9 DIY fali dekorációs ötlet

9 DIY fali dekorációs ötlet

A dekorációs folyamat a belsőépítészet utolsó szakasza. Az elvégzett munka után a díszítés hihetetlenül élvezetes. Egy gyönyörű környezet egyedül való létrehozása különleges elégedettséget okoz. Ha van szabadideje, és eredeti dizájnt szeretne megvalósítani, akkor nyugodtan vágjon bele a kreativitásba. Készítettünk Önnek válogatást a modern barkács fali dekorációs ötletek közül, amelyek segítenek a tér egyszerű és kreatív átalakításában.!

1. Akvarell

Ha feltűnő és könnyű motívumokat keres a belső tér számára, akkor az akvarell minta tökéletesen megbirkózik ezzel a feladattal. Az áttetsző foltok finom és egyszerű kecses formával fogják kitölteni a teret.

Finom díszítéshez válasszon ki egy fal kiemelő részt. Például a hálószoba ágyánál, a nappaliban lévő kanapén vagy a munkaterület közelében. A fehér tapéta, festék és vakolat tökéletes vásznak a képhez..

A technika nem jár különösebb nehézségekkel. Kiváló hatást eredményeznek a csíkok vagy fröccsenések formájában történő absztrakciók. Vegyünk egy vízzel jól hígított gouache tompított árnyalatát, húzzunk alá egy vonalat, és homályosítsuk el határait vízzel, és így tovább minden sorral. Rögzítse az eredményt színtelen lakkal. Így vonzó foltokat kap, amelyek dinamizmussal, de ugyanakkor gyengédséggel töltik meg a helyiséget..

DIY fali dekoráció - Akvarell DIY fali dekoráció - Akvarell DIY fali dekoráció - Akvarell DIY fali dekoráció - Akvarell

2. Girlandok

A füzérek az újévi dekoráció nélkülözhetetlen tulajdonságai. Ugyanakkor ez az ünnepi kíséret legsokoldalúbb típusa. A hangulatos lámpákat bármely évszakban fel lehet függeszteni, de különösen fontos, hogy hideg ősszel és télen használja őket, amikor a természetes fény rendkívül kicsi lesz..

Sok lehetőség van a falak füzérekkel való díszítésére:

– Nem szükséges nagyszámú elemet felfüggeszteni – még a falhoz rögzített csillogó szál is titokzatos varázslatot hoz a légkörbe. Másrészt egyszerre sok terméket akaszthat fel egy falra. A világítás nagyon vonzónak tűnik fehér és tégla háttér előtt skandináv és tetőtéri belső terekben..

– Az ajtót keretezheti füzérrel. Sötét éjszakán a fény segít könnyedén eligazodni a szobában.

– Gyújtsa meg a tükröt. A benne lévő tükröződés remekül néz ki, győződjön meg róla, amikor a képén dolgozik..

– A kis fények hihetetlenül harmonikusak az ablakokon. A legördülő menü vagy a háló módosítása.

– Hozzon létre rögtönzött képgalériát. Ez nagyon egyszerű – helyezzen el egy kígyó alakú füzért, és csatoljon hozzá egy fényképet. Ennek eredményeképpen a lágy fényszűrővel emlékeztetőt kap az élet meleg pillanatairól..

– A modern gyártók mikrofüzérekkel rendelkező füzéreket kínálnak – mindenképpen éljen ezzel a lehetőséggel. Olcsók, de nagyon szépek. Legtöbbjük akkumulátorról működik, ami nagyon kényelmes. A dobozokba, palackokba, bögrékbe, lámpákba helyezheti őket a polcokon – kényelmet és jó hangulatot biztosít Önnek!

DIY fali dekoráció - füzérek DIY fali dekoráció - füzérek DIY fali dekoráció - füzérek DIY fali dekoráció - füzérek

3. Fa

A favágás jelenleg nem túl népszerű. Ezért, miután díszítette a teret ezzel a díszítő elemmel, meglehetősen egyedi dizájnt kaphat. Ezenkívül egy ilyen lépés megfelel a divatirányzatoknak a természetesség és a természetesség tekintetében..

A panelek általában kézzel készülnek. Töltsön fel megfelelő anyagokat, és legyen kreatív. Vágja a fát vékony korongokká. Mindegyikük különbözhet a másiktól, nincs ezzel semmi baj. Szabaduljon meg a vastag kéregtől, de a vékonyat hagyja jobban. Annak érdekében, hogy valaki a háztartásból vagy a vendégekből ne “keressen” szilánkot, őrölje meg a rudakat. Különleges megoldások rovarok formájában védik a hívatlan látogatókat. Végül fedje le a fát lakkal vagy festékkel.

Egyébként a sokszínű festmény kellemes benyomást kelt. Ha azonban abbahagyja ezt a módszert, akkor ne feledje, hogy csak néhány részletre kell korlátozódnia, hogy ne hullámozzon a szemében, és ne legyen tolakodó. Egy másik módszer az, hogy a kapott részeket összekötjük és hosszú ágra akasztjuk. Bármelyik módszert is választja, a fa tökéletesen fog kinézni..

DIY fali dekoráció - fa DIY fali dekoráció - fa DIY fali dekoráció - fa

4. Tükrök

Kiváló társ a szoba friss és világos megjelenésének megteremtésében. Sokan ismerik a tükrök jótékony képességét a tér tágítására, de még nem használták ki azt. Főleg folyosókon és fürdőszobákban használják őket pusztán gyakorlati célokra. És teljesen hiába! Ezen felületek dekoratív potenciálja óriási:

– Fénynövekedés a világítótestekből származó áramlások visszaverődése miatt;

– Különböző méretek és konfigurációk- hatalmas fal-fal termékek, kerek gőzös tükrök vagy törött sokszögek minden belső tér fénypontjává válnak;

– Sok keretezési variáció. A napsugarak formájában megjelenő keretek különösen relevánsak, talán hamarosan díszítik a szobát;

– Fogadjon el több tükröt- három közepes méretű tárgy, vagy 10-12 kis négyzet harmonikus összetételt alkot.

DIY fali dekoráció - tükrök DIY fali dekoráció - tükrök DIY fali dekoráció - tükrök DIY fali dekoráció - tükrök DIY fali dekoráció - tükrök

5. Kréta tapéta

A név önmagáért beszél – az eredeti kivitel lehetővé teszi, hogy közvetlenül a falra fessen. Ez egy igazi lelet a fiatal művészek szülei számára.

A kréta háttérképek a kreativitás lehetőségeinek kincsesbányáját tárják fel. Írjon motiváló kifejezéseket, amelyek segítenek fenntartani a helyes gondolkodásmódot és lelkiállapotot. Hozzon létre tematikus képeket a konyhában: rajzoljon ételt, vagy akasszon fel borosüvegeket, és írja alá az egyes fajtákat. Mérje meg a ház legkisebb lakóinak magasságát, számolja a napokat a közelgő ünnepekig, rajzoljon virágokat, koszorúkat, izzókat, nyilakat – bármi is jut eszébe!

DIY fali dekoráció - kréta tapéta DIY fali dekoráció - kréta tapéta DIY fali dekoráció - kréta tapéta DIY fali dekoráció - kréta tapéta DIY fali dekoráció - kréta tapéta

6. Eredeti festmények

A fali dekoráció számtalan ötlete között mindig megállhat a klasszikus módon – gyönyörű képet akasztani. De itt is van hely a nem triviális mozdulatokra.!

Az elmúlt évtizedet az jellemezte az ember, hogy természetes indítékokkal veszi körül magát, és ez a tendencia továbbra is lendületet vesz. Az öko-festmények, amelyeket saját kezűleg készíthet, jeleznek, hogy részt vesznek ebben a mozgalomban. Fogjon egy keretet, és méreteiből kiindulva vágja ki a megfelelő méretű kartont – ez lesz az egész munka alapja. Csatlakoztassa a zsákot a kartonhoz. Ezután indítsa el a kreatív folyamatot: kávébab, moha, csillagánizs, gabonafélék – vegye fel kedvenc anyagát, és tegyen ki egy érdekes panelt.

Próbáljon festményeket is készíteni sablonok, szálak vagy texturált szövet segítségével üveg alatt, az eredmény biztosan tetszeni fog. Ha magas művészi képességekkel rendelkezik, írjon egy moduláris festmény sorozatot vagy egy nagy művet az impresszionizmus stílusában. A fenti dekor elemek mindegyike remekül néz ki a legkönnyebb vagy tégla alapon.

DIY fali dekoráció - eredeti festmények DIY fali dekoráció - eredeti festmények DIY fali dekoráció - eredeti festmények DIY fali dekoráció - eredeti festmények DIY fali dekoráció - eredeti festmények

7. Polcok

Példa a praktikum és az esztétika harmonikus kombinációjára. A nyitott polcok nem töltik be a teret, mint a hatalmas szekrények és a szekrények. Ugyanakkor meglehetősen sok elemet képesek magukba illeszteni..

A nappaliban vagy a hálószobában rögtönzött könyvtárat szerelhet fel. A bonyolult szerkezetek a mennyezetig világos vagy gazdag fekete színben illeszkednek a modern stílushoz. Egyébként a törött formájú szerkezetek nagyon frissnek tűnnek..

A konyhában a belső tér ezen része jól jön. Zárt fülhallgató helyett edényeket, fűszereket, üvegeket és poharakat tegyen ide. Maguk a polcok kötélre akaszthatók, lehetnek téglalapok, hatszögek vagy megismételhetik a felhő alakját – válassza ki az Önnek megfelelőt.

DIY fali dekoráció - polcok DIY fali dekoráció - polcok DIY fali dekoráció - polcok DIY fali dekoráció - polcok DIY fali dekoráció - polcok

8. Növények

A dekoráció részét képező növények feldobják a környezetet, különösen a tiszta fehér falak ellen. A modern tervezők számos lehetőséget kínálnak a függőleges kertészkedéshez:

– Az egyik legegyszerűbb konfiguráció egy fa állvány, amelyre növényekkel ellátott tartályokat helyeznek;

– Zöld sarok létrehozásához egy modul, amely több soros, edényekkel ellátott dobozokból áll. Az öntözés automatikus, de a klasszikus öntözés teljesen lehetséges;

– A függesztett ültetvények alkalmasak hegymászó növényekre. Csatlakoztasson szögeket egy falapra, hogy virágokat rendezzen mondjuk bögrékbe vagy teáskannákba több sorban;

– Az echeveria és aeonium panelek csodálatosak. Helyezze át ezeket a gyönyörű virágokat apró cserépbe vagy akár PVC csővágó hengerbe. Ragassza fel az edényeket a fadobozra. Töltse fel a tartályok közötti üres helyet zsákvászonnal vagy mohával. Ezekkel a növényekkel kirakhat egy előre átgondolt díszt;

– A moha önálló díszítő elemként is használható. Turmixgéppel keverje össze vízzel és géllel, hogy megtartsa a nedvességet. A kapott masszát ecsettel vigye fel fa alapra. Hetente egyszer permetezzen;

– A konyhában a fiókokba vagy kis vödrökbe szereljen fel egy gyógynövényekből álló házi kertet.

DIY fali dekoráció - Növények DIY fali dekoráció - Növények DIY fali dekoráció - Növények DIY fali dekoráció - Növények

9. Sablonok

Nagyon helyénvaló egy monokróm fal díszítése sablonokkal, amelyeket egyébként saját kezével készíthet el..

Először döntse el a képet. Először is, kérjük, vegye figyelembe, hogy a sziluettjének rendkívül világosnak kell lennie. Rajzolja le a díszt saját maga, vagy keressen megfelelő lehetőséget az interneten és nyomtassa ki. Ezek lehetnek egyszerű háromszögek, pillangók. Összetett és nagyméretű képekhez lásd a méretezett hálót.

Lesz egyfajta vázlata, amelyet kartonra vagy műanyagra kell másolni. A rajzot legjobb vágni egy írószer késsel, éles pengével. Ha kisebb hibák történtek a folyamat során, ne rohanjon a sablon kosárba küldésével. Bizonyos esetekben az enyhe szabálytalanságok különleges varázst kölcsönözhetnek, például rusztikus, skandináv stílusú belső terekben, tetőtéri terekben.

DIY fali dekoráció - sablonok DIY fali dekoráció - sablonok DIY fali dekoráció - sablonok DIY fali dekoráció - sablonok DIY fali dekoráció - sablonok

Videó: barkács fali dekoráció