DIY dohányzóasztal (80+ fotó)

DIY dohányzóasztal (80+ fotó)

A dohányzóasztal nem nevezhető nélkülözhetetlen bútornak, de nem foglalja el az utolsó helyet a nappali vagy a hálószoba elrendezésében. A modern asztalok rengeteg funkcióval rendelkeznek, amelyek nemcsak a sajtó, hanem más hasznos gizmók tárolórendszerét is képviselik. Sok modell tágas fiókokkal és rekeszekkel van felszerelve, ez az átalakító rendszer nagy étkezőasztallá alakul. Többek között a dohányzóasztal a dekoráció jelentős eleme, amely sikeresen kiegészíti a stílusos dizájnt. Teljesen lehetséges, hogy saját kezűleg készítsen ilyesmit, ha egy kis fantáziát és türelmet alkalmaz, és cikkünk érdekes ötleteket nyújt a dohányzóasztal otthoni tervezéséhez.

Elkészítéshez szükséges anyagok

A modern dohányzóasztalok gyártásához sokféle anyagot használnak. A korábbi időktől eltérően, amikor a szokásos téglalap alakú MDF szerkezeteket bélyegezték, a mai modellek meglepik sokféleségükkel. Az egyik legdrágább lehetőség a természetes tömör fából készült fából készült asztalok. Egy ilyen apróság bármilyen belső teret díszít, mindig elegáns és tiszteletre méltó. A formatervezés nagyon változatos – a skandináv stílusú, durva asztaloktól a klasszikusig, kovácsolással vagy faragott díszítéssel..

Mivel a fa meglehetősen drága, a forgácslap és az MDF lemezek segítenek a cserében. Ha a tartósságról beszélünk, akkor természetesen rosszabbak, mint a fa, de nem néznek ki rosszabbul. A tervezési trükkök, például az asztallapok átalakítása, a beépített foglalatok stb. Lehetővé teszik az anyag egyszerűségének kompenzálását..

A Metal is részt vesz a dohányzóasztalok tervezésében. A kereteket fémcsövekből alakítják ki, majd kiegészítik más anyagokból készült munkalapokkal. A kovácsolt elemek kecses fürtjei üveglapokkal nagyon szépek. Néha olyan tervezési fejlesztéseket találhat, amelyekben az asztal teljes egészében fémből készült..

A modern bútorgyártásban egyre gyakrabban találhat üvegbelső tárgyakat, amelyek bizonyos könnyedséget, légiességet hoznak a légkörbe. A termékek nagy teherbírású edzett üvegből készülnek, ellenállnak mindenféle behatásnak, így nem kell tartani attól, hogy egy ilyen bútordarab eltörik vagy deformálódik a magas hőmérséklet hatására. Egyes modellekben csak az asztallap felületét díszítik üveggel.

A műanyagot sokkal ritkábban használják, mivel nem túl tartós, de nagy színpalettával és alacsony költséggel rendelkezik. Leggyakrabban fából vagy fémszerkezetből áll..

Az eredeti dohányzóasztalok otthoni gyártásakor az anyagválasztás jelentősen megnő, mivel a hagyományos anyagok mellett különféle improvizált eszközöket is használnak.

DIY dohányzóasztal - Elkészítési anyagok DIY dohányzóasztal - Elkészítési anyagok DIY dohányzóasztal - Elkészítési anyagok

Dohányzóasztal készítése: gyönyörű ötletek

A saját kezű dohányzóasztalok gyártásához leggyakrabban rétegelt lemezt használnak, amely viszonylag olcsó és könnyen feldolgozható. Különféle anyagokat is használhat, és a legbizarrabb szerkezeteket is felépítheti. Bonyolultabb alkatrészek, például göndör fogantyúk, lábak, kerekek, szerelvények és egyéb díszítőelemek vásárolhatók egy bútorüzletben..

Modern stílusú rétegelt lemez dohányzóasztal

Egy ilyen eredeti dohányzóasztal elkészítése nem sok időt vesz igénybe, de a termék a minimalizmus egy kis megnyilvánulásával elfoglalja méltó helyét minden belső térben. A munkához meg kell vásárolnia egy rétegelt lemez lapot, három lábat rögzítőelemekkel, egy vastag szálat, egy ceruzát, egy centimétert, egy szúrófűrészt és festéket (lehetőleg fehér vagy fekete).

Tehát az első lépés a munkalap kivágása. A lap hátoldalán válasszon ki egy pontot, amely a középpont lesz, és vezessen be egy kis szegfűt. Vágjon le egy darab szálat, amelynek hossza a jövő asztal sugara. Ennek egyik végét a kalapált körömre rögzítjük, a másikra pedig ceruzát kötünk, és a szerkezetet húzva rajzoljuk meg az asztallap kerek formáját. Ezután álmodozhat, és eredeti formát adhat a vászonnak. Figyelemre méltó, hogy egy ilyen táblázat gyártásához egyáltalán nincs szükség rajzokra és mérésekre. Vágja ki az asztallap rajzolt figuráját egy szúrófűrésszel, őrölje meg és fesse le. Amikor a szerkezet teljesen megszáradt, rögzítjük a lábakat. Az asztal kész.

Csináld magad, rétegelt lemez dohányzóasztal modern stílusban Csináld magad, rétegelt lemez dohányzóasztal modern stílusban Csináld magad, rétegelt lemez dohányzóasztal modern stílusban Csináld magad, rétegelt lemez dohányzóasztal modern stílusban Csináld magad, rétegelt lemez dohányzóasztal modern stílusban Csináld magad, rétegelt lemez dohányzóasztal modern stílusban

Raklapos dohányzóasztal

Ez az eredeti design tökéletesen “illeszkedik” sok stílusba. A legsikeresebben kiegészíti a merész padlást vagy a természetes öko-stílust. Nem nehéz ilyen exkluzív asztalt tervezni: a munkához raklapot, fém lábakat vagy kerekeket kell szereznie (saját belátása szerint). Ezenkívül nem nélkülözheti az önmetsző csavarokat és a csavarhúzót, a fűrészt, a festéket vagy a kefével való lakkot..

Lépésről lépésre az asztal kialakításával kapcsolatos összes munka a következő sorrendben történik:

1. A raklapon kijelöljük az asztal méreteit, és lefűrészeljük a felesleges részt.

2. A maradványokból kivesszük a deszkákat, és letakarjuk velük a főszerkezet réseit, hogy szilárd felületet kapjunk, rögzítsük öncsavarokkal..

3. Fordítsa meg és rendezze el öt keresztirányú lécet: kettőt az oldalán (a lábakat hozzá kell erősíteni), egyet pedig a közepébe a stabilitás érdekében.

4. Szereljük fel a tartókat, és nyissuk fel a szerkezetet lakkal vagy festékkel.

Csináld magad dohányzóasztal raklapokból, raklapokból Csináld magad dohányzóasztal raklapokból, raklapokból

Gumiabroncs dohányzóasztal

Egy régi, elhasználódott gumiabroncs jó alap lehet a tökéletes otthoni dohányzóasztal létrehozásához. Ezenkívül elő kell készítenie a rétegelt lemezt. A tervezés megkezdése előtt alaposan mossa le és szárítsa meg a gumiabroncsot. Ezután meg kell mérni az abroncs átmérőjét, és két kört kell vágni rétegelt lemezből: az egyik – az asztallap – meg kell, hogy feleljen a gumiabroncs átmérőjének, a másik pedig – az alap – néhány centiméterrel kisebb legyen. Azonnal rögzítheti a lábakat, kerekeket az alaphoz, vagy támaszok nélkül távozhat saját belátása szerint. Kerek rétegelt lemezeket rögzítünk a buszhoz önmetsző csavarok segítségével, vagy építési ragasztóra helyezzük – az alap készen áll.

Ezután a két módszer egyikét választjuk: kötéllel tekerjük fel az egész szerkezetet, vagy csak az oldalakat. Az első lehetőségnél meg kell gondolnia, hogyan dolgozza fel a munkalapot – esetleg fesse le vagy fedje be fényes lakkal.

A csomagolást a középpontból kell kezdeni: rögzítse a kötél végét egy önmetsző csavarral vagy ragasztópisztollyal, és tekercselő körökkel kezdjen mozogni, fokozatosan mozogva az oldalak felé. Nincs értelme csomagolni az alapot, hacsak nem úgy dönt, hogy az asztalt félig kétszínűvé teszi. A tekercselés végén az egész szerkezetet átlátszó lakkal kell lefedni az élettartam meghosszabbítása érdekében.

Do-do-yourself dohányzóasztal abroncsból

Fiókos dohányzóasztal

Ha a háztartásban zöld dobozokból fa dobozok vannak, ne rohanjon kidobni őket. Csak négy ilyen konténer válhat a nappali belsejének gyönyörű és hasznos darabjává. Ha nincsenek meg a dobozok, akkor a legnehezebb az asztal készítése az lesz, hogy megszerezzük őket. Ezután minden egyszerű: a dobozokat csiszolni, festeni és hajtogatni kell, amint az a fotón látható. Rétegelt lemezt használunk, amelyet a szerkezet alsó oldalára kell csavarni, hogy ne essen szét. Tehát a dohányzóasztalunk készen áll. Ennek a kialakításnak az előnye a különböző magazinok, könyvek és egyéb gizmók tárolására alkalmas tárolóhelyek megszervezése lesz..

DIY dohányzóasztal a fiókokból DIY dohányzóasztal a fiókokból DIY dohányzóasztal a fiókokból

Utazási dohányzóasztal

Napjainkban a különböző országokba való utazás sokak számára elérhetővé vált. De van egy különleges kategóriája az embereknek, akik egyszerűen nem tudnak élni a távoli sarkokba való állandó kirándulások nélkül. Biztosan tetszeni fog nekik a dohányzóasztal, amely kellemes utazásokra emlékeztet. Minden régi bőrönd kemény falakkal, amely nem alkalmas a rendeltetésszerű használatra, gyártásra alkalmas. Szüksége lesz egy vastag rétegelt lemezre, egy csavarhúzóra csavarokkal, festékekkel és, ha szükséges, lábakkal vagy kerekekkel.

Vágjon ki két rétegelt lemez réteget, amelynek területe megegyezik a bőrönd alapjával, és rögzítse őket belülről az alaphoz és a fedélhez. Rögzítjük a lábakat vagy a kerekeket. Ezután díszíteni kell az asztalt – ehhez különböző módszereket használnak. Az egyik legegyszerűbb lehetőség fehérre festeni, és amikor a szerkezet száraz, csiszolópapírral készítsen horzsolást az elem öregségére. Egy ilyen termék megfelelően díszíti a nappalit a kopott, elegáns stílusban. Az ilyen asztal fekete színe harmonikusan illeszkedik a tetőtéri nappaliba, és a dekoráció a decoupage technikával a provence -i design igazi mesterművé válik.

DIY dohányzóasztal az utazás szerelmeseinek DIY dohányzóasztal az utazás szerelmeseinek

Driftwood dohányzóasztal

A tuskókból és bökkenőkből készült bútorok egyedisége az egyediségében rejlik – ami a természet által létrehozott, nem rendelkezik hasonló mintákkal és textúrákkal. Az ilyen termékek hajlításukkal és szövésükkel mindig vonzzák a tekintetet. Ezenkívül nem olyan nehéz beszerezni a forrásanyagot – megtalálható az erdőben, a tározó partján. A sodrott fát meg kell mosni, meg kell tisztítani a kérgétől, és el kell távolítani a korhadt kanyarokat. Ezután ki kell javítani, igazítani kell az alakot az asztallap és az alap alatt, és hagyni kell a munkadarabot alaposan megszáradni (ha nagy lyukak vannak a fában, akkor gittelheti).

A megszáradt csíkot gondosan csiszolják, folt borítja (kiválaszthatja a legjobban tetsző árnyalatot) és lakk. Az alap készen áll. Az asztallap építő ragasztóval vagy önmetsző csavarokkal rögzíthető (attól függően, hogy miből készült). Manapság nagyon népszerűek az üveglapok, amelyeken keresztül a kanyargó faágak jól láthatók..

Csináld magad driftfa dohányzóasztal Csináld magad driftfa dohányzóasztal Csináld magad driftfa dohányzóasztal Csináld magad driftfa dohányzóasztal Csináld magad driftfa dohányzóasztal

DIY dohányzóasztalok – fotóötletek

Csak néhány lehetőséget vizsgáltunk meg a dohányzóasztalok saját kezűleg történő elkészítésére. Sokkal több információt és fotókat készít a késztermékekről galériánk, ahol sok érdekes ötletet kaphat. Boldog megtekintést!

DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek DIY dohányzóasztalok - fotóötletek