9 DIY ιδέες διακόσμησης τοίχου

9 DIY ιδέες διακόσμησης τοίχου

Η διαδικασία διακόσμησης είναι το τελευταίο στάδιο της εσωτερικής διακόσμησης. Μετά τη δουλειά, η διακόσμηση είναι απίστευτα ευχάριστη. Η δημιουργία ενός όμορφου περιβάλλοντος από μόνος σας φέρνει μια ιδιαίτερη ικανοποίηση. Εάν έχετε ελεύθερο χρόνο και θέλετε να εφαρμόσετε ένα πρωτότυπο σχέδιο, τότε μη διστάσετε να μπείτε στη δημιουργικότητα. Έχουμε ετοιμάσει για εσάς μια επιλογή από μοντέρνες ιδέες διακόσμησης τοίχου DIY που θα σας βοηθήσουν να μεταμορφώσετε τον χώρο απλά και δημιουργικά.!

1. Ακουαρέλα

Αν ψάχνετε για διακριτικά και ελαφριά κίνητρα για το εσωτερικό, τότε το μοτίβο ακουαρέλας θα αντιμετωπίσει τέλεια αυτό το έργο. Οι ημιδιαφανείς λεκέδες θα γεμίσουν το χώρο με λεπτότητα και απλή χαριτωμένη μορφή.

Για να εφαρμόσετε ένα λεπτό στολίδι, επιλέξτε ένα τμήμα προφοράς ενός τοίχου. Για παράδειγμα, δίπλα στο κρεβάτι στο υπνοδωμάτιο, στον καναπέ στο σαλόνι ή κοντά στον χώρο εργασίας. Η λευκή ταπετσαρία, το χρώμα και ο γύψος είναι τέλεια ως καμβάς για την εικόνα σας..

Η τεχνική δεν περιλαμβάνει ιδιαίτερες δυσκολίες. Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα φέρνουν οι αφαιρέσεις με τη μορφή ραβδώσεων ή πιτσιλιών. Πάρτε μια σιωπηλή απόχρωση γκουάς αραιωμένη με νερό, σχεδιάστε μια γραμμή παρακάτω και θολώστε τα περιθώριά της με νερό και ούτω καθεξής με κάθε επόμενη γραμμή. Διορθώστε το αποτέλεσμα με ένα άχρωμο βερνίκι. Έτσι, θα πάρετε ελκυστικούς λεκέδες που γεμίζουν το δωμάτιο με δυναμισμό, αλλά ταυτόχρονα τρυφερότητα..

DIY διακόσμηση τοίχου - Ακουαρέλα DIY διακόσμηση τοίχου - Ακουαρέλα DIY διακόσμηση τοίχου - Ακουαρέλα DIY διακόσμηση τοίχου - Ακουαρέλα

2. Γιρλάντες

Οι γιρλάντες είναι ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό της διακόσμησης της Πρωτοχρονιάς. Ταυτόχρονα, είναι το πιο ευέλικτο είδος εορταστικής συνοδείας. Τα ζεστά φώτα μπορούν να κρεμαστούν σε οποιαδήποτε εποχή, αλλά είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τα χρησιμοποιείτε το κρύο φθινόπωρο και το χειμώνα, όταν το φυσικό φως γίνεται εξαιρετικά μικρό..

Υπάρχουν πολλές επιλογές για τη διακόσμηση τοίχων με γιρλάντες:

– Δεν είναι απαραίτητο να κρεμάσετε μεγάλο αριθμό από αυτά τα στοιχεία – ακόμη και ένα λαμπερό νήμα προσαρτημένο στον τοίχο θα φέρει μυστηριώδη μαγεία στην ατμόσφαιρα. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να κρεμάσετε πολλά προϊόντα ταυτόχρονα σε έναν τοίχο. Ο φωτισμός φαίνεται πολύ ελκυστικός σε λευκό και τούβλο φόντο σε σκανδιναβικούς και πατάρι εσωτερικούς χώρους..

– Μπορείτε να πλαισιώσετε την πόρτα με μια γιρλάντα. Σε μια σκοτεινή νύχτα, το φως θα σας βοηθήσει να περιηγηθείτε εύκολα στο δωμάτιο.

– Άναψε τον καθρέφτη. Η αντανάκλαση σε αυτό φαίνεται απλώς υπέροχη, βεβαιωθείτε για αυτό όταν εργάζεστε στην εικόνα σας..

– Τα μικρά φώτα είναι απίστευτα αρμονικά στα παράθυρα. Παραλαβή αναπτυσσόμενων ή τροποποιήσεων πλέγματος.

– Δημιουργήστε μια αυτοσχέδια συλλογή φωτογραφιών. Είναι πολύ απλό – τοποθετήστε μια γιρλάντα σε σχήμα φιδιού και επισυνάψτε μια φωτογραφία σε αυτήν. Ως αποτέλεσμα, θα αποκτήσετε υπενθυμίσεις για τις ζεστές στιγμές της ζωής σας με ένα απαλό φίλτρο φωτός..

– Οι σύγχρονοι κατασκευαστές προσφέρουν γιρλάντες με μικροφώτες – φροντίστε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ευκαιρία. Είναι φθηνά αλλά πολύ όμορφα. Τα περισσότερα από αυτά λειτουργούν με μπαταρίες, κάτι που είναι αρκετά βολικό. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε μέσα σε κουτιά, μπουκάλια, κούπες, φαναράκια στα ράφια – η άνεση και η καλή διάθεση παρέχονται για εσάς!

DIY διακόσμηση τοίχου - Γιρλάντες DIY διακόσμηση τοίχου - Γιρλάντες DIY διακόσμηση τοίχου - Γιρλάντες DIY διακόσμηση τοίχου - Γιρλάντες

3. Ξύλο

Τα ξύλινα κοψίματα δεν είναι πολύ δημοφιλή αυτή τη στιγμή. Ως εκ τούτου, έχοντας διακοσμήσει το χώρο με αυτό το διακοσμητικό στοιχείο, μπορείτε να πάρετε ένα μάλλον μοναδικό σχέδιο. Επιπλέον, μια τέτοια κίνηση ανταποκρίνεται στις τάσεις της μόδας σχετικά με τη φυσικότητα και τη φυσικότητα..

Κατά κανόνα, τα πάνελ κατασκευάζονται με το χέρι. Αποθέστε τα σωστά υλικά και γίνετε δημιουργικοί. Είδα το δέντρο σε λεπτούς δίσκους. Κάθε ένα από αυτά μπορεί να διαφέρει από το άλλο, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό. Απαλλαγείτε από το παχύ φλοιό, αλλά αφήστε το λεπτό καλύτερα. Για να μην «κερδίσει» κάποιο θραύσμα κάποιος από το νοικοκυριό ή τους καλεσμένους, αλέστε τις μπάρες. Ειδικές λύσεις θα προστατεύσουν από απρόσκλητους επισκέπτες με τη μορφή εντόμων. Τέλος, καλύψτε το ξύλο με βερνίκι ή χρώμα.

Παρεμπιπτόντως, ο πολύχρωμος πίνακας δίνει μια ευχάριστη εντύπωση. Ωστόσο, εάν σταματήσετε σε αυτήν τη μέθοδο, τότε λάβετε υπόψη ότι πρέπει να περιοριστείτε σε έναν μικρό αριθμό λεπτομερειών, έτσι ώστε να μην κυματίζουν στα μάτια και δεν είναι παρεμβατικές. Ένας άλλος τρόπος είναι να συνδέσετε τα εξαρτήματα που προκύπτουν μεταξύ τους και να τα κρεμάσετε σε ένα μακρύ κλαδί. Όποια μέθοδο και αν επιλέξετε, το ξύλο θα φαίνεται απολύτως υπέροχο..

DIY διακόσμηση τοίχου - Ξύλο DIY διακόσμηση τοίχου - Ξύλο DIY διακόσμηση τοίχου - Ξύλο

4. Καθρέπτες

Ένας εξαιρετικός σύντροφος στη δημιουργία μιας φρέσκιας και ελαφριάς εμφάνισης του δωματίου. Πολλοί είναι εξοικειωμένοι με την ευεργετική ικανότητα των καθρεπτών να επεκτείνουν το χώρο, αλλά δεν το έχουν εκμεταλλευτεί ακόμη. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε διαδρόμους και μπάνια για καθαρά πρακτικούς σκοπούς. Και εντελώς μάταια! Το διακοσμητικό δυναμικό αυτών των επιφανειών είναι τεράστιο:

– Αύξηση του φωτός λόγω της αντανάκλασης των ρευμάτων από τα φωτιστικά.

– Ποικιλία μεγεθών και διαμορφώσεων- τεράστια προϊόντα από τοίχο σε τοίχο, στρογγυλοί καθρέφτες steampunk ή σπασμένα πολύγωνα θα γίνουν το κυριότερο σημείο κάθε εσωτερικού χώρου.

– Πολλές παραλλαγές πλαισίωσης. Τα πλαίσια με τη μορφή ηλιακών ακτίνων είναι ιδιαίτερα σχετικά, ίσως σύντομα να διακοσμήσουν το δωμάτιό σας.

– Υιοθετήστε πολλούς καθρέφτες- τρία αντικείμενα μεσαίου μεγέθους ή 10-12 μικρά τετράγωνα σχηματίζουν μια αρμονική σύνθεση.

DIY διακόσμηση τοίχου - Καθρέπτες DIY διακόσμηση τοίχου - Καθρέπτες DIY διακόσμηση τοίχου - Καθρέπτες DIY διακόσμηση τοίχου - Καθρέπτες DIY διακόσμηση τοίχου - Καθρέπτες

5. Ταπετσαρία κιμωλίας

Το όνομα μιλάει από μόνο του – ο αρχικός τύπος φινιρίσματος σάς επιτρέπει να ζωγραφίζετε απευθείας στον τοίχο. Αυτό είναι ένα πραγματικό εύρημα για γονείς νέων καλλιτεχνών.

Οι ταπετσαρίες κιμωλίας ανοίγουν έναν θησαυρό ευκαιριών για δημιουργικότητα. Γράψτε παρακινητικές φράσεις που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τη σωστή νοοτροπία και κατάσταση πνεύματος. Δημιουργήστε θεματικές εικόνες στην κουζίνα: σχεδιάστε φαγητό ή κρεμάστε μπουκάλια κρασιού και υπογράψτε κάθε ποικιλία. Μετρήστε το ύψος των μικρότερων κατοίκων του σπιτιού, μετρήστε τις ημέρες μέχρι τις επερχόμενες διακοπές, σχεδιάστε λουλούδια, γιρλάντες, λάμπες, βέλη – ό, τι σας έρχεται στο μυαλό!

DIY διακόσμηση τοίχου - Ταπετσαρία κιμωλίας DIY διακόσμηση τοίχου - Ταπετσαρία κιμωλίας DIY διακόσμηση τοίχου - Ταπετσαρία κιμωλίας DIY διακόσμηση τοίχου - Ταπετσαρία κιμωλίας DIY διακόσμηση τοίχου - Ταπετσαρία κιμωλίας

6. Αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής

Ανάμεσα στις αμέτρητες ιδέες για διακόσμηση τοίχου, μπορείτε πάντα να σταματήσετε στον κλασικό τρόπο – να κρεμάσετε μια όμορφη εικόνα. Αλλά και εδώ, υπάρχει χώρος για μη τετριμμένες κινήσεις.!

Η τελευταία δεκαετία χαρακτηρίζεται από την επιθυμία του ανθρώπου να περιβάλλει τον εαυτό του με φυσικά κίνητρα και αυτή η τάση συνεχίζει να αποκτά δυναμική. Οι οικολογικοί πίνακες που μπορείτε να δημιουργήσετε με τα χέρια σας θα γίνουν δείγμα της συμμετοχής σας σε αυτό το κίνημα. Πάρτε ένα πλαίσιο και, ξεκινώντας από τις διαστάσεις του, κόψτε το χαρτόνι των κατάλληλων διαστάσεων – θα γίνει η βάση για ολόκληρο το έργο. Συνδέστε τη λινάτσα στο χαρτόνι. Μετά από αυτό, ξεκινήστε τη δημιουργική διαδικασία: κόκκοι καφέ, βρύα, γλυκάνισος, δημητριακά – πάρτε το αγαπημένο σας υλικό και στρώστε ένα ενδιαφέρον πάνελ.

Προσπαθήστε επίσης να φτιάξετε πίνακες ζωγραφικής χρησιμοποιώντας στένσιλ, νήματα ή υφασμένα υφάσματα κάτω από γυαλί, το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ευχαριστήσει. Εάν έχετε υψηλή καλλιτεχνική ικανότητα, γράψτε μια σειρά από σπονδυλωτούς πίνακες ή ένα μεγάλο έργο στο στυλ του ιμπρεσιονισμού. Όλα τα παραπάνω στοιχεία διακόσμησης φαίνονται υπέροχα στο πιο ελαφρύ ή τούβλο φόντο.

DIY διακόσμηση τοίχου - Αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής DIY διακόσμηση τοίχου - Αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής DIY διακόσμηση τοίχου - Αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής DIY διακόσμηση τοίχου - Αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής DIY διακόσμηση τοίχου - Αυθεντικοί πίνακες ζωγραφικής

7. Ράφια

Ένα παράδειγμα αρμονικού συνδυασμού πρακτικότητας και αισθητικής. Τα ανοιχτά ράφια δεν γεμίζουν τον χώρο σαν τεράστια ντουλάπια και μπουφέδες. Ταυτόχρονα, είναι σε θέση να χωρέσουν στον εαυτό τους έναν αρκετά μεγάλο αριθμό αντικειμένων..

Στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα, μπορείτε να εξοπλίσετε μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη. Σύνθετες δομές μέχρι την οροφή σε ανοιχτόχρωμο ή πλούσιο μαύρο θα ταιριάζουν στο μοντέρνο στυλ. Παρεμπιπτόντως, οι δομές των σπασμένων σχημάτων φαίνονται πολύ φρέσκες..

Στην κουζίνα, αυτό το μέρος του εσωτερικού θα είναι χρήσιμο. Αντί για κλειστά ακουστικά, βάλτε εδώ πιάτα, μπαχαρικά, μπουκάλια και ποτήρια. Τα ίδια τα ράφια μπορούν να κρεμαστούν σε σχοινιά, μπορούν να είναι ορθογώνια, εξάγωνα ή να επαναλάβουν το σχήμα ενός σύννεφου – επιλέξτε αυτό που ταιριάζει στο σχέδιό σας.

DIY διακόσμηση τοίχου - Ράφια DIY διακόσμηση τοίχου - Ράφια DIY διακόσμηση τοίχου - Ράφια DIY διακόσμηση τοίχου - Ράφια DIY διακόσμηση τοίχου - Ράφια

8. Φυτά

Τα φυτά ως μέρος της διακόσμησης φωτίζουν το σκηνικό, ειδικά στους καθαρούς λευκούς τοίχους. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές προσφέρουν πολλούς τρόπους για κάθετη κηπουρική:

– Μία από τις απλούστερες διαμορφώσεις είναι μια ξύλινη σχάρα στην οποία τοποθετούνται δοχεία με φυτά.

– Για να δημιουργήσετε μια πράσινη γωνία, είναι επίσης κατάλληλη μια ενότητα που αποτελείται από κουτιά σε πολλές γραμμές με γλάστρες. Το πότισμα είναι εξοπλισμένο με αυτόματο, αλλά η κλασική άρδευση είναι αρκετά πιθανή.

– Οι κρεμαστές ζαρντινιέρες είναι κατάλληλες για αναρριχώμενα φυτά. Συνδέστε καρφιά σε ένα ξύλινο πάνελ για να τοποθετήσετε λουλούδια, ας πούμε, σε κούπες ή τσαγιέρες σε διάφορες σειρές.

– Τα πάνελ από echeveria και aeonium φαίνονται υπέροχα. Μεταμοσχεύστε αυτά τα υπέροχα λουλούδια σε μικροσκοπικά δοχεία ή ακόμα και κυλίνδρους κοπής σωλήνων PVC. Κολλήστε τα δοχεία στο ξύλινο κουτί. Γεμίστε τον κενό χώρο μεταξύ των δοχείων με λινάτσα ή βρύα. Με αυτά τα φυτά, μπορείτε να σχεδιάσετε ένα προσχεδιασμένο στολίδι.

– Το βρύα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητο διακοσμητικό στοιχείο. Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ για να το αναμίξετε με νερό και τζελ για να διατηρήσετε την υγρασία. Εφαρμόστε την προκύπτουσα μάζα με ένα πινέλο σε μια ξύλινη βάση. Spεκάστε μία φορά την εβδομάδα.

– Στην κουζίνα, εξοπλίστε έναν οικιακό κήπο με βότανα σε συρτάρια ή μικρούς κάδους.

DIY διακόσμηση τοίχου - Φυτά DIY διακόσμηση τοίχου - Φυτά DIY διακόσμηση τοίχου - Φυτά DIY διακόσμηση τοίχου - Φυτά

9. Στένσιλ

Είναι πολύ κατάλληλο να διακοσμήσετε έναν μονόχρωμο τοίχο χρησιμοποιώντας στένσιλ, τα οποία, παρεμπιπτόντως, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας με τα χέρια σας..

Αρχικά, αποφασίστε για την εικόνα. Πρώτα απ ‘όλα, σημειώστε ότι η σιλουέτα του πρέπει να είναι εξαιρετικά καθαρή. Σχεδιάστε το στολίδι μόνοι σας ή βρείτε μια κατάλληλη επιλογή στο Διαδίκτυο και εκτυπώστε. Αυτά μπορεί να είναι απλά τρίγωνα, πεταλούδες. Για πολύπλοκες και μεγάλες εικόνες, ανατρέξτε στο κλιμακωτό πλέγμα.

Θα έχετε ένα είδος σχεδίου που πρέπει να αντιγραφεί σε χαρτόνι ή πλαστικό. Το σχέδιο κόβεται καλύτερα με ένα μαχαίρι χαρτικής με μια κοφτερή λεπίδα. Εάν έγιναν μικρά λάθη κατά τη διαδικασία, μην βιαστείτε να στείλετε το στένσιλ στο καλάθι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μικρές παρατυπίες μπορούν να προσθέσουν μια ιδιαίτερη γοητεία, για παράδειγμα, σε εσωτερικούς χώρους σε ρουστίκ, σκανδιναβικά στυλ, χώρους σοφίτας.

DIY διακόσμηση τοίχου - στένσιλ DIY διακόσμηση τοίχου - στένσιλ DIY διακόσμηση τοίχου - στένσιλ DIY διακόσμηση τοίχου - στένσιλ DIY διακόσμηση τοίχου - στένσιλ

Βίντεο: DIY διακόσμηση τοίχου