Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό (+80 φωτογραφίες)

Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό (+80 φωτογραφίες)

Το τιρκουάζ είναι ένας υπέροχος συνδυασμός πράσινων και μπλε. Μια ασυνήθιστη σκιά ταιριάζει καλά στο σχεδιασμό μιας ποικιλίας κατευθύνσεων στυλ και είναι κατάλληλη για άτομα με διαφορετικούς χαρακτήρες. Το τιρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό θα δώσει ηρεμία στους υπερκινητικούς ανθρώπους και οι απαισιόδοξοι θα χαρούν και θα ενεργοποιήσουν. Το πώς είναι, καθώς και πώς να συνεργαστεί μαζί του, θα συζητηθούν σε αυτό το άρθρο.!

Χαρακτηριστικά και επιπτώσεις στον ψυχισμό

Το τυρκουάζ δεν είναι απλώς εκπληκτικά οπτικά ελκυστικό, αλλά μεταφέρει επίσης ένα πολύ σαφές μήνυμα. Οι μακρινοί μας πρόγονοι ήταν εξοικειωμένοι με τη δύναμή του. Οι αρχαίες πεποιθήσεις λένε ότι ένας ημιπολύτιμος λίθος προσελκύει και διατηρεί την υλική ευημερία και συμβολίζει επίσης την αγνότητα, την αγνότητα και την αιώνια αγάπη. Πολλοί πολιτισμοί της Ανατολής πίστευαν ότι το χρώμα φέρνει δημιουργική έμπνευση, ανεξαρτησία και αποφασιστικότητα, καθώς και θεραπεύει πολλές ασθένειες. Το τιρκουάζ συνδέθηκε κυρίως με την αισθησιακή και συναισθηματική πλευρά της ανθρώπινης ύπαρξης..

Σύμφωνα με την ταοϊστική πρακτική του Φενγκ Σούι, το χρώμα του τιρκουάζ ενσωματώνει τις ιδέες του πλούτου, της ελκυστικότητας, της πολυτέλειας και είναι επίσης υπεύθυνο για τον ανατολικό τομέα. Ενισχύοντας αυτή τη ζώνη με αποχρώσεις του τιρκουάζ, ένα άτομο προσελκύει καλή τύχη, ευημερία και επιτυχία. Για να ενισχυθεί η ανατολική ζώνη, δεν είναι απαραίτητο να διακοσμήσετε πλήρως τους τοίχους με αυτό το χρώμα, αρκεί μόνο να συμπεριλάβετε τυρκουάζ διακοσμητικά στοιχεία στο εσωτερικό. Αυτά μπορεί να είναι: λαμπτήρες, μαξιλάρια, κουρτίνες, διακριτικά knick-knacks, χαλί ή έπιπλα. Ταυτόχρονα, μπορείτε να αλλάξετε τις αποχρώσεις και να σταματήσετε σε οποιαδήποτε από τις επιλογές – από απαλό και λεπτό έως βαθύ και πλούσιο τυρκουάζ..

Σήμερα το τιρκουάζ είναι ένα πολύ δημοφιλές και σχετικό σχέδιο χρωμάτων. Λίγοι σκέφτονται τις μυστικιστικές του ιδιότητες και όμως το προτιμούν με βάση τα δικά τους γούστα και συσχετισμούς που προκαλούνται από αυτήν την παλέτα. Το τιρκουάζ μπορεί να ονομαστεί πιασάρικο και εντυπωσιακό, ενώ παραμένει εντελώς μη χυδαίο. Είναι κρύο χρώμα, δίνει μια ευχάριστη φρεσκάδα και δροσιά. Επομένως, για τους περισσότερους ανθρώπους, το τιρκουάζ, σε υποσυνείδητο επίπεδο, προκαλεί συσχετισμούς με στείρα καθαρότητα, η οποία εξαλείφει τις τοξικές προσκολλήσεις και τα περιττά συναισθήματα. Σε γενικές γραμμές, οι αποχρώσεις του τιρκουάζ έχουν ευεργετική επίδραση στον ανθρώπινο ψυχισμό, ανακουφίζοντας από τον ερεθισμό, την κούραση και την υπερφόρτωση..

Τυρκουάζ χρώμα - Χαρακτηριστικά και επιπτώσεις στην ψυχή

Τι χρώματα να συνδυάσετε?

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του τιρκουάζ είναι ότι εναρμονίζεται υπέροχα με άλλες αποχρώσεις και μαζί αντιπροσωπεύουν πολύ ενδιαφέροντες και εκφραστικούς συνδυασμούς. Ας εξετάσουμε μερικά από αυτά!

Τυρκουάζ με λευκό

Το καθολικό ευγενές λευκό χρώμα είναι η ιδανική βάση για το εσωτερικό. Τα τιρκουάζ στοιχεία πρέπει να στηρίζονται μεταξύ τους, οπότε όταν επιλέγετε, για παράδειγμα, τυρκουάζ ταπετσαρία, προσθέστε λεπτομέρειες της ίδιας απόχρωσης στο εσωτερικό του δωματίου.

Ο συνδυασμός λευκού και τυρκουάζ χρώματος θα είναι ένα καλό παράθυρο αν θέλετε να επιτύχετε την εντύπωση ενός φρέσκου και καθαρού δωματίου. Ταυτόχρονα, έτσι ώστε ο χώρος να μην φαίνεται πολύ κρύος, μπορείτε να συμπεριλάβετε ζεστά χρώματα στο εσωτερικό: καφέ, πράσινο και κίτρινο..

Τυρκουάζ με λευκό - Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό Τυρκουάζ με λευκό - Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό

Τυρκουάζ και μπεζ

Τα τιρκουάζ μοτίβα συνδυάζονται τέλεια με παστέλ τόνους, τυλίγοντας αυτό το εντυπωσιακό και φρέσκο ​​χρώμα με τη ζεστασιά και την απαλότητά τους. Αυτή η ρύθμιση είναι ιδανική για ήρεμα και ονειροπόλα άτομα..

Σε ένα τέτοιο εσωτερικό, οι αποχρώσεις του τιρκουάζ είναι κατάλληλες για χρήση σε μικρές ποσότητες. Μπορεί να είναι τοίχος ή μεμονωμένα διακοσμητικά στοιχεία, ενώ το μπεζ είναι κατάλληλο για φινίρισμα των υπολοίπων τοίχων, επίπλων ή δαπέδου. Σε αυτή την περίπτωση, είναι σημαντικό να κατανέμεται με ακρίβεια οι ρόλοι, επειδή μια χαοτική διάταξη των χρωμάτων είναι κατάλληλη για ένα συνδυασμό αποχρώσεων που είναι παρόμοιες σε τονικότητα. Σε συνδυασμούς φωτεινών και ήρεμων χρωμάτων, είναι απαραίτητο να τα εφαρμόσετε σε διαφορετικά σημεία του χώρου, διαφορετικά ένα από αυτά μπορεί να “χαθεί”.

Τυρκουάζ και μπεζ - Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό

Τυρκουάζ και μπλε

Οι αποχρώσεις του τιρκουάζ και του μπλε συμπληρώνουν τέλεια η μία την άλλη. Κατά κανόνα, μια πιο ήρεμη και διακριτική παλέτα χρωμάτων χρησιμεύει ως καμβάς για έναν τόσο φωτεινό συνδυασμό..

Ένα πιο κορεσμένο μπλε χρώμα μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό το ντουέτο, ενώ το τιρκουάζ το σκιάζει απαλά ή αντίστροφα – το απαλό μπλε μπορεί να χρησιμεύσει ως εξαιρετικό υπόβαθρο για φωτεινό τιρκουάζ – εδώ είναι σημαντικό μόνο να δοθεί προτεραιότητα σωστά και να επιλέξετε τις σωστές αποχρώσεις.

Εάν αποφασίσετε να μείνετε με αυτά τα χρώματα, αξίζει να λάβετε υπόψη ότι μαζί φαίνονται υπέροχα με λευκό, ροζ, μαύρο και μερικές αποχρώσεις του πράσινου. Τελικά, ο χώρος παίρνει βαθιές ψυχρές πινελιές, γεγονός που καθιστά το εσωτερικό φρέσκο ​​και μη τετριμμένο..

Τυρκουάζ και μπλε - Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό

Μαύρο ή καφέ με τιρκουάζ

Ο κλασικός συνδυασμός αυτών των σκούρων χρωμάτων με έντονες πινελιές φαίνεται πάντα καλός. Μαζί δημιουργούν μια κομψή και λακωνική αντίθεση στο εσωτερικό..

Αυτή είναι μια κατάσταση όπου η ακριβή απλότητα τονίζεται από έναν βαθύ μονόχρωμο τόνο, όπως η συσκευασία ενός πολύτιμου λίθου. Από την άλλη πλευρά, εάν το εσωτερικό αποδειχθεί υπερβολικά ασκητικό, θα ήταν σκόπιμο να το αραιώσετε με διακριτικά διακοσμητικά αντικείμενα..

Μαύρο ή καφέ με τιρκουάζ - Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό Μαύρο ή καφέ με τιρκουάζ - Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό

Τυρκουάζ και χρυσός

Η ακτινοβολία των τελετουργικών και των αίθουσες χορού της εσωτερικής διακόσμησης των ανακτόρων δημιουργήθηκε συχνά με τη βοήθεια αυτού του ζεύγους χρωμάτων. Με την πάροδο του χρόνου, διάδρομοι και καθιστικά ήρθαν να τα αντικαταστήσουν, και όμως ο λαμπρός συνδυασμός εξακολουθεί να είναι σχετικός..

Οι χρυσές διακοσμήσεις τονίζονται ευνοϊκά με τιρκουάζ χρώματα, οπτικά δεν κρύβουν την περιοχή του δωματίου και δεν κάνουν τη συνολική εικόνα βαριά. Είναι αξιοσημείωτο ότι, όπως και στην περίπτωση του μπλε-τυρκουάζ συνδυασμού χρωμάτων, ο συνδυασμός χρυσού και τιρκουάζ φαίνεται υπέροχος σε ένα λευκό ύφασμα με μαύρες πιτσιλιές.

Τυρκουάζ και χρυσός - Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό Τυρκουάζ και χρυσός - Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό Τυρκουάζ και χρυσός - Ο συνδυασμός χρωμάτων στο εσωτερικό

Εσωτερικοί χώροι σε τιρκουάζ χρώματα – φωτογραφία

Ορισμένοι αρχάριοι σχεδιαστές είναι της γνώμης ότι το τιρκουάζ, συμπεριλαμβανομένων σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στο μπάνιο. Μια τέτοια δήλωση είναι αρκετά αμφιλεγόμενη και, επιπλέον, είναι αρκετά εύκολο να την καταρρίψουμε, καθώς το τιρκουάζ χρώμα είναι ασυνήθιστα όμορφο και διακριτικό, επομένως είναι σε θέση να μεταμορφώσει κάθε χώρο διαβίωσης του σπιτιού σας – από την κουζίνα στο νηπιαγωγείο.

Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό της κουζίνας

Όπως ήδη αναφέρθηκε, οι αποχρώσεις του τιρκουάζ φέρνουν μια αίσθηση καθαριότητας και ευρυχωρίας στο εσωτερικό. Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά το χρώμα ιδιαίτερα σχετικό για το φινίρισμα και τη διακόσμηση της κουζίνας..

Για να διακοσμήσετε αυτό το δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε ξύλινα ή πλαστικά έπιπλα κουζίνας σε αυτήν την παλέτα χρωμάτων. Αυτό το σχέδιο χρωμάτων θα γίνει μια φωτεινή προφορά για ένα δωμάτιο σε ουδέτερους τόνους..

Πρέπει να σημειωθεί ότι στην κουζίνα που βλέπει προς τη βόρεια πλευρά, μικρές τυρκουάζ κηλίδες θα δημιουργήσουν τη βέλτιστη ατμόσφαιρα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κύριο πρόβλημα στα βόρεια δωμάτια είναι η έλλειψη χρώματος. Επομένως, μια υπερβολική ποσότητα ψυχρών τόνων εδώ μπορεί να δημιουργήσει μια συντριπτική εντύπωση. Στην περίπτωση μικρών νότιων δωματίων, το τιρκουάζ έχει το δικαίωμα να συνυπάρχει μαζί με το γκρι, το μαύρο και το άσπρο..

Τυρκουάζ φωτογραφία κουζίνας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κουζίνας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κουζίνας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κουζίνας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κουζίνας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κουζίνας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κουζίνας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κουζίνας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κουζίνας - Εσωτερική διακόσμηση

Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό του σαλονιού

Το εσωτερικό ενός μεγάλου και φωτεινού καθιστικού, κατασκευασμένου σε μοντέρνα τιρκουάζ χρώματα, θα φαίνεται μια χαρά. Εάν έχετε ένα ευρύχωρο δωμάτιο στη διάθεσή σας, έχετε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε αυτό το χρώμα ως κύριο..

Βαμμένοι ή διακοσμημένοι με τυρκουάζ ταπετσαρία, οι τοίχοι φαίνονται ιδιαίτερα καλοί στο σαλόνι, κατασκευασμένοι σε ναυτικό και αγγλικό στιλ. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι οι αποχρώσεις ενός δεδομένου χρώματος έχουν το δικαίωμα να υπάρχουν μόνο στο πλαίσιο αυτών των στυλ. Το τιρκουάζ ταιριάζει απόλυτα σε οικολογικό στιλ, πατάρι, μινιμαλισμό, εκλεκτικισμό, καθώς και σε έθνικ και μοντέρνα στυλ. Είναι αλήθεια ότι εδώ είναι απαραίτητο να προσεγγίσουμε με πολύ αρμοδιότητα το ζήτημα του αριθμού των τιρκουάζ στοιχείων – είναι καλύτερα αν ολοκληρώσουν το εσωτερικό ως φωτεινές λεπτομέρειες..

Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία σαλονιού - Εσωτερική διακόσμηση

Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό του υπνοδωματίου

Η παλέτα του τιρκουάζ είναι πλούσια σε ήρεμες και ευαίσθητες αποχρώσεις που έχουν ηρεμιστικό αποτέλεσμα, επομένως, όταν χρησιμοποιείται σωστά, το τιρκουάζ θα λειτουργήσει υπέροχα και για ένα υπνοδωμάτιο..

Σε αυτή την περίπτωση, το τιρκουάζ δεν φαίνεται πάντα καλό σε μονόχρωμη, με εξαίρεση το ναυτικό στυλ. Σε άλλες περιπτώσεις, θα πρέπει να εφαρμόζεται σε δοσολογία: τιρκουάζ μαξιλάρια, σετ κλινοσκεπασμάτων, κουρτίνες, πίνακες ζωγραφικής, φωτιστικά, χαλιά ή διακοσμητικά στοιχεία – τέτοιες προφορές θα φέρουν μια ατμόσφαιρα χαράς και ηρεμίας στο εσωτερικό..

Ωστόσο, εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τυρκουάζ για διακόσμηση τοίχων, σημειώστε ότι το τιρκουάζ πρέπει να αραιωθεί με άλλα χρώματα (το μπεζ, το λευκό και το καφέ θα το κάνουν μια μεγάλη παρτίδα).

Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία κρεβατοκάμαρας - Εσωτερική διακόσμηση

Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό του μπάνιου

Το μπάνιο είναι ακριβώς η περίπτωση που μπορείτε να βάψετε με ασφάλεια τον χώρο με τιρκουάζ αποχρώσεις, χωρίς να φοβάστε ότι θα το παρακάνετε. Η αισθητική του χρώματος τέμνεται με το κύριο πλαίσιο αυτού του δωματίου, δίνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας..

Σε γενικές γραμμές, οι αποχρώσεις του τιρκουάζ είναι κατάλληλες για οποιοδήποτε μέρος του μπάνιου. Αυτό μπορεί να είναι μια επένδυση δαπέδου, όπου μια πιο κορεσμένη γκάμα είναι κατάλληλη ή, για παράδειγμα, ένα ανώτατο όριο που θα ευχαριστήσει τους κατοίκους με τον λεπτό τιρκουάζ τόνο του. Οι τοίχοι μπορούν να συνδυάσουν πολλές αποχρώσεις ταυτόχρονα. Ο συνδυασμός γυαλιστερών και ματ τελειωμάτων, κατασκευασμένων σε διαφορετικά χρώματα, φαίνεται απίστευτα όμορφος.

Τιρκουάζ φωτογραφία μπάνιου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία μπάνιου - Εσωτερική διακόσμηση Τιρκουάζ φωτογραφία μπάνιου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία μπάνιου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία μπάνιου - Εσωτερική διακόσμηση Τιρκουάζ φωτογραφία μπάνιου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία μπάνιου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία μπάνιου - Εσωτερική διακόσμηση Τιρκουάζ φωτογραφία μπάνιου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία μπάνιου - Εσωτερική διακόσμηση

Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό του διαδρόμου / διαδρόμου

Πολλοί άνθρωποι παραβλέπουν τον σχεδιασμό του δικού τους διαδρόμου. Και είναι εντελώς μάταιο, γιατί είναι αυτός που δημιουργεί την πρώτη εντύπωση όταν μπαίνει στο σπίτι. Το χαρούμενο τυρκουάζ είναι μια εξαιρετική επιλογή για μια τέτοια περιοχή.

Το πρόβλημα του μικρού χώρου αυτού του τμήματος του σπιτιού θα σας βοηθήσει να διορθώσετε τις λεπτές αποχρώσεις του τιρκουάζ σε συνδυασμό με ανοιχτούς τόνους λευκού και μπεζ, ενώ το καφέ και το μαύρο ξεκινούν τέλεια και τονίζουν την ομορφιά της κύριας έγχρωμης έμφασης.

Τυρκουάζ φωτογραφία διαδρόμου και διαδρόμου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία διαδρόμου και διαδρόμου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία διαδρόμου και διαδρόμου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία διαδρόμου και διαδρόμου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία διαδρόμου και διαδρόμου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία διαδρόμου και διαδρόμου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία διαδρόμου και διαδρόμου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία διαδρόμου και διαδρόμου - Εσωτερική διακόσμηση

Τυρκουάζ χρώμα στο εσωτερικό του φυτώριου

Δεν είναι μυστικό ότι τα παιδιά προτιμούν φωτεινά και ζωντανά χρώματα. Ως εκ τούτου, το εσωτερικό του παιδικού δωματίου σε τιρκουάζ χρώματα θα αρέσει τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια..

Προσθέστε κίτρινα, ροζ ή απαλά λιλά χρώματα για να διακοσμήσετε ένα φυτώριο για ένα κορίτσι. Οι μελλοντικοί άντρες θα ενθουσιαστούν με ένα δωμάτιο ναυτικού στιλ, κατασκευασμένο σε μπλε και τιρκουάζ χρώματα..

Τυρκουάζ φωτογραφία παιδικού δωματίου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία παιδικού δωματίου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία παιδικού δωματίου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία παιδικού δωματίου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία παιδικού δωματίου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία παιδικού δωματίου - Εσωτερική διακόσμηση Τυρκουάζ φωτογραφία παιδικού δωματίου - Εσωτερική διακόσμηση

Βίντεο: Τυρκουάζ στην εσωτερική διακόσμηση