Csináld magad a tornácon (80 fotó)

Csináld magad a tornácon (80 fotó)

A tornác feletti lombkorona nemcsak megvédi Önt a rossz időjárástól, hanem egy másik lehetőséget is biztosít a külső stílus hangsúlyozására. Hogyan ne tévesszen meg a választás, válasszon egy kiváló minőségű lombkoronát, amely összhangban van az épület külső befejezésével – tovább cikkünkben.

Miért van szüksége előtetőre a veranda felett?

A bejárati tér fölötti vizelők különböző formákat ölthetnek, és különböző tulajdonságok határozzák meg, a kiválasztott anyagoktól és a konstrukció típusától függően. Erről később részletesebben beszélünk. És most felvázolunk néhány pontot, miért fontos, hogy egy kis menedéket szerezzen magánháza tornáca felett:

– Először is az a képesség, hogy kényelmesen be- és kiléphessen az otthonból. Például egy ház elhagyásakor vagy belépésekor időbe telik az esernyő bezárása, a kulcsok beszerzése vagy betétele, az ajtó bezárása vagy kinyitása, és ha az időjárás nem kedvez az udvarnak, akkor a lombkorona biztosan nem lesz felesleges;

– Amellett, hogy Ön és a kolostorába belépő személyek nem lesznek kitéve további nedvesedésnek, egy kiváló minőségű napellenző megvédi a fa vagy fém ajtót a folyadékkal való érintkezéstől;

– És persze az esztétika. A harmonikus előtető kiegészíti és kiemeli otthonának és webhelyének külsejét, különösen akkor, ha olyan anyagot választ, amely más design részleteket tükröz.

Visor a tornácon - Miért van szüksége Visor a tornácon - Miért van szüksége

Lombkorona típusok a verandán

Tehát úgy döntött, hogy egy szép napellenzőt épít, de még nem tudja, melyik. Nézzük a lehetséges opciók és az építési típusok két csoportját:

Monolit építés egy darabban működik a fallal, ezért ezt a fajt szilárdnak és hosszú szolgálatra késznek nevezhetjük. De ugyanakkor ez a tulajdonság diktálja az ilyen termék hátrányait is. A szerkezetet nem lehet részben javítani vagy más helyre áthelyezni. Egy ilyen napellenző telepítése meglehetősen nehéz, ezért valószínűleg szakemberek segítségét kell kérnie..

Moduláris termékek nagyon népszerű mostanában. Szerkezetük több részből áll, amelyeket egymáshoz rögzítenek. A szerkezet könnyen összeszerelhető, és részleges vagy teljes javításra is alkalmas, és ezeket az eljárásokat tetszés szerint maga is elvégezheti. Az előnyök közül kiemelheti ezeknek a termékeknek a széles színválasztékát – ez lehetővé teszi, hogy kiválassza a legoptimálisabb megoldást, kifejezetten az otthona külsejéhez..

Az előtetők a rögzítési módtól függően is különböznek. Egy ilyen fontos tervezési jellemzőt már a tervezési szakaszban figyelembe kell venni..

Szerelt opciók erős és megbízható, de csak akkor, ha támasztékokkal építették. Az előtetők magához a falhoz vannak rögzítve, és a támaszok ebben az esetben ellenállást biztosítanak, ami meghosszabbítja az élettartamot.

Függesztett szerkezetek könnyű anyagokból készülnek a speciális medálokhoz való rögzítés miatt. Például az üveg előtetők nagyon vonzónak tűnnek, különösen egy modern stílusú épület esetében..

Veranda Visor - Nézetek Veranda Visor - Nézetek Veranda Visor - Nézetek Veranda Visor - Nézetek

Változatos anyagok

A felépítés típusán és rögzítési módján kívül a napellenzők is eltérnek attól függően, hogy milyen anyagból készültek. Annak érdekében, hogy ne tévedjünk a választással, és válasszunk egy olyan opciót, amely valóban sokáig tart, fontoljuk meg a leggyakoribbakat, felmérve előnyeiket és hátrányaikat..

Hullámlemezből készült előtetők

Ez az egyik legszélesebb körben használt anyag veranda előtetőkhöz. Gyakran előnyben részesítik az alacsony költségek, valamint a könnyű telepítés és karbantartás miatt. Az ilyen termék praktikus és hosszú élettartamú. Egy figyelmeztetés – a hullámlemez nem tartós, ezért érdemes vastag módosításokat felvenni, és védőréteggel lefedni.

Hullámlemezből készült előtetők a tornácon Hullámlemezből készült előtetők a tornácon

Polikarbonát előtetők

A gyártók széles színválasztékot kínálnak, amelyek között megtalálhatóak az átlátszók is, így biztosan kiválaszthatja az Önnek legmegfelelőbbet. Szép tulajdonsága, hogy az ilyen modellek rugalmasak, ami lehetővé teszi a szükséges konfiguráció megadását. Az ebből az anyagból készült napellenző erős, tartós és tűzálló lesz. A napsütés miatt azonban zavarossá válhat, ezért feltétlenül használjon védőeszközt..

Polikarbonát tornác előtetők Polikarbonát tornác előtetők Polikarbonát tornác előtetők

Fém tető előtetők

A tető hangszínéhez kell igazítani, és a bevonatot már az építés szakaszában fel kell szerelni. A kialakítás hosszú működési idővel és szerény karbantartással örvendeztet meg, de felmelegszik a naptól és nem biztosít jó hangszigetelést.

Fém tető előtetők a veranda felett Fém tető előtetők a veranda felett Fém tető előtetők a veranda felett

Kovácsoltvas szemellenzők

A kovácsolt tárgyak soha nem mennek ki a divatból, és mindig hihetetlenül vonzónak tűnnek. Csak a szerkezet nem megfelelő stílusa vagy egy ilyen védőablak magas költségei taszíthatják el ezt a választást. Nem kell túlságosan aggódnia az utóbbi miatt, mert csökkentheti a szerkezet költségeit, ha olyan opciót rendel, amely kovácsolást és polikarbonátot kombinál, vagy ugyanazt a fémcsempét.

Kovácsoltvas előtetők a tornácon Kovácsoltvas előtetők a tornácon Kovácsoltvas előtetők a tornácon

Fa előtetők

A dekorátorok egyik kedvenc anyaga. És ez egy igazán szép és harmonikus lehetőség egy fából készült házhoz. A kísérletezésnek széles tere van itt – készítsen pergolát, faragott napellenzőt, fesse tetszőleges színre, vagy hagyja el a természetes színt. A legfontosabb, hogy ne felejtsük el a speciális impregnálásokat, amelyek megvédik a folyadékokkal való érintkezést. Ami a szerkezet formáját illeti, előnyben részesítse a bonyolult kompozíciókat- két- vagy egyhangú.

Fa előtetők a veranda felett Fa előtetők a veranda felett Fa előtetők a veranda felett

Üveg előtetők

A triplex vagy edzett üveg előtető nagyon könnyűnek és szellősnek tűnik, és tökéletes a modern épületekhez. Miért válassza az ilyen típusú üvegeket? Az a tény, hogy a standard fajták nem garantálják a nagy szilárdságot és tartósságot. De a triplex, amely egymással összekapcsolt szemüveg vagy erős edzett üveg, lehet. Az egyetlen negatív pont a kiváló minőségű anyagok ára, valamint a karbantartás és javítás összetettsége..

Üveges előtetők a veranda felett Üveg előtetők a veranda felett Üveg előtetők a veranda felett

Csináld magad a tornácon

A védőablak felszerelése a tornácon nem olyan nehéz, mint első pillantásra tűnhet. A legtöbb esetben nem lesz szükség speciális készségekre és szakértelemre..

Először is részletes diagramot kell készítenie a védőablakról méretekkel, valamint egy becslést a szükséges anyagmennyiség adataival. Egy ilyen projekt létrehozása során vegye figyelembe a technikai pontokat:

– A szerkezet szélessége másfélszerese az ajtónyílás szélességének;

– Számítsa ki a hosszúságot úgy, hogy legalább egy méterrel nagyobb legyen az ajtó szélességénél;

– A lejtők sarkának legalább 20 fokosnak kell lennie, hogy a termék megbirkózzon a hószállítmányok terhelésével;

– A főépület homlokzatától a lombkorona külső széleihez való távolságnak lehetővé kell tennie az ajtók szabad nyílását.

Először mérje meg a veranda szélességét, majd adjon hozzá 30 cm -t mindkét oldalához a szemellenző méretéhez. Határozza meg a kívánt menedék távolságát, a magasságot a ház elrendezésének és a lejtő lejtésének mértékének figyelembevételével számítják ki. Ez a vázlat segít megérteni, hogy mennyi időre van szüksége..

Ezután fa vagy fém formázása: gerenda, rámpák, szarufák és támaszok. A lejtőknek és szarufáknak azonos hosszúságúnak kell lenniük. Csatlakoztassa ezeket az elemeket önmetsző csavarokkal (fa esetén) vagy hegesztéssel (ha fémmel dolgozik).

Rögzítse a keretet. Rögzítse a gerendát a fal mellett csavarokkal (lehetőleg rozsdamentes acél), és a támaszokat horgonyokkal. Fektesse a burkolatot a szarufákra (használjon rudakat vagy széleket). Ha fémlemezzel vagy palával szeretne dolgozni, akkor hagyjon 20-40 cm távolságot a lécek között.

Helyezze a tetőt a szarufákra, majd rögzítse. Rögzítse az ereszeket (a lejtő alján) és a szomszédos csíkot a felső lejtőn vagy a falon. Hozzon létre egy ereszcsatorna -rendszert – lehet ereszcsatorna vagy cső.

Ha egy védőablakot épít egy többrétegű falburkolatra, akkor rögzítse a szerkezetet rozsdamentes acél cipővel a külső rétegen. Annak érdekében, hogy a jövőben a szigetelés ne legyen nedves, ügyeljen a gerendák és a támaszok kötésének tömítésére.

Csináld magad a tornácon

Visor a tornácon – fotóötletek

Megbeszéltük azokat az árnyalatokat, amelyekre figyelni kell a lombkorona kialakításának, anyagainak kiválasztásakor, valamint azt is, hogyan építheti fel saját maga. Ezután még több fotót mutatunk be ötletekkel a ház külső vonzó részletének díszítésére. Inspirációt kívánunk a kreatív keresésekhez, erőt az új épületekhez és kellemes megtekintést.!

Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó Visor a tornácon - fotó