Kopott, elegáns stílus a belső térben: 110 fotóötlet

Kopott, elegáns stílus a belső térben: 110 fotóötlet

A kopott, elegáns stílusú ruházat, kiegészítők vagy dekoráció ma is hallható, de kezdetben ez a tendencia a belsőépítészet területén keletkezett. A szoba, amely a retro, a vintage és a Provence elemeit ötvözi, kissé megdöbbentő, de mindig érdekes. Az elmosódott határok miatt nem könnyű kopott-elegáns stílust kialakítani a belső térben, valamint egyensúlyt teremteni az “ókor” és a “luxus” között, de megpróbáljuk egyértelműen bemutatni a megvalósítás lehetséges lehetőségeit különböző terek..

A kopott elegáns stílus jellemzői

A kopott sikk őse Rachel Ashwell volt, az antikvitások szerelmese és háziasszony, aki szabadidejében hangulatos otthoni kiegészítőket készít. A nő a válás után a Shabby Chic márkanév alatt széles körű árukészítésbe fogott, amelynek neve „kopott luxus”. Így született meg a tervezés egész iránya – eklektikus, szelíd, megrázó, de ugyanakkor visszafogott, köszönhetően a szigorú angol klasszikusok összefonódásának.

A stílust néha összetévesztik Provence -szal, főként a tárgyak régi kopásai és a pasztell színvilág miatt. De a kopott sikk, ellentétben a francia szomszéddal, a tartományi durvaság helyett a barokk esztétikája felé megy, a költő a belső terekben gyakran találhat igazán régiségeket.

A “kopott sikk” -et világos, finom színek jellemzik, amelyek között lehetnek fehér, bézs, kék, rózsaszín árnyalatok. A standard palettát néha lila vagy világos zöld színben hígítják, de a sötét vagy túl világos színek rendkívül ritkák – sértik a természetes fény atmoszféráját.

Természetesen a belső teret ideális esetben arisztokratikus bájú antik tárgyak egészítik ki, de a modern valóságban megengedett a kiváló minőségű stilizáció, különösen a mérsékelt dekorációjú térben. A bútorok formáját a palota klasszikusaihoz kell társítani: erre utalnak az ívelt körvonalak, a sima vonalak és a gazdag díszítőelemek..

Egy kopott, elegáns otthonban mindig romantikus hangulat uralkodik. Segít létrehozni virágos díszeket, csipkét, kecses stukkóformát, gyertyákat vagy figurákat angyalokkal. És meg kell mutatnia a kézimunka készségét, és hozzá kell adnia legalább néhány kézzel készített részletet – ezt a szabályt a stílus őse állapította meg, aki az ilyen kiegészítők gyártásával kezdte..

A kopott sikk nem tulajdonítható a belső költségvetési lehetőségeknek, bár ha akarod, elég szűk pénzügyi keretbe illeszkedhetsz, ha alaposan átgondolod az egyes összetevőket. Ezen túlmenően a rengeteg természetes fény és tágasság egyfajta luxust képez itt, ezért érdemes átgondolni a közepes vagy nagy területű terek kialakítását. A megvalósítás nehézségei ellenére az eredmény örömet okoz a romantikus, kifinomult természetnek, akik az ízlésüket tükröző pihentető légkört akarnak létrehozni..

Kopott, elegáns stílus a belső térben - Jellemzők Kopott, elegáns stílus a belső térben - Jellemzők

Felületek és anyagok

Bármilyen belső tér alapja, nemcsak a kopott, elegáns stílus, a dekoráció. Szerves háttérként fog szolgálni, és egyesíti a szoba összes összetevőjét..

Padló

A parketta ideális padlóburkolatnak – természetes, praktikus alap, amelyet gyakrabban használnak a nappaliban. A stílus kiemelésére segítenek az apró horzsolások, amelyek nem kapcsolódnak az anyag minőségéhez, a fa textúrájához vagy a gondatlan festéshez, mintha idővel elhalványulnának. Egy kis szőnyeg segít díszíteni egy ilyen padlót..

A konyhában vagy a fürdőszobában a kerámialapokat illik “beborítani” fakó díszekkel. Ebben az esetben érdemes előnyben részesíteni a világos árnyalatokat, amelyek vizuálisan bővítik a teret..

Kopott, elegáns stílus a belső térben - Padlóburkolatok Kopott, elegáns stílus a belső térben - padlóburkolatok

Falak

A teljes kompozíciótól függően megállhat a szokásos festésnél, különösen a gazdag dekorációval rendelkező helyiségekben. Az ilyen falakat általában stukkóval díszítik, hangsúlyozva a kopott elegáns klasszikus oldalát..

Javasoljuk, hogy monokromatikus tapétát válasszon, amely nem hangsúlyozza a figyelmet. Ezek lehetnek papírfajták, csak emlékezzenek rövid élettartamukra, vagy fényűző textilszövetekre.

A dekoratív vakolattal bélelt falak érdekesnek tűnnek – minőségileg utánozzák az ókor hatását. Fa vagy dekoratív kő is tökéletesen illeszkedik a kopott elegáns keretbe..

Kopott, elegáns stílus a belső térben - Fali dekoráció Kopott, elegáns stílus a belső térben - Fali dekoráció

Mennyezet

A fehér lapos mennyezet kanonikusan néz ki. A feszített, fényes felületek beépített lámpákkal itt nem megfelelőek, de ha el kell rejtenie az észrevehető hibákat, akkor előnyben kell részesítenie a matt textúrájú vásznat. Vegye figyelembe, hogy az ilyen belső terekben előtérbe helyezett fagerendák előnyt jelenthetnek, ha finomítják őket. A kerület körüli vakolat formázás a kívánt elegáns megjelenést biztosítja.

Kopott, elegáns stílus a belső térben - Mennyezeti dekoráció Kopott, elegáns stílus a belső térben - Mennyezeti dekoráció

Kopott, elegáns bútorok

A bútorok a szobától függően változhatnak, de bármelyikben további tárolási és pihenési hely segít a kívánt beállítás megszervezésében: komódok, szekrények, oszmánok, fésülködőasztalok és kényelmes fotelek. A kopott sikk messze nem a modern irányzatok racionális praktikussága, bármilyen kompozíciónál helyet kell biztosítani a szabad mozgáshoz.

A készletnek klasszikus eleganciával, stukkó díszítéssel, faragásokkal vagy üvegfelületekkel kell rendelkeznie. Nem szabad takarékoskodni az anyaggal, mivel semmilyen mesterséges analóg nem helyettesítheti a természetes fa esztétikus textúráját. Az eredeti formában hagyható, vagy világos árnyalatú, a teljes palettával összhangban lévő festékkel festhető. Az antik bútorok megjelenését a felületen lévő karcolások hozzák létre, mintha az idő hagyta volna.

Ne ijedjen meg a stílus nevében a “luxus” szótól. Hatalmas teret biztosít a szokatlan ötletek megvalósításához. Például a nappalit egy bőröndből készült dohányzóasztallal vagy régi raklapokkal, valamint egy kompakt hamis kandallóval lehet díszíteni..

Kopott, elegáns bútorok Kopott, elegáns bútorok Kopott, elegáns bútorok Kopott, elegáns bútorok

Textíliák, dekoráció és világítás

Lehetetlen megvalósítani egy gyönyörű belső teret a kopott, elegáns stílusban textil nélkül – ez egyfajta dekoratív alap. Természetesen csak természetes textíliákra gondolunk – a párnák díszítésére alkalmas finom selyemtől a durva vászonig, kézzel készített abrosz formájában.

Ebben az esetben a szövet lehet sima vagy gazdagon díszített – a választás a kialakítástól függ. Fontos, hogy a világos pasztelltartományon belül maradjunk, amelynek különböző változatai már világos ékezeteknek tűnhetnek..

A textíliák mellett díszítheti a helyiséget egy antikváriumból vagy a nagymama kamrájából származó régi kiegészítők segítségével: angyalok, pásztorok, vázák és panelek figurái, amelyeket mások kidobtak volna elavult megjelenésük miatt, újat találnak. élet a kopott belső térben.

A világítótestek külön dekoratív elemekké válnak: gyönyörű kristálycsillárok, fali lámpák és állólámpák. Néhány gyertya csak fokozza a romantikus hangulatot..

Kopott, elegáns stílus a belső térben - Textíliák, dekoráció és világítás Kopott, elegáns stílus a belső térben - Textíliák, dekoráció és világítás Kopott, elegáns stílus a belső térben - Textíliák, dekoráció és világítás Kopott, elegáns stílus a belső térben - Textíliák, dekoráció és világítás Kopott, elegáns stílus a belső térben - Textíliák, dekoráció és világítás

Kopott, elegáns belső terek – fotó

A stílus jellemzőinek mélyebb megértése érdekében fontoljuk meg, hogyan valósítsuk meg azt minden egyes térben..

Kopott, elegáns konyhatervezés

Egy ilyen konyha állandó gondosságot és odafigyelést igényel, mivel a szerviz, az evőeszközök és egyéb háztartási cikkek, amelyek racionális okokból általában a szekrények homlokzata mögött vannak elrejtve, gyakran itt láthatók, hogy mindenki láthassa őket, egy dekoratív kompozíció részeként. De a technikát ajánlott elrejteni, mivel kiemelkedik a kopott sikk fogalmából..

A dekorációhoz kerámia csempéket használnak, amelyek jól bírják a magas hőmérsékletet, a páratartalmat és az élelmiszer -fröccsenést, és a bútorokat a lakkbevonat megvédheti a negatív hatásoktól.

Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns konyha belsőépítészet - fotó

Kopott, elegáns nappali

A kopott sikk egy szobában, ahol szokás összegyűjteni szeretteit egy közös nyaralásra, ideális megoldás. A puha párnák, a természetes kárpitozás, a finom színkombinációk és a rengeteg fény csak elősegítik a megfelelő hangulat megteremtését.

Gyakran előfordul, hogy a következő elemeket találja itt: kanapé, több fotel az oldalán és egy dohányzóasztal, amelyek a kandalló felé néznek, és a nappali kerülete mentén van egy szekrény, komód vagy más tárolóhely. A nappalit néha kombinálják az étkezővel is, ha ki tud osztani egy helyet az étkezőasztalhoz..

A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó A nappali belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó

Kopott, elegáns hálószoba belső

Mint minden más stílusban, a kopott, elegáns hálószoba központi tárgya az ágy – nagy, magas, kovácsoltvas fejtámlával és lábakkal. Gyönyörű pasztellvászon borítja, általában két változatban: fehér textil vagy virágmintás szövet. A geometrikus mintákkal és visszafogott hideg színekkel ellátott vásznak segítenek a “férfiasabb” karakter hozzáadásában.

Ha a hálószoba területe lehetővé teszi, ajánlott két zónára osztani – a pihenésre és a mindennapi ügyekre. A második részben öltözőasztal, munkahely, komód vagy könyvespolc kap helyet. A helyi fényforrások kényelmes környezetet teremtenek.

Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns hálószoba belsőépítészet - fotó

Kopott, elegáns fürdőszoba

A klasszikus stílus legjobb hagyományai szerint a kopott fürdőszoba egy külön nappaliba hasonlít – egy kis kanapé a pihenésre, egy ablak kecses drapériával és bútorok kifinomult faragásokkal..

A kerámia csempe vagy a nedvességálló tapéta tökéletesen megbirkózik a helyiség nehéz mikroklímájával, és a gazdagon díszített keretben lévő tükör a klasszikus fürdőszobával együtt hangsúlyozza a stílus luxusát. A zuhanyzók sokkal ritkábbak, de számukra elegendő egy sarok kiválasztása és a szükséges felszerelések felszerelése.

Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns fürdőszoba belsőépítészet - fotó

Kopott, elegáns folyosó kialakítás

A folyosónak nagynak és tágasnak kell lennie, hogy az emberek kényelmesen készüljenek az útra vagy ruhát cseréljenek. Ezenkívül figyelmet kell fordítani a tér kialakítására, mert ez az, amely először találkozik a vendégekkel, és benyomást kelt az egész házról..

Javasoljuk, hogy világos skálán maradjon, kiemelve talán csak a padlót csempézett vagy parketta bevonattal. A terjedelmes és funkcionális szekrények helyett itt inkább a szekrények, ruhák tárolására szolgáló komódok, pufók vagy akár nagy kanapék találhatók..

Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó Kopott, elegáns folyosó belsőépítészet - fotó

Kopott, elegáns gyerekszoba

A kopott sikk igazi öröm egy lány számára, de a fiúk nem szeretik a túlzott luxust és a stílus szelíd jellegét. Ha meg kell őriznie a stílus egységét, akkor előnyben kell részesítenie a visszafogott hideg palettát, a monokróm felületeket vagy a geometriai mintákat. Még egy ilyen készlet is megengedett a stíluson belül..

A gyermek korától függően szabályozni kell a díszítő elemek számát. A fiatal úrnő ágyát baldachinnal, a polcokat pedig különféle figurákkal lehet díszíteni.

Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó Gyerekszoba belső kialakítása kopott elegáns stílusban - fotó

Videó: Kopott elegáns stílus a belső térben – Tervezési ötletek