Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό: 80 ιδέες φωτογραφιών

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό: 80 ιδέες φωτογραφιών

Σήμερα, μια δημοφιλής τεχνική για τη διακόσμηση των χώρων διαβίωσης είναι ο συνδυασμός διαφόρων τύπων ταπετσαρίας, οι οποίοι μπορεί να διαφέρουν ως προς το χρώμα, το μοτίβο, την υφή. Αυτός ο σχεδιασμός σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μοναδικούς απαράμιλλους εσωτερικούς χώρους, να κρύψετε τα υπάρχοντα ελαττώματα στην επίπλωση και να αλλάξετε τις γεωμετρικές ανακρίβειες των δωματίων. Στο σημερινό άρθρο θα εξετάσουμε πώς να συνδυάσετε σωστά την ταπετσαρία στο εσωτερικό και τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ένα υλικό..

Τι πρέπει να ληφθεί υπόψη?

Προκειμένου να διακοσμήσετε το δωμάτιο με συνδυασμό ταπετσαρίας, θα πρέπει να επιλέξετε τον σωστό βασικό τόνο. Εάν το δωμάτιο είναι μικρό, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα ανοιχτά χρώματα. Αξίζει επίσης να εξεταστεί η θέση των παραθύρων του δωματίου σε σχέση με τα κύρια σημεία: εάν το δωμάτιο βλέπει στη νότια πλευρά, όπου υπάρχει αρκετό ηλιακό φως, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κρύα χρώματα και για τα βόρεια δωμάτια – ζεστά.

Τα μεγάλα μοτίβα και οι σκοτεινοί καμβάδες είναι προνόμιο των μεγάλων δωματίων · σε ένα μικρό δωμάτιο μπορούν να υπάρχουν μόνο ως προφορές, αναδεικνύοντας μια συγκεκριμένη περιοχή. Επίσης, με τη βοήθειά τους, μπορείτε να ρυθμίσετε το χώρο. Για παράδειγμα, κολλώντας έναν από τους τοίχους με σκούρα ταπετσαρία ή καμβάδες με μεγάλες εκτυπώσεις, μπορείτε να το φέρετε οπτικά πιο κοντά. Αυτή η τεχνική χρησιμοποιείται συχνά σε στενά δωμάτια – μία από τις κοντές πλευρές είναι διακοσμημένη με ένα αντίθετο χρώμα – τότε το δωμάτιο παίρνει ένα πιο κανονικό τετράγωνο σχήμα.

Όταν επιλέγετε συνδυασμούς, λάβετε υπόψη την επίδραση της θέσης των σχεδίων στην οπτική αντίληψη του χώρου – οι οριζόντιες γραμμές μπορούν να επεκτείνουν τους τοίχους, αλλά ταυτόχρονα να μειώσουν το ύψος τους, οπότε αυτή δεν είναι η καλύτερη επιλογή για δωμάτια με χαμηλή οροφή Το Οι κάθετες γραμμές, αντίθετα, είναι σε θέση να “σηκώσουν” την επιφάνεια της οροφής.

Όταν συνδυάζετε, είναι σημαντικό να κάνετε σωστά τη μετάβαση από τον έναν καμβά (ή το υλικό) στον άλλο. Υπάρχουν αρκετές επιλογές:

– Καμία μετάβαση- οι καμβάδες είναι κολλημένοι από άκρη σε άκρη, χωρίς καρέ. Για ένα τέτοιο σχέδιο, πρέπει να ευθυγραμμίσετε προσεκτικά τους τοίχους και, αν είναι δυνατόν, να επιλέξετε καμβάδες ίδιου πάχους.

– Διακόσμηση με καλούπια – αυτή η μέθοδος καθιστά δυνατή τη διακόσμηση των τοίχων με πρωτότυπα πάνελ σε ένα όμορφο πλαίσιο. Αυτή η τεχνική βρίσκεται συχνά στο κλασικό στυλ, αν και με τη σωστή διάταξη των υλικών, είναι πολύ πιθανό να διακοσμήσετε ένα μοντέρνο εσωτερικό με αυτόν τον τρόπο.

– Διακόσμηση περιγράμματος – ένας τρόπος προσδιορισμού ενός οριζόντιου συνδυασμού ταπετσαρίας, ο οποίος φέρνει μια περίεργη συστροφή στο εσωτερικό.

Στη σημερινή αγορά υλικών φινιρίσματος, παρέχεται μια τεράστια ποικιλία, μεταξύ των οποίων συχνά δεν είναι εύκολο να επιλέξετε την κατάλληλη ταπετσαρία για συνδυασμό. Εάν είστε σε απώλεια με την επιλογή, δώστε προσοχή σε έτοιμες συλλογές, όπου ο κατασκευαστής προσφέρει ήδη συναρμολογημένους καμβάδες..

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Τι πρέπει να λάβετε υπόψη Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Τι πρέπει να λάβετε υπόψη

Τρόποι συνδυασμού ταπετσαρίας

Οι σύγχρονοι σχεδιαστές έχουν αναπτύξει πολλούς τρόπους για να συνδυάσουν την ταπετσαρία στο εσωτερικό. Αυτά μπορεί να είναι συνδυασμοί καμβάδων σε χρώμα, υφή, σχέδια ή με άλλα υλικά φινιρίσματος. Διάφοροι συνδυασμοί βοηθούν στη χωροθέτηση του δωματίου, στην ανάδειξη της κυρίαρχης επικράτειας, στην προσαρμογή του χώρου και στην απόκρυψη των ελαττωμάτων στο περιβάλλον: στην απόσπαση της προσοχής από τα ξεπερασμένα έπιπλα ή τις ατέλειες των τοίχων.

Συνδυασμοί χρωμάτων

Η επιλογή του φάσματος χρωμάτων για τη διακόσμηση του δωματίου είναι η υψηλότερη προτεραιότητα. Μπορείτε να συνδυάσετε ταπετσαρία με διάφορους τρόπους, τους οποίους θα εξετάσουμε χρησιμοποιώντας τον χρωματικό τροχό που φαίνεται στη φωτογραφία. Η πιο απλή και ασφαλής επιλογή είναι ένας μονόχρωμος συνδυασμός, όταν επιλέγεται ένα κυρίαρχο χρώμα, το οποίο συμπληρώνεται από τις δικές του αποχρώσεις που διαφέρουν στον κορεσμό. Κατά κανόνα, ορίζουν μία από τις ζώνες με χρώματα σε αντίθεση ή διορθώνουν, χωρίζουν το χώρο.

Η επόμενη μέθοδος συνδυασμού χρωμάτων είναι να χρησιμοποιήσετε παρακείμενες τονικότητες του χρωματικού κύκλου. Σε αυτή την περίπτωση, οι αποχρώσεις θα ρέουν ομαλά μεταξύ τους, δημιουργώντας μια αρμονική ατμόσφαιρα..

Η πιο αμφιλεγόμενη επιλογή είναι ο λεγόμενος συμπληρωματικός συνδυασμός, όταν δημιουργούνται συμμαχίες από αντίθετες παλέτες, για παράδειγμα, το κόκκινο είναι δίπλα στο πράσινο, το κίτρινο στο μωβ κ.λπ. Με την πρώτη ματιά, ένας τέτοιος σχεδιασμός μπορεί να φαίνεται μάλλον απροσδόκητος, αλλά με τη σωστή επιλογή αποχρώσεων για ένα συγκεκριμένο εσωτερικό, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μάλλον ελκυστικό περιβάλλον. Το υπνοδωμάτιο ή το σαλόνι μπορούν να διακοσμηθούν σε χαλαρωτικές αποχρώσεις και το φυτώριο – πιο φωτεινό.

Για να απλοποιήσουμε κάπως την εργασία σας, σημειώνουμε αμέσως ότι υπάρχουν πολλά χρώματα που συνδυάζονται τέλεια με οποιαδήποτε άλλα – αυτά είναι λευκά, μαύρα, γκρι (ας τα ονομάσουμε καθολικά). Οι μπεζ αποχρώσεις συμπεριφέρονται καλά όταν περιβάλλονται από το δικό τους φάσμα, καθολικούς τόνους και επίσης σε συνδυασμό με κόκκινες, μπλε παλέτες. Για το πράσινο, οι καλύτεροι σύμμαχοι θα είναι κίτρινοι (πορτοκαλί), σοκολάτες, χρυσές. Για μπλε, μπορείτε να πάρετε κόκκινους, πράσινους, καθολικούς τόνους. Η κόκκινη παλέτα θεωρείται η πιο αντίθετη, οπότε οι συνδυασμοί με λευκό, κίτρινο ή πράσινο βοηθούν στην αραίωση της φωτεινότητας..

Συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Χρωματικοί συνδυασμοί Συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Χρωματικοί συνδυασμοί

Συνδυάζοντας διαφορετικές υφές

Οι μοντέρνες ταπετσαρίες διαφέρουν όχι μόνο σε μια ποικιλία χρωμάτων, αλλά και σε υφές. Ανάλογα με το υλικό κατασκευής, μπορούν να είναι χαρτί, μη υφασμένα, υφάσματα, υαλοβάμβακα, μεταλλικά, υγρά. Τα πιο ακριβά περιλαμβάνουν υφάσματα από δέρμα, φελλό και μπαμπού, τα οποία είναι τα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Συνδυασμοί διαφορετικών υφών δημιουργούν ενδιαφέροντα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά στο εσωτερικό. Συχνά χρησιμοποιούνται για τη διακόσμηση πόρτας, καμάρων παραθύρων, ονομασιών γωνιών, κόγχων, κολώνων, καθώς και διακοσμητικών θραυσμάτων τοίχου πλαισιωμένων από καλούπια.

Η υγρή ταπετσαρία αξίζει ιδιαίτερη προσοχή. Αν το κοιτάξετε, αυτός ο τύπος φινιρίσματος είναι πολύ παρόμοιος με το σοβάτισμα, όταν το υλικό εφαρμόζεται με μια σπάτουλα, η οποία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε όχι μόνο μονότονους καμβάδες. Η ποικιλία των παλετών χρωμάτων και η δυνατότητα χρήσης διαφόρων διακοσμητικών προσθέτων στο αρχικό μείγμα σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε μοναδικά σχέδια και ολόκληρους πίνακες που μπορούν να γίνουν μια πραγματική εσωτερική διακόσμηση με φόντο ένα μονόχρωμο φινίρισμα.

Η ταπετσαρία φωτογραφιών μπορεί δικαίως να ονομαστεί το πιο θεαματικό υλικό φινιρίσματος, το οποίο είναι σε θέση όχι μόνο να διακοσμήσει, αλλά και να αλλάξει ριζικά την αντίληψη του χώρου. Συγκεκριμένα, αυτό ισχύει για καμβάδες με τρισδιάστατες εικόνες, που δημιουργούν την εντύπωση του άπειρου χώρου, την αίσθηση ότι βρίσκεσαι μέσα στο σχέδιο. Η ταπετσαρία τοποθετείται σε έναν από τους τοίχους, περιτριγυρισμένος από ένα απλό φινίρισμα φόντου. Αλλά αξίζει να ληφθεί υπόψη ότι το πραγματικό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο..

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Συνδυασμός διαφορετικών υφών Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Συνδυασμός διαφορετικών υφών

Συνδυασμός απλής ταπετσαρίας

Οι μονόχρωμοι καμβάδες είναι αρκετά δημοφιλείς στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους – φέρνουν μια συγκεκριμένη σοβαρότητα και ευταξία στο περιβάλλον, επομένως χρησιμοποιούνται συχνότερα σε στυλ όπως μινιμαλισμός, hi -tech, μοντέρνα κλπ. Ταυτόχρονα, βοηθούν συνδυασμοί διαφορετικών αποχρώσεων για να δώσει έμφαση και να προσαρμόσει την περιοχή.

Όταν επιλέγετε μια ταπετσαρία, πρέπει να στραφείτε σε μία από τις τρεις επιλογές συνδυασμού χρωμάτων που συζητήσαμε παραπάνω και να αποφασίσετε για τον κυρίαρχο τόνο. Χρησιμοποιώντας ανοιχτή ταπετσαρία, μπορείτε να φωτίσετε τις σκοτεινές περιοχές του δωματίου, όπου το φυσικό φως λαμβάνεται λιγότερο. Οι σκοτεινοί καμβάδες φέρνουν τα αεροπλάνα πιο κοντά, οπότε η τοποθέτησή τους θα είναι κατάλληλη στους κοντούς τοίχους ενός στενού δωματίου. Για να μην φαίνεται βαρετό το εσωτερικό, μπορείτε να συνδυάσετε λείες επιφάνειες με ανάγλυφο.

Συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Μονόχρωμος συνδυασμός ταπετσαρίας Συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Μονόχρωμος συνδυασμός ταπετσαρίας

Συνδυάζοντας ταπετσαρία με μοτίβο

Η ταπετσαρία με εκτυπώσεις είναι χαρακτηριστική για πολλά στυλ – χρησιμοποιούνται ευρέως σε κλασικούς, ρουστίκ, ρετρό εσωτερικούς χώρους. Σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχουν πολλές επιλογές:

1. Συνδυασμός απλών και μοτίβων ταπετσαριών. Αρκετά δημοφιλής τεχνική συνδυασμού, όπου οι καμβάδες με μοτίβα διακοσμούν έναν τοίχο με έμφαση και οι απλοί καμβάδες χρησιμεύουν ως φόντο. Σε αυτή την περίπτωση, το σχέδιο μπορεί να είναι φωτεινό και εκφραστικό..

2. Συνδυασμός ταπετσαριών με διαφορετικά μοτίβα. Επιλέγοντας καμβάδες με διαφορετικά σχέδια ως διακόσμηση, πρέπει να επιλέξετε ένα υλικό από μια παλέτα χρωμάτων και, κατά προτίμηση, με παρόμοιο μοτίβο χωρίς αντίθεση. Για να μην φαίνεται το εσωτερικό “αδέξιο”, μπορείτε να επιλέξετε το κύριο μοτίβο για πολλούς τοίχους και ένα με προφορά, να διακοσμήσετε με καμβάδες με διαφορετική εκτύπωση.

3. Στο ύφος του συνονθύλευμα. Αυτός είναι ίσως ο πιο δύσκολος, αλλά ταυτόχρονα, ένας θεαματικός συνδυασμός, όταν ο τοίχος είναι κατασκευασμένος από “αποκόμματα” ταπετσαρίας με διαφορετικά μοτίβα. Είναι σημαντικό να επιλέξετε σωστά το υλικό προέλευσης έτσι ώστε να συνδυάζονται τα χρώματα και το πάχος των καμβάδων. Ταυτόχρονα, η υφή και η υφή πρέπει να είναι διαφορετικές και το σχέδιο πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας..

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Συνδυασμός ταπετσαρίας με μοτίβο Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Συνδυασμός ταπετσαρίας με μοτίβο

Συνδυασμός ταπετσαρίας με άλλα υλικά

Η ταπετσαρία συνδυάζεται υπέροχα με οποιαδήποτε άλλα υλικά φινιρίσματος. Αυτή η τεχνική σας επιτρέπει όχι μόνο να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό σχέδιο, αλλά και να χρησιμεύσετε ως πρακτική υπηρεσία. Για παράδειγμα, στην κουζίνα, η τραπεζαρία είναι διακοσμημένη με ταπετσαρία, η οποία είναι λιγότερο ευαίσθητη σε βρωμιά, υγρασία και ακραίες θερμοκρασίες και ο χώρος εργασίας είναι διακοσμημένος με κεραμικά πλακίδια. Στο διάδρομο, οι πιο μολυσμένες περιοχές μπορούν να κοπούν με πάνελ PVC και οι απομακρυσμένες – με ταπετσαρία ή οριζόντιο συνδυασμό.

Ένας όμορφος συνδυασμός επιτυγχάνεται συνδυάζοντας ταπετσαρία με ζωγραφική. Για παράδειγμα, στο υπνοδωμάτιο, οι επίπεδες βαμμένες επιφάνειες θα συμπληρώσουν τέλεια τους καμβάδες με περίτεχνη εκτύπωση στο κεφάλι του κρεβατιού. Στο σαλόνι, μπορείτε να συνδυάσετε ταπετσαρία με τεχνητή πέτρα, η οποία χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση γωνιών, καμάρων, κόγχων και τοίχων με έμφαση στο τζάκι ή στο οικιακό θέατρο.

Στο μοντέρνο σχεδιασμό, η τοιχοποιία έχει γίνει πολύ δημοφιλής, μια πιστή απομίμηση της οποίας δημιουργείται χρησιμοποιώντας πάνελ PVC. Για την Προβηγκία, μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο κάτω από ένα λευκό τούβλο, το οποίο θα συνδυαστεί με μια κομψή εκτύπωση ταπετσαρίας. Για ένα βάναυσο εσωτερικό πατάρι, συχνά επιλέγονται πιο σκούρα τοιχοποιία και απλή ταπετσαρία..

Ο διακοσμητικός γύψος είναι επίσης αρκετά συνηθισμένος στους σύγχρονους εσωτερικούς χώρους. Με τη βοήθειά του, μπορείτε να πάρετε μια ποικιλία από λείες και ανάγλυφες επικαλύψεις. Το υλικό είναι το κύριο φόντο του δωματίου και η ταπετσαρία είναι η περιοχή προφοράς. Ανάλογα με την έννοια του σχεδιασμού, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλούς καμβάδες, ταπετσαρία με διακριτικό μοτίβο ή ταπετσαρία φωτογραφιών..

Συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Συνδυασμός ταπετσαρίας με άλλα υλικά Συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Συνδυασμός ταπετσαρίας με άλλα υλικά Συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - Συνδυασμός ταπετσαρίας με άλλα υλικά

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό – φωτογραφία

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό ανοίγει πολλές δυνατότητες για τη δημιουργία ενός μοναδικού σχεδιασμού με τις απαραίτητες προφορές και λειτουργικές περιοχές. Η συλλογή φωτογραφιών μας, η οποία περιέχει πολλά επιτυχημένα παραδείγματα, θα σας βοηθήσει να το επαληθεύσετε. Παρακολουθήστε και εμπνευστείτε!

Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία Ο συνδυασμός ταπετσαρίας στο εσωτερικό - φωτογραφία