Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. (80 εικόνες)

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. (80 εικόνες)

Το υπνοδωμάτιο είναι ακριβώς η γωνιά που πρέπει να ευχαριστήσει πάνω απ ‘όλα με τη ζεστασιά, την άνεση, την ικανότητα να χαροποιεί τα ξημερώματα και να ανακουφίζει από το άγχος μετά από μια δύσκολη μέρα. Εμβαδόν 15 τ.μ. – αυτό είναι ένα αρκετά αποδεκτό τετράγωνο, στο οποίο μπορείτε να ενσωματώσετε διάφορες ιδέες σχεδιασμού, να τοποθετήσετε τις απαραίτητες ζώνες και να δημιουργήσετε ένα κατάλληλο περιβάλλον για χαλάρωση. Στο άρθρο μας, θα εξετάσουμε τι πρέπει να λάβετε υπόψη κατά το σχεδιασμό ενός υπνοδωματίου με επιφάνεια 15 τετραγωνικών μέτρων, πώς να επιλέξετε ένα χρώμα, στυλ, καθώς και τη δυνατότητα κατάλληλης τοποθέτησης των απαραίτητων επίπλων.

Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε την ανακαίνιση ενός υπνοδωματίου?

Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. έχει ορθογώνιο σχήμα, το οποίο συχνά προκαλεί επιπλοκές με την τοποθέτηση των επίπλων. Αλλά το δωμάτιο σας επιτρέπει να οργανώσετε αρκετές λειτουργικές περιοχές. Σε αυτή την περίπτωση, είναι καλύτερο να αποφύγετε την τακτοποίηση επίπλων κατά μήκος μεγάλων τοίχων – αυτό θα κάνει το δωμάτιο πολύ πιο στενό..

Το κρεβάτι είναι εγκατεστημένο κάθετα σε έναν κοντό ή μακρύ τοίχο. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το κρεβάτι στο κέντρο του δωματίου έτσι ώστε το κεφαλάρι να είναι κάθετο στο μακρύ επίπεδο. Στη συνέχεια, στο μακρινό μέρος, κοντά στο παράθυρο, μπορείτε να εγκαταστήσετε ένα τραπέζι, δύο πολυθρόνες ή ένα μίνι ντουλάπι εργασίας και να τοποθετήσετε μια ντουλάπα κοντά στην μπροστινή πόρτα. Ένα τέτοιο περιβάλλον θα προσφέρει μια άνετη προσέγγιση στο κουτί και από τις δύο πλευρές και θα αφήσει αρκετό χώρο για κίνηση..

Μια καλή λύση είναι να τοποθετήσετε το κρεβάτι με κεφαλάρι σε έναν μακρινό κοντό τοίχο. Και στις δύο πλευρές, μπορείτε να βάλετε κομοδίνα ή να χρησιμοποιήσετε πλήρως τον τοίχο τοποθετώντας ένα εκτεταμένο σύστημα αποθήκευσης – έπιπλα ντουλαπιών με διάφορα ράφια, συρτάρια ή δομή γυψοσανίδας με ενσωματωμένες κόγχες.

Μπορείτε να διορθώσετε την επιμήκυνση του δωματίου με τη βοήθεια υλικών φινιρίσματος: τα μοτίβα και οι λωρίδες στην ταπετσαρία που τοποθετούνται στην οριζόντια κατεύθυνση θα επεκτείνουν οπτικά τους τοίχους, ο σχεδιασμός ενός από τα επίπεδα σε μια σκοτεινή παλέτα θα τον απομακρύνει, δίνοντας επιπλέον βάθος στο δωμάτιο. Για ζώνη, δομές οροφής από γυψοσανίδες, η κατασκευή των βαθμίδων του βάθρου χρησιμοποιείται με επιτυχία.

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε την ανακαίνιση ενός υπνοδωματίου Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε την ανακαίνιση ενός υπνοδωματίου

Έγχρωμες λύσεις για την κρεβατοκάμαρα 15 τ. Μ.

Για υπνοδωμάτιο επιφάνειας 15 τ.μ. δεν υπάρχουν σαφείς περιορισμοί στο χρώμα – αν θέλετε το δωμάτιο να φαίνεται ακόμα πιο ευρύχωρο – χρησιμοποιήστε περισσότερα ανοιχτά χρώματα. Πρέπει επίσης να λάβετε υπόψη την έννοια του στυλ στο οποίο έχει σχεδιαστεί η κρεβατοκάμαρα. Οι λευκοί και ανοιχτό γκρι τόνοι είναι αρκετά δημοφιλείς στο σχεδιασμό μοντέρνων εσωτερικών χώρων, επιτρέποντάς σας να δημιουργήσετε μια ουδέτερη, μινιμαλιστική ατμόσφαιρα, στην οποία κάθε άλλο φάσμα χρωμάτων θα ταιριάζει αρμονικά..

Μια ιδιαίτερη άνεση δημιουργείται από την κλασική μπεζ παλέτα, γεμίζοντας το εσωτερικό με την άνεση και τη ζεστασιά ενός σπιτιού. Στο εσωτερικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πολλά ημίτονα ταυτόχρονα από καστανή έως ελαφριά άμμο, δημιουργώντας τις απαραίτητες πινελιές.

Ανάλογα με την προσωπική αντίληψη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χρώμα στο υπνοδωμάτιο. Με τον δικό του τρόπο, η κρεβατοκάμαρα ενός άνδρα σε μπλε και καφέ αποχρώσεις θα φαίνεται όμορφη και κομψή. Οι γυναίκες και τα κορίτσια συχνά προτιμούν πιο εξελιγμένα σχέδια – ένα εσωτερικό είναι ιδανικό, για παράδειγμα, σε λευκά και ροζ χρώματα. Το παθιασμένο και ιδιοσυγκρασιακό κόκκινο θα πρέπει να εφαρμόζεται σε δόσεις, να χρησιμοποιείται σκούρο χρώμα και η πράσινη οικο-παλέτα μπορεί να υπάρχει σε οποιαδήποτε ποσότητα (με εξαίρεση τις όξινες αποχρώσεις), καθώς σχετίζεται με τη φύση και καθιστά δυνατή την χαλάρωση όσο δυνατόν.

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Χρωματικές λύσεις Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Χρωματικές λύσεις Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Χρωματικές λύσεις

Φινίρισμα και υλικά

Το φινίρισμα του υπνοδωματίου είναι 15 τ.μ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε υλικό, καθώς δεν υπάρχουν ειδικές μικροκλιματικές συνθήκες. Με τη βοήθεια διαφορετικών τύπων και συνδυασμών, μπορείτε να προσαρμόσετε το χώρο, να επισημάνετε λειτουργικές περιοχές.

Πάτωμα

Σε ένα δωμάτιο που έχει σχεδιαστεί για να δημιουργεί μια ζεστή, σπιτική ατμόσφαιρα για μια ευχάριστη διαμονή, είναι προτιμότερο να τοποθετήσετε laminate ή παρκέ στο πάτωμα και να συμπληρώσετε τον χώρο του κρεβατιού με ένα μαλακό fleecy χαλί. Η διαγώνια στοίβαξη του υλικού βοηθά στην οπτική αύξηση της επιφάνειας.

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Για διακόσμηση τοίχων σε ορθογώνιο υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε συνδυασμούς υλικών που θα βοηθήσουν στην εξισορρόπηση της γεωμετρίας του δωματίου. Για παράδειγμα, διακοσμήστε μακριούς τοίχους σε ανοιχτά χρώματα και κοντούς τοίχους σε πιο σκούρα χρώματα..

Όπως ήδη είπαμε, κάθετες και οριζόντιες λωρίδες δίνουν στο δωμάτιο, αντίστοιχα, ύψος και πλάτος. Τα μοτίβα ταπετσαρίας πρέπει να γίνονται σε απαλά χρώματα για να μην δημιουργούν υπερβολική δυναμική.

Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στον τοίχο στο κεφάλι του κρεβατιού: εδώ μπορείτε να χτίσετε τοξωτά ανοίγματα από γυψοσανίδες, να χρησιμοποιήσετε ταπετσαρίες φωτογραφιών, ογκομετρικούς ή υφασμάτινους καμβάδες. Η ζωγραφική και η χρήση διακοσμητικού γύψου είναι πλέον πολύ δημοφιλή..

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Υπάρχουν αρκετές βασικές επιλογές για την οροφή στο υπνοδωμάτιο: ζωγραφική, ασβέστη, ταπετσαρία, διακόσμηση με τεντωμένους καμβάδες. Οι κατασκευές από γυψοσανίδες, οι οποίες βρίσκονται γύρω από την περίμετρο του δωματίου ή με ξεχωριστά νησιά, τις περισσότερες φορές, επισημαίνοντας το έδαφος του χώρου ύπνου, βοηθούν στη δημιουργία ενός όμορφου περιβάλλοντος και ζωνώνουν το δωμάτιο..

Ανάλογα με το στυλ, μπορεί να υπάρχουν άλλα διακοσμητικά χαρακτηριστικά: απομίμηση δοκών οροφής (Προβηγκία, πατάρι), γείσα από γύψο, ροζέτες, καλούπια (κλασικές οδηγίες), πλάκες MDF (πατάρι) κ.λπ..

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Διακόσμηση οροφής Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Διακόσμηση οροφής

Έπιπλα για υπνοδωμάτιο 15 τ.μ..

Το κύριο στοιχείο κάθε υπνοδωματίου είναι το κρεβάτι, το οποίο πρέπει να είναι αρκετά άνετο και αρκετά ευρύχωρο. Ακόμα και πριν από την αγορά, πρέπει να ξαπλώσετε στο κρεβάτι για να νιώσετε πλήρως πώς αυτό ή εκείνο το μοντέλο ταιριάζει στα ανατομικά χαρακτηριστικά.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για ένα σχετικά μικρό υπνοδωμάτιο, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα κρεβάτι με ένα επιπλέον σύστημα αποθήκευσης με τη μορφή ενός ενσωματωμένου κουτιού, όπου μπορείτε να βάλετε τα απαραίτητα παστέλ αξεσουάρ.

Υπάρχουν επίσης μοντέλα με πολυλειτουργικό κεφαλάρι, στο οποίο βρίσκονται διάφορα ράφια και κόγχες. Η πιο “προηγμένη” επιλογή είναι τα πλωτά κρεβάτια με κρυφά στηρίγματα, καθώς και τα στρογγυλά κρεβάτια που ταιριάζουν απόλυτα στο εσωτερικό ενός ορθογώνιου υπνοδωματίου 15 τ.μ. Σε μικρά διαμερίσματα, ένα καμαρίνι τοποθετείται συχνά στην κρεβατοκάμαρα. Σε αυτή την περίπτωση, η καλύτερη λύση μπορεί να είναι μια συρόμενη ντουλάπα με καθρέφτες πόρτες που διευρύνουν το χώρο..

Σε μία ή δύο πλευρές του κρεβατιού, μπορείτε να εγκαταστήσετε κομοδίνα, όπου μπορείτε να βάλετε ένα βιβλίο, γυαλιά, προϊόντα περιποίησης δέρματος. Κατά την προσωπική διακριτική ευχέρεια, τοποθετήστε έναν πίνακα τηλεόρασης ή έναν οικιακό κινηματογράφο.

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Έπιπλα Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Έπιπλα Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Για φωτισμό κρεβατοκάμαρας επιφάνειας 15 τ.μ. η καλύτερη επιλογή θα ήταν ο μαλακός φωτισμός πολλαπλών επιπέδων. Οι προβολείς και ένας πολυέλαιος θα γίνουν οι κύριες πηγές φωτός και διάφορες απλίκες, λαμπτήρες δαπέδου, επιτραπέζια σκεύη δεν θα αγνοούν μεμονωμένες λειτουργικές περιοχές. Για να δημιουργήσετε ένα πρωτότυπο, μυστηριώδες περιβάλλον, μπορείτε να διακοσμήσετε την περίμετρο της οροφής από γυψοσανίδες με λωρίδα LED και να εγκαταστήσετε τον οπίσθιο φωτισμό στην κάτω περιοχή του κρεβατιού..

Το υπνοδωμάτιο δεν χρειάζεται πλούσια διακόσμηση – υπάρχουν αρκετά όμορφοι συνδυασμοί υλικών φινιρίσματος και υφασμάτων. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μερικά κομψά μπιχλιμπίδια, να συμπληρώσετε τους τοίχους με πίνακες ή οικογενειακές φωτογραφίες, να εγκαταστήσετε ζωντανές γλάστρες, οι οποίες θα καθαρίσουν επίσης τον αέρα..

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Φωτισμός και διακόσμηση Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας 15 τ.μ. - Φωτισμός και διακόσμηση

Εσωτερικά στυλ

Προκειμένου ένα υπνοδωμάτιο να είναι πραγματικά όμορφο και άνετο, πρέπει να επιλέξετε ένα στυλ σχεδιασμού. Υπνοδωμάτιο με εμβαδόν 15 τ.μ. σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε πολλές σύγχρονες σχεδιαστικές λύσεις.

Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. στο ύφος του μινιμαλισμού

Η μινιμαλιστική τάση είναι ίσως η πιο δημοφιλής σήμερα. Το στυλ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μικρά δωμάτια, καθώς προϋποθέτει ελαφρύ σχεδιασμό, παρουσία μικρού αριθμού εξαιρετικά λειτουργικών εσωτερικών αντικειμένων και σχεδόν πλήρη απουσία διακοσμητικών. Η διακόσμηση συνδυάζει τέλεια φυσικά και τεχνητά υλικά, γυαλιστερά και ξύλινα επιχρίσματα.

Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερική διακόσμηση

Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. σε ιαπωνικό στιλ

Η έννοια της διακόσμησης του σπιτιού μεταξύ των λαών της Χώρας του Ανατέλλοντος Sunλιου συνεπάγεται επίσης μινιμαλισμό στο σκηνικό. Στο σχεδιασμό χρησιμοποιούνται αρκετά φυσικά χρώματα και φυσικές υφές, οι οποίες τονίζουν την εγγύτητα της ανθρώπινης ζωής στη φυσική ομορφιά και πρακτικότητα..

Τα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν αντικείμενα όπως έπιπλα σε στάση, ειδικά τελειώματα και διακόσμηση. Εδώ μπορείτε να βρείτε στοιχεία από ιαπωνικά χωρίσματα shoji, δοκάρια στην οροφή που χωρίζουν το ταβάνι σε τετράγωνα, φαναράκια, καμβάδες με εικόνες ιερογλυφικών, γκέισες, σαμουράι, λουλουδάτες εκτυπώσεις.

Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. Ιαπωνικό στυλ - εσωτερική διακόσμηση Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. Ιαπωνικό στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. σε κλασικό στιλ

Αν και ο μινιμαλισμός στο σχεδιασμό έρχεται στο προσκήνιο στην εποχή μας, τα αμετάβλητα κλασικά είναι ακόμα σχετικά. Ζεστά γαλακτώδη, μπεζ, χρώματα ελιάς, κομψές εκτυπώσεις, πλούσια έπιπλα και πολυτελή διακόσμηση μπορούν να μετατρέψουν ένα συνηθισμένο υπνοδωμάτιο σε πραγματικούς βασιλικούς θαλάμους, όπου θα βασιλεύει το μεγαλειώδες πνεύμα της αριστοκρατίας.

Ένα πολυτελές ξύλινο κρεβάτι με σκαλισμένα στοιχεία και επιχρύσωση, γυψομάρμαρο στην οροφή και στους τοίχους, ένας κρυστάλλινος πολυέλαιος, πλούσια φυσικά υφάσματα – όλα αυτά θα σας κάνουν να νιώσετε σαν έναν ιδιαίτερο Αύγουστο.

Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. σε κλασικό στυλ - Εσωτερική διακόσμηση Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. σε κλασικό στυλ - Εσωτερική διακόσμηση

Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. σε στυλ Προβηγκίας

Ένα υπνοδωμάτιο σε στιλ Προβηγκίας είναι ένας συνδυασμός απλής επαρχιακής ζωής με τη χάρη της γαλλικής διακόσμησης. Η διακόσμηση περιέχει φυσικά επιχρίσματα με ελαφρώς ξεθωριασμένη άνθηση, τονίζοντας την ικανότητα των υλικών να ξεθωριάζουν κάτω από τον καυτό νότιο ήλιο.

Τα έπιπλα φέρουν επίσης τα αποτυπώματα της αρχαιότητας, αποδεικνύοντας με τη στιβαρή εμφάνισή του ότι βρίσκεται στο σπίτι για μεγάλο χρονικό διάστημα και γνωρίζει πολλά οικογενειακά μυστικά. Υφάσματα υψηλής ποιότητας με πολλές διακοσμητικές λεπτομέρειες προσδίδουν ιδιαίτερη γοητεία και άνεση στην ατμόσφαιρα..

Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. Στυλ Προβηγκίας - Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων Υπνοδωμάτιο 15 τ.μ. Στυλ Προβηγκίας - Σχεδιασμός εσωτερικών χώρων

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. – Φωτογραφία

Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι επιλέγοντας σωστά την κατεύθυνση του στυλ, το χρώμα και χρησιμοποιώντας τα χαρακτηριστικά φινιρίσματος, μπορείτε να μετατρέψετε ακόμη και ένα μικρό δωμάτιο σε μια ζεστή γωνιά γεμάτη ατμόσφαιρα ρομαντισμού και ηρεμίας. Και τώρα σας προσκαλούμε να δείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας, η οποία παρουσιάζει πολλά επιτυχημένα παραδείγματα του σχεδιασμού των υπνοδωματίων με έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός υπνοδωματίου 15 τ.μ. - Φωτογραφία