Üveg dohányzóasztal (75 fénykép)

Üveg dohányzóasztal (75 fénykép)

Még egy kis dohányzóasztal is remek funkcionális bútordarab lehet. Kiváló dekoratív tulajdonságaival felruházva eredeti akcentusként is szolgál, amely megfelelően kiegészíti a szobastílus általános koncepcióját. Így lehet leírni egy üveg dohányzóasztalt, amely soha nem marad észrevétlen. A modellek széles választékával rendelkezik, amelyekről ebben a cikkben beszélünk. Azt is tanácsoljuk, hogy mire kell figyelni vásárláskor..

Előnyök és hátrányok

Először is röviden szeretném leírni az üveg dohányzóasztal fő előnyeit. Ezek tartalmazzák:

– A termék nagy szilárdsága és biztonsága. A modern átlátszó bútorok speciális edzett üvegből készülnek, amelyet nehéz betörni. Még ha így is lesz, a szilánkok biztonságos élekkel rendelkeznek;

– Ellenáll a magas páratartalomnak, szélsőséges hőmérsékletnek, ami biztosítja a termék tartósságát;

– az ellátás egyszerűsége;

– Képes számos funkciót elvégezni a belső térben – egy üveg dohányzóasztal szolgálhat minibárként, éjjeliszekrényként, tálalóasztalként, tárolóhely magazinok, újságok és különféle apróságok számára;

– Kiváló dekoratív teljesítmény, amelyet nemcsak a formák eredetiségével érnek el, hanem különböző festési, rajzolási módszerekkel stb.

– Kiválóan kompatibilis más anyagokkal (fa, fém, kő), amelyekből az alap és a keret gyakran készül. A kész vagy fából készült termékek szilárdnak és masszívnak tűnnek. A munkalapok alatt kovácsolt alátétek könnyedséget és kecsességet adnak a légkörnek. A rattanból vagy vastag szövésű ágakból készült támaszok gyönyörűek és eredetiek, amelyek jól láthatóak az átlátszó asztallap alatt;

– Az asztal vizuálisan nem zsúfolja fel a teret átláthatósága, könnyű konstrukciója miatt;

– Az üvegbútorok bármilyen stílusú belső térbe illeszkednek.

Az üveg asztaloknak számos előnye mellett hátrányai is vannak. A piszok meglehetősen jól látható az üvegen – ujjlenyomatok, foltok, ezért a munkalapot gyakran kell mosni speciális termékek használatával. Az üvegbútorok, különösen a dizájner exkluzív termékek, meglehetősen drágák. Ha a pénzügyi lehetőségek korlátozottak, figyelhet a hazai vagy kínai termelés olcsóbb lehetőségeire. Érdemes megfontolni, hogy nem ajánlott nehéz tárgyakat üveglapra helyezni, és ráadásul mozgatni őket a felületen – ez karcolásokhoz és forgácsokhoz vezethet.

Üveg dohányzóasztal - előnyei és hátrányai Üveg dohányzóasztal - előnyei és hátrányai Üveg dohányzóasztal - előnyei és hátrányai

Üveg dohányzóasztalok típusai

Ma az elegáns üvegasztalok hatalmas választéka áll rendelkezésre. Ezután áttekintjük a fő fajtákat, feltételesen csoportokra osztva őket bizonyos jellemzőktől függően..

A kialakítástól függően

Az üveg dohányzóasztalok számos funkciót képesek ellátni a kiegészítő mechanizmusoknak köszönhetően. Vannak olyan modellek, mint:

1. Monolitikus – a legegyszerűbb lehetőség a tervezés szempontjából, ami egy szilárd keret jelenlétét jelenti asztallappal. Változni nem képes, de kiváló dekoratív adatokkal rendelkezik;

2. Csúszó – továbbfejlesztett kialakítás, amely szinkron mechanizmust tartalmaz, amely kiterjeszti az asztallap területét. Ez egy nagyon kényelmes modell, mivel összecsukva kevés helyet foglal el a szobában, de amikor a vendégek találkoznak, tágas asztal lesz a barátságos teázáshoz;

3. Hajtogatás – hasonló az előző, átalakító modellhez. Különbsége abban rejlik, hogy a felület további elemek megjelenése miatt nő. Az ilyen típusú asztalok széles választékkal rendelkeznek, ahol egyaránt választhat szabványos szimmetrikus opciókat és egyedi stílusos, aszimmetrikus tervezési megoldásokat..

Üveg dohányzóasztalok típusai - a kialakítástól függően Üveg dohányzóasztalok típusai - a kialakítástól függően

A lábak számától és típusától függően

A hagyományos asztalokkal ellentétben a jelenlegi tábláknak különböző számú lába lehet. Ugyanakkor a támaszok megjelenése meglehetősen eredeti lehet. Az egyik lábon lévő asztallapokra vagy a fából vagy fémből készült kerek tartóra nagy a kereslet..

Stílusos lehetőség a kávézóasztalok az üveg oldalsó szélein, amelyek szinte láthatatlannak tűnnek a belső térben. A kerekeken lévő asztalok is nagyon kényelmesek, szükség esetén könnyen mozgathatók..

Ennek a modellnek a kiválasztásakor a belső tér általános stílusára kell összpontosítania. A fém keresztezett vagy üvegtartók ideálisak a modern trendekhez, a fából készült lábak az etnikai, rusztikus stílusokhoz. A négy lábon álló asztalok klasszikus lehetőségek, amelyek bármilyen belső térben megfelelőek.

Az üveg dohányzóasztalok típusai - a lábak számától és típusától függően Az üveg dohányzóasztalok típusai - a lábak számától és típusától függően

Mérettől és formától függően

Manapság nem nehéz bármilyen méretű üveg dohányzóasztalt vásárolni vagy egyedileg elkészíteni. A választás a szoba méretétől és a tulajdonosok személyes kívánságaitól függ. Egy átalakító asztal jó választás lehet egy kis nappaliba. Ha arra a sorsra jutott, hogy éjjeliszekrény szerepét játssza, akkor maradhat egy kis modellnél, amely nem fog sok helyet foglalni a hálószobában..

A formák is teljesen változatosak: a szokásos kerek, négyzet alakú, téglalap alakútól a leggörbébbekig. Kicsi és szűk helyiségeknél előnyös egy kerek asztallap, amelynek áramvonalas formája biztonságosabb (különösen, ha gyerekek vannak a házban). A tágas nappaliban egy négyzet vagy téglalap alakú asztal releváns..

És ha igazán meg akarja lepni a vendégeit, akkor keressen egyedi megrendelésre készült termékeket. Ezek lehetnek göndör opciók vagy absztrakciós táblázatok, amelyek gyakran nem hordoznak különleges funkcionális terhelést. Az eredeti kivitelben táblák vannak kocka vagy ovális egy-, kétszintű modellek formájában.

Üveg dohányzóasztalok típusai - mérettől és formától függően Üveg dohányzóasztalok típusai - mérettől és formától függően Üveg dohányzóasztalok típusai - mérettől és formától függően

Üveg dohányzóasztalok tervezése

Az üvegbútorok fő előnye a végtelen számú dekorációs lehetőség. A fagyozott munkalapokra nagy a kereslet, amelyek tökéletesen kiegészítik a belső terek modern minimalizmusát. Ez az opció szintén nagyon praktikus, mivel az ujjlenyomatok és a por kevésbé észrevehető a matt üvegen, és maga a felület is képes óvatosan eloszlatni a fényt..

Az asztalok gyártásakor gyakran használnak színes üveget (lacobel), amelynek színe egységes. Ezek lehetnek sima munkalapok, vagy virágmintás, geometriai vázlatok, faragott díszek vagy egyszerűen szigorú vonalak formájában..

Az áttetsző barna és fekete divatos árnyalatú üveg dohányzóasztalok. Ezek a munkalapok króm vagy fa kerettel felszerelhetők. Mindenesetre képesek a bemutathatóság és az elegáns különleges hangulatát megteremteni..

A színes asztalok – kék, szürke, zöld – illeszthetők a belső tér színéhez, vagy éppen ellenkezőleg, ékezetes zóna létrehozásához. Az akvárium vagy florarium belső térének megszervezésével ellátott üvegszerkezetek nagyon szokatlannak tűnnek.

Üveg dohányzóasztalok tervezése Üveg dohányzóasztalok tervezése

Vásárláskor figyelembe veendő dolgok

Már mondtuk, hogy a nagy teherbírású üvegből készült bútorokat magas költségei különböztetik meg, ezért a modellválasztást meglehetősen alaposan kell megközelíteni. Először is el kell döntenie, hogy milyen funkcionális felelősségeket rendel a dohányzóasztalhoz. Egy kis család korlátozható egy kompakt kialakításra, további polccal vagy fülkével. Ez elegendő lesz pár csésze tea és kedvenc magazin elhelyezéséhez..

Ha a családban szokás vendégekkel találkozni vagy családi összejöveteleket szervezni, akkor az átalakítási lehetőségek mellett dönthet. Gondolnia kell arra is, hogy szükség lesz -e az asztal mozgatására – talán a legjobb megoldás a kerekeken lévő modell lenne. Nagycsaládosok számára jó választás lehet egy asztal több polccal, amelyre sok mindent elhelyezhet..

Az egyik fontos pont, amely kiemelt figyelmet érdemel, a belső tér stílusának megfelelő modell kiválasztása. A klasszikus minták egyszerű konfigurációval rendelkeznek. A munkalapok általában ovális vagy téglalap alakúak. A tartó négy lábból áll, amelyek lehetnek fa, faragott vagy kovácsolt.

A szecessziós stílusú dohányzóasztal teteje gyakran színes üvegből készül, és az alaphoz drága anyagokat használnak – ritka fa, kő, valamint kovácsolt alkatrészek. Ez a stílus meglehetősen közel áll a természethez, ezért a virágdíszek, díszes virágminták nyomon követhetők a bútorok dekorációjában..

Az ultramodern high-tech stílus egyszerű geometriai vagy áramvonalas formákat kínál. Egyenes és ferde vonalak érvényesülnek a bútorok tervezésében. A dohányzóasztal rozsdamentes acél kerettel megfelelőnek tűnik, és a fa szerkezete rendkívül ritka.

A modern minimalizmus, amely elősegíti az egyszerűséget és a funkcionalitást, kiegészíti az átalakító asztalt vagy a kerekeken lévő dizájnt, felesleges minták, dísztárgyak és egyéb igényes elemek nélkül.

A vidéki területek, például a vidék, Provence jellemzője a kényelem és a hangulat. Itt természetes anyagokat használnak, főleg világos árnyalatokat, és az üveg a legjobb módon hangsúlyozza a belső világosságot és nyitottságot. Az asztalnak szilárd alapja lehet természetes fából, faragás vagy kopás elemeivel. Otthon az ilyen asztalokat decoupage technikával díszítik. A kovácsolt elemekkel vagy kerekekkel ellátott szerkezetek nem kevésbé vonzóak..

Üveg dohányzóasztal - Mit kell figyelembe venni vásárláskor Üveg dohányzóasztal - Mit kell figyelembe venni vásárláskor Üveg dohányzóasztal - Mit kell figyelembe venni vásárláskor Üveg dohányzóasztal - Mit kell figyelembe venni vásárláskor

Üveg dohányzóasztalok – fotó

Az üveges dohányzóasztal minden szobát egyedivé varázsolhat, elegáns belső dekorációvá válva. Az üvegbútorok mindig szépek és stílusosak. Fotógalériánkban összegyűjtöttük a legjobb képeket, amelyek bizonyítják a dohányzóasztal azon képességét, hogy stílusos és funkcionális legyen a szoba kialakítása. Boldog megtekintést!

Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó Üveg dohányzóasztalok - fotó