DIY διακόσμηση δωματίου: 12 καλύτερες ιδέες

DIY διακόσμηση δωματίου: 12 καλύτερες ιδέες

Το εσωτερικό μπορεί να είναι λειτουργικό ή άνετο, αλλά είναι οι μικρές λεπτομέρειες που μπορούν να φέρουν μια αίσθηση άνεσης και μοναδικών χαρακτηριστικών στο δωμάτιο. Εξάλλου, ένα σπίτι δεν είναι απλώς ένα μέρος όπου ικανοποιούμε τις ζωτικές μας ανάγκες, αλλά ένα είδος συνέχειας της ατομικότητάς μας. Υπάρχουν πολλές ιδέες για διακόσμηση, αλλά επιλέξαμε 12 από τις πιο όμορφες επιλογές για τη διακόσμηση ενός δωματίου με τα χέρια μας, τις οποίες ο καθένας μπορεί να εφαρμόσει μόνος του.

1. Κήπος σε μπουκάλι ή φλωράριο

Τα λουλούδια σε γλάστρες φαίνονται χαριτωμένα, αλλά για να δώσετε μια μοναδική πινελιά στο δωμάτιό σας, σας προτείνουμε να πάτε λίγο παραπέρα και να βάλετε τον κήπο σε ένα μπουκάλι. Αυτή είναι μια καταπληκτική λύση που σας επιτρέπει να καλλιεργείτε ιδιότροπα φυτά που δεν θα επιβιώσουν υπό κανονικές συνθήκες..

Σε ένα σφραγισμένο δοχείο με ελάχιστη ποσότητα αέρα, δημιουργείται μια υγρή ατμόσφαιρα, ιδανική για ορισμένους τύπους χλωρίδας. Αυτά περιλαμβάνουν: calamus, βασιλική μπεγκόνια, bromeliad cryptantus, Pellionia, κοινός κισσός και άλλα. Κατά την επιλογή φυτών, καθοδηγείτε όχι μόνο από τις εξωτερικές τους ιδιότητες, αλλά και από το ύψος – είναι απαραίτητο να αντιστοιχεί στο μέγεθος του δοχείου.

Οποιοδήποτε γυάλινο δοχείο με λαιμό, το οποίο κλείνει εύκολα και είναι βολικό για «φύτευση» φυτών, μπορεί να γίνει «σπίτι» για έναν κήπο..

Έτσι, πρώτα πρέπει να ρίξετε υλικό αποστράγγισης και γη στο μπουκάλι. Σκεφτείτε τη σύνθεση και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι με εκτεταμένη λαβή για να σκάψετε τρύπες. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε δύο μπαστούνια για να τοποθετήσετε τα φύτρα σε αυτά και αφού σφίξετε το έδαφος, ψεκάστε τα. Φλοριάνα έτοιμη!

DIY διακόσμηση δωματίου - Κήπος σε μπουκάλι ή φλωράριο DIY διακόσμηση δωματίου - Κήπος σε μπουκάλι ή φλωράριο DIY διακόσμηση δωματίου - Κήπος σε μπουκάλι ή φλωράριο

2. Γεωμετρικά ράφια

Μερικές φορές είναι καλύτερο να εγκαταλείψουμε τις τεράστιες βιβλιοθήκες, χρησιμοποιώντας απλές συνθέσεις γεωμετρικών σχημάτων στο εσωτερικό. Λόγω της συντομίας, τέτοια ράφια ταιριάζουν απόλυτα σε οποιοδήποτε σχέδιο, χωρίς να προκαλούν δυσκολίες κατά τη δημιουργία..

Είναι κατασκευασμένα σαν συνηθισμένα ράφια – από επίπεδες σανίδες από ινοσανίδες ή ξύλο και λόγω του ασυνήθιστου σχήματος τους δεν απαιτούν πρόσθετες διακοσμήσεις για να προσελκύσουν την προσοχή. Επίσης, για να διαφοροποιήσετε το σχέδιο, μπορείτε, για παράδειγμα, να κρεμάσετε τη δομή σε ένα γάντζο. Απλώς μην τοποθετείτε αντικείμενα που σπάνε εύκολα..

DIY Διακόσμηση δωματίου - Γεωμετρικά ράφια DIY Διακόσμηση δωματίου - Γεωμετρικά ράφια

3. Διακοσμούμε τον τοίχο με καρφιά και κλωστές

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται μια τέτοια φράση, η διακόσμηση των νυχιών και των νημάτων είναι μια πραγματική τάση που ονομάζεται stringart. Αυτή η λύση είναι κατάλληλη για τη διακόσμηση τοίχων, επίπλων, σανίδων. Ταυτόχρονα, οι δημιουργικοί άνθρωποι έχουν πού να γυρίσουν – όχι μόνο μπορείτε να βρείτε οποιαδήποτε σύνθεση, αλλά και τυχαία να τυλίξετε ένα σκέλος, δημιουργώντας ένα μοναδικό κομμάτι.

Θα χρειαστείτε νήματα, καρφιά και βάση για να τα οδηγήσετε. Αλλά πριν ξεκινήσετε την εργασία, πρέπει να βρείτε ένα σκίτσο της σύνθεσης, επισημαίνοντας σαφώς τις κύριες γραμμές. Μετά από αυτά, εγκαθίστανται μεταλλικά άγκιστρα, μεταξύ των οποίων περνάει το σκέλος.

Υπάρχουν πολλές επιλογές για σχέδια: λέξεις, σιλουέτες, πινακίδες, αφαιρέσεις και ακόμη και λεπτομερείς πίνακες με ποικίλη παλέτα χρωμάτων. Το κύριο πράγμα είναι ότι δεν θα βρείτε την ίδια διακόσμηση σε κανέναν άλλο..

DIY διακόσμηση δωματίου - Διακοσμούμε τον τοίχο με καρφιά και κλωστές DIY διακόσμηση δωματίου - Διακοσμούμε τον τοίχο με καρφιά και κλωστές DIY διακόσμηση δωματίου - Διακοσμούμε τον τοίχο με καρφιά και κλωστές

4. Γάντζοι για ρούχα από μαχαιροπίρουνα

Γιατί να μην δώσετε μια δεύτερη ευκαιρία στα παλιά κουτάλια και πιρούνια που δεν είναι κατάλληλα για άμεση χρήση, μετατρέποντάς τα σε πρακτικό στοιχείο διακόσμησης; Με τη βοήθεια απλών χειρισμών, τα μαχαιροπίρουνα θα γίνουν ασυνήθιστα άγκιστρα για ρούχα στο διάδρομο, προσελκύοντας την προσοχή των επισκεπτών.

Μπορείτε να δώσετε ένα κυρτό σχήμα σε ένα μεταλλικό αντικείμενο με ένα σφυρί ή μια μέγγενη, και για τοποθέτηση σε μια βάση, αρκεί να καρφώσετε το μέρος με ένα συνηθισμένο καρφί.

Τα πιρούνια φαίνονται ενδιαφέροντα, τα δόντια των οποίων κατευθύνονται σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Με μια συγκεκριμένη ικανότητα και τη διαθεσιμότητα του απαραίτητου εξοπλισμού, μπορείτε να χαράξετε ονόματα ή απλά μοτίβα στα άγκιστρα.

DIY διακόσμηση δωματίου - Γάντζοι για ρούχα από μαχαιροπίρουνα DIY διακόσμηση δωματίου - Γάντζοι για ρούχα από μαχαιροπίρουνα

5. Οθωμανοί από παλιά περιοδικά

Και παρόλο που σήμερα το Διαδίκτυο και η τηλεόραση είναι οι κύριες πηγές πληροφοριών, πολύ πρόσφατα οι άνθρωποι έμαθαν για τους τομείς της ζωής από τα περιοδικά, εκ των οποίων πάνω από δώδεκα έχουν συσσωρευτεί σε πολλά σπίτια από εκείνη την εποχή. Αντί να πετάξετε τα απορρίμματα χαρτιού, προτείνουμε να φτιάξετε ένα άνετο Οθωμανό από αυτό..

Ένα τέτοιο έπιπλο, εκτός από περιοδικά σχετικά με την κηπουρική ή την κατασκευή, αποτελείται από μια ξύλινη βάση (την οποία μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας από έναν ξυλουργικό πίνακα), ένα μαξιλάρι και δύο παλιές ζώνες που σφίγγουν ολόκληρη τη δομή.

Συνιστάται να επιλέξετε εκδόσεις της ίδιας μορφής, αλλά ακόμη και διαφορετικές θα φαίνονται πολύ πρωτότυπες. Ταυτόχρονα, ανάλογα με την εμφάνιση των στοιχείων και το θέμα των περιοδικών, ο Οθωμανός θα ταιριάζει σε ένα μοντέρνο ή πιο vintage εσωτερικό..

DIY διακόσμηση δωματίου - Οθωμανοί από παλιά περιοδικά DIY διακόσμηση δωματίου - Οθωμανοί από παλιά περιοδικά

6. Αμπαζούρ από νήματα

Συμβαίνει να μπείτε σε ένα κατάστημα πίσω από έναν πολυέλαιο: φαίνεται ότι υπάρχουν πολλές επιλογές, αλλά οι τιμές δαγκώνουν και τα μοντέλα που παρουσιάζονται δεν ταιριάζουν στο εσωτερικό. Εάν θέλετε να διακοσμήσετε το σπίτι σας με κάτι ασυνήθιστο, μπορείτε να φτιάξετε ένα αμπαζούρ με τα χέρια σας χρησιμοποιώντας μόνο νήματα, κόλλα, πλαστικό περιτύλιγμα και μπαλόνι.

Το μπαλόνι πρέπει να είναι φουσκωμένο, τυλιγμένο με πλαστική μεμβράνη και πάνω του με νήματα, αφήνοντας μια μικρή τρύπα. Στη συνέχεια, εφαρμόζεται κόλλα στο τεμάχιο εργασίας, μετά το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί η βάση. Το τελευταίο στάδιο είναι η ηλεκτρική σύνδεση με το αμπαζούρ.

Μια τέτοια σκιά μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για πολυέλαιο όσο και για λάμπα. Προσπαθήστε να μην το παρακάνετε με νήματα – η δομή πρέπει να είναι ισχυρή, αφήνοντας κενά. Το λευκό νήμα είναι κατάλληλο για ένα μοντέρνο εσωτερικό και το πολύχρωμο θα δημιουργήσει φωτεινούς τόνους..

DIY διακόσμηση δωματίου - Αμπαζούρ νήματος

7. Κουρτίνες για πόρτες

Σε δωμάτια όπου αποφασίστηκε να εγκαταλειφθούν οι πόρτες για εξοικονόμηση χώρου, μικρές κουρτίνες ή κουρτίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως ελαφρύ διαμέρισμα. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές επιλογές σχεδιασμού, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να τοποθετήσετε ένα τέτοιο στοιχείο στο εσωτερικό σχέδιο..

Αντί για ένα συμπαγές, αν και διαφανές ύφασμα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε κουρτίνες από κορδέλες, χάντρες από τσόχα (για ζεστή ατμόσφαιρα) ή γυαλιστερές λεπτομέρειες συγκεντρωμένες σε μια αλυσίδα (αυτό θα προσθέσει λίγη γυαλάδα).

Δεν θα είναι δύσκολο να δημιουργήσετε ένα τέτοιο προϊόν, το κύριο πράγμα είναι να αποφασίσετε για το υλικό και το χρωματικό σχέδιο. Το διαμέρισμα συνήθως εγκαθίσταται σε μια τοποθετημένη εγκάρσια ράβδο, η οποία παρέχει εύκολη μετακίνηση εάν είναι απαραίτητο.

DIY διακόσμηση δωματίου - Κουρτίνες για πόρτες

8. Δυνατότητες διακοσμητικής ταινίας

Η σκωτσέζα μπορεί όχι μόνο να κολλήσει χαρτί, αλλά και να δημιουργήσει αισθητικές γεωμετρικές συνθέσεις στο εσωτερικό. Είναι πολύ πιο βολικό στη χρήση και η μεταβλητότητα των χρωμάτων και των σχεδίων διευρύνει μόνο τις δυνατότητες διακόσμησης..

Η χαρτοταινία είναι πιο κατάλληλη για μοντέρνο σχεδιασμό, στον οποίο τέτοιες ασυνήθιστες λύσεις φαίνονται οι πιο οργανικές. Χρησιμοποιώντας σκωτσέζικη ταινία, μπορείτε, για παράδειγμα, να κυκλώσετε έπιπλα, να διαφοροποιήσετε τις μονόχρωμες επιφάνειες, να “γράψετε” λέξεις ή φράσεις, ακόμη και να πραγματοποιήσετε ζώνη..

Θα είναι επίσης δυνατό να διακοσμήσετε μικρότερες λεπτομέρειες, όπως βάζα ή κορνίζες φωτογραφιών, αφού τα προϊόντα της σύγχρονης αγοράς παρουσιάζονται σε διαφορετικά μεγέθη. Όλα εξαρτώνται από τη φαντασία, καθώς και από τις δυνατότητες του δωματίου.

DIY διακόσμηση δωματίου - Δυνατότητες διακοσμητικής ταινίας DIY διακόσμηση δωματίου - Δυνατότητες διακοσμητικής ταινίας DIY διακόσμηση δωματίου - Δυνατότητες διακοσμητικής ταινίας

9. Ντεκουπάζ στο εσωτερικό

Πιθανώς, πολλοί έχουν ακούσει για αυτήν την απλή, αισθητική επιλογή διακόσμησης, μόνο στο πλαίσιο των μικρών χειροτεχνιών. Αλλά με τη βοήθεια χαρτοπετσετών και κόλλας, μπορείτε εύκολα να διακοσμήσετε μεγαλύτερα αντικείμενα, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό..

Το Decoupage διακοσμεί επίπεδες επιφάνειες επίπλων, πλακιδίων, γυαλιού. Το σχέδιο εξαρτάται από το στυλ του δωματίου: για παράδειγμα, τα λουλουδάτα μοτίβα είναι κατάλληλα για κλασικά και Προβηγκία, αποκόμματα εφημερίδων μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σοφίτα και φωτεινοί συνδυασμοί διαφόρων εικόνων για ποπ αρτ.

Στη δουλειά σας θα χρειαστείτε: μια εικόνα σε λεπτό χαρτί, κόλλα PVA, ένα απολιπαντικό και ακρυλικό βερνίκι για να στερεώσετε με ασφάλεια τη διακόσμηση στο αντικείμενο. Είναι καλύτερα να εξασκηθείτε εκ των προτέρων, καθώς με ανακριβή εφαρμογή, μπορεί να παραμείνουν φυσαλίδες ή άλλα ίχνη.

DIY διακόσμηση δωματίου - Ντεκουπάζ στο εσωτερικό DIY διακόσμηση δωματίου - Ντεκουπάζ στο εσωτερικό DIY διακόσμηση δωματίου - Ντεκουπάζ στο εσωτερικό

10. Γιρλάντες για κάθε μέρα

Π>Τα λαμπερά φώτα δεν είναι μόνο ένα χαρακτηριστικό της Πρωτοχρονιάς. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για καθημερινή διακόσμηση, δημιουργώντας πραγματική μαγεία στο δωμάτιο..

Οι γιρλάντες μετατρέπονται σε ένα είδος νυχτερινού φωτός αν τις τοποθετήσετε σε ένα γυάλινο δοχείο, όπως ένα βάζο ή βάζο. Μπορείτε επίσης να τα κρεμάσετε στο κεφαλάρι, αλλά τα φώτα στα στέγαστρα φαίνονται ακόμη πιο θεαματικά. Απλώς θυμηθείτε να είστε ασφαλείς και βεβαιωθείτε ότι το παρακείμενο υλικό δεν θερμαίνεται.

Οι επιτοίχιες γιρλάντες φαίνονται ωραίες με φωτογραφίες Polaroid, φωτίζοντας τις υπέροχα. Με την τοποθέτηση ενός τέτοιου φωτισμού στο εσωτερικό του δωματίου, είναι σημαντικό να τηρείτε τη γραμμή μεταξύ του εορταστικού σχεδιασμού και του καθημερινού.

DIY διακόσμηση δωματίου - Γιρλάντες για κάθε μέρα DIY διακόσμηση δωματίου - Γιρλάντες για κάθε μέρα DIY διακόσμηση δωματίου - Γιρλάντες για κάθε μέρα

11. Πλαίσιο για φωτιζόμενο καθρέφτη

Αυτού του είδους οι καθρέφτες ονομάζονται καμαρίνια, καθώς φωτίζουν τα αστέρια όσο το δυνατόν περισσότερο κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ και χρησιμοποιούνται συχνά στα αντίστοιχα δωμάτια. Αλλά ακόμη και στο χώρο διαβίωσης, το φωτισμένο πλαίσιο βρήκε τη θέση του, καθιστώντας μια δημοφιλή λύση σχεδιασμού..

Μπορείτε να τοποθετήσετε το αντικείμενο στο υπνοδωμάτιο, αλλά φαίνεται καλύτερα σε ένα μοντέρνο μπάνιο. Για να φτιάξετε το προϊόν, θα χρειαστείτε ένα ξύλινο πλαίσιο, λαμπτήρες, σύρματα, καθώς και την ικανότητα ενός ηλεκτρολόγου.

Λάβετε υπόψη ότι κατά την εγκατάσταση είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε λαμπτήρες φθορισμού, καθώς οι συνηθισμένοι δημιουργούν πολλή θερμότητα.

DIY διακόσμηση δωματίου - Φωτιζόμενος σκελετός καθρέφτη

12. Κεριά στο εσωτερικό

Φυσικά, ο ηλεκτρικός φωτισμός είναι πολύ πιο πρακτικός, αλλά τα κεριά είναι απίθανο να χάσουν ποτέ τη μυστικιστική γοητεία τους, συνεχίζοντας να λειτουργούν ως ανεξάρτητο στοιχείο διακόσμησης..

Αλλά η χρήση μερικών κεριών στο εσωτερικό είναι πολύ ασήμαντη. Μιλάμε για μια ολόκληρη σύνθεση που θα ταιριάζει, μάλλον, στο κλασικό στυλ, φέρνοντας μέσα της τον ρομαντισμό των αρχαίων κάστρων..

Αυτό το είδος φωτισμού φαίνεται εκπληκτικό, τοποθετημένο σε πολλές σειρές και τοποθετημένο σε ξεχωριστό ράφι. Για να αυξήσετε το αποτέλεσμα, μπορείτε να κρεμάσετε το στήριγμα από την οροφή, επιλέγοντας προσεκτικά ένα ασφαλές μέρος – τα αστεία με τη φωτιά είναι κακά και το κερί που στάζει μπορεί να είναι ενοχλητικό. Αλλά εδώ τελειώνουν τα μειονεκτήματα μιας τέτοιας διακόσμησης, επειδή πολλά μπορούν να συγχωρηθούν για μια εντυπωσιακή εμφάνιση..

DIY διακόσμηση δωματίου - κεριά στο εσωτερικό DIY διακόσμηση δωματίου - κεριά στο εσωτερικό

DIY διακόσμηση δωματίου – σεμινάρια βίντεο