Dizajn kuhinje u Hruščovu: 80 ideja interijera (fotografija)

Dizajn kuhinje u Hruščovu: 80 ideja interijera (fotografija)

Kao što znate, stanovi u Hruščovu imaju neke od najnezgodnijih rasporeda s malim sobama. Iz nekog razloga, kuhinje tada nisu bile naklonjene tadašnjim arhitektima, koji su im dodijelili sićušnu površinu koja ne prelazi 6 četvornih metara, a ako posjedujete takvu sobu, morat ćete se jako znojiti kako bi bila toliko prostrana i funkcionalna kao moguće. Suvremeni dizajneri poznaju mnoge načine koji će pomoći u ispravnom planiranju prostora, ugradnji potrebnog namještaja i stvaranju ugodne atmosfere. Sve ove trikove podijelit ćemo s vama u našem članku..

Gdje započeti obnovu kuhinje u Hruščovu?

Prvo što trebate učiniti kada započinjete obnovu kuhinje u Hruščovu je planiranje svih faza procesa, odlučivanje o stilu i shemi boja dizajna, odabir završnih materijala za sve površine i namještaj. Za početak, vrijedi razmotriti mogućnost povećanja površine uz pomoć obnove. U današnje vrijeme mnogi ljudi nastoje kombinirati kuhinje sa susjednim sobama demontažom zida. I takav korak u potpunosti se opravdava, jer omogućuje dobivanje prostranije kuhinje-dnevnog boravka, gdje možete izdvojiti prostor za organiziranje punopravnog blagovaonice. Ali to je moguće ako zid između kuhinje i prostorije nije nosiv, inače je njegovo rastavljanje zabranjeno..

Također možete pokušati dobiti dopuštenje za djelomično rušenje – u ovoj je verziji zidna pregrada djelomično srušena, u pravilu, njezin gornji dio, a bočni i donji dio izrađeni su za šank ili blagovaonicu. Preuređenje se može izvesti u drugom smjeru, na primjer, kombinirati kupaonicu s WC -om i pomaknuti zid uz kuhinju prema kupaonici. Naravno, nećete dobiti veliku udaljenost od ovoga, ali čak 1-2 m2. igraju važnu ulogu u ovom slučaju, omogućujući vam da postavite, na primjer, blagovaonicu. Dobra tehnika bila bi ugradnja zrcalne površine iznad stola, koja će odražavati suprotni prozor, vizualno povećavajući prostor..

Ako je iz nekog razloga isključena opcija s preuređenjem, mi ćemo krenuti od onoga što imamo: nacrtamo na papiru plan postavljanja potrebnih zona. Važno je odmah odlučiti kojem od njih dati prioritet. Ako je obitelj velika i uobičajeno je puno kuhati, kuhinjski set s radnim prostorom trebao bi biti potpun, a u slučaju da živi jedna ili dvije osobe koje vole primati goste, trebali biste se pobrinuti za uređenje blagovaonskog kompleksa . Odlučivši o tome gdje će i kakav namještaj stajati, biramo i izračunavamo količinu završnih materijala. U nastavku ćemo vam dati mnoge korisne savjete kako odabrati sve što vam je potrebno za obnovu..

Dizajn kuhinje u Hruščovu - gdje započeti obnovu Dizajn kuhinje u Hruščovu - gdje započeti obnovu Dizajn kuhinje u Hruščovu - gdje započeti obnovu

Boje i stilovi interijera

Za malu kuhinju u Hruščovu poželjna je svijetla paleta koja sobi daje atmosferu lakoće i prozračnosti. Ovaj dizajn karakterističan je za moderne stilove kao što su minimalizam, hi-tech, skandinavski smjer i, naravno, klasični. To ne znači da bi kuhinja trebala biti odjevena u snježno bijelu shemu boja – pa će izgledati potpuno napušteno i nalikovati bolničkoj sobi, a ne ugodnom ognjištu. Možete odabrati svijetle pastelne boje za ukrašavanje ili garnituru namještaja. Na primjer, kuhinja napravljena u minimalističkom smjeru savršeno će kombinirati bijele i sive palete, a uvođenje pijeska ili smeđe može napraviti prijelazni naglasak. Takvu kuhinju uvijek odlikuje strogost linija i odsutnost ukrasnih elemenata – sve je izuzetno jednostavno i ukusno..

Kuhinja visoke tehnologije izgledat će sjajno čak i u monokromatskom dizajnu, jer je ovdje glavna ideja naglašena prisutnošću moderne tehnologije, metalnim detaljima interijera, kao i izvornim svjetiljkama koje će izgledati prilično povoljno na bijeloj podlozi.

Svijetli drveni namještaj u klasičnom stilu savršeno će se igrati na pozadini kremastih zidova, pogotovo ako se radi o tapetama s malim uzorkom. Luksuz i eleganciju smjera potvrdit će uredni izrezbareni detalji slušalica, prisutnost pozlate ili bronce u okovima..

Ako se ne bojite svijetlih naglasaka, sjaja sjajnih površina izrađenih u kontrastnim bojama, možete riskirati ukrašavanje male kuhinje u stilu secesije. Ovdje se nalazi veliki broj namještaja od metala i plastike, često zakrivljenih, asimetričnih oblika..

Mala kuhinja u zgradi Hruščova sa sjajnim fasadama može biti uređena u crvenim, žutim, zelenim, plavim tonovima, naizmjence sa svijetlim ravninama. Kombinacije boja sada su relevantne: bež -smeđa, crna i bijela, gdje je tamna nijansa najčešće prisutna u dizajnu donjeg sloja, a svijetla – u gornjem. Takav stupnjeviti prijelaz s tamnog poda na svijetli strop doprinosi vizualnom proširenju male površine..

Hruščovski dizajn kuhinje - Boje i stilovi interijera Hruščovski dizajn kuhinje - Boje i stilovi interijera Dizajn kuhinje u Hruščovu - boje i stilovi interijera

Materijali za ukrašavanje

Obnova bilo koje sobe započinje površinskom obradom. S obzirom na to da govorimo o kuhinji u kojoj vlada njezina individualna mikroklima, potreban je posebno pažljiv pristup izboru materijala – uostalom, popravci se rade više od godinu dana, zidovi, pod i strop trebali bi zadržati svoj izvorni izgled. atraktivnost na duži vremenski period.

Kat

Za kuhinjski pod u Hruščovu bolje je dati prednost pločicama jer su izdržljive, pouzdane i visoko otporne na vlagu i ekstremne temperature. Laminatni podovi također su moderna opcija, ali s obzirom na to da će se vlaga stalno nakupljati u maloj prostoriji, neće trajati toliko dugo. Alternativno, možete postaviti linoleum. Nedavno nije bila velika potražnja, jer se smatra zastarjelom vrstom završne obrade, međutim, za kuhinju, linoleum može biti isplativo rješenje, osim toga, moderni modeli imaju prilično atraktivan izgled..

Dizajn kuhinje u Hruščovu - Podna obloga Dizajn kuhinje u Hruščovu - Podna obloga

Zidovi

Postoji mnogo više mogućnosti za ukrašavanje zida u kuhinji, a svaka od njih ima svoje prednosti. Slikanje se smatra najpoznatijim od sovjetskih vremena, samo se kuhinje više ne boje kao prije, dijeleći zid vodoravno na dvije boje (gornja je bijela, a donja plava, zelena itd.). Dizajneri su smislili mnogo varijacija kako bojati malu sobu kako bi izgledala lijepo i elegantno. A ogroman asortiman boja omogućuje vam odabir najtrajnijeg sastava koji se neće bojati posebnih uvjeta u kuhinji..

Zanimljive su i keramičke zidne pločice. Po svojim tehničkim karakteristikama nekoliko je puta superiornija od ostalih vrsta završnih obrada. Nije uobičajeno današnje interijere potpuno odjenuti pločicama – u pravilu ukrašavaju zidove radnog prostora. Za malu kuhinju poželjno je odabrati male pločice koje daju veću slobodu prostoru ili zabavan mozaik.

Korištenje ukrasne žbuke pruža ogromne mogućnosti u pogledu odabira boja i tekstura. Dobro se pere, bez prašine i dugo traje. Ako u svom poslu koristite prave profesionalce, možete dobiti jedinstveni dizajn zida koji izaziva iskreno divljenje, ali cijena takvog zadovoljstva neće biti mala..

PVC ploče možete sami sastaviti. Njihov plus je što ne morate savršeno poravnati zidove – materijal će sakriti sve nedostatke ispod. Nisu skupe, ali izgledaju vrlo atraktivno..

Tapete treba izabrati isključivo za pranje. Čak i ako ih namjeravate zalijepiti na zid dalje od radnog područja, u komprimiranom prostoru, onečišćenje će nekako doći na zidove. Uz pomoć tapeta ne samo da možete stvoriti lijep dizajn, već i prilagoditi prostor. Na primjer, lijepljenjem tapeta u vodoravnu traku vizualno ćete proširiti prostor, a okomite pruge “podići” će strop. Ono što biste svakako trebali izbjegavati su veliki crteži. Ako vam obične tapete ne odgovaraju, možete kupiti platna s malim nenametljivim ispisom, kako ne biste preopteretili mali prostor..

Dizajn kuhinje u Hruščovu - Zidni ukras Dizajn kuhinje u Hruščovu - Zidni ukras

Strop

Najbolja opcija za malu kuhinju u Hruščovu bila bi ukrašavanje stropne površine sjajnim rastezljivim platnom. Njegova sjajna površina reflektira za ekstra prostrani učinak. Posteljina se lako čisti i dobro podnosi sve teškoće u kuhinjskim procesima. Bolje je odabrati materijal u svijetloj paleti – bijela, kremasta, koja će “isprati” granice spojeva sa zidovima.

Strop možete prekriti bojom ili žbukom, ali vrijedi uzeti u obzir da će ga morati kvalitetno izravnati, što će oduzeti puno vremena i truda.

Ovješene konstrukcije od gipsanih ploča popularna su opcija modernog dizajna. Ali za malu kuhinju morate odabrati najjednostavniju opciju. Na primjer, na ovaj način možete projektirati samo obod i provući skrivenu rasvjetu po konturi, što će izgladiti nedostatak deset centimetara ukradene strukturom. U tom slučaju, ploče od gipsanih ploča opremljene su sustavom točkaste rasvjete..

Dizajn kuhinje u Hruščovu - Stropni ukras Dizajn kuhinje u Hruščovu - Stropni ukras

Namještaj za kuhinju u Hruščovu

Namještaj treba birati ovisno o potrebama obitelji. Budući da je kuhinja mala, morate dobro razmisliti što je ovdje zaista potrebno, a što možete odbiti. Možete postaviti mali linearni set uz udaljeni zid ili veći, kutni, koji će imati više ormara i ladica za spremanje kuhinjskog pribora. Hladnjak se u pravilu postavlja kraj prozora, a prozorska daska može se koristiti za proširenje radnog prostora ili od njega napraviti stol za blagovanje. Obratite pozornost na transformacijski namještaj, koji će biti najbolja opcija za sićušnu kuhinju – to može biti sklopivi stol za blagovanje i stolice, stolovi na izvlačenje ugrađeni u set..

Dizajn kuhinje u Hruščovu - namještaj Dizajn kuhinje u Hruščovu - namještaj Dizajn kuhinje u Hruščovu - namještaj

Rasvjeta i dekor

Kuhinja u Hruščovu trebala bi biti dobro osvijetljena, ali bolje je odbiti velike lustere i niske stropne svjetiljke. Najbolje je koristiti sustav točkaste rasvjete postavljanjem žarulja po obodu prostorije i osigurati dodatno osvjetljenje za područje iznad radne površine. Neki moderni kuhinjski setovi imaju ugrađene senzore koji reagiraju pri otvaranju vrata – tada se tajno osvjetljenje automatski uključuje.

Zasićeni dekor ovdje nije dobrodošao jer će “nadutost” svijetlih boja zatrpati prostor. Glavni ukras može biti zidna dekoracija radnog prostora. Ovdje možete staviti pločice s malim ukrasima, uzorke, na primjer, u patchwork stilu, instalirati plastične ploče koje oponašaju sada popularnu opeku. Izvrsna opcija bila bi oblikovanje površine kože svijetlim volumetrijskim uzorkom ili zrcalnom površinom – to će dati određenu dubinu radnom području, povećavajući njegov volumen. Dekor može biti tekstil na prozorima, male slike, ploče, elegantne vinilne naljepnice..

Dizajn kuhinje u Hruščovu - Rasvjeta i dekor Dizajn kuhinje u Hruščovu - Rasvjeta i dekor Dizajn kuhinje u Hruščovu - Rasvjeta i dekor

Dizajn kuhinje u Hruščovu – fotografija

Nadamo se da vam je naš članak pomogao shvatiti kakav bi mogao biti dizajn kuhinje u Hruščovu. A sada, kako bismo podržali sve gore navedeno, predlažemo posjet našoj galeriji, gdje smo pokušali prikupiti najbolje fotografije gotovih interijera. Sretno gledanje!

Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija Dizajn interijera kuhinje u Hruščovu - fotografija

Published
Categorized as Kuhinja