רבים ראו תפוז מדומה לפחות פעם אחת בחייהם, אבל לא כולם יודעים שזה הוא. שיחים ריחניים עם פרחים לבנים נמצאים בפארקים הדומים ליסמין. לשם כך זכה לכינוי יסמין הגן. שמו קיבל מהשנקים – צינורות לעישון, שנעשו מענפיו. צמח יומרני אהוב על גננים ומעצבי נוף. הוא קל לגידול וקל לטפל, ובחוץ הוא נראה כמו מזרקה ירוקה מפוארת. מולדתו של הצ’ובושניק היא אירופה, צפון אמריקה והאזורים המזרחיים של אסיה.
מאפיינים כלליים
צ’ובושניק הוא רב שנתי השייך למשפחת הורטנייב. הם שיחים קטנים עם עלים קטנים וירי גמישים דקים. הם פורחים לאורך כל הקיץ. הקליפה החומה-אפורה בולטת בעובדה שהיא מתקלפת מעט. יורה מגיע ל -3 מ ‘, אך לעתים הוא גדל עד מטר. הם מתעבים ומתקשים רק לבסיס.
העלים סגלגלים, מוארכים או סגלגלים, עד 7 ס”מ. הם חלקים וירוקים כהים, עם ורידים אורכיים בולטים. פרחים פשוטים או כפולים עם עלי כותרת מחודדים נאספים באשכולות של עד 9 ניצנים. הקוטר המרבי הוא 6 ס”מ. פירות הם כמוסות חתך של כסנטימטר, הם מכילים זרעים מאובקים זעירים.
צ’ובושניק זקוק לשמש, אך הוא סובל היטב צל. היא דורשת לחות ולחות מתמדת, אך נובלת אם המים עומדים. לבצורת לטווח קצר אין כמעט השפעה על מצב הפרח. פרחים ריחניים מושכים חרקים רבים לגינה.
הסבכים הצפופים הם גידור מצוין. הם משמשים בעיצוב גדרות, מדרכות, חזיתות ומתקנים ביתיים. כאשר פורחים, השיחים הופכים למפלים ריחניים. זנים גבוהים הם רקע אידיאלי לערוגות ושתילים, וזנים נמוכים וזעירים יתאימו בהרמוניה למגלשה או מסלע אלפיני..
סוגי צ’ובושניק
ישנם כ -60 סוגים של צ’ובושניק. הם שונים בארומה ומעט במראה. חלק מהזנים מריחים כמו הדרים או תותים..
צ’ובושניק נפוץ
צ’ובושניק ענף זקוף קלאסי עם יריות חינניות של שלושה מטרים. העלים פשוטים, סגלגלים, בגודל בינוני. מברשות רופפות עם פרחים שמנים עדינים מופיעות על היורה. כמו כל המגוון, הם קטנים ואלגנטיים..
לעג כתר
זהו שיח המתפשט ככפור כשלושה מטרים. מולדתו היא האזורים הדרומיים ואסיה הקטנה. יורה גמיש, ארוך ומסועף. לקליפה גוון אדמדם או צהבהב יוצא דופן. עלים צפופים סגלגלים מנוגדים. בחוץ הם חלקים ובגב הם מתבגרים מעט. פרחים – בקוטר של כ -5 ס”מ, גוון שמנת עדין, באשכולות גדולים ומשוחררים.
תקופת הפריחה מתחילה לקראת סוף האביב ונמשכת עד 3 שבועות. הכתר המדומה כתום סובל חורפים עד -25C. תת -מינים מעניינים הם אווריאוס מוזהב, וריאגאטה רחבה וכהה עם עלים גבוליים ומתפשטים באינסוס עם פריחות נדירות ודוגמאות שיש דקורטיביות על לוחות עלים. צ’ובושניק כזה חי עד 30 שנה.
היברידית צ’ובושניק
קטגוריית הרבייה הנרחבת כוללת עשרות זנים דקורטיביים ושילובים הבין -ספציפיים. למשל, אור ירח צבעוני קומפקטי, מייורי רחב ידיים, אלברוס חינני, פתית שלג דקה, שנייטורם בוכה גבוה ואחרים.
צ’ובושניק בעל עלים קטנים
זהו שיח ננסי, קטן מדי, הדומה לדובדבן מיניאטורי כשהוא פורח. בעונה, פרחים ריחניים בניחוח תות מכסים לחלוטין את כל השיח..
צ’ובושניק רך
זן זה מקבל את שמו על הסדינים התחתונים הבהירים והאווריריים שלו. לפרחי גביע גדולים ומסודרים אין ריח כמעט. אבל תפרחות גדולות של 5-10 ניצנים הן מאוד דקורטיביות. שיח גבוה צומח עד 3 מ ‘הפריחה מתחילה בשיא הקיץ.
צ’ובושניק חסר ריח
השיח עם יורה גדול ירוק של ארבעה מטרים ועלים גדולים חסר ריח אפילו בתקופת הפריחה, כפי שמצוין בשם הזן. אבל זה יפה ודקורטיבי, עם פרחים לבנים גדולים, 5 ניצנים למכחול. אורך העלים על הנבטים, שעליהם לא צומחים ניצנים, מגיע לפעמים ל -12 ס”מ. מגוון זה מדהים בזכות רוחבו. תקופת הפריחה מתחילה לקראת סוף יוני ונמשכת כמעט עד אוגוסט.
הצ’ובושניק של שרנק
מולדתו היא המזרח הרחוק, סין וקוריאה. המאפיין העיקרי הוא פריחה מוקדמת. הוא אחד הראשונים שפרחו באמצע קווי הרוחב. העלים הסגלגלים והמחודדים דומים לביצה. פרחים ריחניים עדינים מגיעים ל -4 ס”מ. לתפרחת ממוצע של 9 ניצנים. תקופת הפריחה נמשכת מיוני ונמשכת 3-4 שבועות.
צ’ובושניק למוין
זהו הכלאה הכוללת כמה עשרות תת -מינים. הם מאוחדים בריח מתוק עשיר. השיחים צומחים לסבכים צפופים של שלושה מטרים. עלים קטנים ובהירים מדוללים בפרחים ריחניים. מבין המינים המפורסמים ביותר-טרי-כתום עמיד בפני כפור, מון בלאן צפוף וקומפקטי, פעמון סנובל רך, בתולה גמישה ומתפשטת, דו-צבעונית דקורטיבית ורכה ומעטפת ארמין מפוארת..
צ’ובושניק גורדון
זהו אחד הזנים הגבוהים ביותר, הגדל עד 5-6 מ ‘בתנאים נוחים. בעל עלים מבריקים גדולים ופרחים גדולים כשלג, שהופכים אותו לאחד הזנים הדקורטיביים ביותר. הריח כמעט ואינו ניתן להבחנה. תקופת הפריחה מתחילה לקראת סוף יוני.
זני רבייה
מספר פטריות הדומה לקישוט מלאכותי הוא כמעט בלתי מוגבל. אלה הם כוחות תקיפה גבוהים באוויר, ארטיק לבן כשלג, מיניאטור יוצא דופן, בלט עש מקורי, פנינים חינניות ואחרים..
טיפול בצ’ובושניק
מטבעו, צ’ובושניק הוא שיח נוי יומרני מאוד. אבל חשוב לבחור את המקום הנכון. כדי להפוך אותו לירוק ולפריחה עז, אתה צריך כמה שיותר שמש, וכדי לגדול ולהתמתח – צל.
הארץ האידיאלית היא עלים, מעורבת בחומוס וחול. הוא חייב להיות רופף, קל משקל ומזין, תמיד עם רמת חומציות ניטראלית. מעת לעת, יש לשחרר את האדמה ולעשב עשבים שוטים. דשנים מיושמים באופן שיטתי. באביב – אורגניות, וישירות לפריחה – תערובות מינרליות עם אשלגן וזרחן.
כדי למנוע מים עומדים, יש צורך בניקוז. האפשרות הפשוטה ביותר היא שכבת חלוקי נחל של חמישה עשר סנטימטרים. זה די והותר לחיי צמחים נוחים. באשר להשקיה, משקעים טבעיים מספיקים לצ’ובושניק. בנוסף, יש להשקות אותו במהלך העונה היבשה..
צ’ובושניק נחתך במספר מעברים. באביב, כל יורה פגום, יבש וקפוא מוסר. במקביל, ניתן לעצב את הכתר. יש להצעיר את הסבכים הישנים על ידי ניתוק גבעולים לחלוטין כדי לעורר צמיחה. זה יגדיל את מספר הניצנים וישפר משמעותית את מראה הכתר. בסתיו מבצעים ניקוי סניטריים, יורה צומחת פנימה וצמיחת עודף קרקע מוסרת.
השתלה ורבייה
צ’ובושניק שנטוע בסתיו משתרש הכי טוב מכולם. באביב ניתן לעשות זאת רק לפני פריחת העלים. אחרת, השיח עלול למות. במהלך השתילה, הורד רק את השורש לאדמה, אך לא את הגבעול, כך שלא יתחיל את החוט. עומק השתילה הממוצע הוא כ- 0.5 מ ‘. המרווח בין השיחים הוא עד 1.5 מ’. בעת יצירת גדר חיה עבותה ניתן לצמצם אותה. שיח נוי מתפשט בכל דרך קלאסית.
רבייה של צ’ובושניק על ידי זרעים
לגידול מזרעים, קח רק חומר טרי שעדיין לא בן שנה. מערבבים את הזרעים עם חול כמה חודשים לפני השתילה ומשאירים במקרר. בתחילת האביב, ניתן לשתול אותם במיכלים. הצילומים הראשונים מופיעים תוך 10 ימים. לאחר שבועיים נוספים ניתן לצלול את השתילים, ובתחילת הקיץ ניתן להשתיל אותם באדמה פתוחה. אך זכור כי שיח כזה לא יפרח בקרוב. לפעמים – רק לאחר 5-8 שנים.
רבייה של צ’ובושניק על ידי שכבות
דרך טבעית נוחה היא צמיחת שורשים או שכבות אוויר. בתחילת האביב נחפרים שיחים גדולים, בוגרים ובריאים. אבל שיטה זו אינה מתאימה במיוחד לזנים מיניאטוריים..
רבייה של צ’ובושניק על ידי ייחורים
חיתוך הוא אופציה יעילה וכמעט win-win. זה אפילו לא צריך ניסיון ומיומנויות מיוחדות. במהלך הקיץ, חותכים את היורה עד 10 ס”מ ומטפלים בחיתוך בפחם או בתרכובת השתרשות מיוחדת. לאחר מכן, לשתול את ייחורים בקופסה של אדמת גינה ולכסות בנייר כסף, ריסוס שיטתי. שורשים מופיעים תוך שבועיים.
הדברה ומחלות
מחלות הצ’ובושניק השכיחות ביותר הן ריקבון אפור, כתם ספטוריה וזיהומים פטרייתיים אחרים. מנגנון הבקרה הוא סטנדרטי: אוספים והורסים את כל העלים הפגועים ומטפלים באופן שיטתי בשיחים בנוזל בורדו והאנלוגים שלו.
המזיקים והטפילים העיקריים הם כנימות קטניות, עוזרד וחיפושיות קליק. כדי להימנע מפלישה, עליך להסיר עשבים ואזורים פגומים בזמן, כמו גם לטפל באופן קבוע בשתילים עם קוטלי חרקים פרופיליים..
צ’ובושניק – צילום
אם אתה רק מחפש היכן לקבל השראה ורעיונות טריים לקישוט שתילים ביתיים, אנו מציעים לך את מבחר התמונות שלנו! אספנו תמונות בהירות ומקוריות עם צ’ובושניק כדי שתוכלו למצוא פתרון לטעמכם.!