Tapéta kombinálása a belső térben: 60 ötlet (fotó)

Tapéta kombinálása a belső térben: 60 ötlet (fotó)

A falburkolatok megválasztása mindig is nagy feladat volt. A tapéta segít teljes mértékben megtestesíteni a kívánt stílust a tervezésben, vagy harmonikus háttérré válni egy gyönyörű kompozícióhoz. A tapéta kombinálása a belső térben különböző minták, színek, textúrák kombinációja. A világ minden tájáról érkező szakértők nem csak esztétikus megjelenése miatt alkalmaznak ilyen eredeti megközelítést, hanem azért is, hogy elrejtsék a helyiség kisebb hiányosságait, vizuálisan bővítsék / szűkítsék a teret, korrekt geometriával, két külön zónára osztják a szobát kontrasztos kontraszt segítségével. zónázás. Cikkünkben megvizsgáljuk a legrelevánsabb és legkreatívabb ötleteket a különböző szobák díszítésére kombinált tapéta segítségével..

Háttérkép kombinációs lehetőségek

Annak ellenére, hogy ennek a szokatlan technikának a lényege teljesen világos, ismernie kell a megfelelő lehetőségeket, titkokat és a tapéta optimális kombinációit, amelyek tökéletesen illeszkednek a belső térbe..

Függőleges kombináció

Ez a faltervezési lehetőség kiválóan alkalmas az alacsony mennyezetek és a szoba sötét sarkainak korrigálására. Az azonos színű (kék és sötétkék) különböző árnyalatú (kék és sötétkék) vagy textúrák (fényes és matt) függőleges csíkok kombinációja segít a szoba tágasabbá és világosabbá tételében. Nagy és kicsi, sötét vagy világos csíkok is váltakozhatnak. Ma a függőleges kombináció lehetővé teszi, hogy eltávolodjon a szigorú rendtől, és függőleges töredékeket használjon szilárd alapon. A tapéta függőleges kombinációja kiegészíti a szoba kialakítását ilyen stílusban: klasszikus, hi-tech, grunge, loft.

A tapéta függőleges kombinációja a belső térben A tapéta függőleges kombinációja a belső térben

Vízszintes kombináció

Ez a fajta szoba dekoráció magában foglalja a kétféle (különböző textúrájú) rácsok kombinációját és a panelek létrehozását. A vízszintes csíkok kombinálhatók műanyag / fagerendákkal vagy más típusú befejező anyagokkal (pl. Dekoratív vakolat). Ahhoz, hogy a dizájn elegáns legyen, célszerű a fal alsó részét díszíteni díszítéssel vagy tapétával, amely utánozhatja, a felső részét pedig nem szőtt falburkolattal..

A tapéta vízszintes kombinációja a belső térben

A tapéta kombinálása különböző díszekkel

Nagy és kicsi díszek használata nagyszerű gyakorlati megoldás lehet az egyenetlen falak korrigálására. A megfelelő kombinációval könnyen kiválaszthat egy fókuszpontot a szobában (ágy, vendég sarok, munkaterület a konyhában). Ebből a célból a következő lehetőségek megfelelőek: stílusos damaszt dísz, kis cikcakkok, geometriai formák, virágnyomatok, összefonódó vonalak. Ne feledkezzen meg két szín – világosabb és semleges – játékáról. Ez a tervezési lehetőség nagyszerűen fog kinézni az art deco, a modern, az eklektika, a pop art stílusirányaiban.

A tapéta kombinálása különböző díszekkel A tapéta kombinálása különböző díszekkel

Kombináció fotó tapétával

Jó ötlet azoknak, akik szeretnék szépen és tömören elhelyezni a szükséges ékezeteket a szobában. A 3D -s természetű mintával rendelkező fal jól néz ki zöld alapon, a sima textúrájú fotótapéta megfelelő megoldás lesz egy demokratikus klasszikus szoba számára, a tetőtéri stílust domború felület díszíti, vakolat utánzással. Az ilyen típusú falburkolatok kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy kétféle tapéta kombinációjának harmonizálnia kell egymással, és nem szabad kiemelkednie az általános háttérből..

Kombináció fotó tapétával

Kombináció tapéta betétekkel

Megoldás bármilyen helyiség átalakítására másodpercek alatt. A speciális betétek formázott alkatrészekkel (öntvény) vagy műanyag szalagokkal keretezhetők. A legjobb kombinálni őket texturált és sűrű tapétával (nem szőtt, akril, selyemszita vagy összetett minták). Ez a fajta belsőépítészet valóban luxusnak tűnik..

Kombináció tapéta betétekkel Kombináció tapéta betétekkel

Kombinációs ötletek különböző helyiségekhez – fotó

A háttérképek gyönyörű kombinációi harmonikusan fognak kinézni minden szobában. Az egyik szobához megadják az otthoni kényelem szükséges légkörét, egy másik szobát a kreativitás és a munka helyévé változtatnak, segítenek a konyhának elegánsabb sarokká válni, a fürdőszobához – design -alkotássá..

Tapéta kombinálása a hálószobában

A pihenőszoba leggyakrabban kizárja a terjedelmes tárgyakat, valamint a felesleges kiegészítőket. De ha vágya van a hálószoba díszítésére anélkül, hogy megzavarná a nyugalom és a nyugalom légkörét, akkor a következő lehetőségek megfelelőek: egy témára való összpontosítás vagy a kreativitás / hobbi hangsúlyozása. Világosabb tapétával hangsúlyozhatja az elegáns ágyat, kandallót vagy szokatlan polcokat, és a háttér többi részét kevésbé vonzza. Az ékezet az alvó hellyel párhuzamos fal lehet. Háttérképe a kedvenc zenei motívumokkal díszített tapéta, nemzeti jegyzetek vagy minták, amelyek hangsúlyozzák a szoba általános kialakítását (fautánzat a tetőtéri stílushoz, virágdíszek Provence -hoz, geometriai minták a klasszikusokhoz, fényes retro festmények a pop arthoz ).

Tapéta kombinálása a hálószobában - fotó Tapéta kombinálása a hálószobában - fotó Tapéta kombinálása a hálószobában - fotó Tapéta kombinálása a hálószobában - fotó Tapéta kombinálása a hálószobában - fotó Tapéta kombinálása a hálószobában - fotó Tapéta kombinálása a hálószobában - fotó Tapéta kombinálása a hálószobában - fotó

Tapéta kombinálása a nappaliban

A szeretett emberekkel való intim összejövetelek szobája a tapéta megfelelő kombinációjával örvendeztetheti meg vendégeit. A kiváló ízlést a következő kombinációs lehetőségek hangsúlyozhatják: csík és monotonitás, virágminták és apró pöttyök, geometriai komplex díszek és tapéta sűrű textúrája, sejtmotívumok és grafikák, freskók és monotonitás, damaszt fehér alapon, függőleges és vízszintes csíkok. Az ilyen tervezési technikák a nappalit valódi műalkotássá alakíthatják. Ha meg akarja őrizni a tér integritását, a kombinációnak egy vagy két hasonló árnyalatban kell változnia, ha a cél a kontrasztos zónázás, akkor ügyeljen a különböző színkombinációkra (kék és őszibarack, fehér és fekete, kávé és citrom) ).

Tapéta kombinálása a nappaliban - fotó Tapéta kombinálása a nappaliban - fotó Tapéta kombinálása a nappaliban - fotó Tapéta kombinálása a nappaliban - fotó Tapéta kombinálása a nappaliban - fotó Tapéta kombinálása a nappaliban - fotó Tapéta kombinálása a nappaliban - fotó Tapéta kombinálása a nappaliban - fotó Tapéta kombinálása a nappaliban - fotó

Tapéta kombinálása az óvodában

A gyermekszoba falborításának meg kell felelnie a gyermek hangulatának és karakterének, ízlésének és érdeklődésének. Ennek alapján választhat egy függőleges, vízszintes vagy más típusú kombináció mellett. Leggyakrabban egy patchwork kialakítást használnak az óvodához. Ez a különböző háttérképek darabjainak összetett technikája, amely kissé kaotikus és színes megjelenésével minden gyermeket megnyugtathat. Különböző textúrák, rajzok és dísztárgyak adják a szoba különleges vidám hangulatát, amely a gyermekek pszichológiai egészségéhez szükséges..

Tapéta kombinálása a gyermekszobában - fotó Tapéta kombinálása a gyermekszobában - fotó Tapéta kombinálása a gyermekszobában - fotó Tapéta kombinálása a gyermekszobában - fotó Tapéta kombinálása a gyermekszobában - fotó Tapéta kombinálása a gyermekszobában - fotó Tapéta kombinálása a gyermekszobában - fotó Tapéta kombinálása a gyermekszobában - fotó Tapéta kombinálása a gyermekszobában - fotó Tapéta kombinálása a gyermekszobában - fotó

Tapéta kombinálása a fürdőszobában

Egy ilyen félreeső és meghitt helyen a legoptimálisabb kétféle felületkezelés használata: tapéta és fa, tapéta és kő, tapéta és dekoratív vakolat. Ha nem lehetséges ennek a tervnek a megvalósítása, akkor valódi befejező anyag helyett használhatja a fal hátterét, amely utánozza a szükséges részleteket. A kemény vinil a legalkalmasabb erre a célra. Nem csak gyönyörű megjelenésű, de megfelel a fürdőszobában található tapéta fő kritériumainak is: tartósság, légmentesség, könnyű tűrés a különböző hőmérsékletekkel szemben..

Tapéta kombinálása a fürdőszobában - fotó Tapéta kombinálása a fürdőszobában - fotó Tapéta kombinálása a fürdőszobában - fotó Tapéta kombinálása a fürdőszobában - fotó Tapéta kombinálása a fürdőszobában - fotó

Tapéta kombinálása a folyosón

Még a leginkább észrevétlen és kis folyosó is stílusosnak és hangulatosnak tűnhet. Ehhez elegendő megfigyelni a színek vagy textúrák kívánt egyensúlyát. Például egy hosszú és keskeny folyosó tágasabbá válhat, ha az oldalfalakat világos tapéta borítja, a végfalak pedig sötétek. Ezenkívül az esetleges szabálytalanságokat el lehet rejteni egy többszínű patchwork kombinációval, közönséges sima tapétával, vagy nagyméretű, fürtökkel díszített díszekkel (ha a folyosó elég tágas).

Tapéta kombinálása a folyosón - fotó Tapéta kombinálása a folyosón - fotó Tapéta kombinálása a folyosón - fotó Tapéta kombinálása a folyosón - fotó Tapéta kombinálása a folyosón - fotó Tapéta kombinálása a folyosón - fotó Tapéta kombinálása a folyosón - fotó Tapéta kombinálása a folyosón - fotó