Γείσο μόνος σας από τη βεράντα (80 φωτογραφίες)

Γείσο μόνος σας από τη βεράντα (80 φωτογραφίες)

Ένα κουβούκλιο πάνω από την περιοχή της βεράντας όχι μόνο θα σας προστατεύσει από τις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά θα προσφέρει επίσης μια άλλη ευκαιρία να τονίσετε το στυλ του εξωτερικού χώρου. Πώς να μην κάνετε λάθος με την επιλογή, να επιλέξετε ένα θόλο υψηλής ποιότητας που είναι σε αρμονία με το εξωτερικό φινίρισμα του κτιρίου – περαιτέρω στο άρθρο μας.

Γιατί χρειάζεστε ένα θόλο πάνω από τη βεράντα?

Οι επίστρες στο χώρο εισόδου μπορούν να λάβουν διαφορετικές μορφές και καθορίζονται από διάφορες ιδιότητες, ανάλογα με τα επιλεγμένα υλικά και τον τύπο κατασκευής. Θα μιλήσουμε για αυτό με περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα. Και τώρα θα περιγράψουμε αρκετά σημεία γιατί είναι σημαντικό να αποκτήσετε ένα μικρό καταφύγιο πάνω από τη βεράντα του ιδιωτικού σας σπιτιού:

– Πρώτα απ ‘όλα, είναι η δυνατότητα άνετης εισόδου και εξόδου από το σπίτι. Για παράδειγμα, όταν βγαίνετε ή μπαίνετε σε ένα σπίτι, χρειάζεται χρόνος για να κλείσετε μια ομπρέλα, να πάρετε ή να βάλετε τα κλειδιά, να κλείσετε ή να ανοίξετε την πόρτα και αν ο καιρός δεν ευνοεί στην αυλή, τότε το κουβούκλιο σίγουρα δεν θα είναι περιττό.

– Εκτός από το γεγονός ότι εσείς προσωπικά και οι άνθρωποι που εισέρχονται στο μοναστήρι σας δεν θα εκτεθείτε σε επιπλέον υγρασία, ένα γείσο υψηλής ποιότητας θα προστατεύσει μια ξύλινη ή μεταλλική πόρτα από την έκθεση σε υγρό.

– Και, φυσικά, αισθητική. Ένα αρμονικό κουβούκλιο θα ολοκληρώσει και θα τονίσει το εξωτερικό του σπιτιού και του χώρου σας, ειδικά αν επιλέξετε ένα υλικό που απηχεί άλλες λεπτομέρειες σχεδιασμού.

Γείσο πάνω από τη βεράντα - Γιατί χρειάζεστε Γείσο πάνω από τη βεράντα - Γιατί χρειάζεστε

Τύποι θόλων πάνω από τη βεράντα

Έτσι, αποφασίσατε να φτιάξετε ένα όμορφο γείσο, αλλά δεν είστε ακόμα σίγουροι ποια. Ας δούμε δύο ομάδες πιθανών επιλογών και τύπων κατασκευής:

Μονολιθική κατασκευή λειτουργεί ως ένα κομμάτι με τον τοίχο, οπότε αυτό το είδος μπορεί να ονομαστεί συμπαγές και έτοιμο για μακρά υπηρεσία. Αλλά ταυτόχρονα, αυτό το χαρακτηριστικό υπαγορεύει και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου προϊόντος. Η δομή δεν μπορεί να επισκευαστεί μερικώς ή να μεταφερθεί σε άλλη θέση. Η εγκατάσταση ενός τέτοιου γείσου είναι αρκετά δύσκολη και επομένως πιθανότατα θα χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια από ειδικούς..

Αρθρωτά προϊόντα πολύ δημοφιλές τον τελευταίο καιρό. Η δομή τους αποτελείται από πολλά μέρη που στερεώνονται μεταξύ τους. Η δομή είναι εύκολο να συναρμολογηθεί και επίσης προσφέρεται για μερική ή πλήρη επισκευή, και όλες αυτές οι διαδικασίες, αν το επιθυμείτε, μπορείτε να τις εκτελέσετε μόνοι σας. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων, μπορείτε να επισημάνετε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων αυτών των προϊόντων – θα σας επιτρέψει να επιλέξετε την πιο βέλτιστη λύση ειδικά για το εξωτερικό του σπιτιού σας..

Τα στέγαστρα διαφέρουν επίσης ανάλογα με τη μέθοδο προσάρτησης. Ένα τόσο σημαντικό χαρακτηριστικό σχεδιασμού πρέπει να ληφθεί υπόψη ήδη στο στάδιο του σχεδιασμού..

Τοποθετημένες επιλογές ισχυρά και αξιόπιστα, αλλά μόνο αν έχουν κατασκευαστεί με στηρίγματα. Τα στέγαστρα στερεώνονται στον ίδιο τον τοίχο και τα στηρίγματα σε αυτή την περίπτωση θα παρέχουν αντίσταση που παρατείνει τη διάρκεια ζωής.

Αναρτημένες δομές είναι κατασκευασμένα από ελαφριά υλικά λόγω προσάρτησης σε ειδικά μενταγιόν. Για παράδειγμα, τα τζάμια από γυαλί φαίνονται πολύ ελκυστικά, ειδικά στην περίπτωση ενός κτιρίου σε μοντέρνο στιλ..

Γείσο βεράντας - Θέα Γείσο βεράντας - Θέα Γείσο βεράντας - Θέα Γείσο βεράντας - Θέα

Ποικιλία υλικών

Εκτός από τον τύπο της κατασκευής και τον τρόπο στερέωσής τους, τα γείσα διαφέρουν επίσης ανάλογα με το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται. Για να μην κάνετε λάθος με την επιλογή και να επιλέξετε μια επιλογή που πραγματικά θα διαρκέσει πολύ, ας εξετάσουμε τα πιο κοινά, αξιολογώντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους..

Στέγες από κυματοειδές χαρτόνι

Είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα υλικά για κουβούκλια βεράντας. Συχνά προτιμάται λόγω του χαμηλού κόστους, καθώς και της ευκολίας εγκατάστασης και συντήρησης. Ένα τέτοιο προϊόν είναι πρακτικό και έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Μια προειδοποίηση – το κυματοειδές χαρτόνι δεν είναι ανθεκτικό, και ως εκ τούτου αξίζει να σηκώσετε παχιές τροποποιήσεις και να τις καλύψετε με ένα στρώμα προστασίας.

Στέγες πάνω από τη βεράντα από κυματοειδές χαρτόνι Στέγες πάνω από τη βεράντα από κυματοειδές χαρτόνι

Πολυανθρακικά στέγαστρα

Οι κατασκευαστές προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων, μεταξύ των οποίων μπορείτε να βρείτε διαφανή, ώστε σίγουρα να επιλέξετε το καταλληλότερο για τη θήκη σας. Ένα ωραίο χαρακτηριστικό είναι ότι τέτοια μοντέλα είναι ευέλικτα, γεγονός που θα σας επιτρέψει να τους δώσετε την απαραίτητη διαμόρφωση. Ένα γείσο από αυτό το υλικό θα είναι ισχυρό, ανθεκτικό και πυρίμαχο. Ωστόσο, μπορεί να γίνει θολό λόγω της έκθεσης στον ήλιο, οπότε φροντίστε να εφαρμόσετε ένα προστατευτικό προϊόν σε αυτό..

Πολυανθρακικά στέγαστρα βεράντας Πολυανθρακικά στέγαστρα βεράντας Πολυανθρακικά στέγαστρα βεράντας

Μεταλλικά στέγαστρα στέγης

Θα πρέπει να ταιριάζει με τον τόνο της οροφής και η επίστρωση πρέπει να τοποθετηθεί ήδη στο στάδιο της κατασκευής κτιρίου. Ο σχεδιασμός θα σας ευχαριστήσει με μια μακρά περίοδο λειτουργίας, ανεπιτήδευτη συντήρηση, αλλά θα ζεσταθεί από τον ήλιο και δεν θα παρέχει καλή ηχομόνωση.

Μεταλλικά στέγαστρα στέγης πάνω από τη βεράντα Μεταλλικά στέγαστρα στέγης πάνω από τη βεράντα Μεταλλικά στέγαστρα στέγης πάνω από τη βεράντα

Σφυρήλατα από σφυρήλατο σίδερο

Τα πλαστά αντικείμενα δεν θα βγουν ποτέ από τη μόδα και θα φαίνονται πάντα απίστευτα ελκυστικά. Μόνο το ακατάλληλο στυλ της δομής ή το υψηλό κόστος ενός τέτοιου γείσου μπορεί να απομακρύνει από μια τέτοια επιλογή. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πολύ για το τελευταίο, επειδή μπορείτε να μειώσετε το κόστος της δομής εάν παραγγείλετε μια επιλογή που συνδυάζει σφυρηλάτηση και πολυανθρακικό, ή το ίδιο μεταλλικό κεραμίδι.

Στέγες από σφυρήλατο σίδερο πάνω από τη βεράντα Στέγες από σφυρήλατο σίδερο πάνω από τη βεράντα Στέγες από σφυρήλατο σίδερο πάνω από τη βεράντα

Ξύλινα κουβούκλια

Ένα από τα αγαπημένα υλικά για διακοσμητές. Και αυτή είναι μια πραγματικά όμορφη και αρμονική επιλογή για ένα σπίτι με ξύλινο φινίρισμα. Υπάρχει ένα ευρύ πεδίο για πειραματισμούς εδώ – φτιάξτε μια πέργκολα, ένα σκαλιστό γείσο, βάψτε το σε οποιοδήποτε χρώμα σας αρέσει ή αφήστε το φυσικό χρώμα. Το κύριο πράγμα είναι να μην ξεχνάμε ειδικούς εμποτισμούς για προστασία από την έκθεση σε υγρά. Όσον αφορά το σχήμα της δομής, δώστε προτίμηση σε απλές συνθέσεις- δύο ή ενός τόνου.

Ξύλινα κουβούκλια πάνω από τη βεράντα Ξύλινα κουβούκλια πάνω από τη βεράντα Ξύλινα κουβούκλια πάνω από τη βεράντα

Γυάλινα κουβούκλια

Ένα τριπλό ή σκληρυμένο γυάλινο θόλο φαίνεται πολύ ελαφρύ και ευάερο και είναι ιδανικό για μοντέρνα κτίρια. Γιατί να επιλέξετε αυτούς τους τύπους γυαλιού; Το γεγονός είναι ότι οι τυπικές ποικιλίες δεν μπορούν να εγγυηθούν υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα. Αλλά το triplex, το οποίο είναι ένα ζευγάρι γυαλιά που συνδέονται μεταξύ τους ή με σκληρό σκληρυμένο γυαλί, μπορεί. Το μόνο αρνητικό σημείο είναι η τιμή του υλικού υψηλής ποιότητας, καθώς και η πολυπλοκότητα της συντήρησης και της επισκευής..

Γυάλινα στέγαστρα πάνω από τη βεράντα Γυάλινα στέγαστρα πάνω από τη βεράντα Γυάλινα στέγαστρα πάνω από τη βεράντα

Φτιάξτε μόνοι σας γείσο πάνω από τη βεράντα

Η εγκατάσταση ενός γείσου πάνω από τη βεράντα δεν είναι τόσο δύσκολη όσο φαίνεται με την πρώτη ματιά. Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν θα χρειαστείτε ειδικές δεξιότητες και εξειδίκευση..

Αρχικά, πρέπει να κάνετε ένα λεπτομερές διάγραμμα του γείσου με διαστάσεις, καθώς και μια εκτίμηση με δεδομένα σχετικά με την ποσότητα του υλικού που απαιτείται. Κατά τη διαδικασία δημιουργίας ενός τέτοιου έργου, λάβετε υπόψη τα τεχνικά σημεία:

– Το πλάτος της δομής είναι ενάμισι φορές το πλάτος της πόρτας.

– Υπολογίστε το μήκος έτσι ώστε να είναι τουλάχιστον ένα μέτρο μεγαλύτερο από το πλάτος της πόρτας.

– Οι γωνίες των πλαγιών πρέπει να είναι τουλάχιστον 20 μοίρες, έτσι ώστε το προϊόν να μπορεί να αντιμετωπίσει το φορτίο από τις μετακινήσεις χιονιού.

– Η απόσταση από την πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου έως τις εξωτερικές άκρες του θόλου πρέπει να επιτρέπει στις πόρτες να ανοίγουν ελεύθερα.

Μετρήστε πρώτα το πλάτος της βεράντας σας και, στη συνέχεια, προσθέστε 30 εκατοστά σε κάθε πλευρά για το μέγεθος του γείσου σας. Καθορίστε την απόσταση για το επιθυμητό καταφύγιο, το ύψος υπολογίζεται λαμβάνοντας υπόψη τη διάταξη του σπιτιού και τον βαθμό κλίσης της κλίσης. Αυτό το σκίτσο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε πόσο χρόνο χρειάζεστε..

Στη συνέχεια, σχηματίστε ξύλο ή μέταλλο: δοκό, ράμπες, δοκάρια και δοκούς. Οι πλαγιές και τα δοκάρια πρέπει να έχουν το ίδιο μήκος. Συνδέστε αυτά τα στοιχεία μαζί με βίδες με αυτοκόλλητη τομή (στην περίπτωση ξύλου) ή συγκόλληση (εάν εργάζεστε με μέταλλο).

Διορθώστε το πλαίσιο. Ασφαλίστε τη δοκό δίπλα στον τοίχο με βίδες (κατά προτίμηση από ανοξείδωτο χάλυβα) και τα στηρίγματα με άγκυρες. Τοποθετήστε το κάλυμμα στις δοκούς (χρησιμοποιήστε ράβδους ή σανίδες με άκρα). Εάν θέλετε να εργαστείτε με μεταλλικό φύλλο ή σχιστόλιθο, τότε αφήστε 20-40 εκατοστά μεταξύ των κουφωμάτων των κουφωμάτων.

Τοποθετήστε τη στέγη στα δοκάρια και στη συνέχεια στερεώστε την. Στερεώστε τις μαρκίζες (στο κάτω μέρος της πλαγιάς) και την παρακείμενη λωρίδα στην πάνω πλαγιά ή στον τοίχο. Δημιουργήστε ένα σύστημα υδρορροής – μπορεί να είναι υδρορροή ή σωλήνας.

Εάν χτίζετε ένα γείσο σε μια επένδυση τοίχου πολλαπλών στρωμάτων, στη συνέχεια στερεώστε τη δομή με παπούτσια από ανοξείδωτο χάλυβα στο εξωτερικό στρώμα. Για να μην βραχεί στο μέλλον η μόνωση, φροντίστε να στεγανοποιήσετε την ένωση των δοκών και των δοκών.

Φτιάξτε μόνοι σας γείσο πάνω από τη βεράντα

Γείσο πάνω από τη βεράντα – ιδέες φωτογραφιών

Συζητήσαμε τις αποχρώσεις στις οποίες πρέπει να δώσετε προσοχή όταν επιλέγετε ένα σχέδιο θόλου, υλικά, καθώς και πώς να το κατασκευάσετε μόνοι σας. Στη συνέχεια, θα παρουσιάσουμε ακόμη περισσότερες φωτογραφίες με ιδέες για τη διακόσμηση αυτής της ελκυστικής λεπτομέρειας στο εξωτερικό του σπιτιού. Σας ευχόμαστε έμπνευση για δημιουργικές αναζητήσεις, δύναμη για νέα κατορθώματα κτιρίων και ευχάριστη θέαση.!

Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία Γείσο πάνω από τη βεράντα - φωτογραφία