Φωτογραφική ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο: 60 φωτογραφίες και ιδέες

Φωτογραφική ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο: 60 φωτογραφίες και ιδέες

Σήμερα, οι τοιχογραφίες έχουν κερδίσει μεγάλη δημοτικότητα στον εσωτερικό σχεδιασμό. Ανοίγουν πολλές δυνατότητες για τη δημιουργία πρωτότυπης επίπλωσης, την οποία πολλοί έμπειροι σχεδιαστές χρησιμοποιούν με επιτυχία. Όσον αφορά το υπνοδωμάτιο, χρειάζεται μια ειδική προσέγγιση εδώ, καθώς το δωμάτιο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ευνοϊκότερο για ξεκούραση και καλό ύπνο. Στο άρθρο μας θα εξετάσουμε τα χαρακτηριστικά της ταπετσαρίας φωτογραφιών για την κρεβατοκάμαρα, καθώς και τις σύγχρονες ποικιλίες τους..

Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά της ταπετσαρίας φωτογραφιών

Οι τοιχογραφίες, φυσικά, είναι ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο που μπορεί να διακοσμήσει σημαντικά το εσωτερικό, να τονίσει το στυλ και την αξιοπρέπεια της κρεβατοκάμαρας. Ωστόσο, τα οφέλη αυτού του τύπου φινιρίσματος δεν περιορίζονται στη διακόσμηση. Οι τοιχογραφίες μπορούν να εκτελέσουν διάφορες λειτουργίες στο εσωτερικό, για παράδειγμα:

– Παίξτε ουσιαστικό ρόλο στη χωροθέτηση του χώρου. Διάφοροι συνδυασμοί μοτίβων από χαρτόνι τοίχου με άλλους τύπους φινιρίσματος (ζωγραφική, γύψος κ.λπ.) είναι σε θέση να αναδείξουν ορισμένες ζώνες σε ένα ευρύχωρο δωμάτιο. Συχνά τοποθετούνται στο κεφάλι του κρεβατιού ή στον απέναντι τοίχο. Μπορούν να δώσουν έμφαση σε μια περιοχή αναψυχής με πολυθρόνες και τραπεζάκι σαλονιού (αν υπάρχει), κόγχες και άλλες περιοχές.

– Διορθώστε την οπτική αντίληψη του χώρου. Η τοποθέτηση ταπετσαρίας φωτογραφιών σε έναν από τους τοίχους μπορεί οπτικά να το “μετακινήσει στην άκρη”, κάνοντας το δωμάτιο πολύ πιο ευρύχωρο. Συνήθως σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιούνται πανοραμικές εικόνες, σκηνές που μιμούνται τη συνέχεια ενός δωματίου, αντικείμενα σε προοπτική.

– Κρύψτε τις υπάρχουσες ατέλειες στις επιφάνειες των τοίχων ή της οροφής. Η ταπετσαρία σε βινύλιο ή μη υφασμένη βάση θα αντιμετωπίσει καλύτερα αυτό το έργο. Η ανώμαλη επιφάνεια θα καλυφθεί τέλεια από φωτεινές εικόνες γεμάτες χρώματα και η εναλλαγή μεγάλων και μικρών λεπτομερειών της εικόνας θα αντιμετωπίσει ελαττώματα στις γωνίες.

– Δημιουργήστε τόνους. Δεδομένου ότι τα υπνοδωμάτια, τις περισσότερες φορές, είναι διακοσμημένα σε παστέλ χρώματα, οι τοιχογραφίες θα βοηθήσουν να αναβιώσει ένα άδειο εσωτερικό, να προσθέσει ποικιλία.

– Δώστε έμφαση στο στυλ του συνολικού σχεδιασμού του δωματίου. Οι σωστά επιλεγμένες εικόνες θα συμπληρώσουν τέλεια ένα κομψό εσωτερικό. Λουλουδάτα μοτίβα, τοιχογραφίες, τοπία είναι τυπικά για τις κλασικές και αγροτικές περιοχές και τα μοντέρνα στυλ (υψηλής τεχνολογίας, σοφίτα, μινιμαλισμός) θα υποστηρίζουν πανοραμικές εικόνες πόλεων, διάφορα αξιοθέατα.

– Οι φωτογραφίες στην οροφή θα αντικαταστήσουν με επιτυχία τους ακριβούς καμβάδες τεντώματος, ενώ θα έχουν εξίσου εντυπωσιακή εμφάνιση.

Έχοντας αποφασίσει να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο με ταπετσαρίες φωτογραφιών, πρέπει να φροντίσετε για τη σωστή τοποθέτησή τους για να αποκτήσετε ένα πραγματικά εντυπωσιακό εσωτερικό. Εάν σκοπεύετε να βάλετε ταπετσαρία σε ολόκληρο τον τοίχο, πρέπει να φροντίσετε εκ των προτέρων, έτσι ώστε στο μέλλον το μέρος του οικοπέδου να μην καλύπτεται από ογκώδη έπιπλα. Εάν η ταπετσαρία είναι κολλημένη για να αυξήσει οπτικά την περιοχή, είναι καλύτερα να εγκαταλείψετε εντελώς τα έπιπλα κοντά στον τοίχο. Οι εικόνες επιλέγονται με βάση το μέγεθος του δωματίου, αφού μεγάλα στοιχεία σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο θα ασκήσουν πίεση και πολύ μικρά σε ένα μεγάλο απλά θα χαθούν.

Φωτογραφική ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά Φωτογραφική ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - Πλεονεκτήματα και χαρακτηριστικά

Τύποι ταπετσαριών για την κρεβατοκάμαρα

Η σημερινή αγορά μπορεί να υπερηφανεύεται για μια τεράστια ποικιλία ταπετσαριών φωτογραφιών, μεταξύ των οποίων μπορείτε να βρείτε μοντέλα σε ρολό και εικόνα με ποικιλία υφών, εφέ, εικόνες και άλλα διακριτικά χαρακτηριστικά..

Ανάλογα με τα υλικά κατασκευής

Κατά την επιλογή ταπετσαρίας, είναι σημαντικό να δώσετε προσοχή στο υλικό από το οποίο γίνεται η βάση για την εκτύπωση, καθώς η διάρκεια ζωής της επικάλυψης, η φιλικότητα προς το περιβάλλον και η ευκολία κόλλησης εξαρτώνται από αυτό. Υπάρχουν διάφοροι κύριοι τύποι που είναι κατάλληλοι για τη διακόσμηση των τοίχων του υπνοδωματίου:

1. Ταπετσαρία από χαρτί. Αυτός ο τύπος είναι μία από τις απλούστερες επιλογές προϋπολογισμού, καθώς έχει χαρακτηριστικά χαμηλής ποιότητας. Παρόλο που η βάση χαρτιού είναι αρκετά πυκνή, φοβάται τις συνθήκες υψηλής υγρασίας, αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι μιλάμε για την κρεβατοκάμαρα, μπορούν να διαρκέσουν πολύ καιρό εδώ. Το πλεονέκτημα τέτοιων καμβάδων είναι η υψηλή απόδοση χρώματος και η λεία, σχεδόν γυαλιστερή επιφάνεια, η οποία καταδεικνύει καλά τον ρεαλισμό των εικόνων..

2. Ταπετσαρία βινυλίου. Το χαρτί Photowall διακρίνεται από μια μεγάλη ποικιλία υφών, υψηλή αντοχή και ανθεκτικότητα. Δεν είναι ιδιότροπα για το περιβάλλον και καθαρίζονται εύκολα..

3. Μη υφασμένη ταπετσαρία. Το υλικό είναι αρκετά ανθεκτικό, έχει χαρακτηριστική ματ επιφάνεια. Αυτό το είδος είναι σε θέση να “αναπνέει” και αναγνωρίζεται ως το πιο φιλικό προς το περιβάλλον μεταξύ άλλων. Τα ελαφριά αέρινα οικόπεδα και η ζωγραφική με ακουαρέλα φαίνονται υπέροχα σε μη υφασμένους καμβάδες, ενώ οι καμβάδες καλύπτουν ιδανικά τις υπάρχουσες ατέλειες των τοίχων.

4. Αυτοκόλλητη ταπετσαρία. Οι τοιχογραφίες, όπως υποδηλώνει το όνομα, έχουν αυτοκόλλητη βάση, αλλά χρησιμοποιούνται, στις περισσότερες περιπτώσεις, ως μικροί πίνακες με τους οποίους μπορείτε να εργαστείτε εύκολα..

Κατά την επιλογή ταπετσαρίας για την οροφή, χρησιμοποιούνται επίσης καμβάδες με βάση PVC, εξαιρετικής ποιότητας και βελούδο, που έχουν πολύχρωμα, φωτεινά χρώματα, ασυνήθιστη υφή.

Τύποι φωτογραφιών για την κρεβατοκάμαρα - Ανάλογα με τα υλικά κατασκευής Τύποι φωτογραφιών για την κρεβατοκάμαρα - Ανάλογα με τα υλικά κατασκευής

Ποια επίστρωση να επιλέξετε

Εκτός από το υλικό που χρησιμεύει ως βάση για την ταπετσαρία φωτογραφιών, αξίζει να δοθεί προσοχή στην επιλογή της επιφάνειας του καμβά, από την οποία θα εξαρτηθεί η αντίληψη της εικόνας. Για ένα μικρό δωμάτιο, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια ομαλή ταπετσαρία που δημιουργεί αντανακλάσεις. Τέτοιοι καμβάδες μπορούν να κάνουν το εσωτερικό πιο ελαφρύ..

Στους λάτρεις της ζωγραφικής σίγουρα θα αρέσουν οι τοιχογραφίες με υφή καμβά ή επιφάνεια που μοιάζει με γύψο. Τέτοια υλικά χρησιμοποιούνται συχνά για την αναπαραγωγή ιστορικών τοιχογραφιών ή έργων ζωγραφικής..

Για την αναδημιουργία των γωνιών της άγριας ζωής, χρησιμοποιούνται συχνά καμβάδες με υφή που μιμούνται πραγματικά το λινάρι.

Τα τραχιά επιχρίσματα έχουν μια ιδιότυπη χάρη και θαμπάδα. Είναι ιδανικά για μικρά δωμάτια και οι ταπετσαρίες από άμμο, που έχουν μικρά κλάσματα στη δομή τους, μπορούν να κρύψουν σημαντικά τις ατέλειες και τα ελαττώματα στις επιφάνειες των τοίχων..

Τύποι φωτογραφιών για την κρεβατοκάμαρα - Πώς να επιλέξετε ένα κάλυμμα Τύποι φωτογραφιών για την κρεβατοκάμαρα - Πώς να επιλέξετε ένα κάλυμμα

Σχεδίαση φωτογραφιών για την κρεβατοκάμαρα

Η εικόνα στην ταπετσαρία παίζει σημαντικό ρόλο. Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να θυμάστε ότι τα χρώματα της εικόνας πρέπει να συνδυάζονται με τα υπόλοιπα εσωτερικά αντικείμενα. Κάθε άτομο, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του, αντιλαμβάνεται αυτούς ή εκείνους τους συνδυασμούς με τον δικό του τρόπο. Τα φωτεινά χρώματα της ταπετσαρίας λειτουργούν καλά με τις φωτεινές αποχρώσεις του περιβάλλοντος και μπορείτε να επιλέξετε πλούσια χρώματα προφοράς της εικόνας στα παστέλ χρώματα του περιβάλλοντος φινιρίσματος. Οι πιο δημοφιλείς φωτογραφίες στο εσωτερικό της κρεβατοκάμαρας περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

– Τοπία που δείχνουν δάση, καταρράκτες, φυτά, διάφορα λουλούδια κλπ. Αυτές οι ταπετσαρίες είναι κατάλληλες για κάθε στυλ διακόσμησης δωματίου, γεμίζοντας το με φρεσκάδα.

– Θαλάσσιο θέμα, που λέει για την ομορφιά των ατελείωτων εκτάσεων του νερού και την όμορφη ζωή. Μπορεί να υπάρχουν εικόνες παλιών πλοίων και σύγχρονων ωκεάνιων πλοίων, πολυτελών γιοτ, παραλιών κ.λπ.

– Αναπαραγωγές έργων τέχνης που είναι κατάλληλες σε μεγάλους χώρους με κατάλληλη κομψή επίπλωση.

– Οι αφηρημένες εικόνες μπορεί να είναι αρκετά ενδιαφέρουσες. Τέτοιες φωτογραφίες απαιτούν κατάλληλη θέα του ιδιοκτήτη και μοντέρνα επίπλωση.

– Εικόνες πόλεων – πανοραμικές εικόνες μεγάλων πόλεων ή λιτοί δρόμοι. Η επιλογή θα εξαρτηθεί από τις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών και το στυλ του εσωτερικού. Η πρώτη επιλογή είναι η πιο κατάλληλη για μοντέρνους χώρους υψηλής τεχνολογίας, σοφίτας και η δεύτερη για υπνοδωμάτια στην Προβηγκία, μεσογειακές κατευθύνσεις.

Τύποι ταπετσαριών για την κρεβατοκάμαρα - Σχέδιο ταπετσαρίας για την κρεβατοκάμαρα Τύποι ταπετσαριών για την κρεβατοκάμαρα - Σχέδιο ταπετσαρίας για την κρεβατοκάμαρα Τύποι ταπετσαριών για την κρεβατοκάμαρα - Σχέδιο ταπετσαρίας για την κρεβατοκάμαρα Τύποι ταπετσαριών για την κρεβατοκάμαρα - Σχέδιο ταπετσαρίας για την κρεβατοκάμαρα

Ταπετσαρία φωτογραφιών με εφέ

Οι μοντέρνες ιδέες σχεδιασμού περιλαμβάνουν πολλές λύσεις που σας επιτρέπουν να δημιουργήσετε τους πιο απροσδόκητους εσωτερικούς χώρους και οι πρώτοι βοηθοί σε αυτό είναι ταπετσαρίες φωτογραφιών με ειδικά εφέ, και συγκεκριμένα:

1. Ογκομετρική τρισδιάστατη ταπετσαρία. Κατά τη δημιουργία αυτού του τύπου ταπετσαρίας φωτογραφιών, χρησιμοποιείται μια ειδική τεχνική σχεδίασης ενός μοτίβου – πολλά στρώματα μοτίβου εφαρμόζονται στην εσωτερική ταινία με μετάβαση από σκούρους σε ανοιχτούς τόνους. Ως αποτέλεσμα, το ανθρώπινο μάτι αντιλαμβάνεται ένα επίπεδο σχέδιο ως τρισδιάστατο. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι τρισδιάστατες ταπετσαρίες έχουν οπτικό όγκο μόνο σε απόσταση, επομένως η χρήση τους συνιστάται σε ευρύχωρα υπνοδωμάτια..

2. Διεύρυνση χώρου. Αυτός ο τύπος είναι σε θέση να “σπρώξει” οπτικά τους τοίχους, καθιστώντας το εσωτερικό πολύ πιο ευρύχωρο. Για μικρά δωμάτια, ένα σχέδιο που μιμείται τη συνέχειά του θα ήταν μια καλή λύση και για πιο ευρύχωρα δωμάτια, μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε εικόνα, λαμβάνοντας υπόψη το στυλ.

3. Φωτεινή ταπετσαρία. Ένας μοντέρνος πρωτότυπος εσωτερικός σχεδιασμός υπνοδωματίου μπορεί να δημιουργηθεί με τη βοήθεια φωτεινής ταπετσαρίας για τοίχους και οροφές. Είναι φωτεινά και φθορίζοντα. Ο πρώτος τύπος είναι σε θέση να συσσωρεύει ρεύματα φωτός κατά τη διάρκεια της ημέρας και τη νύχτα να τα αναπαράγει με τη μορφή απαλού, ευχάριστου οπίσθιου φωτισμού, που δημιουργεί μια ευχάριστη ρομαντική ατμόσφαιρα. Οι τοιχογραφίες φθορισμού δημιουργούν τη νύχτα (με τη βοήθεια ειδικών λαμπτήρων) υπέροχα φωτεινά σχέδια σχεδιαστών λόγω της παρουσίας ειδικής πούδρας στην επίστρωση και τη μέρα οι καμβάδες μοιάζουν με τρισδιάστατες εικόνες. Μια τέτοια ταπετσαρία σε εσωτερικούς χώρους σας επιτρέπει να χαλαρώσετε ήρεμα και να κοιμηθείτε..

Τύποι τοιχογραφιών τοίχου για την κρεβατοκάμαρα - Τοιχογραφίες τοίχου με εφέ Τύποι τοιχογραφιών τοίχου για την κρεβατοκάμαρα - Τοιχογραφίες τοίχου με εφέ

Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο – φωτογραφία

Προτείνουμε να συνεχίσετε μια περαιτέρω επισκόπηση των ποικιλιών των ταπετσαριών φωτογραφιών για την κρεβατοκάμαρα στη συλλογή φωτογραφιών μας. Εδώ μπορείτε να επιλέξετε μια εικόνα που θα κάνει το βράδυ που περνάει στο δωμάτιο ήσυχο και γαλήνιο, και το πρωί πραγματικά ευγενικό και χαρούμενο. Καλή προβολή!

Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία Φωτογραφία ταπετσαρία στο υπνοδωμάτιο - φωτογραφία