DIY papírrózsa: 90 fotóötlet

DIY papírrózsa: 90 fotóötlet

A papírrózsák csodálatos és szokatlan dekoráció, amelyet belső dekorációként vagy eredeti ajándékként lehet használni. Nagyon egyszerű technikák segítségével saját maga készítheti el őket. A papírrózsák gyengéd melegséggel és kényelemmel töltik meg otthonát, és mindegyiket a szerző szeretetével jutalmazzák. Egy ilyen csokor édességgel töltött rózsa emlékezetes ajándék lesz..

Spirálrózsa papírból

A papírrózsák legegyszerűbb, de nagyon érdekes változata. A létrehozásához papírra (minél vastagabb, annál jobb), ollóra és bármilyen ragasztóra lesz szüksége. Vágjon egy kört a kiválasztott színű lapból. Átmérője tetszőleges lehet. Rajzolja és vágja spirálisan a kapott kört, szorosan csavarja ki a darabot, és képezzen rügyet. Ennek legegyszerűbb módja, ha a spirál külső szélétől kezdjük. Terítse szét és ragasztja a szirmokat a rügy belső oldalára. Többszínű rózsákhoz használjon megfelelő árnyalatú papírt, vagy fesse le a kész fehér rózsát gouache-val.

DIY spirálrózsa papírból DIY spirálrózsa papírból DIY spirálrózsa papírból DIY spirálrózsa papírból

Hullámpapír rózsa

Ahhoz, hogy a rózsák a lehető legreálisabbnak tűnjenek, használjon hullámpapírt. Nagyon jól néz ki, nagyon rugalmas és tökéletesen megtartja alakját.

A gyártáshoz szüksége lesz magára a kívánt színű hullámpapírra, ollóra és ragasztóra, valamint a szár – huzal elkészítéséhez.

Miután eldöntötte a rügy méretét, vágjon ki egy papírcsíkot. Ezután kezdje feltekercselni a csíkot a drót körül, minden új fordulatot ragasztva. Vágjon ki különböző formájú és méretű szirmokat, majd ragassza őket a rügy aljára. Ragasztót csak a szirom aljára vigyen fel.

Csészelevelek készítéséhez vegyen zöld papírt, és ragaszkodjon az alaphoz.

DIY hullámpapír rózsa DIY hullámpapír rózsa DIY hullámpapír rózsa DIY hullámpapír rózsa

DIY rózsa origami technikával

Az origami a klasszikus japán művészet, amely négyszögletes papírlapból hajtogatja az alakzatokat. Ebben az esetben nem használnak ragasztót vagy ollót..

1. Hajtsa félbe az előkészített négyzet alakú lapot.

2. Hajtsa újra jobbról balra..

3. Bontsa ki a felső négyzetet, hogy háromszöget alkosson

4. Fordítsa meg a munkadarabot, és fordítsa a négyzetet jobb oldalról balra.

5. Kövesse a 3. lépést.

6. Hajlítsa meg a sarkokat a középvonalhoz.

7. Hajlítsa meg a kis háromszögeket, és hajtsa vissza őket.

8. Nyissa ki őket, és készítsen négyzeteket.

9. Hajtsa le a szabad felső sarkokat. Ismételje meg minden négyzetnél.

10. Fordítsa meg a munkadarabot, és ismételje meg a 6-11. Lépést.

11. Hajtsa le a felső sarkot.

12. Nyissa ki a munkadarabot, hogy térfogata legyen..

13. Fogja meg a két középső sarkot, és hajtsa ki őket, igazodva ugyanabban a síkban. Átfordítja.

14. Hajtsa a felső háromszöget a középvonalra úgy, hogy az merőleges legyen a négyzetre..

15. Hajtsa átlósan lefelé a jobb alsó négyzet felső sarkát..

16. Forgassa el a munkájának eredményét 180 fokkal, és ismételje meg az előző bekezdés lépéseit.

17. Fogd a jövő rózsáját, és kezdd el csavarni a falakat, hogy formáld a virágot.

18. Fogpiszkálóval vagy csipesszel hajlítsa meg a szirmokat tetszés szerint..

Ha mindent helyesen tett, akkor egy nagyon szép rózsát kap egy papírból..

DIY rózsa origami technikával DIY rózsa origami technikával DIY rózsa origami technikával DIY rózsa origami technikával DIY rózsa origami technikával DIY rózsa origami technikával DIY rózsa origami technikával DIY rózsa origami technikával DIY rózsa origami technikával

Réteges papírrózsa

Az érdekes béléssel ellátott rózsa virág formájában eredeti díszként szolgál az ajándékcsomagoláshoz vagy belső dekorációként. Könnyű megtenni, és az eredmény nagyon bemutatható..

Amire szüksége van: hullámpapír, vastag mintás papír, ragasztó, olló, kétoldalas szalag.

Vágjon vastag papírból 5-6 szirmú virágot. A forma tetszőleges lehet, ha szokatlan, akkor nagyon eredeti lesz. Vágja le a szirmokat a közepére, és fektesse a részeket egymásra, rögzítve az eredményt szalaggal. Így kapja meg a hangerőt.

Ezután alakítsa magát a rózsát. Vágjon le egy hullámpapír csíkot 5: 1 oldalaránnyal. Csavarja szorosan az elejét, formálva a közepét. Ezután tekerje fel a szalag többi részét, és ragassza fel a hegyét. Végül ragassza fel a rózsát a többi részletre. Kész!

DIY többszintű papírrózsa DIY többszintű papírrózsa DIY többszintű papírrózsa DIY többszintű papírrózsa DIY többszintű papírrózsa DIY többszintű papírrózsa

Sárga rózsa papírból

A kész virág nagyon texturáltnak és finomnak tűnik, és általában bármilyen tárgy díszítésére alkalmas. Természetesen a színek változhatnak, de a legjobb hatás érdekében válasszon finom édességet..

A kézműves anyagok rendkívül egyszerűek – vastag papír, olló és ragasztó.

Rajzoljon papírra szirmokat: 5 szív és 3 zsemle bármilyen formában. Vágja ki őket. Végezzen sekély vágásokat a szívek közepén. Helyezze a kialakított végeket egymásra, és ragassza fel őket. Fogjon egy fapálcikát vagy ceruzát, és csavarja köréjük a másik három elemet, hogy a közepét képezze. Ragassza fel a végeket is. Egyenként rögzítse a szív alakú szirmokat a mesterség középső részéhez. Ragasszon egy kis kört a kapott rózsa aljára, hogy a virág stabil legyen, és részletként használható legyen a kívánt elem díszítésére..

DIY sárga rózsa papírból DIY sárga rózsa papírból DIY sárga rózsa papírból DIY sárga rózsa papírból DIY sárga rózsa papírból DIY sárga rózsa papírból DIY sárga rózsa papírból DIY sárga rózsa papírból DIY sárga rózsa papírból DIY sárga rózsa papírból

Rózsa quilling technikában

A papír sodrása a késő középkorban keletkezett, de a technika korunkban elérte a legmagasabb népszerűségi csúcsát. A Quilling képeslapokat, ajándékokat, lakberendezési tárgyakat, sőt ruhákat is díszít! Egy adott kompozíció elkészítésének összetettsége meglehetősen erősen ingadozik, és ha kezdő vagy ebben az üzletben, akkor egy rózsa egyszerű mestersége jól jön..

Tehát szüksége lesz: 1 x 20 cm -es színes xerox -papír szalagra, fogpiszkálóra, közönséges vagy speciális quilling -szal (lehet nélküle is), ragasztóra, ollóra.

Forgassa el szorosan a szalag elejét 3 fordulattal egy csavarral vagy kézzel. Rögzítse az eredményt ragasztóval. Hajtsa a csíkot 45 fokos szögben, és forgassa el körkörös mozdulatokkal. Ismételje meg az eljárást, miközben minden fordulatot ragasztóval rögzít. Csavarja be a hegyét a rózsa aljába, és ragassza fel. Ha úgy dönt, hogy fürtöt vagy fogpiszkálót használ, akkor az egész eljárást közvetlenül a tűjén hajtják végre, és a folyamat végén hagyja rajta a mesterséget, amíg a ragasztó megszárad..

DIY papírrózsa quilling technikával DIY papírrózsa quilling technikával DIY papírrózsa quilling technikával DIY papírrózsa quilling technikával

DIY rózsa cukorka belsejében

Szokatlan és kétségtelenül emlékezetes ajándék lesz egy csokor rózsa, amelyben finom édességek vannak elrejtve. Senki sem marad közömbös egy ilyen látványos ajándék iránt..

A munka megkezdése előtt készítse elő a következő eszközöket és anyagokat: virág és levelek készítéséhez – hullámpapír; olló, virághuzal és szalag; elég erős szálak; és persze kis kerek cukorkák!

Vágjon ki öt téglalapot paraméterekkel: szélesség – 6 cm, magasság – 7 cm, valamint hat arányt: szélesség – 4 cm, magasság – 7 cm A kapott téglalapokból formáljon szirmokat. A jövőbeni szirmokat a középponttól a szélekig nyújtva reális formát kap.

Készítsen zöld papír csészeleveleket. Nyújtsa ki a papírt minden darabhoz, és kissé csavarja fel a felső szélét. Zsinórral kösse össze az édességet a dróthoz. Tekerjen egy szélesebb szirmot az édesség köré, hogy elrejtse. Ezután kösse az alapot a huzalhoz.

Hasonlóképpen csomagolja be a magot a maradék szirmokkal. Rögzítse a keskenyebb szirmokat párban egymással szemben. Rögzítse a korábban elkészített csészelevelet szalaggal az alapon. Kész!

DIY papírrózsa, cukorka belsejében DIY papírrózsa, cukorka belsejében DIY papírrózsa, cukorka belsejében

Papírrózsa alkalmazási ötletek

A DIY papírrózsák univerzális dekoráció. Használhatók a dekoráció önálló elemeként, például kosárba hajtogatva vagy vázába helyezve, vagy a segítségével átalakíthatják a kiválasztott tárgyat. Számos ötletet készítettünk, amelyek segítségével díszítheti házát az ünnepre, vagy egyedi dolgokat hozhat létre a mindennapi használatra..

Műkertészet

A belső topiárium általában mesterségesen létrehozott, kerek koronájú fa. Nálunk a levelek helyett egy rögtönzött növényt rózsákkal díszítenek..

A labdát, amelyre a virágokat helyezik, szizálból vagy rúdból kell készíteni. Bármi használható csomagtartónak, még alumínium cső is; csak a díszítés egy gyönyörű zöld vagy barna színű szalaggal. Csatlakoztassa az alkatrészeket, és fűzze fel a rózsákat a labdára. Gyönyörű topiary kész!

DIY papírrózsa - Topiary DIY papírrózsa - Topiary DIY papírrózsa - Topiary

Girland

A rózsafüzér csodálatos környezet egy esküvőre, romantikus vacsorára vagy leánybúcsúra. A legjobb, ha beltéren vagy szél nélküli nyugodt időben használja őket, különben csúnya lehet vagy teljesen széteshet..

A spirálrózsák tökéletesek egy ilyen dekorációhoz – reprezentatívnak tűnnek, és olyan egyszerűvé teszik az elemeket, mint a körte héja. Agl vagy tű segítségével lyukakat készítsen a virágokban, majd fűzze fel őket a kötélre vagy a damilra. Szépen lassan!

DIY papírrózsa - füzér DIY papírrózsa - füzér DIY papírrózsa - füzér

Kosár

A kompozíció hihetetlenül hatásos benyomást kelt! Egy ilyen ajándék tetszeni fog minden lánynak, különösen azért, mert kézzel készült. Szükséged lesz egy gyönyörű kosárra, töltőanyagra alapként (ugyanazt használhatod, mint a topiáriumhoz) és magukra a virágokra, tartós anyagból. A kosár ezenkívül világos festékkel is díszíthető.

DIY papírrózsa - kosár DIY papírrózsa - kosár

Képkeret vagy festmény

A rózsák kész díszek, és a tükör vagy a képkeret díszítéséhez csak fel kell ragasztani a virágos részleteket. Például készíthet rugós dekorációt egy kerek tükörhöz, tökéletesen illeszkedik egy lány hálószobájának, fürdőszobájának vagy gyerekszobájának belsejébe..

Próbáljon különböző méretű és árnyalatú rózsákat készíteni, miközben egy színsémát választ, majd rögzítse a kerethez. A kész kompozíció teljesen önellátónak tűnik, ezért a falra akasztható fénykép nélkül..

Készíts eredeti festményt. Kiegészítse a rózsákat más virágokkal, és ragasztja őket az alapra. Fedje le a keretet fehér festékkel, és csiszolja le csiszolópapírral a kopott elegáns stílus érdekében..

DIY papírrózsa - képkeret vagy kép DIY papírrózsa - képkeret vagy kép

Koszorú

Ha szép koszorút szeretne elhelyezni egy fa díszítésű helyiségben, akkor maga is szőtheti a szőlőből, és rózsákat készíthet szövegmagazin lapokból vagy természetes árnyalatú anyagból.

Egy szív alakú koszorú is nagyon jól néz ki, ezt felteheted az ajtóra Valentin-napra. Ne féljen kísérletezni: próbálja meg a kompozíciót egy szokásos hímzőkarikára tervezni, kiegészítse a spirálrózsákat más apró papír részletekkel, és csodálatos kiegészítőt kap a kis hercegnő szobájához..

DIY papírrózsa - Koszorú DIY papírrózsa - Koszorú DIY papírrózsa - Koszorú