Διάδρομος σε μοντέρνο στιλ (+67 φωτογραφίες)

Διάδρομος σε μοντέρνο στιλ (+67 φωτογραφίες)

Για να δημιουργήσετε μια αρμονική ατμόσφαιρα στο σπίτι, είναι απαραίτητο να τηρείτε ένα ενιαίο στυλ σε κάθε δωμάτιο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον διάδρομο, ο οποίος είναι ο πρώτος που προκαλεί εντύπωση στους επισκέπτες. Χρησιμοποιείται για την αλλαγή ρούχων και την αποθήκευση πραγμάτων, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον προγραμματισμό. Ο συνδυασμός λειτουργικότητας με αισθητική σε περιορισμένο χώρο είναι αρκετά δύσκολος, αλλά ο σχεδιασμός του διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ θα βοηθήσει στην ενσωμάτωση των πιο τολμηρών ιδεών..

Χαρακτηριστικά μοντέρνου στυλ

Με τη βοήθεια ενός μοντέρνου στυλ, μπορείτε να οργανώσετε το διάδρομο όσο το δυνατόν πιο πρακτικά, ισοπεδώνοντας τις αδυναμίες του και αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματά του. Έρχεται σε σύγκρουση με τις κλασικές τάσεις, οι οποίες επικεντρώνονται στο διακοσμητικό στοιχείο του εσωτερικού, και έχει επίσης μια πιο συγκρατημένη, ευρύχωρη εμφάνιση – χάρη στην ομαλή γεωμετρία των γραμμών, τη στιβαρότητα των δομών και μια παλέτα χρωμάτων που είναι άνετη για την αντίληψη..

Συχνά, η έννοια του “σύγχρονου” σημαίνει ένα σύνολο σύγχρονων τάσεων, οι οποίες ενώνονται με έναν μόνο τρόπο. Ορισμένα στοιχεία του εσωτερικού διαφέρουν ανάλογα με τη φύση του δωματίου, γεγονός που αποδεικνύει για άλλη μια φορά την “πλαστικότητα” του στυλ. Αλλά πώς να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα εάν τα όρια της κατεύθυνσης είναι τόσο θολά; Αρχικά, ξεκινήστε από τις ιδιαιτερότητες του χώρου, προσπαθώντας να τον οργανώσετε όσο το δυνατόν πιο ορθολογικά. Δεύτερον, για την κατασκευή του σχεδιασμού, ακολουθώντας τις βασικές αρχές, οι οποίες περιλαμβάνουν:

– Μινιμαλισμός. Η διαπλοκή των λεπτομερειών οφείλεται σε πρακτικά οφέλη. Έτσι, ορισμένα αντικείμενα με διακοσμητικές ιδιότητες, ταυτόχρονα εκτελούν μια συγκεκριμένη λειτουργία..

– Ωραίο συνδυασμό χρωμάτων. Ο συνδυασμός χρωμάτων επιλέγεται με τέτοιο τρόπο ώστε να “παίζει” ευνοϊκά στο δωμάτιο, να δημιουργεί ευνοϊκή ατμόσφαιρα και να γίνεται μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης.

– Ζώνη της περιοχής. Αυτή η αρχή χρησιμοποιείται ακόμη και σε μικρά δωμάτια για σωστό σχεδιασμό κάθε τοποθεσίας. Η θέση των αντικειμένων ακολουθεί την ακολουθία των καθημερινών διαδικασιών.

– Χώρος και άνεση. Ένα άτομο αισθάνεται πιο άνετα στον ελεύθερο χώρο – αυτός ο νόμος ισχύει και για εσωτερικούς χώρους κατοικιών. Για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, συνιστάται να δώσετε προσοχή στο συνδυασμό χρωμάτων, τον φωτισμό και τη σύνθεση..

– Μοντέρνα έπιπλα. Σημαίνει αρθρωτά προϊόντα, η διαμόρφωση των οποίων μπορεί να αλλάξει κατά βούληση, καθώς και ενσωματωμένα αντικείμενα ή μοντέλα μετασχηματιστών..

Παρά την παρουσία σαφών κανόνων, το μοντέρνο στυλ θεωρείται ένας εξαιρετικός “καμβάς” για πειράματα σχεδιασμού και ασυνήθιστες λύσεις.

Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Χαρακτηριστικά Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Χαρακτηριστικά

Πώς να σκεφτείτε τη διάταξη του διαδρόμου

Η αίθουσα εισόδου σημαίνει την είσοδο στο διαμέρισμα. Μπορεί επιπλέον να περιλαμβάνει διάδρομο και αίθουσα, χωρισμένες από το σαλόνι με χωρίσματα ή πόρτες. Υπάρχουν διάδρομοι, καθώς και αυτοί που βρίσκονται σε μια θέση..

Συχνά, δεν χρησιμοποιούνται οπτικές τεχνικές για την τοποθέτηση ζωνών, αλλά σύνολα επίπλων, βάθρα ή δομές γυψοσανίδας. Έτσι, αποδεικνύεται ότι διατηρείται η ακεραιότητα των χώρων..

Είναι σημαντικό να οργανώσετε ορθολογικά τα αντικείμενα, παρέχοντας εύκολη πρόσβαση σε αυτά. Για να γίνει αυτό, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την ακολουθία των διαδικασιών στο διάδρομο (αφαιρέστε και κλείστε τα εξωτερικά ρούχα, βγάλτε τα παπούτσια σας), το μέγεθος και τη γεωμετρία του.

Το πιο συνηθισμένο σχήμα είναι το ακόλουθο: οι τσάντες αποθηκεύονται στην είσοδο, στη συνέχεια υπάρχει μια θέση για την αλλαγή παπουτσιών, μετά την οποία υπάρχει μια ντουλάπα και ένας καθρέφτης στην ίδια περιοχή. Μπορείτε να αλλάξετε τη διάταξη ανάλογα με την περιοχή, τον αριθμό των κατοίκων, καθώς και την παρουσία παιδιών που μπορεί να χρειαστούν ένα ξεχωριστό μικρό Οθωμανό.

Διάταξη διαδρόμου σε μοντέρνο στιλ Διάταξη διαδρόμου σε μοντέρνο στιλ

Χρώματα για το διάδρομο σε μοντέρνο στυλ

Τα χρώματα μπορούν να επεκτείνουν οπτικά ή να σκιαγραφήσουν το διάδρομο, να δημιουργήσουν μια ελαφριά ή βαθιά εμφάνιση, να γίνουν το αόρατο φόντο ή μια φωτεινή προφορά. Για να επιτύχετε οποιοδήποτε αποτέλεσμα, πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο συνδυασμό χρωμάτων..

Ουδέτερη κλίμακα

Ένα τέτοιο εσωτερικό είναι χτισμένο σε ουδέτερους συνδυασμούς λευκών, γκρι, αποχρώσεων άμμου, που μπορούν να τονιστούν με το μαύρο. Το μοντέρνο στυλ δεν φοβάται να φαίνεται βαρετό, αλλά για να αποφύγετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα, συνιστάται να επιλέξετε επιχρίσματα με ματ και γυαλιστερή επιφάνεια, καθώς και ενδιαφέρουσες υφές..

Οι ουδέτεροι συνδυασμοί είναι άνετοι για αντίληψη και κερδίζουν αμέσως τους επισκέπτες. Δεν μπορείτε να φοβάστε ότι κάποια πράγματα στο διάδρομο δεν θα ταιριάζουν στο σχέδιο, αφού μαζί τους θα είναι δυνατή η δημιουργία εκατοντάδων επιτυχημένων συνθέσεων.

Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Ουδέτερη κλίμακα Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Ουδέτερη κλίμακα Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Ουδέτερη κλίμακα

Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί

Οι διάδρομοι με τις φωτεινές λεπτομέρειες φαίνονται ποικίλοι και κομψοί, αφού το σύγχρονο είναι ιδανικό για την εφαρμογή τολμηρών αποφάσεων. Οι κορεσμένες αποχρώσεις μπορούν να συνδυαστούν με ουδέτερα χρώματα ή αντίστροφα – δημιουργούν μια αντίθεση με άλλα αξέχαστα χρώματα..

Συνιστάται να “βάφετε” έντονα έπιπλα, πόρτες ή αξεσουάρ. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να επιλέξετε τις κλειστές προσόψεις των ντουλαπιών, έτσι ώστε τα ρούχα να μην “αναμειγνύονται” με τις κύριες αποχρώσεις..

Σχεδιασμός διαδρόμου σε σύγχρονο στυλ - Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί Σχεδιασμός διαδρόμου σε σύγχρονο στυλ - Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί Σχεδιασμός διαδρόμου σε σύγχρονο στυλ - Αντιπαραβαλλόμενοι συνδυασμοί

Φυσικές αποχρώσεις

Το μοντέρνο στυλ περιλαμβάνει τη χρήση τεχνητών υλικών, αλλά η αυξανόμενη μόδα για όλα τα φυσικά έχει καταφέρει να επηρεάσει τις χρωματικές τάσεις..

Οι φυσικές αποχρώσεις οφείλονται συνήθως στην παρουσία ξύλου ή φυσικής πέτρας στο εσωτερικό. Οι κωνοφόροι, άμμος, μπλε συνδυασμοί που θα δημιουργήσουν μια άνετη ατμόσφαιρα στο διάδρομο θα φαίνονται σχετικοί.

Σύγχρονος σχεδιασμός εισόδου - Φυσικοί τόνοι Σύγχρονος σχεδιασμός εισόδου - Φυσικοί τόνοι

Φινίρισμα και υλικά

Όταν επιλέγετε υλικά φινιρίσματος, είναι πάντα απαραίτητο να λάβετε υπόψη τις ειδικές συνθήκες του χώρου. Πρώτον, η βρωμιά από το δρόμο φτάνει εδώ, και δεύτερον, εισέρχεται κρύος αέρας. Επομένως, η επίστρωση πρέπει να μπορεί να καθαριστεί, αλλά να μην ανταποκρίνεται στις αλλαγές θερμοκρασίας..

Πάτωμα

Το πάτωμα στο διάδρομο σε μοντέρνο στυλ μπορεί να είναι πλακαρισμένο με κεραμικά πλακίδια, laminate ή παρκέ. Υλικά όπως η φυσική πέτρα ή το ξύλο είναι ακριβά προϊόντα, αλλά φθείρονται αρκετά γρήγορα.

Βασικά, είναι ένα επίπεδο σκέτο πάτωμα με ένα μικρό χαλί στην είσοδο. Αυτή η επιλογή θα λειτουργήσει για μια πιο μινιμαλιστική εμφάνιση. Μπορείτε να διαφοροποιήσετε το σχέδιό σας με πλακάκια με γεωμετρικά σχέδια που είναι εξαιρετικά δημοφιλή σήμερα. Εξαγωνικά προϊόντα που μοιάζουν με κηρήθρες φαίνονται κομψά.

Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Οι λείοι τοίχοι, βαμμένοι σε ουδέτερο, λιγότερο συχνά φωτεινό χρώμα, φαίνονται μοντέρνοι και συγκρατημένοι. Το μειονέκτημα μιας τέτοιας επίστρωσης είναι ότι η βάση για τη βαφή πρέπει να είναι απόλυτα λεία, χωρίς παρατυπίες και ρωγμές..

Για να κρύψετε μικρά ελαττώματα, μπορείτε να μείνετε στην ταπετσαρία, ενώ ακόμη και οι ποικιλίες βινυλίου είναι κατάλληλες για μια μη κατοικημένη περιοχή. Παρόλο που τα πλαστικά πάνελ έχουν μεγάλη μεταβλητότητα στο σχεδιασμό, μπορούν να καταλαμβάνουν πολύτιμα εκατοστά χώρου..

Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Διακοσμήσεις τοίχων Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Διακοσμήσεις τοίχων

Οροφή

Οι τεντωμένες οροφές ενός επιπέδου θεωρούνται η καλύτερη λύση για έναν σύγχρονο διάδρομο. Κρύβουν τις ατέλειες στην επιφάνεια, τις επικοινωνίες και επίσης σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ενσωματωμένους λαμπτήρες που παρέχουν ομοιόμορφο φωτισμό. Η δομή μπορεί να καθαριστεί, αλλά μπορεί να υποστεί ζημιά με μικρή μηχανική καταπόνηση.

Σε σπίτια με χαμηλούς τοίχους, θα ήταν πιο λογικό να επιλέξετε μια σοβάτιστη οροφή βαμμένη με ματ χρώμα.

Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Διακόσμηση οροφής

Έπιπλα διαδρόμου

Ένα πλήρες κιτ διαδρόμου περιλαμβάνει τα ακόλουθα αντικείμενα:

– Ντουλάπι. Χώρος αποθήκευσης αντικειμένων, ιδίως εξωτερικών ενδυμάτων. Σε μοντέρνους εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να βρείτε ενσωματωμένες ή γωνιακές ντουλάπες.

– Ράφι παπουτσιών. Συνήθως πρόκειται για ράφια ή κλειστά συρτάρια στα οποία αποθηκεύονται παπούτσια..

– Κάθισμα. Ανάλογα με το μέγεθος του διαδρόμου, μπορεί να είναι καναπές, πάγκος, πολυθρόνα ή οθωμανική..

– Κρεμάστρες. Είναι ακίνητα ή τοποθετημένα στον τοίχο. Σε αντίθεση με τις ντουλάπες, παρέχουν γρήγορη πρόσβαση σε εξωτερικά ρούχα.

– Ράφια και ντουλάπια. Πρόκειται για πρόσθετες εγκαταστάσεις αποθήκευσης για είδη οικιακής χρήσης ή είδη σπιτιού..

– Βάση ομπρέλας. Το αξεσουάρ είναι σχετικά σπάνιο στα σπίτια, αλλά είναι πολύ βολικό για το στέγνωμα και την επιλογή ομπρελών..

Οι σύγχρονοι εσωτερικοί χώροι, με τη δίψα τους για λειτουργικότητα, χαρακτηρίζονται από τη χρήση επίπλων που εξυπηρετούν διάφορους σκοπούς. Έτσι, ένας πάγκος για την αλλαγή παπουτσιών μπορεί να χρησιμεύσει ως κουτί για την αποθήκευση παπουτσιών και οι συρόμενες ντουλάπες κατασκευάζονται με καθρέφτες πόρτες. Τέτοιες λύσεις είναι σχετικές όχι μόνο για μικρούς χώρους..

Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Έπιπλα Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Έπιπλα Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - Έπιπλα

Διακόσμηση και φωτισμός

Για να κάνετε τη σύνθεση του διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ οπτικά πιο δύσκολη, μερικές φορές αρκεί μόνο να παραλάβετε αξεσουάρ με ενδιαφέρουσα εμφάνιση. Καθρέπτες με στρογγυλά ή διαμαντένια σχήματα, άγκιστρα με σγουρές λεπτομέρειες, ψάθινα καλάθια για ομπρέλες, φωτεινά υφάσματα από χαλί ή ταπετσαρίες – αυτά απέχουν πολύ από όλα τα στοιχεία που μπορούν να σχεδιαστούν με φαντασία..

Οι τοιχογραφίες ή οι φωτογραφίες θα γίνουν επιπλέον διακόσμηση. Θα παρουσιάσουν στους επισκέπτες σας τις καλλιτεχνικές προτιμήσεις των οικοδεσποτών και θα δημιουργήσουν μια θετική εικόνα..

Μην ξεχνάτε τα φυτά που είναι σε θέση να “αναβιώσουν” το πιο σκοτεινό εσωτερικό. Συνιστάται να περιοριστείτε στις παραπάνω τεχνικές, καθώς μια υπερβολική ποσότητα εξαρτημάτων συσσωρεύει μόνο έναν μικρό χώρο..

Ο φωτισμός πρέπει να είναι ομοιόμορφος, ενώ παρέχει περισσότερο κορεσμό στην περιοχή με τον καθρέφτη και τον πάγκο. Οι ενσωματωμένοι προβολείς θα κάνουν εξαιρετική δουλειά με αυτήν την αποστολή, αλλά εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλίκες ή φωτιστικά δαπέδου.

Σχεδιασμός διαδρόμου σε σύγχρονο στιλ - Διακόσμηση και φωτισμός Σχεδιασμός διαδρόμου σε σύγχρονο στιλ - Διακόσμηση και φωτισμός

Μικρός διάδρομος σε μοντέρνο στιλ

Οι ιδιοκτήτες μικρών διαδρόμων δεν πρέπει να στενοχωριούνται – το ίδιο το μοντέρνο στυλ είναι σε θέση να προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά της διάταξης και η χρήση των ακόλουθων συστάσεων θα ενισχύσει μόνο το θετικό αποτέλεσμα:

1. Επιλέξτε μια φωτεινή γκάμα που αποτελείται από ουδέτερες αποχρώσεις. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τη διακόσμηση, αλλά εάν είναι απαραίτητο, μπορείτε να εισαγάγετε μια φωτεινή προφορά με τη μορφή επίπλων ή άλλου αντικειμένου..

2. Το φινίρισμα πρέπει να είναι ομοιόμορφο και ομοιόμορφο..

3. Εάν είναι δυνατόν να χτίσετε έπιπλα σε μια θέση, πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτή η λύση εξοικονομεί σημαντικά χώρο, παρέχοντας στο διάδρομο την απαραίτητη λειτουργικότητα..

4. Οι συρόμενες ντουλάπες ισχύουν μόνο σε ορθογώνια δωμάτια. Σε άλλες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να περιοριστείτε σε μια συμπαγή κρεμάστρα..

5. Αντί για έναν πάγκο, προτιμήστε έναν Οθωμανό ή ένα κουτί με μαλακό κάθισμα.

6. Οι καθρέφτες θα διευρύνουν οπτικά το διάδρομο, ακριβώς όπως τα γυαλιστερά επιχρίσματα.

Δεν υπάρχουν ανεπιτυχείς χώροι για εσωτερική διακόσμηση, επειδή οποιαδήποτε περιοχή μπορεί να διορθωθεί με προσεγμένο σχεδιασμό.

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ

Σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ – φωτογραφία

Για μια επιπλέον μερίδα πολύχρωμων φωτογραφιών, σας συνιστούμε να δείτε την επιλογή μας. Συλλέξαμε εικόνες από μοντέρνα σχέδια διαδρόμου σε πραγματικό χρόνο για να αναδείξουμε την ποικιλία σχεδίων. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός διαδρόμου σε μοντέρνο στυλ - φωτογραφία

Βίντεο: Σύγχρονη αίθουσα εισόδου – Ιδέες εσωτερικού χώρου