Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ: 80 εσωτερικές ιδέες (φωτογραφία)

Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ: 80 εσωτερικές ιδέες (φωτογραφία)

Όπως γνωρίζετε, τα διαμερίσματα στο Χρουστσόφ έχουν μερικές από τις πιο άβολες διατάξεις με μικρά δωμάτια. Για κάποιο λόγο, οι κουζίνες δεν έχασαν ιδιαίτερα τους τότε αρχιτέκτονες, οι οποίοι τους παραχώρησαν έναν μικρό χώρο που δεν υπερβαίνει τα 6 τετραγωνικά μέτρα, και αν έχετε ένα τέτοιο δωμάτιο, θα πρέπει να ιδρώσετε πολύ για να το κάνετε τόσο ευρύχωρο και λειτουργικό όσο δυνατόν. Οι σύγχρονοι σχεδιαστές γνωρίζουν πολλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να σχεδιάσετε σωστά το χώρο, να εγκαταστήσετε τα απαραίτητα έπιπλα και να δημιουργήσετε μια άνετη ατμόσφαιρα. Θα μοιραστούμε όλα αυτά τα κόλπα μαζί σας στο άρθρο μας..

Πού να ξεκινήσετε την ανακαίνιση κουζίνας στο Χρουστσόφ?

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε όταν ξεκινάτε μια ανακαίνιση κουζίνας στο Χρουστσόφ είναι να προγραμματίσετε όλα τα στάδια της διαδικασίας, να αποφασίσετε για το στυλ και το χρωματικό σχέδιο του σχεδιασμού, να επιλέξετε υλικά φινιρίσματος για όλες τις επιφάνειες και τα έπιπλα. Αρχικά, αξίζει να εξεταστεί η επιλογή αύξησης της περιοχής με τη βοήθεια της αναδιαμόρφωσης. Σήμερα, πολλοί άνθρωποι τείνουν να συνδυάζουν κουζίνες με γειτονικά δωμάτια, αποσυναρμολογώντας τον τοίχο. Και ένα τέτοιο βήμα δικαιολογείται πλήρως, καθώς καθιστά δυνατή την απόκτηση ενός πιο ευρύχωρου σαλόνι κουζίνας, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε χώρο για την οργάνωση μιας πλήρους τραπεζαρίας. Αλλά αυτό είναι δυνατό εάν ο τοίχος μεταξύ της κουζίνας και του δωματίου δεν φέρει φορτίο, διαφορετικά η διάλυση του απαγορεύεται..

Μπορείτε επίσης να προσπαθήσετε να λάβετε άδεια για μερική κατεδάφιση – σε αυτήν την έκδοση, το τοίχωμα του τοίχου κατεδαφίζεται εν μέρει, κατά κανόνα, το πάνω μέρος του και τα πλευρικά και τα κάτω είναι κατασκευασμένα για έναν πάγκο μπαρ ή μια τραπεζαρία. Η αναδιαμόρφωση μπορεί να γίνει προς διαφορετική κατεύθυνση, για παράδειγμα, συνδυάστε ένα μπάνιο με μια τουαλέτα και μετακινήστε τον τοίχο δίπλα στην κουζίνα προς το μπάνιο. Φυσικά, δεν θα κερδίσετε μεγάλη απόσταση από αυτό, αλλά ακόμη και 1-2 τ.μ. παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτή την περίπτωση, επιτρέποντάς σας να τοποθετήσετε, για παράδειγμα, μια τραπεζαρία. Μια καλή τεχνική θα ήταν να εγκαταστήσετε μια επιφάνεια καθρέφτη πάνω από το τραπέζι, η οποία θα αντανακλά το αντίθετο παράθυρο, αυξάνοντας οπτικά το χώρο..

Εάν η επιλογή με ανάπλαση αποκλείεται για κάποιο λόγο, θα προχωρήσουμε από αυτό που έχουμε: σχεδιάζουμε στο χαρτί ένα σχέδιο για την τοποθέτηση των απαραίτητων ζωνών. Είναι σημαντικό να αποφασίσετε αμέσως ποια από αυτές θα δώσει προτεραιότητα. Εάν η οικογένεια είναι μεγάλη και συνηθίζεται να μαγειρεύετε πολύ, ένα σετ κουζίνας με χώρο εργασίας θα πρέπει να είναι πλήρες και στην περίπτωση που ζουν ένα ή δύο άτομα που τους αρέσουν να δέχονται επισκέπτες, θα πρέπει να φροντίσετε για την τακτοποίηση του τραπεζαρίας Το Έχοντας αποφασίσει για το πού και τι είδους έπιπλα θα σταθούν, επιλέγουμε και υπολογίζουμε την ποσότητα των υλικών φινιρίσματος. Παρακάτω θα σας δώσουμε πολλές χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε όλα όσα χρειάζεστε για ανακαίνιση..

Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Πού να ξεκινήσετε την ανακαίνιση Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Πού να ξεκινήσετε την ανακαίνιση Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Πού να ξεκινήσετε την ανακαίνιση

Χρώματα και στυλ εσωτερικών χώρων

Για μια μικρή κουζίνα στο Χρουστσόφ, προτιμάται μια ελαφριά παλέτα, η οποία δίνει στο δωμάτιο μια ατμόσφαιρα ελαφρότητας και ευελιξίας. Αυτός ο σχεδιασμός είναι χαρακτηριστικός για μοντέρνα στυλ όπως ο μινιμαλισμός, η υψηλής τεχνολογίας, η σκανδιναβική κατεύθυνση και, φυσικά, η κλασική. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κουζίνα πρέπει να είναι ντυμένη με ένα χιόνι -λευκό χρώμα – έτσι θα φαίνεται εντελώς έρημο και θα μοιάζει με δωμάτιο νοσοκομείου και όχι με ζεστή εστία. Μπορείτε να επιλέξετε ανοιχτά παστέλ χρώματα για διακόσμηση ή σετ επίπλων. Για παράδειγμα, μια κουζίνα φτιαγμένη σε μινιμαλιστική κατεύθυνση θα συνδυάσει τέλεια λευκές και γκρι παλέτες και η εισαγωγή άμμου ή καφέ μπορεί να κάνει μια μεταβατική προφορά. Μια τέτοια κουζίνα διακρίνεται πάντα από τη σοβαρότητα των γραμμών και την απουσία διακοσμητικών στοιχείων – όλα είναι εξαιρετικά απλά και καλόγουστα..

Μια κουζίνα υψηλής τεχνολογίας θα φαίνεται υπέροχη ακόμη και σε μονόχρωμο σχεδιασμό, επειδή εδώ η κύρια ιδέα τονίζεται από την παρουσία σύγχρονης τεχνολογίας, μεταλλικές λεπτομέρειες εσωτερικού χώρου, καθώς και πρωτότυπους λαμπτήρες που θα φαίνονται αρκετά πλεονεκτικοί σε λευκό φόντο.

Τα ελαφριά ξύλινα έπιπλα σε κλασικό στιλ θα παίξουν τέλεια με φόντο τους τοίχους από κρέμα, ειδικά αν πρόκειται για ταπετσαρία με μικρό μοτίβο. Η πολυτέλεια και η κομψότητα της σκηνοθεσίας θα επιβεβαιωθούν από τις τακτοποιημένες σκαλισμένες λεπτομέρειες του ακουστικού, την παρουσία επιχρύσωσης ή χαλκού στα εξαρτήματα..

Εάν δεν φοβάστε τις έντονες πινελιές, τη λάμψη των γυαλιστερών επιφανειών σε αντίθετα χρώματα, μπορείτε να διακινδυνεύσετε να διακοσμήσετε μια μικρή κουζίνα σε στυλ Art Nouveau. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μεταλλικών και πλαστικών επίπλων εδώ, συχνά με καμπύλα, ασύμμετρα σχήματα..

Μια μικρή κουζίνα σε ένα κτίριο του Χρουστσόφ με γυαλιστερές προσόψεις μπορεί να διακοσμηθεί σε κόκκινους, κίτρινους, πράσινους, μπλε τόνους, εναλλάσσοντας με ελαφριά επίπεδα. Οι συνδυασμοί χρωμάτων είναι πλέον σχετικοί: μπεζ -καφέ, μαύρο και άσπρο, όπου μια σκούρα απόχρωση είναι συχνότερα παρούσα στο σχεδιασμό της κάτω βαθμίδας και μια ελαφριά – στην επάνω. Μια τέτοια βαθμιαία μετάβαση από ένα σκοτεινό πάτωμα σε ένα ελαφρύ ανώτατο όριο συμβάλλει στην οπτική επέκταση μιας μικρής περιοχής..

Σχεδιασμός κουζίνας Χρουστσόφ - Εσωτερικά χρώματα και στυλ Σχεδιασμός κουζίνας Χρουστσόφ - Χρώματα και στυλ εσωτερικού χώρου Σχεδιασμός κουζίνας Χρουστσόφ - Εσωτερικά χρώματα και στυλ

Υλικά διακόσμησης

Η ανακαίνιση οποιουδήποτε δωματίου ξεκινά με φινίρισμα επιφάνειας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για κουζίνα, όπου κυριαρχεί το δικό της μικροκλίμα, απαιτείται ιδιαίτερα προσεκτική προσέγγιση στην επιλογή υλικών – άλλωστε, οι επισκευές γίνονται για περισσότερο από ένα χρόνο, οι τοίχοι, το πάτωμα και η οροφή πρέπει να διατηρούν την αρχική τους ελκυστικότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάτωμα

Για το πάτωμα της κουζίνας στο Χρουστσόφ, είναι προτιμότερο να προτιμάτε τα κεραμίδια, καθώς είναι ανθεκτικά, αξιόπιστα και εξαιρετικά ανθεκτικά σε ακραίες υγρασίες και θερμοκρασίες. Το δάπεδο laminate είναι επίσης μια σύγχρονη επιλογή, αλλά δεδομένου ότι η υγρασία θα συσσωρεύεται συνεχώς σε ένα μικρό δωμάτιο, δεν θα διαρκέσει τόσο πολύ. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε λινέλαιο. Πρόσφατα, δεν είχε μεγάλη ζήτηση, καθώς θεωρείται ξεπερασμένο είδος φινιρίσματος, ωστόσο, για την κουζίνα, το λινέλαιο μπορεί να είναι μια κερδοφόρα λύση, επιπλέον, τα μοντέρνα μοντέλα έχουν μια μάλλον ελκυστική εμφάνιση..

Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Υπάρχουν πολλές περισσότερες επιλογές για τη διακόσμηση του τοίχου στην κουζίνα και καθένα από αυτά έχει τα δικά του πλεονεκτήματα. Η ζωγραφική θεωρείται η πιο διάσημη από τη σοβιετική εποχή, μόνο οι κουζίνες δεν είναι πλέον βαμμένες όπως πριν, χωρίζοντας τον τοίχο οριζόντια σε δύο χρώματα (το επάνω είναι λευκό και το κάτω είναι μπλε, πράσινο κ.λπ.). Οι σχεδιαστές έχουν καταλήξει σε πολλές παραλλαγές για το πώς να βάψουν ένα μικρό δωμάτιο για να φαίνεται όμορφο και κομψό. Και μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων σας επιτρέπει να επιλέξετε την πιο ανθεκτική σύνθεση που δεν θα φοβάται τις συγκεκριμένες συνθήκες της κουζίνας..

Τα κεραμικά πλακίδια τοίχου είναι επίσης αξιοσημείωτα. Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του, είναι αρκετές φορές ανώτερη από άλλους τύπους τελειωμάτων. Δεν είναι συνηθισμένο να ντύνετε εντελώς τους σημερινούς εσωτερικούς χώρους με πλακάκια – κατά κανόνα, διακοσμούν τους τοίχους της περιοχής εργασίας. Για μια μικρή κουζίνα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μικρά πλακάκια, που δίνουν περισσότερη ελευθερία στο χώρο ή ένα διασκεδαστικό μωσαϊκό.

Η χρήση διακοσμητικού γύψου παρέχει τεράστιες ευκαιρίες όσον αφορά την επιλογή χρωμάτων και υφών. Πλένεται καλά, δεν περιέχει σκόνη και διαρκεί πολύ. Εάν χρησιμοποιείτε πραγματικούς επαγγελματίες στη δουλειά σας, μπορείτε να αποκτήσετε ένα μοναδικό σχέδιο τοίχου που προκαλεί γνήσιο θαυμασμό, αλλά το κόστος μιας τέτοιας απόλαυσης δεν θα είναι μικρό..

Τα πάνελ PVC μπορούν να συναρμολογηθούν μόνοι σας. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν χρειάζεται να ευθυγραμμίσετε τέλεια τους τοίχους – το υλικό θα κρύψει όλες τις ελλείψεις από κάτω. Δεν είναι ακριβά, αλλά φαίνονται πολύ ελκυστικά..

Η ταπετσαρία πρέπει να επιλέγεται αποκλειστικά για πλύσιμο. Ακόμα κι αν σκοπεύετε να τα κολλήσετε σε έναν τοίχο μακριά από την περιοχή εργασίας, σε έναν συμπιεσμένο χώρο, η μόλυνση θα μπει κατά κάποιο τρόπο στους τοίχους. Με τη βοήθεια της ταπετσαρίας, μπορείτε όχι μόνο να δημιουργήσετε ένα όμορφο σχέδιο, αλλά και να προσαρμόσετε το χώρο. Για παράδειγμα, με την επικόλληση ταπετσαρίας σε μια οριζόντια λωρίδα, θα επεκτείνετε οπτικά το χώρο και οι κάθετες λωρίδες θα “ανεβάσουν” το ταβάνι. Αυτό που σίγουρα πρέπει να αποφύγετε είναι τα μεγάλα σχέδια. Εάν η απλή ταπετσαρία δεν σας ταιριάζει, μπορείτε να αγοράσετε καμβάδες με μια μικρή διακριτική εκτύπωση, ώστε να μην υπερφορτώνετε έναν μικρό χώρο..

Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Η καλύτερη επιλογή για μια μικρή κουζίνα στο Χρουστσόφ θα ήταν να διακοσμήσετε την επιφάνεια της οροφής με έναν γυαλιστερό τεντωμένο καμβά. Η γυαλιστερή του επιφάνεια είναι ανακλαστική για ένα επιπλέον ευρύχωρο αποτέλεσμα. Τα σεντόνια καθαρίζονται εύκολα και αντέχουν καλά σε όλες τις δυσκολίες των διαδικασιών κουζίνας. Είναι καλύτερα να επιλέξετε το υλικό σε μια ελαφριά παλέτα – λευκό, κρεμ, το οποίο θα “ξεπλύνει” τα όρια των αρθρώσεων με τους τοίχους.

Μπορείτε να καλύψετε την οροφή με μπογιά ή γύψο, αλλά αξίζει να σκεφτείτε ότι θα πρέπει να ισοπεδωθεί με υψηλή ποιότητα, η οποία θα πάρει πολύ χρόνο και προσπάθεια.

Οι δομές από γυψοσανίδες είναι μια δημοφιλής επιλογή μοντέρνου σχεδιασμού. Αλλά για μια μικρή κουζίνα, πρέπει να επιλέξετε την ευκολότερη επιλογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να σχεδιάσετε μόνο την περίμετρο με αυτόν τον τρόπο και να εκτελέσετε κρυφό φωτισμό κατά μήκος του περιγράμματος, ο οποίος θα εξομαλύνει την έλλειψη δέκα εκατοστών που έχει κλαπεί από τη δομή. Σε αυτή την περίπτωση, τα πάνελ γυψοσανίδας είναι εξοπλισμένα με σύστημα φωτισμού σημείου..

Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Διακόσμηση οροφής Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Διακόσμηση οροφής

Έπιπλα για την κουζίνα στο Χρουστσόφ

Τα έπιπλα πρέπει να επιλέγονται με βάση τις ανάγκες της οικογένειας. Δεδομένου ότι η κουζίνα είναι μικρή, πρέπει να σκεφτείτε προσεκτικά τι πραγματικά χρειάζεται εδώ και τι μπορείτε να αρνηθείτε. Μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα μικρό γραμμικό σετ κατά μήκος ενός μακρινού τοίχου ή ενός μεγαλύτερου, γωνιακού, το οποίο θα έχει περισσότερα ντουλάπια και συρτάρια για την αποθήκευση σκευών κουζίνας. Το ψυγείο, κατά κανόνα, εγκαθίσταται από το παράθυρο και το περβάζι παραθύρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να επεκτείνει την περιοχή εργασίας ή να φτιάξει τραπεζαρία από αυτό. Δώστε προσοχή στη μεταμόρφωση των επίπλων, η οποία θα είναι η καλύτερη επιλογή για μια μικρή κουζίνα – αυτό μπορεί να είναι ένα πτυσσόμενο τραπέζι φαγητού και καρέκλες, τραπέζια τραβηγμένα μέσα στο σετ..

Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Έπιπλα Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Έπιπλα Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Η κουζίνα στο Χρουστσόφ πρέπει να είναι καλά φωτισμένη, αλλά είναι καλύτερο να αρνηθείτε μεγάλους πολυελαίους και λαμπτήρες χαμηλής οροφής. Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε ένα σύστημα φωτισμού σημείου τοποθετώντας λαμπτήρες περιμετρικά του δωματίου και να παρέχετε επιπλέον φωτισμό για την περιοχή πάνω από τον πάγκο. Ορισμένα μοντέρνα σετ κουζίνας έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες που αντιδρούν όταν ανοίγει η πόρτα – τότε ο μυστικός φωτισμός ανάβει αυτόματα.

Η κορεσμένη διακόσμηση δεν είναι ευπρόσδεκτη εδώ, καθώς το «φούσκωμα» των έντονων χρωμάτων θα γεμίσει το χώρο. Η κύρια διακόσμηση μπορεί να είναι η διακόσμηση τοίχων της περιοχής εργασίας. Εδώ μπορείτε να βάλετε πλακάκια με μικρά στολίδια, μοτίβα, για παράδειγμα, σε στυλ συνονθύλευμα, να εγκαταστήσετε πλαστικά πάνελ που μιμούνται τη δημοφιλή πλέον τοιχοποιία. Μια εξαιρετική επιλογή θα ήταν να σχεδιάσετε την επιφάνεια του δέρματος με ένα φωτεινό ογκομετρικό σχέδιο ή μια επιφάνεια καθρέφτη – αυτό θα δώσει κάποιο βάθος στην περιοχή εργασίας, αυξάνοντας τον όγκο του. Η διακόσμηση μπορεί να είναι υφάσματα στα παράθυρα, μικρές εικόνες, πάνελ, χαριτωμένα αυτοκόλλητα βινυλίου..

Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Φωτισμός και διακόσμηση Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Φωτισμός και διακόσμηση Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ - Φωτισμός και διακόσμηση

Σχεδιασμός κουζίνας στο Χρουστσόφ – φωτογραφία

Ελπίζουμε ότι το άρθρο μας σας βοήθησε να καταλάβετε ποιος μπορεί να είναι ο σχεδιασμός μιας κουζίνας σε ένα Χρουστσόφ. Και τώρα, για να υποστηρίξουμε όλα τα παραπάνω, προτείνουμε να επισκεφθείτε τη γκαλερί μας, όπου προσπαθήσαμε να συλλέξουμε τις καλύτερες φωτογραφίες τελειωμένων εσωτερικών χώρων. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός της κουζίνας στο Χρουστσόφ - φωτογραφία