Stakleni stolić (75 fotografija)

Stakleni stolić (75 fotografija)

Čak i mali stolić za kavu može biti izvrstan funkcionalni komad namještaja. Obdaren visokim dekorativnim kvalitetama, djelovat će i kao izvorni naglasak koji će na odgovarajući način nadopuniti cjelokupni koncept stila sobe. Ovako možete opisati stakleni stolić za kavu koji nikada neće proći nezapaženo. Ima širok izbor modela, o kojima ćemo govoriti u ovom članku. Također ćemo dati savjet što treba uzeti u obzir pri kupnji..

Prednosti i nedostatci

Prije svega, želio bih ukratko opisati glavne prednosti staklenog stolića. To uključuje:

– Visoka čvrstoća i sigurnost proizvoda. Moderni prozirni namještaj izrađen je od posebnog kaljenog stakla koje je teško slomiti. Čak i ako se to dogodi, krhotine će imati sigurne rubove;

– Otpornost na uvjete visoke vlažnosti, ekstremne temperature, što osigurava trajnost proizvoda;

– Jednostavnost skrbi;

– Sposobnost obavljanja brojnih funkcija u unutrašnjosti – stakleni stolić može poslužiti kao mini bar, noćni ormarić, stol za posluživanje, prostor za odlaganje časopisa, novina i raznih sitnica;

– Visoke dekorativne performanse, postignute ne samo originalnošću oblika, već i različitim metodama slikanja, crtanja itd.;

– Izvrsna kompatibilnost s drugim materijalima (drvo, metal, kamen), od kojih se često izrađuju podloga i okvir. Proizvodi koji su gotovi ili izrađeni od drveta izgledaju čvrsto i masivno. Kovani podmetači ispod radnih površina mogu dodati lakoću i gracioznost atmosferi. Nosači izrađeni od ratana ili tkanih debelih grana izgledaju lijepo i originalno, koji su jasno vidljivi ispod prozirne ploče stola;

– Stol vizualno ne zatrpava prostor zbog svoje prozirnosti, lakoće konstrukcije;

– Stakleni namještaj prikladan je za interijere bilo kojeg stila.

Osim mnogih prednosti, stakleni stolovi imaju i nedostatke. Prljavština je prilično jasno vidljiva na staklu – otisci prstiju, mrlje, pa je radnu površinu potrebno često prati posebnim proizvodima. Stakleni namještaj, posebno dizajnerski ekskluzivni predmeti, prilično je skup. Ako su financijske mogućnosti ograničene, možete obratiti pozornost na jeftinije opcije za domaću ili kinesku proizvodnju. Vrijedi uzeti u obzir da se ne preporučuje postavljanje teških predmeta na staklenu ploču i, štoviše, njihovo premještanje po površini – to može dovesti do stvaranja ogrebotina i strugotina.

Stakleni stolić za kavu - prednosti i nedostaci Stakleni stolić - prednosti i nedostaci Stakleni stolić za kavu - prednosti i nedostaci

Vrste staklenih stolića

Danas postoji veliki izbor modela elegantnih staklenih stolova. Zatim ćemo pregledati glavne sorte, podijelivši ih uvjetno u skupine ovisno o određenim značajkama..

Ovisno o dizajnu

Stakleni stolići za kavu mogu obavljati mnoge funkcije zahvaljujući dodatnim mehanizmima. Postoje modeli poput:

1. Monolitni – najjednostavnija opcija u smislu dizajna, što podrazumijeva prisutnost čvrstog okvira s stolom. Nije u mogućnosti promijeniti se, ali ima izvrsne dekorativne podatke;

2. Klizanje – poboljšani dizajn koji sadrži sinkroni mehanizam koji proširuje područje ploče stola. Ovo je vrlo prikladan model, budući da je sklopljen zauzimajući malo prostora u prostoriji, ali kad se gosti sretnu pretvara se u prostrani stol za prijateljsko čajanstvo;

3. Sklapanje – slično prethodnom, transformacijskom modelu. Njegova razlika leži u činjenici da se površina povećava zbog pojave dodatnih elemenata. Ova vrsta stolova ima veliki raspon gdje možete birati i standardne simetrične opcije i jedinstvena stilska dizajnerska rješenja s asimetrijom..

Vrste staklenih stolića - ovisno o dizajnu Vrste staklenih stolića - ovisno o dizajnu

Ovisno o broju i vrsti nogu

Za razliku od konvencionalnih stolova, sadašnji stolovi mogu imati različit broj nogu. Istodobno, sam izgled nosača može biti prilično originalan. Stolovi na jednoj nozi ili okrugli držač od drveta ili metala su vrlo traženi..

Elegantna opcija su stolovi za kavu sa staklenim bočnim rubovima, koji se u unutrašnjosti čine gotovo nevidljivima. Stolovi na kotačima također su prilično prikladni, koji se po potrebi mogu lako premjestiti..

Prilikom odabira ovog ili onog modela morate se usredotočiti na opći stil interijera. Metalni ukršteni ili stakleni nosači idealni su za moderne trendove, drvene noge za etničke, rustikalne stilove. Stolovi na četiri noge klasična su opcija koja će biti prikladna u svakom interijeru.

Vrste staklenih stolića - Ovisno o broju i vrsti nogu Vrste staklenih stolića - Ovisno o broju i vrsti nogu

Ovisno o veličini i obliku

Danas nije teško kupiti ili izraditi stakleni stolić za kavu bilo koje veličine. Izbor ovisi o veličini sobe i osobnim željama vlasnika. Transformirajući stol bio bi dobra opcija za mali dnevni boravak. Da je imao sudbinu igrati ulogu noćnog ormarića, možete ostati na malom modelu koji neće zauzeti mnogo prostora u spavaćoj sobi..

Oblici su također potpuno različiti: od uobičajenih okruglih, četvrtastih, pravokutnih do onih koji su najviše zakrivljeni. Za male i skučene sobe poželjna je okrugla ploča za stol čiji je pojednostavljeni oblik sigurniji (pogotovo ako u kući ima djece). U prostranom dnevnom boravku relevantan je kvadratni ili pravokutni stol..

A ako zaista želite iznenaditi svoje goste, potražite pojedinačne proizvode po narudžbi. To mogu biti kovrčave opcije ili tablice apstrakcije, koje često ne nose posebno funkcionalno opterećenje. Izvorni dizajn ima stolove u obliku kocke ili ovalne jednoslojne, dvoslojne modele.

Vrste staklenih stolića - ovisno o veličinama i oblicima Vrste staklenih stolića - ovisno o veličinama i oblicima Vrste staklenih stolića - ovisno o veličinama i oblicima

Dizajn staklenih stolića

Glavna prednost staklenog namještaja je beskonačan broj mogućnosti ukrašavanja. Mrazne ploče su vrlo tražene, savršeno nadopunjujući moderni minimalizam interijera. Ova je opcija također vrlo praktična, budući da su otisci prstiju i prašina manje uočljivi na matiranom staklu, a sama površina može nježno raspršiti svjetlost..

U proizvodnji stolova često se koristi obojeno staklo (lacobel) koje ima jednoličnu boju. To mogu biti obične radne ploče ili s otiskom u obliku cvjetnih uzoraka, geometrijskih skica, izrezbarenih ukrasa ili jednostavno strogih linija..

Prozirne smeđe i crne boje smatraju se modernim nijansama staklenih stolića. Ove radne ploče mogu biti opremljene kromiranim ili drvenim okvirima. U svakom slučaju, sposobni su stvoriti posebnu atmosferu prezentabilnosti i šika..

Stolovi u boji – plavi, sivi, zeleni – mogu se uskladiti s bojom interijera ili, obrnuto, mogu se koristiti za stvaranje naglasne zone. Staklene konstrukcije s organizacijom unutarnjeg prostora za akvarij ili florarij izgledaju vrlo neobično.

Dizajn staklenih stolića Dizajn staklenih stolića

Stvari koje treba uzeti u obzir pri kupnji

Već smo rekli da se namještaj od teškog stakla odlikuje visokim troškovima, pa se odabiru modela mora pristupiti vrlo pažljivo. Prije svega, morate odlučiti koje će funkcionalne odgovornosti biti dodijeljene stoliću za kavu. Mala obitelj može biti ograničena na kompaktan dizajn s dodatnom policom ili nišom. To će biti dovoljno za smještaj nekoliko šalica čaja i vašeg omiljenog časopisa..

Ako je u obitelji uobičajeno sastajati se s gostima ili organizirati obiteljska okupljanja, možete se odlučiti za transformacijske mogućnosti. Također morate razmisliti hoće li biti potrebno premjestiti stol – možda bi najbolja opcija bio model na kotačima. Za veliku obitelj, stol s nekoliko polica na koje možete staviti puno stvari bila bi dobra opcija..

Jedna od važnih točaka koje zaslužuju posebnu pozornost je odabir modela koji odgovara stilu interijera. Klasični dizajni imaju jednostavne konfiguracije. Ploče su obično ovalnog ili pravokutnog oblika. Nosač se sastoji od četiri noge, koje mogu biti drvene, rezbarene ili kovane.

Vrh stolića u stilu secesije često je izrađen od obojenog stakla, a za podlogu se koriste skupi materijali – rijetko drvo, kamen, kao i kovani dijelovi. Ovaj je stil prilično blizak prirodi, stoga se u dekoru namještaja mogu pratiti cvjetni ukrasi, ukrašeni cvjetni uzorci..

Ultramoderni stil visoke tehnologije nudi jednostavne geometrijske ili pojednostavljene oblike. U dizajnu namještaja prevladavaju ravne i kose linije. Stolić za kavu s okvirom od nehrđajućeg čelika izgledat će prikladno, a drvo u strukturama iznimno je rijetko.

Suvremeni minimalizam, koji promiče jednostavnost i funkcionalnost, nadopunit će stol koji se transformira ili dizajn na kotačima bez nepotrebnih uzoraka, ukrasa i drugih pretencioznih elemenata.

Značajka ruralnih područja, poput zemlje, Provanse, je udobnost i udobnost. Ovdje se koriste prirodni materijali, uglavnom svijetle nijanse, a staklo na najbolji način naglašava lakoću i otvorenost interijera. Stol može imati čvrstu podlogu od prirodnog drva s elementima rezbarenja ili abrazije. Kod kuće su takvi stolovi ukrašeni tehnikom decoupage. Konstrukcije s kovanim elementima ili opremljene kotačima izgledaju ništa manje atraktivno..

Stakleni stolić - što morate uzeti u obzir pri kupnji Stakleni stolić - što morate uzeti u obzir pri kupnji Stakleni stolić - što morate uzeti u obzir pri kupnji Stakleni stolić - što morate uzeti u obzir pri kupnji

Stakleni stolići za kavu – fotografija

Stakleni stolić za kavu može dodati originalnost svakoj prostoriji, pretvarajući se u elegantno uređenje interijera. Stakleni namještaj uvijek je lijep i elegantan. U našoj galeriji fotografija prikupili smo najbolje slike koje pokazuju sposobnost stolića da dizajn sobe učini stilskim i funkcionalnim. Sretno gledanje!

Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija Stakleni stolići za kavu - fotografija

Published
Categorized as Ideje