Üveg belső ajtók (65+ fotó)

Üveg belső ajtók (65+ fotó)

Az üvegből készült beltéri ajtók viszonylag új jelenség, de már határozottan megállják a helyüket a pozitív oldalon. Kevesen tudják, de az ilyen tervek első prototípusait a franciák találták fel és sikeresen használták a 17. században. Természetesen nem feleltek meg a modern modellek magas esztétikai és szilárdsági jellemzőinek, de mégis elterjedtek voltak. Az üvegezett belső ajtóknak számos előnye van a fából és rétegelt lemezből készült társaikhoz képest. Vessünk egy pillantást a mai ajtópiac választékára, és értékeljük e csodálatos termékek minden előnyét..

Előnyök és hátrányok

Az üveg belső ajtókról beszélve kiemelhetjük fő előnyüket – a sokoldalúságot. A széles tervezési területnek köszönhetően olyan szerkezeteket telepíthet otthonába, amelyek tökéletesen “illeszkednek” egy adott belső stílushoz. Ez különösen igaz manapság, mivel a helyiségek kialakítása egyre inkább törekszik a nyílt szabad térre..

A következő pozitív tulajdonság nyugodtan nevezhető az anyag tartósságának, mivel az ajtók gyártásához használt üveg különösen tartós, nem érzékeny a nedvességre, a hőmérsékletváltozásra, nem fél az ultraibolya sugárzástól, és a fémmel és fával ellentétben nem rozsdásodik és nem szárad ki idővel.

De, mint mondják, nem fog menni “légy a kenőcsben” – az üvegzárók meglehetősen nehézek, ami nagyban megnehezíti a telepítést, és egyáltalán nem olcsók. Ha ezek a tények nem ijesztették meg, javasoljuk, hogy ismerkedjen meg ennek a bútornak a sokféleségével..

Üveg belső ajtók - előnyök és hátrányok Üveg belső ajtók - előnyök és hátrányok

Az üveg belső ajtók típusai

Az üveg belső ajtók fő besorolása a nyitási módszereken alapul. Minden típusnak megvannak a saját minőségi jellemzői, amelyeket figyelembe kell venni vásárláskor. Tehát egy modern gyártó készen áll a következő ajtókategóriák biztosítására:

1. Pántos üvegszerkezetek dobozzal, amelyek lehetnek keret nélküliek, vagy peremük veszi körül az üveget. Az ilyen modellek egy irányban nyithatók, a legnagyobb hangszigeteléssel rendelkeznek, mivel az ajtó szorosan illeszkedik a doboz síkjához. A kerettel rendelkező modelleket megbízhatóbbnak tekintik, mivel az üveg védett a mechanikai sérülésektől.

2. Keret nélkül beépített lengőajtók, amelyeket lengőajtónak is neveznek. A kialakítás fő előnye, hogy az ajtók bármilyen irányban nyithatók az axiális mechanizmusokhoz való rögzítésnek köszönhetően. Ez természetesen nagyon kényelmes, különösen egy nagy család számára, mivel ingyenes sávszélességet biztosít. De a fő hátrány ebben az esetben a gyenge hangszigetelés és az idegen szagok behatolása a helyiségbe, például a konyhában készített ételekből..

3. Belső tolóajtók üvegből. Könnyen összehasonlíthatók a munka elve szerint a faépítményekkel, amelyek régóta megtalálhatók a mindennapi életünkben. Az átlátszó függönyök az ajtónyílás tetején és alján lévő vezetőcsíkok mentén is mozognak. Meg kell jegyezni, hogy a rekeszes modellekben masszívabb szemüveget szerelnek be, mint a korábbi esetekben..

4. Kazettarendszerek. A vászon mozgatásának elvét használja a vezetők mentén, de megkülönböztető jellemzője lesz a kazetta jelenléte a falon belül, ahová az ajtók “belépnek” nyitáskor. A rendszer fő előnye, hogy a tulajdonosoknak nem kell aggódniuk az ajtók közelében rendelkezésre álló szabad hely miatt, hogy biztosítsák zökkenőmentes mozgásukat. Van azonban egy meglehetősen nagy hátránya is – a telepítés során a fal károsodhat, ami további javítást igényel.

A nyitási módszerek mellett az üvegezett belső ajtók átlátszóságukban is különbözhetnek egymástól, teljesen átlátszó, félig matt és matt részekre osztva. Ennek vagy az opciónak a megválasztása mind a tulajdonosok személyes preferenciáin, mind egy adott szoba funkcionális célján alapul, mert nem mindig szükséges, hogy a szoba teljesen nyitva legyen a kíváncsi szemek előtt. Például az átlátszó üvegek tökéletesen jelölik a nappali és a folyosó határát, a matt üveget racionálisan kell felszerelni a fürdőszoba bejáratánál, a félig matt üvegajtók bármilyen helyiségben használhatók.

Üveg belső ajtók - típusok Üveg belső ajtók - típusok

Üvegkapu tervezési jellemzők

A fentiek mellett nem lehet mást, mint csodálni az üvegajtók díszítésére szolgáló tervezési megoldások sokféleségét. Ma bármilyen exkluzív dizájnt választhat a belső térhez. Teljesen lehetséges, hogy minden stílusirányhoz találjon vagy vásároljon üvegajtó szerkezeteket, ami jelentősen hangsúlyozhatja a koncepciót, például:

– A tetőtér belsejét nagy csúszó szerkezetek egészítik ki, matt vagy üveges, hullámos üveggel, amelyet durva fa perem keretez;

– A csúcstechnológiát a többihez hasonlóan a maximális szabad tér és üvegfelületek jellemzik. Mind a nagy átlátszó vásznak, amelyek könnyedséget kölcsönöznek a térnek, mind a szerény ingaajtók eredeti geometriai mintákkal várják itt. Különös hangsúlyt kell fektetni a funkcionális részletekre – ajtócsukók, kilincsek, zsanérok;

– A szigorú minimalizmust hangsúlyozzák a matt, modern tolóajtók, minden minta és fényes csillogás nélkül;

– Retro stílusban rajzokkal improvizálhat egy kerettel ellátott, lengőajtón, amelyen virágnyomatok, sajátos geometriai minták stb. Láthatók. A rézből vagy sárgarézből készült fogantyúk segítenek fokozni az ókor hatását.

Francia ajtók

Ez a típus a legnépszerűbb – az ilyen tervek megtalálhatók mind a belső terekben, mind az utcákon. A kerettel keretezett vásznak meglehetősen elegánsak és kifinomultak. A fát leggyakrabban csontvázként használják. A kopott elegáns és a provence -i stílushoz tökéletesek az üvegből készült francia ajtók fehér fa keretben, és a sötét tónusok a modern trendekre jellemzőek..

Üveg belső ajtók tervezése - francia ajtók Üveg belső ajtók tervezése - francia ajtók

Festett üvegajtók. Louis Tiffany stílusban

A különböző technikákkal készített üvegszerkezetek ólomüveg ablakokkal igazi műalkotássá válhatnak. Az egyik legnépszerűbb a Tiffany technológia, amelynek használata biztosítja a különböző elemek megbízható rögzítését, magas esztétikai teljesítményét, valamint a legkülönfélébb rajzok és absztrakciók létrehozásának képességét..

Az amerikai művész-tervező kitűnő rendszert fejlesztett ki az ólomüveg egyes darabokból történő összeszereléséhez lézeres vágási és üvegolvasztási technológiával. Az ólomüveg ablakok különösen vonzóak a szecessziós, az art deco és a keleti stílusban. Itt rengeteg kombinált élénk színt láthat természetes, geometriai, díszítő és absztrakt témákban..

Belső üvegajtók tervezése - ólomüveg ajtók Belső üvegajtók tervezése - ólomüveg ajtók

Üveg ajtók fóliával díszítve

A leggazdaságosabb dekorációs lehetőség az üvegajtók színes, matt vagy tükörfóliákkal való díszítése. A technológia annyira egyszerű, hogy a munkát önállóan, szakemberek segítsége nélkül is el lehet végezni. Ugyanakkor ez a fajta kialakítás nem különbözik a hosszú élettartamtól..

Üveg belső ajtók kialakítása - Üveg ajtók fóliával díszítve Üveg belső ajtók kialakítása - Üveg ajtók fóliával díszítve

Homokfúvott üvegajtók

Sokkal tartósabb a homokfúvás használata, amelyet kizárólag a gyárban végeznek. Ebben az esetben az üveg és a rajz egyetlen egésszé olvad össze, és a kivitelezés összetettsége a tulajdonosok kívánságaitól függ – lehet egyszerű kompozíció a minimalista belső terekhez, vagy pompásabb..

Üveg belső ajtók tervezése - Homokfúvott üvegajtók

Triplex üvegből készült szerkezetek

Az átlátszó ajtók legtartósabb anyaga a triplex üveg. Különlegessége a gyártási technológiában rejlik, amikor több poharat összeragasztanak, és bármilyen színű dekoratív fóliát helyeznek közéjük. Érdekes tény, hogy sérülés vagy törés esetén (ami rendkívül ritkán fordul elő) a töredékek nem repülnek el, hanem ragaszkodnak a filmhez. Ez a tény jelzi az ilyen kialakítás használatának fokozott biztonságát..

Üveg belső ajtótervezés - Triplex üvegszerkezetek Üveg belső ajtótervezés - Triplex üvegszerkezetek

Hogyan válasszuk ki az üveg belső ajtókat

Mivel a belsőépítészeti tárgyak választéka meglehetősen nagy, vásárlás előtt fontos mindent a legapróbb részletekig átgondolni, mérlegelni ennek vagy annak a kialakításnak az előnyeit és hátrányait. Érdemes megjegyezni, hogy az üvegezett belső ajtók költsége meglehetősen nagy, különösen akkor, ha a stílusnak megfelelően készülnek. Itt minden finomság fontos, kezdve a nyitási módszerektől, az üveg megvilágításának mértékétől, dekorációjától és a szerelvények minőségével zárva..

Figyelni kell az üveg minőségére, árára – minél magasabb a költség, annál megbízhatóbb. A legtartósabb rendszerek a “Triplex”, de ára, illetve magas. Ezenkívül az árat befolyásolhatja az ajtó mérete és súlya, ezért vásárláskor azonnal döntenie kell a költségvetésről..

Vásárláskor nem árt megkövetelni az eladótól, hogy nyújtson be megfelelőségi igazolást a megvásárolt üvegajtóhoz, hogy megvédje családját és barátait a bajoktól.

Hogyan válasszuk ki az üveg belső ajtókat Hogyan válasszuk ki az üveg belső ajtókat

Üveg belső ajtók – fotó

Az alábbi galériából sok ötletet találhat az üvegbelső ajtók felszerelésére és kialakítására. Itt gyűjtöttük össze a különböző típusú, modern stílusú megoldásokkal díszített legjobb fényképeket. Boldog megtekintést!

Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó Üveg belső ajtók - fotó