Σπίτια στυλ σαλέ (80 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Σπίτια στυλ σαλέ (80 φωτογραφίες): έργα και ιδέες

Η τρέχουσα τάση στην κατασκευή ιδιωτικών εξοχικών κατοικιών είναι η εμφάνιση πολλών έργων σε στιλ σαλέ που αντικατοπτρίζουν τέλεια την ταυτότητα των ελβετικών χωριών στα βουνά. Αρκετά μαζικά και αξιόπιστα, είναι σε θέση να αντέξουν διάφορες φυσικές καταστροφές και για ένα άτομο κουρασμένο από καθημερινές ανησυχίες, γίνονται το καλύτερο καταφύγιο για να χαλαρώσουν σε ένα ζεστό, ζεστό περιβάλλον. Ποια είναι τα μοντέρνα σχέδια σπιτιών σε στιλ σαλέ; Θα μιλήσουμε για αυτό σε άλλο άρθρο..

Χαρακτηριστικά των σπιτιών σε στιλ σαλέ

Τα σπίτια στυλ σαλέ ή, όπως ονομάζονται επίσης, ελβετικά σπίτια, έχουν τα δικά τους ξεχωριστά χαρακτηριστικά, χάρη στα οποία έρχονται σε έντονη αντίθεση με άλλα κτίρια. Αυτό οφείλεται στην προέλευση του στυλ στα μακρινά βουνά των Άλπεων με το σκληρό κλίμα τους, όπου έγινε απαραίτητο να χτιστούν αξιόπιστες, ζεστές κατοικίες που θα μπορούσαν να προστατεύσουν από τους δυνατούς ανέμους και τις χιονοπτώσεις. Εξ ου και τα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής των κτιρίων, συγκεκριμένα:

– Τεράστιες αέτωστες στέγες, που προεξέχουν σημαντικά πέρα ​​από τους τοίχους του σπιτιού – είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία της προστασίας από τις μετακινήσεις χιονιού.

– Το κάτω μέρος του κτιρίου πρέπει να είναι κατασκευασμένο με πέτρα και το πάνω μέρος με ξύλο. Αυτός ο διαχωρισμός της δομής την καθιστά πιο ζεστή, πιο αξιόπιστη και ανθεκτική.

– Η παρουσία σοφίτας με μπαλκόνι, το οποίο βρίσκεται κάτω από την αξιόπιστη προστασία της οροφής.

– Μεγάλα παράθυρα που προσφέρουν εξαιρετική θέα στα γύρω τοπία.

Στο σημερινό σχεδιασμό των σπιτιών, μπορεί κανείς να βρει σημαντικές διαφορές από τις απαιτήσεις στυλ, για παράδειγμα, η κατασκευή της κατώτερης βαθμίδας από τούβλα ή σκυρόδεμα και η ανώτερη βαθμίδα με τεχνολογία πλαισίου από προφίλ ξυλείας, αντικαθιστώντας τις αέτωστες στέγες με επίπεδες. Παρ ‘όλα αυτά, τα σπίτια σε στιλ σαλέ παραμένουν πάντα αναγνωρίσιμα και μοναδικά όμορφα. Τα κύρια πλεονεκτήματα περιλαμβάνουν την ανθεκτικότητα του κτιρίου. Η πέτρινη βάση κρατά αξιόπιστα το ξύλο από την υγρασία, όπως και η επίπεδη μεγάλη οροφή. Κατασκευασμένο από φυσικά υλικά, το σπίτι σε στιλ σαλέ χαρακτηρίζεται από υψηλές περιβαλλοντικές ιδιότητες.

Σπίτια στυλ σαλέ - Χαρακτηριστικά Σπίτια στυλ σαλέ - Χαρακτηριστικά

Μοντέρνα έργα σπιτιού στυλ σαλέ

Οι εταιρείες που ασχολούνται με την κατασκευή σπιτιών σε σαλέ προσφέρουν πολλά τυποποιημένα έργα για την κατασκευή άνετων κτιρίων, από τα οποία μπορείτε να επιλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις απαιτήσεις μιας συγκεκριμένης οικογένειας. Ένα προκαταρκτικό έργο μπορεί να συνταχθεί μεμονωμένα, το οποίο δίνει πολλά περισσότερα πλεονεκτήματα – μπορείτε να λάβετε υπόψη το έδαφος και να χτίσετε, για παράδειγμα, ένα όμορφο σπίτι στην πλαγιά ενός βουνού ή να γεμίσετε το κτίριο με επιπλέον λειτουργικά δωμάτια. Εάν αποφασίσετε να ξεκινήσετε να αναπτύσσεστε μόνοι σας, σας συμβουλεύουμε να δώσετε προσοχή στα ακόλουθα επιτυχημένα παραδείγματα έργων.

Μονοκατοικία με σοφίτα και υπόγειο

Το έργο μιας μονοώροφης κατοικίας σε στιλ σαλέ με υπόγειο στη σοφίτα είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για ένα άνετο, ζεστό και λειτουργικό σπίτι με ελάχιστο κόστος κατασκευής. Σε τέτοια κτίρια, όλα είναι μελετημένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια: στο ισόγειο υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι: σαλόνι, μπάνιο, χώρος εργασίας κουζίνας, τραπεζαρία με πρόσβαση στη βεράντα. Το πάτωμα της σοφίτας περιλαμβάνει πολλά υπνοδωμάτια και ένα επιπλέον μπάνιο.

Κάθε ιδιοκτήτης εξοπλίζει το υπόγειο κατά την κρίση του – μπορεί να εξοπλιστεί ως χώρος χαλάρωσης με σάουνα, κάβα κρασιών ή βοηθητικά δωμάτια – η επιλογή εξαρτάται από τις ανάγκες της οικογένειας σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Έτσι, ένα κτίριο που καταλαμβάνει μια μικρή έκταση του οικοπέδου μετατρέπεται σε ένα πλήρες κομψό σπίτι για όλη την οικογένεια..

Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Μία μονοκατοικία με σοφίτα και υπόγειο Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Μία μονοκατοικία με σοφίτα και υπόγειο Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Μία μονοκατοικία με σοφίτα και υπόγειο Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Μία μονοκατοικία με σοφίτα και υπόγειο Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Μία μονοκατοικία με σοφίτα και υπόγειο

Σπίτι στυλ σαλέ με γκαράζ

Ζώντας σε μια εξοχική κατοικία, ένα άτομο πρακτικά δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτοκίνητο. Ένα προσωπικό αυτοκίνητο λύνει πολλά προβλήματα, επιτρέποντάς σας να φτάσετε γρήγορα και άνετα στη δουλειά, να φέρετε τα παιδιά σας στο σχολείο ή να πάτε για ψώνια. Ο εξοπλισμός γκαράζ στο έδαφος του σπιτιού έχει μεγάλα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με μεμονωμένα κτίρια γκαράζ, υπόστεγα ή ανοιχτό πάρκινγκ – αυτή είναι η οικονομία της περιοχής, η ευκολία μετακίνησης, καθώς και η απουσία ανάγκης επένδυσης επιπλέον κεφαλαίων σε επιπλέον οικοδομικά υλικά, διακόσμηση, συστήματα επικοινωνίας.

Το γκαράζ μπορεί να καταλάβει ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο του σπιτιού ή να βρίσκεται στο κάτω υπόγειο. Στην πρώτη περίπτωση, θα είναι απαραίτητο να χτιστεί ένας διάδρομος μεταξύ του δωματίου αυτοκινήτου και των σαλονιών, προκειμένου να αποφευχθεί ο περιττός θόρυβος και οι δυσάρεστες οσμές. Στη δεύτερη επιλογή, όταν το σπίτι βρίσκεται στο έδαφος του επιπέδου του υπογείου, είναι απαραίτητο να παρατηρήσετε τη σωστή κλίση της κατάβασης και να προβλέψετε ένα σύστημα αποστράγγισης ομβρίων υδάτων. Αυτή η επιλογή σας επιτρέπει να κανονίσετε ένα γκαράζ για πολλά αυτοκίνητα ταυτόχρονα, χωρίς να “κλέψετε” τον χώρο διαβίωσης του σπιτιού..

Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Σπίτι στυλ σαλέ με γκαράζ Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Σπίτι στυλ σαλέ με γκαράζ Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Σπίτι στυλ σαλέ με γκαράζ

Εξοχικό σπίτι με σάουνα

Τα οφέλη της σάουνας έχουν ήδη αποδειχθεί από επιστήμονες πολλές φορές. Μια επίσκεψη στο ατμόλουτρο όχι μόνο αυξάνει την ανοσία και βελτιώνει την κατάσταση του σώματος στο σύνολό του, αλλά φέρνει επίσης μεγάλη ευχαρίστηση, ανακουφίζοντας αποτελεσματικά το αίσθημα της κόπωσης. Η κατασκευή σάουνων σε προαστιακές περιοχές έχει γίνει αρκετά δημοφιλής πρόσφατα και η θέση της κάτω από την ίδια στέγη με το σπίτι παρέχει επιπλέον οφέλη, τα οποία καταλήγουν στην οικονομία και την ευκολία..

Το ατμόλουτρο μπορεί να βρίσκεται στο υπόγειο ή στο ισόγειο του κτιρίου, καθώς και να στερεωθεί σε έναν από τους τοίχους του. Τα πλεονεκτήματα τέτοιων έργων είναι ότι δεν θα χρειαστεί να δημιουργηθεί ένα πρόσθετο θεμέλιο ή επικοινωνίες για τη σάουνα. Ο εξοπλισμός ύδρευσης, θέρμανσης και αποχέτευσης συνδυάζεται σε ένα σύστημα με το σπίτι. Η επένδυση και η θερμομόνωση ολοκληρώνονται επίσης ταυτόχρονα με την κατασκευή ενός κτιρίου κατοικιών, η οποία εξοικονομεί σημαντικά κόστος.

Επιπλέον, ένα μπάνιο έχει ήδη εξοπλιστεί στο κτίριο, οπότε δεν χρειάζεται να το εξοπλίσετε ειδικά για σάουνα. Εάν το ατμόλουτρο είναι χτισμένο ως προεξέχον τμήμα του σπιτιού (επέκταση), συχνά συμπληρώνεται με βεράντα με πισίνα – το καλοκαίρι, μια τέτοια λύση θα προσφέρει ανεκτίμητη άνεση.

Μοντέρνα έργα σπιτιού στυλ σαλέ - εξοχική κατοικία με σάουνα Μοντέρνα έργα σπιτιού στυλ σαλέ - εξοχική κατοικία με σάουνα Μοντέρνα έργα σπιτιού στυλ σαλέ - εξοχική κατοικία με σάουνα Μοντέρνα έργα σπιτιού στυλ σαλέ - εξοχική κατοικία με σάουνα

Σαλέ με μεγάλη βεράντα

Η βεράντα είναι ένα εξαιρετικό μέρος όπου μπορείτε να περάσετε τον ελεύθερο χρόνο σας με την οικογένειά σας ή μια φιλική παρέα. Σε αντίθεση με τα χειμωνιάτικα βράδια, όταν προτιμάται η άνεση ενός σαλονιού με τζάκι, οι ζεστές μέρες καλεί να ενωθεί με τη φύση. Τα έργα των σπιτιών σε στυλ σαλέ με βεράντα είναι αρκετά δημοφιλή και περιλαμβάνουν την κατασκευή τόσο ανοιχτών (προστατευμένων από προεξέχουσες καμάρες οροφής) όσο και κλειστών χώρων. Τα τελευταία είναι συχνά εξοπλισμένα με σύστημα θέρμανσης, εξοπλίζουν επιπλέον χώρο διαβίωσης με επικαλυμμένα έπιπλα εδώ..

Στη βεράντα, μπορείτε να οργανώσετε μια καλοκαιρινή κουζίνα, η οποία θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τον υπερβολικό καπνό, τον ατμό και τη διείσδυση των οσμών στα σαλόνια. Μια οικογένεια με παιδιά μπορεί να εξοπλίσει μια μικρή παιδική χαρά εδώ, η οποία θα είναι μια καλή βοήθεια τις βροχερές μέρες. Η διακόσμηση ενός σπιτιού με βεράντα σε στιλ σαλέ από ξύλο και πέτρα θα μετατρέψει ακόμη και το πιο λιτό έργο σε ένα κομψό πολυτελές κτίριο.

Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Σαλέ με μεγάλη βεράντα Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Σαλέ με μεγάλη βεράντα Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Σαλέ με μεγάλη βεράντα

Σπίτι σε στιλ σαλέ σε μια πλαγιά

Η κατασκευή σπιτιών σε κεκλιμένα οικόπεδα καθιστά δυνατή την κατασκευή άνετων ασυνήθιστων κατοικιών με βολική διάταξη. Αυτά είναι πάντα μοναδικά έργα, αφού διαφορετικά χαρακτηριστικά εδάφους αναγκάζουν να ληφθούν νέες αποφάσεις. Φυσικά, μια τέτοια κατασκευή θα κοστίσει λίγο περισσότερο από ένα συμβατικό κτίριο σε μια επίπεδη περιοχή, αλλά μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για την αγορά γης, η οποία θα κοστίσει πολύ λιγότερο. Δεδομένου ότι τα σπίτια των σαλέ, όπως είπαμε ήδη, προέρχονται από τις Άλπεις, η θέση τους στις πλαγιές γίνεται εντελώς φυσική και τα τεράστια πέτρινα στηρίγματα που στηρίζουν τη δομή τονίζουν ιδανικά το στυλ..

Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Σπίτι στυλ σαλέ σε μια πλαγιά Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Σπίτι στυλ σαλέ σε μια πλαγιά Μοντέρνα σχέδια σπιτιού στυλ σαλέ - Σπίτι στυλ σαλέ σε μια πλαγιά

Ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού στυλ σαλέ

Το πρώτο πράγμα που τραβάει τα βλέμματα όταν μπαίνετε στο σπίτι είναι το απίστευτα ζεστό και ταυτόχρονα πολυτελές περιβάλλον. Το εσωτερικό είναι διακοσμημένο σε φυσικές αποχρώσεις, συγχωνεύεται με τη γύρω φύση και η πέτρα και το ξύλο χρησιμοποιούνται ως υλικά φινιρίσματος.

Το σαλόνι μοιάζει με κυνηγετικό καταφύγιο – εδώ μπορείτε να δείτε μεγάλες φυσικές γούνες απλωμένες στην επιφάνεια του δαπέδου και επικαλυμμένα έπιπλα, τρόπαια στους τοίχους. Το ίδιο το δωμάτιο είναι μεγάλο, ψηλό ταβάνι, πανοραμικά παράθυρα. Μαζικά δοκάρια και στήλες οροφής είναι ένα υποχρεωτικό χαρακτηριστικό του στυλ. Το κεντρικό στοιχείο είναι ένα τζάκι, κοντά στο οποίο υπάρχει καθιστικό με επικαλυμμένα έπιπλα..

Για να διατηρηθεί το ιδιαίτερο παλιό πνεύμα του σπιτιού, όλες οι σύγχρονες οικιακές συσκευές είναι συνήθως κρυμμένες πίσω από έπιπλα ή ξύλινα πάνελ τοίχου. Τα έπιπλα σε σαλέ είναι ένα σετ επίπλων από ακατέργαστο ξύλο, αντίκες ή ημι-αντίκες.

Για υπνοδωμάτια, επιλέγουν επίσης μασίφ ξύλινα κρεβάτια, κομοδίνα και πολυθρόνες απλού κλασικού σχήματος. Τα χαλιά, τα φυσικά δέρματα-τα κλινοσκεπάσματα θα φαίνονται υπέροχα εδώ, τα οποία δίνουν στο δωμάτιο ανάπαυσης μια ιδιαίτερη ζεστασιά της εστίας.

Σπίτια στυλ σαλέ - Ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού στυλ σαλέ Σπίτια στυλ σαλέ - Ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού στυλ σαλέ Σπίτια στυλ σαλέ - Ιδέες εσωτερικού σχεδιασμού στυλ σαλέ

Σπίτια στυλ σαλέ – φωτογραφίες και έργα

Στην περαιτέρω συλλογή μπορείτε να δείτε περισσότερες φωτογραφίες από εξαιρετικά όμορφα σπίτια σε στιλ σαλέ. Κάθε ένα από αυτά, φυσικά, έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που μπορούν να ληφθούν υπόψη κατά την ανάπτυξη του δικού σας έργου. Καλή προβολή!

Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα Σπίτια στυλ σαλέ - φωτογραφίες και έργα