Γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού (75 φωτογραφίες)

Γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού (75 φωτογραφίες)

Ακόμα και ένα μικρό τραπεζάκι σαλονιού μπορεί να είναι ένα υπέροχο λειτουργικό έπιπλο. Προικισμένο με υψηλές διακοσμητικές ιδιότητες, θα λειτουργήσει επίσης ως μια πρωτότυπη προφορά που θα συμπληρώσει επαρκώς τη συνολική έννοια του στυλ του δωματίου. Έτσι μπορείτε να περιγράψετε ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού που δεν θα περάσει ποτέ απαρατήρητο. Έχει μεγάλη ποικιλία μοντέλων, για τα οποία θα μιλήσουμε σε αυτό το άρθρο. Θα δώσουμε επίσης συμβουλές για το τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά..

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Πρώτα απ ‘όλα, θα ήθελα να περιγράψω εν συντομία τα κύρια πλεονεκτήματα ενός γυάλινου τραπεζιού σαλονιού. Αυτά περιλαμβάνουν:

– Υψηλή αντοχή και ασφάλεια του προϊόντος. Τα μοντέρνα διαφανή έπιπλα είναι κατασκευασμένα από ειδικό σκληρυμένο γυαλί, το οποίο είναι δύσκολο να σπάσει. Ακόμα κι αν συμβαίνει, τα θραύσματα θα έχουν ασφαλή άκρα.

– Αντοχή σε συνθήκες υψηλής υγρασίας, ακραίες θερμοκρασίες, γεγονός που εξασφαλίζει την ανθεκτικότητα του προϊόντος.

– Απλότητα φροντίδας.

– Δυνατότητα εκτέλεσης πολλών λειτουργιών στο εσωτερικό – ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού μπορεί να χρησιμεύσει ως μίνι μπαρ, κομοδίνο, τραπέζι σερβιρίσματος, χώρος αποθήκευσης περιοδικών, εφημερίδων και διάφορα μικροπράγματα.

– Υψηλή διακοσμητική απόδοση, που επιτυγχάνεται όχι μόνο από την πρωτοτυπία των μορφών, αλλά και από διαφορετικές μεθόδους ζωγραφικής, σχεδίου κλπ.

– Εξαιρετική συμβατότητα με άλλα υλικά (ξύλο, μέταλλο, πέτρα), από τα οποία συχνά κατασκευάζεται η βάση και το πλαίσιο. Τα προϊόντα που είναι τελειωμένα ή κατασκευασμένα από ξύλο φαίνονται συμπαγή και μαζικά. Τα πλαστά σουβέρ κάτω από τους πάγκους είναι σε θέση να προσθέσουν ελαφρότητα και χάρη στην ατμόσφαιρα. Τα στηρίγματα από μπαστούνι ή υφαντά χοντρά κλαδιά φαίνονται όμορφα και πρωτότυπα, τα οποία φαίνονται καθαρά κάτω από το διαφανές επιτραπέζιο.

– Ο πίνακας δεν συσσωρεύει οπτικά τον χώρο λόγω της διαφάνειας, της ελαφρότητας της κατασκευής.

– Τα γυάλινα έπιπλα είναι κατάλληλα για εσωτερικούς χώρους οποιουδήποτε στυλ.

Εκτός από πολλά πλεονεκτήματα, τα γυάλινα τραπέζια έχουν και μειονεκτήματα. Η βρωμιά είναι αρκετά εμφανής στο γυαλί – δακτυλικά αποτυπώματα, λεκέδες, οπότε ο πάγκος πρέπει να πλένεται συχνά χρησιμοποιώντας ειδικά προϊόντα. Τα γυάλινα έπιπλα, ειδικά τα αποκλειστικά σχεδιαστικά αντικείμενα, είναι αρκετά ακριβά. Εάν οι οικονομικές δυνατότητες είναι περιορισμένες, μπορείτε να δώσετε προσοχή σε φθηνότερες επιλογές για εγχώρια ή κινεζική παραγωγή. Αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι δεν συνιστάται η εγκατάσταση βαρέων αντικειμένων σε γυάλινο επιτραπέζιο και, επιπλέον, η μεταφορά τους στην επιφάνεια – αυτό μπορεί να οδηγήσει στο σχηματισμό γρατζουνιών και τσιπς.

Γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα Γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού - Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα

Τύποι γυάλινων τραπεζιών σαλονιού

Σήμερα υπάρχει μια τεράστια γκάμα μοντέλων κομψών γυάλινων τραπεζιών. Στη συνέχεια, θα αναθεωρήσουμε τις κύριες ποικιλίες, χωρίζοντάς τις υπό όρους σε ομάδες ανάλογα με ορισμένα χαρακτηριστικά..

Ανάλογα με το σχέδιο

Τα γυάλινα τραπεζάκια μπορούν να εκτελέσουν πολλές λειτουργίες χάρη σε πρόσθετους μηχανισμούς. Υπάρχουν μοντέλα όπως:

1. Μονολιθική – η απλούστερη επιλογή όσον αφορά το σχεδιασμό, η οποία συνεπάγεται την παρουσία ενός συμπαγούς πλαισίου με ένα τραπέζι. Δεν είναι σε θέση να αλλάξει, αλλά έχει εξαιρετικά διακοσμητικά δεδομένα.

2. Συρόμενη – μια βελτιωμένη σχεδίαση που περιέχει έναν σύγχρονο μηχανισμό που επεκτείνει την περιοχή του επιτραπέζιου. Αυτό είναι ένα πολύ βολικό μοντέλο, αφού όταν διπλωθεί καταλαμβάνει λίγο χώρο στο δωμάτιο, αλλά όταν συναντιούνται οι επισκέπτες μετατρέπεται σε ένα ευρύχωρο τραπέζι για ένα φιλικό πάρτι τσαγιού.

3. Πτυσσόμενο – παρόμοιο με το προηγούμενο, μεταμορφωτικό μοντέλο. Η διαφορά του έγκειται στο γεγονός ότι η επιφάνεια αυξάνεται λόγω της εμφάνισης πρόσθετων στοιχείων. Αυτός ο τύπος τραπεζιών έχει μεγάλη γκάμα, όπου μπορείτε να επιλέξετε τόσο τυπικές συμμετρικές επιλογές όσο και μοναδικές κομψές σχεδιαστικές λύσεις με ασυμμετρία..

Τύποι γυάλινων τραπεζιών - Ανάλογα με το σχέδιο Τύποι γυάλινων τραπεζιών - Ανάλογα με το σχέδιο

Ανάλογα με τον αριθμό και τον τύπο των ποδιών

Σε αντίθεση με τους συμβατικούς πίνακες, οι τρέχοντες πίνακες μπορούν να έχουν διαφορετικό αριθμό ποδιών. Ταυτόχρονα, η ίδια η εμφάνιση των στηριγμάτων μπορεί να είναι αρκετά πρωτότυπη. Τα επιτραπέζια σε ένα πόδι ή ένα στρογγυλό στήριγμα από ξύλο ή μέταλλο έχουν μεγάλη ζήτηση..

Μια κομψή επιλογή είναι τα επιτραπέζια του καφέ σε γυάλινες πλευρικές άκρες, τα οποία φαίνονται σχεδόν αόρατα στο εσωτερικό. Τα τραπέζια στους τροχούς είναι επίσης αρκετά βολικά, τα οποία μπορούν εύκολα να μετακινηθούν εάν είναι απαραίτητο..

Όταν επιλέγετε αυτό ή εκείνο το μοντέλο, πρέπει να εστιάσετε στο γενικό στυλ του εσωτερικού. Μεταλλικά σταυρωτά ή γυάλινα στηρίγματα είναι ιδανικά για μοντέρνες τάσεις, ξύλινα πόδια για έθνικ, ρουστίκ στυλ. Οι πίνακες σε τέσσερα πόδια είναι μια κλασική επιλογή που θα είναι κατάλληλη σε οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο.

Τύποι γυάλινων τραπεζιών - Ανάλογα με τον αριθμό και τον τύπο των ποδιών Τύποι γυάλινων τραπεζιών - Ανάλογα με τον αριθμό και τον τύπο των ποδιών

Ανάλογα με το μέγεθος και το σχήμα

Σήμερα δεν είναι δύσκολο να αγοράσετε ή να φτιάξετε κατά παραγγελία ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού οποιουδήποτε μεγέθους. Η επιλογή εξαρτάται από το μέγεθος του δωματίου και τις προσωπικές επιθυμίες των ιδιοκτητών. Ένα μεταμορφωτικό τραπέζι θα ήταν μια καλή επιλογή για ένα μικρό σαλόνι. Εάν είχε την τύχη να παίξει το ρόλο του κομοδίνου, μπορείτε να μείνετε σε ένα μικρό μοντέλο που δεν θα καταλαμβάνει πολύ χώρο στην κρεβατοκάμαρα..

Τα σχήματα είναι επίσης εντελώς διαφορετικά: από τα συνηθισμένα στρογγυλά, τετράγωνα, ορθογώνια έως τα πιο καμπύλα. Για μικρά και στενά δωμάτια, προτιμάται μια στρογγυλή επιτραπέζια επιφάνεια, το εκλεπτυσμένο σχήμα της οποίας είναι ασφαλέστερο (ειδικά αν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι). Σε ένα ευρύχωρο σαλόνι, ένα τετράγωνο ή ορθογώνιο τραπέζι είναι σχετικό..

Και αν θέλετε πραγματικά να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας, προχωρήστε και αναζητήστε μεμονωμένα προϊόντα που παρασκευάζονται κατά παραγγελία. Αυτά μπορεί να είναι σγουρές επιλογές ή πίνακες αφαίρεσης, οι οποίοι συχνά δεν φέρουν ιδιαίτερο λειτουργικό φορτίο. Ο αρχικός σχεδιασμός έχει τραπέζια με τη μορφή κύβων ή οβάλ μοντέλων ενός και δύο επιπέδων.

Τύποι γυάλινων τραπεζιών - Ανάλογα με τα μεγέθη και τα σχήματα Τύποι γυάλινων τραπεζιών - Ανάλογα με τα μεγέθη και τα σχήματα Τύποι γυάλινων τραπεζιών - Ανάλογα με τα μεγέθη και τα σχήματα

Σχεδιασμός γυάλινων τραπεζιών σαλονιού

Το κύριο πλεονέκτημα των γυάλινων επίπλων είναι ο άπειρος αριθμός επιλογών διακόσμησης. Οι παγωμένοι πάγκοι έχουν μεγάλη ζήτηση, συμπληρώνοντας τέλεια τον σύγχρονο μινιμαλισμό των εσωτερικών χώρων. Αυτή η επιλογή είναι επίσης αρκετά πρακτική, καθώς τα δακτυλικά αποτυπώματα και η σκόνη είναι λιγότερο αισθητά στο παγωμένο γυαλί και η ίδια η επιφάνεια είναι σε θέση να διαχέει απαλά το φως..

Στην κατασκευή τραπεζιών, χρησιμοποιείται συχνά έγχρωμο γυαλί (lacobel), το οποίο έχει ομοιόμορφο χρώμα. Αυτά μπορεί να είναι απλοί πάγκοι ή με εκτύπωση με τη μορφή λουλουδιών, γεωμετρικά σκίτσα, σκαλιστά στολίδια ή απλά αυστηρές γραμμές..

Το διαφανές καφέ και μαύρο θεωρούνται μοντέρνες αποχρώσεις γυάλινων τραπεζιών σαλονιού. Αυτοί οι πάγκοι μπορούν να τοποθετηθούν με χρώμιο ή ξύλινα πλαίσια. Σε κάθε περίπτωση, είναι σε θέση να δημιουργήσουν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα παρουσιαστικότητας και κομψότητας..

Τα χρωματιστά τραπέζια – μπλε, γκρι, πράσινο – μπορούν να ταιριάζουν με το χρώμα του εσωτερικού ή, αντίθετα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία μιας ζώνης προφοράς. Οι γυάλινες κατασκευές με την οργάνωση του εσωτερικού χώρου για ένα ενυδρείο ή φλωράριο φαίνονται πολύ ασυνήθιστες.

Σχεδιασμός γυάλινων τραπεζιών σαλονιού Σχεδιασμός γυάλινων τραπεζιών σαλονιού

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη κατά την αγορά

Έχουμε ήδη πει ότι τα έπιπλα από γυαλί βαρέως τύπου διακρίνονται για το υψηλό κόστος τους, επομένως, η επιλογή ενός μοντέλου πρέπει να προσεγγιστεί αρκετά σχολαστικά. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να αποφασίσετε ποιες λειτουργικές ευθύνες θα ανατεθούν στο τραπεζάκι του καφέ. Μια μικρή οικογένεια μπορεί να περιορίζεται σε ένα συμπαγές σχέδιο με ένα επιπλέον ράφι ή κόγχη. Αυτό θα είναι αρκετό για να φιλοξενήσει μερικά φλιτζάνια τσάι και το αγαπημένο σας περιοδικό..

Εάν είναι συνηθισμένο στην οικογένεια να συναντάτε επισκέπτες ή να οργανώνετε οικογενειακές συγκεντρώσεις, μπορείτε να επιλέξετε μεταμορφωτικές επιλογές. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε αν θα χρειαστεί να μετακινήσετε το τραπέζι – ίσως η καλύτερη επιλογή θα ήταν ένα μοντέλο σε τροχούς. Για μια μεγάλη οικογένεια, ένα τραπέζι με πολλά ράφια στα οποία μπορείτε να τοποθετήσετε πολλά πράγματα θα ήταν μια καλή επιλογή..

Ένα από τα σημαντικά σημεία που αξίζει ιδιαίτερη προσοχή είναι η επιλογή ενός μοντέλου που ταιριάζει με το στυλ του εσωτερικού. Τα κλασικά σχέδια έχουν απλές διαμορφώσεις. Οι πάγκοι έχουν συνήθως οβάλ ή ορθογώνιο σχήμα. Το στήριγμα αποτελείται από τέσσερα πόδια, τα οποία μπορούν να είναι ξύλινα, σκαλισμένα ή σφυρήλατα.

Η κορυφή ενός τραπεζιού σαλονιού σε στυλ Art Nouveau είναι συχνά κατασκευασμένη από έγχρωμο γυαλί και χρησιμοποιούνται ακριβά υλικά για τη βάση – σπάνιο ξύλο, πέτρα, καθώς και σφυρήλατα μέρη. Αυτό το στυλ είναι αρκετά κοντά στη φύση, επομένως, λουλουδάτα στολίδια, περίτεχνα μοτίβα λουλουδιών μπορούν να εντοπιστούν στη διακόσμηση επίπλων..

Το υπερσύγχρονο στιλ υψηλής τεχνολογίας προσφέρει απλά γεωμετρικά ή βελτιωμένα σχήματα. Ευθείες και πλάγιες γραμμές επικρατούν στο σχεδιασμό των επίπλων. Ένα τραπεζάκι σαλονιού με πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι θα φανεί κατάλληλο και το ξύλο στις κατασκευές είναι εξαιρετικά σπάνιο.

Ο σύγχρονος μινιμαλισμός, ο οποίος προωθεί την απλότητα και τη λειτουργικότητα, θα συμπληρώσει ένα μεταμορφωτικό τραπέζι ή ένα σχέδιο σε τροχούς χωρίς περιττά σχέδια, στολίδια και άλλα προσχηματικά στοιχεία.

Ένα χαρακτηριστικό των αγροτικών περιοχών, όπως η χώρα, η Προβηγκία, είναι η άνεση και η άνεση. Εδώ, χρησιμοποιούνται φυσικά υλικά, κυρίως ανοιχτές αποχρώσεις και το γυαλί με τον καλύτερο τρόπο τονίζει την ελαφρότητα και το άνοιγμα του εσωτερικού. Το τραπέζι μπορεί να έχει μια σταθερή βάση από φυσικό ξύλο με στοιχεία σκάλισμα ή τριβή. Στο σπίτι, τέτοια τραπέζια είναι διακοσμημένα με τεχνική ντεκουπάζ. Οι κατασκευές με πλαστά στοιχεία ή εξοπλισμένες με τροχούς δεν φαίνονται λιγότερο ελκυστικές..

Γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού - πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε Γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού - πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε Γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού - πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε Γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού - πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε

Γυάλινα τραπεζάκια – φωτογραφία

Ένα γυάλινο τραπεζάκι σαλονιού μπορεί να προσθέσει πρωτοτυπία σε κάθε δωμάτιο, μετατρέποντας σε μια κομψή εσωτερική διακόσμηση. Τα γυάλινα έπιπλα είναι πάντα όμορφα και κομψά. Στη συλλογή φωτογραφιών μας, έχουμε συλλέξει τις καλύτερες εικόνες που καταδεικνύουν την ικανότητα ενός τραπεζιού σαλονιού να κάνει το σχεδιασμό ενός δωματίου κομψό και λειτουργικό. Καλή προβολή!

Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία Γυάλινα τραπεζάκια - φωτογραφία