Lila szín a belső térben (90 fénykép)

Lila szín a belső térben (90 fénykép)

A belső tér színvilága lefordítja tulajdonosának belső világát. A lila árnyalatok választéka a dekorációra jellemzi a kifinomult kreatív természetet, amelyek közül sokan képesek inspirációt és erőt meríteni ebből a levegős színből.

A szín jellemzői és a pszichére gyakorolt ​​hatás

A lila fehérített lila színű. Mint sok más, ez is sokféle palettát tartalmaz. A kékes levendula a hideg spektrum sorában áll, ezért alkalmas olyan helyiségekbe, amelyek ablakai délre vagy keletre néznek. A lila szín meleg lehet, és a megfelelő kombinációkban megfelelő lesz az északi szobákban..

A tompa lágy és finom hang harmonikusan illeszkedik a minimalista stílushoz és a luxus klasszikushoz. Ezenkívül a vintage divatos megjelenése és a retro elemek elterjedtsége ismét aktuálissá teszik az árnyalatokat, és megszilárdítják azokat a népszerűség csúcsán, többek között a belsőépítészetben..

A lila minden stílusos megoldásba saját varázsát hozhatja. Erőteljes érzelmi üzenetet adva az embernek, belemerül saját valóságába időn és téren kívül. Valószínűleg ennek oka az egész lila paletta lényegében rejlik – a kék és a vörös egységében. Ezenkívül meglehetősen erős és néha agresszív hatással is vannak egy személyre. Mindazonáltal minden ilyen “negatív” kiküszöbölhető egyrészt az egyik szín elnyomásával a másikkal, másrészt egy lágyító fehér hozzáadásával.

A lila szín a levegőt, álmodozást, kreativitást, érzékiséget és titokzatosságot szimbolizálja. Azokat az embereket, akik ezt a színt részesítik előnyben, gyakran megkülönbözteti a könnyű hozzáállás, az elme rugalmassága és a fejlett kreativitás. Másrészt néhány pszichológus megjegyzi, hogy az ilyen személyiségek infantilisek, hiúak, titkosak és bizalmatlanok..

Van egy vélemény, hogy az lila szín nem megfelelő nagy terekben, ahol az emberek sok időt töltenek, de jobb, ha a kis nappalik kialakításában használják. Ez egy meglehetősen ellentmondásos kijelentés, mivel minden tisztán egyéni. Ha a ház tulajdonosai mélyen együttérznek egy ilyen háttérrel, és elég jól érzik magukat a környezetükben, akkor teljesen helyénvaló velük díszíteni a csarnokot vagy a hálószobát..

Itt azonban fontos a mértékletesség és az egyensúly. A gazdag és aktív virágárnyalat túlsúlya a belső térben depressziót és szorongást okozhat. Ugyanakkor a legkönnyebb lehetőségek vagy az ékezetes mély hangok segítenek megnyugodni és enyhíteni a szükségtelen szorongást..

Lila szín a belső térben - Jellemzők

Színkombinációk

Meg kell jegyezni, hogy tanácsos nem használni az orgonát monokróm megoldásként lakótérben. A színt más hangokkal kell kombinálni, lehetőleg legalább 3. Különösen érdemes a legfényesebb ékezeteket körülvenni.

Lila fehérrel

A friss és semleges fehér minden más árnyalattal jól illik. A lila sem kivétel. A halvány mályvaszínű kombináció különösen gyengéd és romantikus..

Rendkívül helyénvaló a gyönyörű figurák, tükrök kereteinek, festményeinek vagy filigrán mintázatú fényképeknek a használata..

Lila, fehér - A színek kombinációja a belső térben Lila, fehér - A színek kombinációja a belső térben

Lila szürke színnel

Hihetetlenül stílusos, de kissé hűvös kombináció. A szürke tökéletes hátteret képez az orgona gazdagságának. Ez a szín teszi a belső teret összetettebbé, érdekesebbé és meggyőzőbbé..

Lila, szürke - A színek kombinációja a belső térben Lila, szürke - A színek kombinációja a belső térben

Lila zölddel

Az ötletet, hogy a lila színt zölddel kombinálják, a természet maga javasolja. A harmonikus pár lédús tavaszi gyengédséget hoz a szobába, kellemes asszociációkat váltva ki az orgonák, ibolyák, levendula és írisz virágzásával. Felhívjuk figyelmét, hogy a pisztácia, a menta, a teafa alkalmas a lila – lágy, tompa tónusok fehérített változatához. Ha a szoba gazdag lila részletekkel rendelkezik, akkor helyénvaló ugyanazt a mélyzöld akcentust hozzáadni..

Lila zölddel - A színek kombinációja a belső térben

Lila sárgával

Újabb jól átgondolt tervezési lépés. Mint más esetekben, a megfelelő árnyalatok kiválasztása különösen fontos. A citrom, a mustár jegyei tökéletesen összeolvadnak egy harmonikus duettben, kékes szürkülettel és rózsaszín lilával.

A sárga gyakran elveszik más színkombinációkban, de itt teljes erővel játszik, és vezető helyet foglal el, napenergiát és pozitívumot hozva a térbe..

Lila sárgával - A színek kombinációja a belső térben Lila sárgával - A színek kombinációja a belső térben

Lila bézs színnel

A tejkrémes meztelen skála nagyon puha és aranyos. Egyedülálló légkört teremt, amelyben kellemes lenni. Az otthonosság, a könnyedség és a kényelem ebből eredő hatása megmagyarázza a bézs árnyalat népszerűségét..

A tompa árnyalatok semleges alapot biztosítanak a lila ékezetekhez. Az olyan színek, mint a tejszín, a tej, a homok, az elefántcsont szervesen illeszkednek a hálószoba, az óvoda vagy a nappali nyugodt belsejébe. Az ibolyával díszíthető az egyik fal, függöny, lámpa és párna.

Lila bézs színnel - A színek kombinációja a belső térben Lila bézs színnel - A színek kombinációja a belső térben

Lila szín a belsőépítészetben – fotó

A lila jegyzetek tágas és friss teret hozhatnak létre a ház bármely részén. Mindazonáltal minden helyiségnek megvan a maga funkcionális célja, és ezért sajátosságai a színmozgások használatában..

Lila szín a konyha belsejében

Az lila szín hihetetlenül ünnepi, könnyű tavaszi hangulatot teremt a konyhában. Ezt a díszítést zöld növények, virágok, tükrök, átlátszó felületek segítségével hangsúlyozhatja. Használjon narancsot, sárgát és meleg fa felületet is, hogy melegebb legyen. Másrészt a modern stílushoz válasszon egy ropogós fehér fejhallgatót, egyenes, tiszta vonalakkal..

Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés Lila szín a konyha belsejében - Fotótervezés

Lila szín a nappali belsejében

Amikor a nappalit lila színekkel díszíti, az ilyen foltokat nagyszámú fehér, szürke, bézs világos árnyalattal kell körülvennie. Ellenkező esetben fennáll annak a kockázata, hogy tolakodó és bosszantó hatást kap..

A levendula, szürke-lila, levendula jegyek még elegánsabbnak tűnnek, ha bársonyos bútordarabokkal, világos tüllökkel, fényes vagy matt textíliákkal festik őket. Ezenkívül a belső dekoráció sokkal fényesebb és érdekesebb lesz, ha a sárga, kék, zöld, türkiz, rózsaszín ékezetek kontrasztot mutatnak az orgonával. Próbáljon meg nem megfeledkezni a színegyensúlyról, törekedjen a legharmonikusabb tartományra.

Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design Lila szín a nappali belsejében - Photo Design

Lila szín a hálószoba belsejében

Ebben a kialakításban a hálószoba titokzatos romantikus légkört szerez. A tervezők gyakran meztelen féltónusokat is bevonnak a tervezésbe, így a hely nyugodt és hangulatos..

A tapéta, a függöny vagy a virágos ágynemű nagyszerű lépés. Több lila ékezet használata kifejezőbbé teszi az összképet, különösen, ha nemes smaragd árnyalatokkal játszik.

Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design Lila szín a hálószoba belsejében - Photo Design

Lila szín a fürdőszoba belsejében

Az lila fürdőszoba a tisztaság, a romantika és a gyengéd boldogság benyomását kelti. Egy ilyen belső térben hagyhatja az ajtón kívül a mindennapi hiúságot és szorongást, cserébe pedig élvezze a béke és a csend édes pillanatait..

A színtelítettség a legvilágosabb árnyalatoktól a legmélyebbig és telítettebbig terjedhet. Javasoljuk, hogy további színekként használjon meleg bézs vagy hideg fehér színt..

A dekorációs elemek fontos elemek, amelyek teljességet és hangulatot kölcsönöznek a fürdőszoba megjelenésének. Ezek lehetnek: sima törülközők fehér vagy lila színben; virágok – levendula, orchideák, ibolya, íriszek; figurázott vázák, tükrök, kis képek keretekben; fonott kosarak apró dolgokra.

Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design Lila szín a fürdőszoba belsejében - Photo Design

Lila színű a folyosó belsejében

A folyosó az a hely, ahonnan új pozitív energia érkezik a házba. Ezért itt csak a szükséges tárgyak megfelelőek, megrendelve, amelyek nem zavarják az erők áramlását a lakhelyére..

A lila szín fehérrel kombinálva ebben az összefüggésben nagyon jó megoldás. Világos, tágas tisztasági és eleganciaterületet hoznak létre, amely pozitív kreatív hozzáállásra inspirálja a háztartásokat és a vendégeket..

Lila szín a folyosó belsejében - Photo Design Lila szín a folyosó belsejében - Photo Design Lila szín a folyosó belsejében - Photo Design Lila szín a folyosó belsejében - Photo Design Lila szín a folyosó belsejében - Photo Design Lila szín a folyosó belsejében - Photo Design Lila szín a folyosó belsejében - Photo Design Lila szín a folyosó belsejében - Photo Design Lila szín a folyosó belsejében - Photo Design

Lila szín a gyermekszoba belsejében

A “lila hangulat” megteremtésére kiváló hely a legkisebbek szobája. A levendula, ibolya, gazdag orgona egyedi hangulatot kölcsönöz a mesés álmoknak. A rózsaszín, a pisztácia, a kék és a sárga kombinációja kivételes kényelmet kölcsönöz a gyermekkor területének..

Ez a paletta képes megvalósítani a legmerészebb és legérdekesebb ötleteket. Például a falakra színes képeket, plakátokat akaszthat, vinyl matricákat csatolhat egy áttört fa, pillangók formájában. Jó ötlet egy puha területet kialakítani az ablak mellett, valamint felszerelni egy kis asztalt székekkel a teaszertartáshoz..

Általában az orgona méltó alternatívája a rózsaszínnek, ezért gyakrabban használják fiatal hercegnők szobáiban..

Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design Lila szín a gyermekszoba belsejében - Photo Design

Videó: Lila és lila árnyalatai a belső térben