DIY papír kézművesség: 90 fénykép és ötlet

DIY papír kézművesség: 90 fénykép és ötlet

A modern dekorátorok felhívják a figyelmet az otthoni papír dekorációra. És ez egy nagyon racionális megközelítés. Egyetért azzal, hogy nem mindig van szabad idő és pénzügyi erőforrás a teljes körű felújításhoz, de mindig frissíteni szeretné a belső teret. Ha érdekli a kézzel készített termék, és szeretné saját maga is elkészíteni, megmutatjuk Önnek a kreativitás eredeti ötleteit. Válasszon egyet vagy többet, és kezdjen bele az üzletbe!

Papírkosarak

A kis dekoratív kosarak nemcsak díszítik a szobát, hanem segítenek fenntartani a rendet. A konténerek megvásárolhatók a boltban, de sokkal érdekesebb saját maguk megépíteni. Ha sok felesleges papír áll rendelkezésére, valamint néhány szabad este, akkor pénzügyi költségek nélkül tervezhet aranyos, megfelelő méretű és alakú dobozokat..

A papírkosarak nem olyan nedvességállóak és tartósak, mint a fából készült, de kiválóan alkalmasak apró tárgyak tárolására. Ezenkívül a helyes festés miatt megjelenésük szinte megkülönböztethetetlen a hagyományos termékektől..

A kosarakat kézi papírfonalból vagy házi kötegekből szövik. Az utóbbiak elvégzéséhez szükséges anyagok: sütőpapír, papírzacskók, postai szórólapok, valamint újság- és magazinlapok.

Lépésről lépésre az egyes szövési technikákra vonatkozó utasítások megtalálhatók az interneten. Elég egyszerűek, csak vágyra és szabad időre van szükséged..

DIY papír kézművesség - Papírkosarak DIY papír kézművesség - Papírkosarak DIY papír kézművesség - Papírkosarak

Piramisok a falhoz

Ez a háromdimenziós díszítőelem tökéletesen illeszkedik a modern stílus vonalainak geometriájába. A monokróm fal ideális vászon lesz a dekorációhoz, a fehér a legjobb..

Tehát a munkához szüksége lesz: speciális origami papírra vagy szabványos színű, de vastag (120-150 g / m2), kartonpapírra, ollóra, ragasztóra, írószer késre, vonalzóra.

A végrehajtási algoritmus a következő. A kezdéshez vágja ki a tervezett méretű alapot kartonból. Rajzolja le a piramisok helyét ceruzával. Hozzon létre papír négyzeteket a kívánt számban, és hajtsa üres helyekre a jövőbeli origami piramisok számára. Mindegyik egymás után összecsukható, hogy szilárd modult képezzen. PVA ragasztóval rögzítse a panelt a karton alaphoz, és rögzítse a széleket szalaggal. Ha szeretné, fejezze be a kompozíciót érdekes kerettel..

DIY papír kézművesség - Piramisok a falhoz DIY papír kézművesség - Piramisok a falhoz DIY papír kézművesség - Piramisok a falhoz

Papírfüzérek

Gyermekkorunk óta ismerjük ezt a szoba díszítési módszert. Ha színes papírcsíkokat rögzítünk, minden alkalomra kis ember alkotta csodát kaphatunk. Ma több száz érdekes ötletet találhat papírfüzérek készítésére. Vannak teljesen elemi és összetettebb dekorációs tulajdonságok is. De van egy közös vonásuk – minimális pénzügyi költségekkel vonzó ünnepi vagy mindennapi környezetet kaphat bármely helyiséghez..

Először is döntse el a füzérrészek konfigurációját. Az anyag a termékek alakjától függ. Ha könnyű egydimenziós szalagot szeretne létrehozni, válasszon egy vékony anyagot. Egy ilyen alkotás még enyhe szellőre is érzékeny lesz, ezáltal a levegőség és a tágasság hatását kelti. A sűrűbb alap megbízhatóbb, de ugyanakkor nehezebb a folyamat során. Szükséges a kötések szilárd rögzítése. Ugyanezt kell tenni a termék falra rögzítésekor..

A szokásos színes lapokon kívül megengedett kész dekorációs elemek és háztartási cikkek – magazinok, újságok, gyönyörű szalvéták, képeslapok – használata is. A szerkezet különálló részeit PVA ragasztóval vagy szuperragasztóval, valamint tűzőgéppel vagy gemkapcsokkal rögzítik..

Papírfüzérek - DIY papír kézművesség Papírfüzérek - DIY papír kézművesség Papírfüzérek - DIY papír kézművesség Papírfüzérek - DIY papír kézművesség Papírfüzérek - DIY papír kézművesség

Imádnivaló pillangók

A dekoratív pillangókat nemcsak a fal díszítésére használják, hanem képkeretek, festmények, lámpák, tükrök és mennyezetek díszítésére is. Ezek az aranyos képek könnyedséget és kényelmet kölcsönöznek a szobának. Gyártásukhoz különféle anyagokat használnak: a durva kartontól az italdobozokig, de a papír továbbra is a legnépszerűbb erőforrás..

Ami a díszítőelemek elhelyezésére szolgáló tér stílusmegoldását illeti, ez meglehetősen széles körben változik. A pillangók szervesen illeszkednek az aszketikus minimalizmushoz, a csúcstechnológiához, a nemes klasszikusokhoz és a kényelmes vidékhez. Bármilyen színösszeállítás és méret közül választhat. Csak fontos figyelni a környezettel való kompatibilitásra. Ezeket az elemeket nem szabad a háttérrel azonos hangnemben végrehajtani, különben egyszerűen összeolvadnak az alappal..

Gondolja át a koncepciót, és hozzon létre különböző sablonokat. Megtalálhatók a világméretű hálózat kiterjedésében, vagy saját maga rajzolhatja őket. Az anyagok lehetnek kézműves tárgyak vagy termékek az iparművészeti boltból. Az üres helyek segítségével körvonalazza a képet, és vágja ki. Az elemeket ragasztóval, csapokkal vagy gombokkal rögzítik.

Imádnivaló pillangók - DIY papír kézművesség Imádnivaló pillangók - DIY papír kézművesség Imádnivaló pillangók - DIY papír kézműves Imádnivaló pillangók - DIY papír kézműves

Papír virágok

A papírvirág sokoldalú dekoráció, amely bármilyen teret díszíthet. A kész kompozíciót eredeti vázákba, edényekbe, koszorúkba, boutonnieres -ekbe, topiáriumokba, füzérekbe és panelekbe helyezik, ezekből díszítik az ajándékcsomagolásokat, a tükrök kereteit és az ünnepi enteriőröket.

Virágokat lehet készíteni origami technikával, sima vagy hullámpapírból, és édességet is tehetünk bele, és csodálatos ajándékot kaphatunk. Nézzük tehát a legegyszerűbb és leggyorsabb módszert a papírrózsák létrehozásához. Miután megtanulta, nem fog félni az esetleges nehézségektől, ha kifinomultabb technikákat alkalmaz..

A rügyekhez szükségünk van: vastag papírlapokra, ollóra és ragasztóra. Rajzoljon spirált egy színes lapra, és vágja ki. Csavarja a kapott alakot a lehető legszorosabban, a szélétől kezdve. Rögzítse az eredményt ragasztóval, vagy rögzítsen egy házi zöld levelet alulról. Helyezze a kész virágzatot az ágakra, és tegye vázába, vagy találjon eredeti módot.

Általánosságban elmondható, hogy a papír nagyszerű anyag virágdíszek készítéséhez. Orchidea, tulipán, bazsarózsa, szegfű, százszorszép és sok más növény létrehozására használható. Egyébként kész virágokból topiárt készíthet úgy, hogy rügyeket ültet egy gyurmacsomóra, amelyet a törzsre rögzítenek. Külső paramétereik szerint a művirágok semmiben sem rosszabbak a valódiaknál, de sokáig képesek lesznek örömet okozni a tulajdonosnak..

Papírvirágok - DIY papír kézművesség Papírvirágok - DIY papír kézművesség Papírvirágok - DIY papír kézművesség

Finom pomponok

A könnyű, szellős pom-pomokat egyszerűen azért hozták létre, hogy örömet és ünnepélyességet hozzanak az ünnepi díszítéshez. Különösen kedvező fényben jelenik meg a kíséret, ha különböző magasságokban függesztik fel. Ezenkívül az aranyos pom-pomok könnyen zónázzák a teret, hangulatos boltívekben..

Ezeket a termékeket megtalálhatja az üdülési kellékek üzleteiben, de sokkal érdekesebb saját maga elkészíteni..

A munkához szüksége lesz: vékony papírra (krepp, szövet, hullámos, csend vagy normál szalvéta) és horgászzsinórra vagy vastag cérnára.

A kész pompon átmérője megfelel a lap hosszának, és pompája közvetlenül függ a rétegek számától. Egy gyönyörű golyóhoz 8-10 levél elegendő. Igazítsa össze őket, harmonikával hajtogassa, a hajtások közötti távolság körülbelül 1,5 cm. A lapok végeit félkör alakúra vágjuk. A végén minden szirom szétesik és felborul.

Így csodálatos dekorációs elemet készített, ismételje meg ezeket a lépéseket, amíg meg nem kapja a szükséges mennyiségű dekorációt. Ha szeretné átalakítani az ünnepi teret, akkor ne féljen túlzásba vinni – ezeknek a finom szféráknak a bősége a párt javát szolgálja. A méretváltozatok jól mutatnak a csillárokon és a mennyezeten, és a kis analógok harmonikusan illeszkednek az asztal kialakításához.

Finom pom -poms - DIY papír kézművesség Finom pom -poms - DIY papír kézművesség Finom pom -poms - DIY papír kézművesség

Tükör keret

A gyönyörű tükör szokatlan keretben még a legegyszerűbb belső teret is átalakítja. A keretek a boltban is megvásárolhatók, de saját erőfeszítései és fantáziája segít egy igazán egyedi termék létrehozásában..

Példaként megmutatjuk, hogyan lehet “vágni” egy kis kerek tükörhöz.

Az alsó rész kartonból készült, az elülső oldal pedig papírból és szalvétából. Vágja az anyagokat különböző méretű csíkokra, hajtsa félbe, majd vágja le a széleket, hogy alakot kapjon. Rögzítse a munkadarabok széleit egymás után a tükörhöz.

A dekoráció kész. Most a tükör esztétikai üzenetet kapott, és úgy néz ki, mint egy napkorong. A papír segítségével szinte bármilyen módosítást elvégezhet, megmutathatja képzeletét és létrehozhatja saját remekműveit!

DIY papír kézművesség - tükör keret DIY papír kézművesség - tükör keret DIY papír kézművesség - tükör keret

Eredeti lámpák

A tervezők egyre inkább exkluzív lehetőségeket mutatnak a modern lámpaernyőkhöz. Gyakran sok ilyen ruha van lámpákhoz. Ez azonban nem ok arra, hogy elavult példányokat vegyenek ki a padlásról, és díszítsék velük a lámpákat. Tekintsünk néhány hihetetlenül érdekes papírárnyalat -fajtát, amelyeket saját maga tervezhet:

– Egy rögtönzött rózsakert. Virágos csoda létrehozásához 24 papírpohárra lesz szüksége. Áttört rózsákat gyártanak belőlük. Nem túl egyszerű, de az eredmény megéri..

– A csészék használatának másik módja az, hogy mindegyikről levágják a tetejét, és a részeket egy kínai lámpához rögzítik. Nagyon merész és szokatlan.

– A kínai lámpa univerzális tulajdonság az üzletünkben. Ragaszthat rá papír tollakat, pillangókat, virágokat vagy köröket is. A világítás nagyon lágy és kellemes lesz, és a szoba légköre kényelmesebb lesz..

– Asztali lámpák. A lámpaernyőket szövési technikával vagy díszes papírlemezek rögzítésével tervezték meglévő alapra. Nagyon stílusosnak tűnik!

Eredeti lámpák - barkácspapír kézművesség Eredeti lámpák - barkácspapír kézművesség Eredeti lámpák - barkácspapír kézművesség Eredeti lámpák - barkácspapír kézművesség Eredeti lámpák - barkácspapír kézművesség

DIY papír kézműves – fotó

Ezeknek a papírmesterségeknek csak egy kis töredékéről meséltünk, amelyek díszíthetik a belső teret. Nagyon sokáig tarthat a különböző technikák leírása, de sokkal jobb, ha saját szemével látja a késztermékeket. Amit javaslunk neked. Fényképválasztékunk az Ön szolgálatában áll!

DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó DIY papír kézműves - fotó

Videó: Papír szoba dekoráció – mesterkurzus