Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο εσωτερικό: 60 ιδέες (φωτογραφία)

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο εσωτερικό: 60 ιδέες (φωτογραφία)

Η επιλογή των επενδύσεων τοίχων ήταν πάντα μια απαιτητική εργασία. Η ταπετσαρία βοηθά να ενσωματωθεί πλήρως το επιθυμητό στυλ στο σχέδιο ή να γίνει ένα αρμονικό υπόβαθρο για μια όμορφη σύνθεση. Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό είναι ένας συνδυασμός διαφορετικών μοτίβων, χρωμάτων, υφών. Εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν μια τέτοια πρωτότυπη προσέγγιση όχι μόνο λόγω της αισθητικής του εμφάνισης, αλλά και για να κρύψουν μικρές ατέλειες του δωματίου, να επεκτείνουν / περιορίσουν οπτικά το χώρο, να κάνουν σωστή γεωμετρία, να χωρίσουν το δωμάτιο σε δύο ξεχωριστές ζώνες χρησιμοποιώντας αντίθεση χωρισμός εις ζώνας. Στο άρθρο μας, θα εξετάσουμε τις πιο σχετικές και δημιουργικές ιδέες για τη διακόσμηση διαφορετικών δωματίων χρησιμοποιώντας συνδυασμένη ταπετσαρία..

Επιλογές συνδυασμού ταπετσαρίας

Παρά το γεγονός ότι η ουσία αυτής της ασυνήθιστης τεχνικής είναι απολύτως σαφής, πρέπει να γνωρίζετε τις σωστές επιλογές, τα μυστικά και τους βέλτιστους συνδυασμούς ταπετσαρίας που μπορούν να ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό σας..

Κάθετος συνδυασμός

Αυτή η επιλογή σχεδιασμού τοίχου είναι εξαιρετική για τη διόρθωση χαμηλών οροφών και σκοτεινών γωνιών του δωματίου. Ο συνδυασμός κάθετων λωρίδων διαφορετικών αποχρώσεων του ίδιου χρώματος (μπλε και σκούρο μπλε) ή υφές (γυαλιστερό και ματ) βοηθά να γίνει το δωμάτιο πιο ευρύχωρο και φωτεινό. Μεγάλες και μικρές ρίγες, σκούρες ή ανοιχτόχρωμες, μπορούν επίσης να εναλλάσσονται. Σήμερα, ο κάθετος συνδυασμός σάς επιτρέπει επίσης να απομακρυνθείτε από την αυστηρή σειρά και να χρησιμοποιήσετε κάθετα θραύσματα σε σταθερό φόντο. Ο κάθετος συνδυασμός ταπετσαρίας θα συμπληρώσει το σχεδιασμό του δωματίου σε τέτοια στυλ: κλασικό, υψηλής τεχνολογίας, grunge, πατάρι.

Κάθετος συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό Κάθετος συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό

Οριζόντια σύζευξη

Αυτός ο τύπος διακόσμησης δωματίου περιλαμβάνει έναν συνδυασμό δύο τύπων πέργκολας (με διαφορετική υφή) και τη δημιουργία πάνελ. Οι οριζόντιες ρίγες μπορούν να συνδυαστούν με πλαστικά / ξύλινα δοκάρια ή άλλα είδη υλικών φινιρίσματος (π.χ. διακοσμητικό γύψο). Για να κάνετε το σχέδιο να φαίνεται κομψό, συνιστάται να διακοσμήσετε το κάτω μέρος του τοίχου με επένδυση ή ταπετσαρία που μπορεί να το μιμηθεί και να διακοσμήσετε το ψηλότερο μέρος με μη υφασμένο τοίχο..

Οριζόντιος συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με διαφορετικά στολίδια

Η χρήση μεγάλων και μικρών στολιδιών μπορεί να είναι μια εξαιρετική πρακτική λύση για τη διόρθωση ανώμαλων τοίχων. Με τον σωστό συνδυασμό, μπορείτε εύκολα να επιλέξετε ένα σημείο εστίασης στο δωμάτιο (κρεβάτι, γωνιά επισκεπτών, χώρος εργασίας στην κουζίνα). Για το σκοπό αυτό, οι ακόλουθες επιλογές είναι κατάλληλες: κομψό διακοσμητικό δαμασκηνό, μικρά ζιγκ -ζαγκ, γεωμετρικά σχήματα, λουλουδάτες εκτυπώσεις, συνυφασμένες γραμμές. Μην ξεχνάτε το παιχνίδι δύο χρωμάτων – πιο φωτεινό και ουδέτερο. Αυτή η επιλογή σχεδίασης θα φανεί εξαιρετική στις κατευθύνσεις στυλ του art deco, του μοντέρνου, του εκλεκτικισμού, της pop art.

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με διαφορετικά στολίδια Συνδυάζοντας ταπετσαρία με διαφορετικά στολίδια

Συνδυασμός με ταπετσαρία φωτογραφιών

Μια καλή ιδέα για όσους θέλουν να τοποθετήσουν όμορφα και συνοπτικά τις απαραίτητες πινελιές στο δωμάτιο. Ένας τοίχος με τρισδιάστατο μοτίβο φύσης θα φαίνεται καλός σε πράσινο φόντο, μια ταπετσαρία φωτογραφιών με λεία υφή θα είναι μια ικανή λύση για ένα δημοκρατικό κλασικό δωμάτιο, ένα στυλ σοφίτας θα διακοσμηθεί με μια ανάγλυφη επιφάνεια με απομίμηση γύψου. Κατά την επιλογή αυτού του τύπου επένδυσης τοίχου, πρέπει να θυμόμαστε ότι ο συνδυασμός δύο τύπων ταπετσαρίας πρέπει να εναρμονίζεται μεταξύ τους και να μην ξεχωρίζει από το γενικό υπόβαθρο..

Συνδυασμός με ταπετσαρία φωτογραφιών

Συνδυασμός με ένθετα ταπετσαρίας

Η λύση για να μεταμορφώσετε οποιοδήποτε δωμάτιο σε δευτερόλεπτα. Ειδικά ένθετα μπορούν να πλαισιωθούν με χυτά μέρη (χύτευση) ή πλαστικές λωρίδες. Είναι καλύτερο να τα συνδυάσετε με υφή και πυκνή ταπετσαρία (μη υφασμένα, ακρυλικά, μεταξωτά ή σύνθετα σχέδια). Αυτό το είδος εσωτερικού σχεδιασμού θα φανεί πραγματικά πολυτελές..

Συνδυασμός με ένθετα ταπετσαρίας Συνδυασμός με ένθετα ταπετσαρίας

Συνδυαστικές ιδέες για διαφορετικά δωμάτια – φωτογραφία

Όμορφοι συνδυασμοί ταπετσαριών θα φαίνονται αρμονικά σε κάθε δωμάτιο. Θα δώσουν σε ένα δωμάτιο την απαραίτητη ατμόσφαιρα άνεσης στο σπίτι, θα μετατρέψουν ένα άλλο δωμάτιο σε χώρο δημιουργικότητας και εργασίας, θα βοηθήσουν την κουζίνα να γίνει μια πιο κομψή γωνιά, το μπάνιο – μια δημιουργία σχεδιασμού..

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο

Το δωμάτιο ανάπαυσης τις περισσότερες φορές αποκλείει τα ογκώδη αντικείμενα, καθώς και την περίσσεια αξεσουάρ. Αλλά αν έχετε την επιθυμία να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο χωρίς να διαταράξετε την ατμόσφαιρα της ηρεμίας και της ηρεμίας, τότε οι ακόλουθες επιλογές είναι κατάλληλες: εστίαση σε ένα θέμα ή έμφαση στη δημιουργικότητα / χόμπι σας. Με μια πιο φωτεινή ταπετσαρία, μπορείτε να δώσετε έμφαση σε ένα κομψό κρεβάτι, τζάκι ή ασυνήθιστο ράφι και να κάνετε το υπόλοιπο φόντο λιγότερο ελκυστικό. Η προφορά μπορεί να είναι ένας τοίχος παράλληλος με τον χώρο ύπνου. Το φόντο του θα είναι ταπετσαρία με τα αγαπημένα σας μοτίβα μουσικής, εθνικές νότες ή μοτίβα που μπορούν να δώσουν έμφαση στο συνολικό σχεδιασμό του δωματίου (μίμηση ξύλου για στυλ σοφίτας, λουλουδάτα στολίδια για την Προβηγκία, γεωμετρικά μοτίβα για τα κλασικά, φωτεινά ρετρό έργα ζωγραφικής για ποπ αρτ ).

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι

Ένα δωμάτιο για οικείες συγκεντρώσεις με αγαπημένα πρόσωπα μπορεί να ευχαριστήσει τους καλεσμένους σας με τον σωστό συνδυασμό ταπετσαρίας. Η εξαιρετική γεύση μπορεί να τονιστεί από τις ακόλουθες επιλογές συνδυασμού: λωρίδα και μονοτονία, μοτίβα με λουλούδια και μικρές κουκίδες, γεωμετρικά περίπλοκα στολίδια και πυκνή υφή ταπετσαρίας, κυψελοειδή μοτίβα και γραφικά, τοιχογραφίες και μονοτονία, δαμασκηνό σε λευκό φόντο, κάθετες και οριζόντιες ρίγες. Τέτοιες τεχνικές σχεδίασης μπορούν να μετατρέψουν ένα σαλόνι σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Εάν θέλετε να διατηρήσετε την ακεραιότητα του χώρου, ο συνδυασμός πρέπει να διαφέρει σε μία ή δύο παρόμοιες αποχρώσεις, αν ο στόχος σας είναι η αντίθεση ζώνης, τότε θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε διαφορετικούς συνδυασμούς χρωμάτων (μπλε και ροδάκινο, λευκό και μαύρο, καφέ και λεμόνι ).

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο σαλόνι - φωτογραφία

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο νηπιαγωγείο

Η επένδυση τοίχου του παιδικού δωματίου πρέπει να αντιστοιχεί στη διάθεση και τον χαρακτήρα του παιδιού, στα γούστα και τα ενδιαφέροντά του. Με βάση αυτό, μπορείτε να κάνετε μια επιλογή υπέρ ενός κάθετου, οριζόντιου ή άλλου τύπου συνδυασμού. Τις περισσότερες φορές, ένα σχέδιο συνονθύλευμα χρησιμοποιείται για φυτώριο. Αυτή είναι μια σύνθετη τεχνική αποκόμματος διαφορετικών ταπετσαριών, η οποία, με την ελαφρώς χαοτική και πολύχρωμη εμφάνισή της, μπορεί να καθησυχάσει κάθε παιδί. Διάφορες υφές, σχέδια και στολίδια θα δώσουν στο δωμάτιο μια ξεχωριστή χαρούμενη διάθεση, η οποία είναι απαραίτητη για την ψυχολογική υγεία των παιδιών..

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο παιδικό δωμάτιο - φωτογραφία

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο μπάνιο

Για ένα τόσο απομονωμένο και οικείο μέρος, το πιο βέλτιστο θα ήταν να χρησιμοποιήσετε δύο τύπους φινιρίσματος: ταπετσαρία και ξύλο, ταπετσαρία και πέτρα, ταπετσαρία και διακοσμητικό γύψο. Εάν δεν είναι δυνατή η εφαρμογή αυτού του σχεδίου, αντί για πραγματικό υλικό φινιρίσματος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φόντο τοίχου με απομίμηση των απαραίτητων λεπτομερειών. Το σκληρό βινύλιο ταιριάζει καλύτερα σε αυτούς τους σκοπούς. Δεν έχει μόνο μια όμορφη εμφάνιση, αλλά πληροί επίσης τα κύρια κριτήρια για ταπετσαρία στο μπάνιο: ανθεκτικότητα, αεροστεγανότητα, εύκολη ανοχή σε διαφορετικές θερμοκρασίες..

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο μπάνιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο μπάνιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο μπάνιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο μπάνιο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο μπάνιο - φωτογραφία

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο διάδρομο

Ακόμη και ο πιο δυσδιάκριτος και μικρός διάδρομος μπορεί να φαίνεται κομψός και άνετος. Για να γίνει αυτό, αρκεί να παρατηρήσετε την επιθυμητή ισορροπία χρωμάτων ή υφών. Για παράδειγμα, ένας μακρύς και στενός διάδρομος μπορεί να γίνει πιο ευρύχωρος εάν τα πλευρικά τοιχώματα είναι καλυμμένα με ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία και τα άκρα είναι σκοτεινά. Επίσης, τυχόν παρατυπίες μπορούν να κρυφτούν χρησιμοποιώντας έναν πολύχρωμο συνδυασμό συνονθύλευμα με συνηθισμένη απλή ταπετσαρία ή διάσπαρτα με μεγάλα στολίδια με μπούκλες (αν ο διάδρομος είναι αρκετά ευρύχωρος).

Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο διάδρομο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο διάδρομο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο διάδρομο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο διάδρομο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο διάδρομο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο διάδρομο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο διάδρομο - φωτογραφία Συνδυάζοντας ταπετσαρία στο διάδρομο - φωτογραφία