséges célokra – játszóteret, munkaterületet helyezhet el rajta, vagy puha kanapét helyezhet el, nappalivá alakítva azt..

Érdekes tény, hogy a pótágy “elrejtésének” ötlete a középkorból származik, amikor a gazdag nemesség képviselőinek ágya alatt további alvóhelyek voltak a velük éjszakázó asszisztensek számára. Természetesen a korábbi tervek nem különböztek a nagy mobilitástól és esztétikai mutatóktól, ellentétben a jelenlegiekkel, de ennek ellenére szervezetük koncepciója tükröződött a modern pódiumágyakban..

Pódiumágy típusok - kihúzható pódiumágy Pódiumágy típusok - kihúzható pódiumágy

Mobil ágy a pódiumon

Ebben az esetben a dobogó és az ágy az ágy külön elemei. Az esti nagy lépcső területén vékony matracot helyeznek ágyneművel. Napközben mindez könnyen eltávolítható a szegélykőbe, és maga a dobogó más célokra használható..

Podium ágytípusok - Podium mobil ágy Podium ágytípusok - Podium mobil ágy

Erkélyes dobogó

Teljesen lehetséges kényelmes alvóhely megszervezése erkély vagy loggia területén, ha először gondoskodik a további szigetelésről. Az erkélyhez jobb háromszoros dupla üvegezésű ablakokat telepíteni, valamint szigetelni a falakat és a padlót (néha fűtési rendszert végeznek itt). Az előzetes pontos mérések elvégzése után nem nehéz önállóan erkélypódiumot összeszerelni. A keret fém sarkokból, bútorlapból és rétegelt lemezből készül. Ebben az esetben további burkolatot készíthet, hogy hozzáférjen a dobogó belső teréhez. A szerkezet tetejére puha matrac kerül. Egy ilyen dobogó remek hely lesz a jó pihenésre..

Pódiumágy típusok - erkélyes dobogó Pódiumágy típusok - erkélyes dobogó

Kerek dobogós ágy

A modern kerek pódiumok nagyon lenyűgözőek. Ebben az esetben a fekhely lehet téglalap alakú vagy lekerekített. Leggyakrabban ezeket az ágyakat tágas szobákba vagy hálószobákba telepítik, nem szabványos elrendezéssel. Az ágy egyfajta központtá válik, amely körül a további helyzet kialakul. Ez a bútordarab annyira szokatlan, hogy minden bizonnyal önmagára fog összpontosítani..

Az ágy vagy a szoba közepére van felszerelve, vagy közelebb a falak leghosszabb közepéhez. Hosszú, keskeny hálószobákban ez az opció veszteségesnek tűnik, mivel egy kerek ágy válaszfalként szolgál. A megoldás lehet egy kerek dobogó megvásárlása egy további fejtámlával, amely lehetővé teszi az ágy sarokba, fal mentére vagy résbe történő felszerelését..

Pódiumágy típusok - kerek pódiumágy

Pódiumágy beépített világítással

Különösen eredeti megoldás az ágy megvilágítással való megszervezése, amely bizonyos titokzatosságot és eredetiséget kölcsönöz a légkörnek, létrehozva a térben “lebegő” ágy hatását. A háttérvilágításhoz spotlámpákat vagy LED szalagot használnak. Amellett, hogy egy ilyen dobogós ágy este nagyon szépnek tűnik, további fény is szolgálja a biztonságot, megvilágítva a lépcső széleit. Ha tárolórendszer található az emelvényen, kiegészítő világítással, akkor nem lesz nehéz megtalálni a szükséges dolgot este, anélkül, hogy bekapcsolná a fő világítást.

Pódiumágy típusok - Pódiumágy beépített világítással Pódiumágy típusok - Pódiumágy beépített világítással

Pódiumágy kialakítás

A dobogós ágy funkcionalitásának és esztétikai észlelésének megválasztása mellett fontos figyelni a belső stílusra is. Például klasszikus stílusban az ágy meglehetősen gazdag megjelenésű lehet és kell, hogy legyen, ami a keret és a fejtámla fényűző kárpitozásával érhető el. A legtöbb esetben a klasszikus minták szolgálnak belső dekorációként, ezért a tárolórendszereket, ha vannak ilyenek, elfedik.

Különösen érdekesek a tetőtéri stílusú ágyak, amelyek dobogója durva, kezeletlen fából készült. A fa színe eltérő lehet, de természetesnek kell lennie. Mivel az antik bútorokat különösen nagyra értékelik ebben az irányban, lehetnek öregedő, hámló festék elemei. A fa dobogón való kényelmes tartózkodás érdekében fontos, hogy kényelmes, modern matracot válasszon.

A keleti irányokban, például japán stílusban, előnyösek az alacsony dobogós ágyak mobil ágyazással. Nemzeti tatami matracokat használ, kényelmes párnákkal kiegészítve. A bútoroknak nem kell drágának lenniük, inkább a szigorúság és az egyszerűség jellemzi a díszítő elemek hiányát.

A csúcstechnológiájú pódiumágynak lehet a legmerészebb és legváratlanabb formája. Ez a technológiai irány geometriai szigorú vagy áramvonalas formákat feltételez a nem szabványos kialakítással kombinálva..

Pódiumágy kialakítás Pódiumágy kialakítás Pódiumágy kialakítás Pódiumágy kialakítás

Pódiumágy – fotó

A modern pódiumágyak számos lehetőségét bemutatjuk fotógalériánkban, ahol személyesen láthatja egy adott modell kényelmét annak érdekében, hogy a jövőben megfelelő választást tudjon biztosítani a szobájához. Ugyanakkor fontos figyelni a bútorok helyes elrendezésének lehetőségére a belső térben, annak képességére, hogy a területet zónákra osztja, és kiváló dekorációvá is váljon. Boldog megtekintést!

Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó Pódiumágy - fotó