Konyhatervezés Hruscsovban: 80 belső ötlet (fotó)

Konyhatervezés Hruscsovban: 80 belső ötlet (fotó)

Mint tudják, a Hruscsov apartmanjai a legkényelmetlenebb elrendezésűek, kis szobákkal. Valamilyen oknál fogva a konyhák különösen az akkori építészek kegyeibe kerültek, akik egy apró, legfeljebb 6 négyzetméteres területet rendeltek hozzájuk, és ha ilyen szobája van, sokat kell izzadnia, hogy olyan tágas és funkcionális legyen, mint lehetséges. A modern tervezők számos módszert ismernek, amelyek segítenek helyesen megtervezni a teret, felszerelni a szükséges bútorokat és kényelmes légkört teremteni. Cikkünkben megosztjuk veled ezeket a trükköket..

Hol kezdje el a konyha felújítását Hruscsovban??

A konyhai felújítás megkezdésekor Hruscsovban az első dolog, amit meg kell tervezni, és meg kell tervezni a folyamat minden szakaszát, el kell dönteni a tervezés stílusáról és színösszeállításáról, és minden felülethez és bútorhoz befejező anyagokat kell választani. Kezdetben érdemes megfontolni a terület bővítésének lehetőségét az átalakítás segítségével. Manapság sokan hajlamosak kombinálni a konyhát a szomszédos szobákkal a fal szétszerelésével. És egy ilyen lépés teljesen indokolja magát, mivel lehetővé teszi egy tágasabb konyha-nappali beszerzését, ahol helyet foglalhat el a teljes értékű étkező megszervezéséhez. De ez lehetséges, ha a konyha és a szoba közötti fal nem teherhordó, különben a szétszerelése tilos..

Megpróbálhatja engedélyt kérni a részleges bontáshoz is – ebben a változatban a fal válaszfala részben le van bontva, általában a felső része, az oldalsó és az alsó pedig bárpult vagy étkezőcsoport számára készült. Az átalakítás történhet más irányba is, például egyesítse a fürdőszobát a WC -vel, és mozgassa a konyhával szomszédos falat a fürdőszoba felé. Ettől persze nem fog nagy távolságot szerezni, de akár 1-2 nm-t is. fontos szerepet játszanak ebben az esetben, lehetővé téve például egy étkező elhelyezését. Egy jó technika az lenne, ha az asztal fölé tükörfelületet szerelnének, amely tükrözi az ellenkező ablakot, vizuálisan növelve a teret..

Ha valamilyen okból kizárt az átalakítás lehetősége, akkor abból indulunk ki, amink van: papírra rajzolunk egy tervet a szükséges zónák elhelyezésére. Fontos azonnal eldönteni, hogy közülük melyiket részesíti előnyben. Ha a család nagy, és szokás sokat főzni, akkor egy munkasarokkal ellátott konyhai készletnek teljesnek kell lennie, és abban az esetben, ha egy vagy két ember él, akik szeretnek vendégeket fogadni, gondoskodnia kell az étkező komplexumának megszervezéséről . Miután eldöntöttük, hogy hol és milyen bútorok állnak, kiválasztjuk és kiszámítjuk a befejező anyagok mennyiségét. Az alábbiakban számos hasznos tippet adunk, hogyan válasszon ki mindent, amire szüksége van a felújításhoz..

Konyhatervezés Hruscsovban - Hol kell elkezdeni a felújítást Konyhatervezés Hruscsovban - Hol kezdje el a felújítást Konyhatervezés Hruscsovban - Hol kell elkezdeni a felújítást

A belső terek színei és stílusai

A Hruscsov kis konyhája esetében a világos paletta előnyösebb, amely könnyed és légies hangulatot kölcsönöz a helyiségnek. Ez a kialakítás olyan modern stílusokra jellemző, mint a minimalizmus, a hi-tech, a skandináv irány és természetesen a klasszikus. Ez nem jelenti azt, hogy a konyhát hófehér színvilágba kell öltöztetni – így teljesen elhagyatott lesz, és inkább egy kórházi szobára hasonlít, mint egy hangulatos kandallóra. Választhat világos pasztell színeket dekorációhoz vagy bútorgarnitúrához. Például egy minimalista irányban készített konyha tökéletesen ötvözi a fehér és a szürke palettákat, a homok vagy a barna bevezetése pedig átmeneti ékezetet eredményezhet. Egy ilyen konyhát mindig megkülönböztet a vonalak súlyossága és a díszítő elemek hiánya – minden rendkívül egyszerű és ízléses..

A csúcstechnológiájú konyha még monokromatikus kivitelben is jól fog kinézni, mert itt a fő ötletet hangsúlyozza a modern technológia, a fém belső részletek, valamint az eredeti lámpák jelenléte, amelyek fehér alapon meglehetősen előnyösek lesznek.

A klasszikus stílusú világos fából készült bútorok tökéletesen játszanak a krémfalak hátterében, különösen, ha kis mintás tapéta. Az irány luxusát és eleganciáját megerősítik a fülhallgató szépen faragott részletei, az aranyozás vagy a bronz jelenléte a szerelvényekben..

Ha nem fél a fényes ékezetektől, a kontrasztos színekben készült fényes felületek ragyogásától, akkor kockáztathatja, hogy egy kis konyhát szecessziós stílusban díszít. Nagyszámú fém és műanyag bútor található itt, gyakran ívelt, aszimmetrikus formákkal..

A Hruscsov épület fényes homlokzatú kis konyhája vörös, sárga, zöld, kék tónusokkal díszíthető, világos síkokkal váltakozva. A színkombinációk most relevánsak: bézs -barna, fekete -fehér, ahol a sötét árnyalat leggyakrabban az alsó réteg kialakításában, a világos pedig a felsőben található. A sötét padlóról a világos mennyezetre történő ilyen fokozatos átmenet hozzájárul egy kis terület vizuális bővítéséhez..

Hruscsov konyhai tervezés - belső színek és stílusok Hruscsov konyhai tervezés - belső színek és stílusok Hruscsov konyhai tervezés - belső színek és stílusok

Dekorációs anyagok

Bármely helyiség felújítása a felületkezeléssel kezdődik. Tekintettel arra, hogy olyan konyháról beszélünk, ahol saját egyedi mikroklímája uralkodik, különösen óvatos megközelítésre van szükség az anyagok kiválasztásakor – elvégre a javításokat több mint egy éven keresztül végzik, a falak, a padló és a mennyezet meg kell őrizze eredeti állapotát. vonzereje hosszú ideig.

Padló

A Hruscsov konyhai padlója esetén jobb előnyben részesíteni a csempéket, mivel tartósak, megbízhatóak és rendkívül ellenállnak a szélsőséges nedvességnek és hőmérsékletnek. A laminált padló szintén modern lehetőség, de mivel a nedvesség folyamatosan felhalmozódik egy kis helyiségben, nem tart sokáig. Alternatív megoldásként linóleumot is fektethet. A közelmúltban nem volt nagy kereslet, mivel elavult típusú felületnek tekintik, azonban a konyha számára a linóleum jövedelmező megoldás lehet, ráadásul a modern modellek meglehetősen vonzó megjelenésűek..

Konyhatervezés Hruscsovban - Padlóburkolat Konyhatervezés Hruscsovban - Padlóburkolat

Falak

Sokkal több lehetőség van a fal díszítésére a konyhában, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei. A festészetet a szovjet idők óta a leghíresebbnek tartják, csak a konyhákat nem festik úgy, mint korábban, a falat vízszintesen két színre osztják (a felső fehér, az alsó pedig kék, zöld stb.). A tervezők számos variációt találtak ki arra vonatkozóan, hogyan kell kicsi szobát festeni, hogy az szép és stílusos legyen. A festékek hatalmas választéka lehetővé teszi a legtartósabb összetétel kiválasztását, amely nem fog félni a konyha sajátos körülményeitől..

Figyelemre méltóak a kerámia falburkolatok is. Műszaki jellemzőit tekintve többszörösen felülmúlja más típusú felületeket. Nem szokás a mai belső teret teljesen csempével felölteni – általában a munkaterület falait díszítik. Egy kis konyha esetében előnyös kis csempéket választani, amelyek nagyobb szabadságot adnak a térnek, vagy szórakoztató mozaikot.

A dekoratív vakolat használata óriási lehetőségeket kínál a színek és textúrák kiválasztásában. Jól mosható, pormentes és sokáig tart. Ha valódi szakembereket használ munkájához, egyedi faltervezést kaphat, amely valódi csodálatot vált ki, de az ilyen öröm költsége nem lesz kicsi..

A PVC paneleket saját maga szerelheti össze. Előnyük, hogy nem kell tökéletesen igazítani a falakat – az anyag elrejti az összes hiányosságot alatta. Nem drágák, de nagyon vonzónak tűnnek..

A tapétát kizárólag moshatónak kell választani. Még akkor is, ha a munkaterülettől távol lévő falra, sűrített helyre kívánja ragasztani őket, a szennyeződés valahogy a falakra kerül. A tapéta segítségével nemcsak gyönyörű dizájnt hozhat létre, hanem beállíthatja a teret is. Például, ha tapétát ragaszt be egy vízszintes csíkba, vizuálisan bővíti a teret, és a függőleges csíkok “megemelik” a mennyezetet. Amit mindenképpen kerülni kell, az a nagy rajzok. Ha a sima tapéta nem felel meg Önnek, vászonokat vásárolhat egy kis, nem feltűnő nyomtatással, hogy ne terhelje túl a kis helyet..

Konyhatervezés Hruscsovban - Faldekoráció Konyhatervezés Hruscsovban - Faldekoráció

Mennyezet

A legjobb megoldás egy kis konyha számára Hruscsovban az lenne, ha a mennyezet felületét fényes, feszített vászonnal díszítené. Fényes felülete fényvisszaverő, így extra tágas hatás érhető el. Az ágynemű könnyen tisztítható, és jól bírja a konyhai folyamatok minden nehézségét. Jobb, ha az anyagot világos palettán választja – fehér, krémszínű, amely “elmossa” a falakkal való ízületek határait.

Befedheti a mennyezetet festékkel vagy vakolattal, de érdemes megfontolni, hogy azt kiváló minőségben kell kiegyenlíteni, ami sok időt és erőfeszítést igényel.

A gipszkarton felfüggesztett szerkezetek népszerű modern tervezési lehetőségek. De egy kis konyha esetében ki kell választania a legegyszerűbb lehetőséget. Például csak a kerületet tervezheti meg ilyen módon, és rejtett világítást futtathat a kontúr mentén, ami elsimítja a szerkezet által ellopott tíz centiméter hiányát. Ebben az esetben a gipszkarton panelek spot világítási rendszerrel vannak felszerelve..

Konyhatervezés Hruscsovban - Mennyezeti dekoráció Konyhatervezés Hruscsovban - Mennyezeti dekoráció

Bútor a konyhához Hruscsovban

A bútorokat a család igényei alapján kell kiválasztani. Mivel a konyha kicsi, alaposan át kell gondolnia, hogy mire van itt valóban szükség, és mit tagadhat meg. Telepíthet egy kis lineáris készletet egy távoli fal mentén, vagy egy nagyobb, sarokfalat, amely több szekrényt és fiókot tartalmaz a konyhai eszközök tárolására. A hűtőszekrényt általában az ablak mellé kell felszerelni, és az ablakpárkány használható a munkaterület kiterjesztésére vagy étkezőasztal készítésére. Ügyeljen a bútorok átalakítására, amely a legjobb megoldás lesz egy apró konyhához – ez lehet egy összecsukható étkezőasztal és székek, a készletbe beépített kihúzható asztallapok..

Konyhatervezés Hruscsovban - Bútor Konyhatervezés Hruscsovban - Bútor Konyhatervezés Hruscsovban - Bútor

Világítás és dekoráció

A Hruscsov konyhájának jól megvilágítottnak kell lennie, de jobb megtagadni a nagy csillárokat és az alacsony mennyezeti lámpákat. A legjobb, ha helyszíni világítási rendszert használ, ha izzókat helyez el a szoba kerületén, és további megvilágítást biztosít a munkalap feletti területhez. Néhány modern konyhai készlet beépített érzékelőkkel rendelkezik, amelyek reagálnak az ajtó kinyitására – ekkor a titkos világítás automatikusan bekapcsol.

A telített dekoráció nem fogadható itt, mivel az élénk színek “puffadása” összezavarja a teret. A fő dekoráció lehet a munkaterület falának díszítése. Itt apró díszítésű, mintázatú csempéket helyezhet el, például patchwork stílusban, műanyag paneleket szerelhet fel, amelyek utánozzák a ma népszerű téglafalakat. Kiváló lehetőség lenne, ha a bőr felületét fényes térfogatmintával vagy tükörfelülettel tervezné – ez némi mélységet ad a munkaterületnek, növelve annak térfogatát. A dekoráció lehet textil az ablakokon, kis képek, panelek, kecses vinil matricák..

Konyhatervezés Hruscsovban - Világítás és dekoráció Konyhatervezés Hruscsovban - Világítás és dekoráció Konyhatervezés Hruscsovban - Világítás és dekoráció

Konyhatervezés Hruscsovban – fotó

Reméljük, hogy cikkünk segített kitalálni, mi lehet a Hruscsov konyhájának kialakítása. És most, hogy mindezt alátámassza, javasoljuk, hogy látogassa meg galériánkat, ahol megpróbáltuk összegyűjteni a kész belső terek legjobb fényképeit. Boldog megtekintést!

A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó A konyha belső kialakítása Hruscsovban - fotó

Published
Categorized as Konyha