Μικρό υπνοδωμάτιο (90 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες

Μικρό υπνοδωμάτιο (90 φωτογραφίες): σχεδιαστικές ιδέες

Ένα μικρό υπνοδωμάτιο δεν είναι λόγος απελπισίας, γιατί αυτό το δωμάτιο δεν προορίζεται για πολυτελή συμπόσια και συναντήσεις επισκεπτών. Θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετο και άνετο, να παρέχει την ευκαιρία να χαλαρώσετε υπέροχα και να ξεφύγετε από την καθημερινή φασαρία. Οι μικρές διαστάσεις του υπνοδωματίου μπορούν να μετατραπούν σε ένα σημαντικό πλεονέκτημα εάν προσεγγίσετε σωστά το σχέδιο, κανονίσετε σωστά τη διακόσμηση, επιλέξετε έπιπλα και διακόσμηση. Πως να το κάνεις? Θα μιλήσουμε για αυτό στο σημερινό άρθρο και επίσης θα παρέχουμε στον αναγνώστη μας την ευκαιρία να δει πολλά παραδείγματα επιτυχημένων σχεδιαστικών λύσεων..

Από πού να ξεκινήσετε την ανακαίνιση ενός υπνοδωματίου?

Όταν σχεδιάζετε μια ανακαίνιση, αξίζει να αξιολογήσετε τη διάταξη του υπνοδωματίου. Εάν το δωμάτιο έχει χαγιάτι, μπορεί να συνδεθεί με τον κοινόχρηστο χώρο του υπνοδωματίου, να μονωθεί, να διακοσμηθεί με τοξωτό άνοιγμα και να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως πλήρης λειτουργική περιοχή με την τοποθέτηση μιας ντουλάπας, τραπεζαρίας, ενός ζευγαριού των σαλονιών.

Ένα δωμάτιο υπνοδωματίου μπορεί να έχει μια κόγχη τοίχου, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την εγκατάσταση ενός κρεβατιού – τότε το υπόλοιπο δωμάτιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εξοπλισμό άλλων χώρων, για παράδειγμα, ενός καθιστικού. Μια άλλη επιλογή είναι να εξοπλίσετε ένα καμαρίνι σε μια θέση. Σε κάθε περίπτωση, θα έχετε επιπλέον ελεύθερο χώρο στο δωμάτιο..

Στο αρχικό στάδιο, είναι σημαντικό να καταρτίσετε ένα σχέδιο για την τοποθέτηση των επίπλων, ώστε να οργανωθεί σωστά ο φωτισμός. Εκτός από τον πολυέλαιο, μπορείτε να εγκαταστήσετε προβολείς, απλίκες κοντά στο κρεβάτι, φωτισμό στο καμαρίνι κ.λπ. Αφού πραγματοποιήσετε την ηλεκτρική καλωδίωση, μπορείτε να ασχοληθείτε με το φινίρισμα της επιφάνειας, εγκαθιστώντας εσωτερικά αντικείμενα.

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου - Από πού να ξεκινήσετε την ανακαίνιση Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου - Από πού να ξεκινήσετε την ανακαίνιση

Έγχρωμες λύσεις για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Για την κρεβατοκάμαρα, πρέπει να επιλέξετε ένα χρώμα με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις και την έννοια του επιλεγμένου στυλ. Κάθε άτομο αντιλαμβάνεται διαφορετικά αυτήν ή αυτήν την παλέτα: για κάποιον είναι πιο ευχάριστο να βρίσκεται σε έναν χιονισμένο κρεβατοκάμαρα και κάποιος θα προτιμήσει ένα κομψό μπορντό ή σκούρο καφέ σχέδιο. Υπέρ του λευκού είναι η ικανότητά του να επεκτείνει το χώρο, να προικίσει το δωμάτιο με επιπλέον φως. Για να μην γίνει η ατμόσφαιρα σαν το νοσοκομείο, στο σχεδιασμό εισάγονται ημίτονοι, φωτεινά στοιχεία προφοράς.

Το πιο αποδεκτό και ευπροσάρμοστο είναι το μπεζ χρώμα της κρεβατοκάμαρας. Είναι σε θέση να έχει μια ηρεμιστική επίδραση στην ανθρώπινη ψυχή, να ηρεμήσει και να δώσει ένα ζεστό περιβάλλον στο σπίτι. Ο Kohler είναι σε τέλεια αρμονία με οποιοδήποτε άλλο φάσμα χρωμάτων, οπότε δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί σύντροφος για αυτόν. Ο καλύτερος σύντροφος είναι το καφέ, το οποίο μπορεί να επικρατήσει σε έπιπλα, υφάσματα ή διακοσμήσεις..

Τα παστέλ χρώματα όπως το μπλε, το ροζ, το ανοιχτό πράσινο, το λεμόνι δεν είναι επίσης ασυνήθιστα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Σε συνδυασμό με μια λευκή παλέτα και καμβάδες με μοτίβα, προσδίδουν στην ατμόσφαιρα ελαφρότητα και ευελιξία και αν τα συνδυάσετε με τους σκοτεινούς τόνους του φάσματος τους, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα ρομαντικό σκηνικό..

Ιδιαίτερα προσεκτικά πρέπει να εισαγάγετε την κόκκινη παλέτα. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, μεγάλη ποσότητα μπορεί να προκαλέσει δυσφορία και ερεθισμό. Απλώς πρέπει να συνδυαστεί με λευκές, μπεζ αποχρώσεις ή να επιλέξετε πιο σκούρα χρώματα για διακόσμηση – μπορντό, τερακότα κ.λπ..

Το γκρι είναι ένας ουδέτερος τόνος, έναντι του οποίου κάθε σετ επίπλων και υφάσματα φαίνονται υπέροχα. Επιπλέον, το χρώμα συνδυάζεται καλά και πρόσφατα έχει κερδίσει τη μεγαλύτερη δημοτικότητα στους μοντέρνους εσωτερικούς χώρους..

Σχεδιασμός Μικρού Υπνοδωματίου - Χρώματα Σχεδιασμός Μικρού Υπνοδωματίου - Χρώματα Σχεδιασμός Μικρού Υπνοδωματίου - Χρώματα

Φινίρισμα και υλικά

Το υπνοδωμάτιο είναι ένα από εκείνα τα δωμάτια όπου το μικροκλίμα δεν υφίσταται αλλαγές: δεν υπάρχει υψηλή υγρασία, πτώση θερμοκρασίας, τα παιδιά δεν παίζουν φάρσα, οπότε μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε υλικό μόνο με βάση τις δικές σας συμπάθειες και, φυσικά, τις οικονομικές δυνατότητες.

Πάτωμα

Τα πιο δημοφιλή υλικά για το φινίρισμα του δαπέδου σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι το laminate, το παρκέ και το λινέλαιο. Αυτά είναι αρκετά ζεστά καλύμματα στα οποία μπορείτε να περπατήσετε χωρίς παπούτσια και προσθέστε ένα επιπλέον μαλακό χαλί δίπλα στο κρεβάτι..

Επίσης σε αυτή την κατηγορία μπορεί να αποδοθεί στο χαλί της αγοράς σε μεγάλη ποικιλία. Για να μεγεθύνετε οπτικά την επιφάνεια, μπορείτε να επιλέξετε ένα υλικό με διαγώνιο μοτίβο ή να τοποθετήσετε ένα κάλυμμα σανίδας με αυτόν τον τρόπο..

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου - φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Μια μεγάλη ποικιλία υλικών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους τοίχους στο υπνοδωμάτιο: οι επιφάνειες είναι βαμμένες, επικολλημένες με απλή και μοτίβο ταπετσαρία, διακοσμημένες με διακοσμητικό γύψο και πάνελ από PVC. Συχνά, τα υλικά συνδυάζονται, αναδεικνύοντας τις ζώνες προφοράς. Τις περισσότερες φορές διακοσμούν τον τοίχο στο κεφάλι του κρεβατιού: διακοσμητικές καμάρες από γυψοσανίδες, φωτογραφικές ταπετσαρίες με εικόνες τοπίων, λουλουδιών, καθώς και ύφασμα, δερμάτινους καμβάδες πλαισιωμένους με υπέροχα πλαίσια, καλούπια φαίνονται όμορφα εδώ.

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου - Διακόσμηση τοίχου Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου - Διακόσμηση τοίχου

Οροφή

Οι απλούστεροι τρόποι για να διακοσμήσετε την οροφή σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο είναι η λεύκανση και η βαφή, καθώς και η ταπετσαρία – μια τέτοια εργασία μπορεί να γίνει ανεξάρτητα χωρίς τη συμμετοχή ειδικών. Πιο σύγχρονες και πρακτικές επιλογές είναι οι δομές από γυψοσανίδες και οι τεντωμένοι καμβάδες, οι οποίοι μπορεί να είναι γυαλιστεροί ή ματ.

Το πρώτο υποστηρίζεται από το γεγονός ότι η γυαλάδα στην οροφή έχει ανακλαστικό αποτέλεσμα και αυξάνει οπτικά την περιοχή. Ωστόσο, στην κρεβατοκάμαρα, αυτό το αποτέλεσμα μπορεί να δημιουργήσει περιττό τρεμόπαιγμα, επομένως δεν είναι κατάλληλο για όλους. Οι κλιμακωτές κατασκευές από γυψοσανίδες που περιγράφουν τον χώρο ύπνου φαίνονται επίσης όμορφες – οι λάτρεις της ιδιωτικής ζωής μπορούν επιπλέον να τους εξοπλίσουν με ένα θόλο.

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου - Φινίρισμα οροφής Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα για ένα μικρό υπνοδωμάτιο

Ένα μικρό δωμάτιο απαιτεί ελάχιστη επίπλωση, οπότε είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε αντικείμενα πολλαπλών χρήσεων, ειδικά αν το υπνοδωμάτιο είναι επίσης σαλόνι ή γραφείο. Μια καλή επιλογή μπορεί να είναι ένα μεταμορφωτικό κρεβάτι που διπλώνει σε γκαρνταρόμπα ή έχει πολλές κόγχες, συρτάρια, συρόμενα συστήματα. Τα μεγάλα συστήματα αποθήκευσης μπορούν να εξοπλιστούν γύρω από το κεφαλάρι, χρησιμοποιώντας ολόκληρο το αχρησιμοποίητο επίπεδο τοίχου, και τα ενσωματωμένα επίπεδα αναδίπλωσης θα λειτουργούν ως κομοδίνα.

Σχεδιασμός Μικρού Υπνοδωματίου - Έπιπλα Σχεδιασμός Μικρού Υπνοδωματίου - Έπιπλα

Φωτισμός και διακόσμηση

Για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, το απαλό διάχυτο φως είναι η καλύτερη επιλογή. Μπορείτε να εγκαταστήσετε έναν πολυέλαιο στο κέντρο της επιφάνειας της οροφής και να τοποθετήσετε έναν απλό ή ένα φωτιστικό δαπέδου δίπλα στο κρεβάτι. Εάν υπάρχουν άλλα σημαντικά αντικείμενα στο δωμάτιο, για παράδειγμα, ντουλάπα ή ντουλάπα, θα χρειαστούν επίσης επιπλέον φωτισμό..

Η κλιμακωτή δομή οροφής είναι εξοπλισμένη με λωρίδα LED, δημιουργώντας το αποτέλεσμα μιας πλωτής επιφάνειας. Αυτή η τεχνική είναι επίσης αποτελεσματική για δομές κρεμαστών κρεβατιών. Η ενεργοποίηση κάθε πηγής φωτός ξεχωριστά θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε το πιο άνετο περιβάλλον ανάλογα με την κατάσταση.

Σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε υπερβολικά τη διακόσμηση – επιπλέον στοιχεία θα δημιουργήσουν ένα ακατάστατο αποτέλεσμα και ο χώρος θα φαίνεται ακόμη μικρότερος από ό, τι πραγματικά είναι. Δώστε αυτόν τον ρόλο σε υφάσματα, χαρακτηριστικά διακόσμησης, χρησιμοποιήστε ταπετσαρία φωτογραφιών, ογκώδεις καμβάδες PVC, ταπετσαρία με εκτυπώσεις κ.λπ. Για να αναζωογονήσετε το εσωτερικό, μπορείτε να εγκαταστήσετε μία ή δύο πράσινες γλάστρες, να κρεμάσετε μια εικόνα, πίνακες, οικογενειακές φωτογραφίες στον τοίχο και χρησιμοποιήστε επίσης αντικείμενα στο εσωτερικό, που ταιριάζουν στο στυλ σχεδιασμού.

Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου - Φωτισμός και διακόσμηση Σχεδιασμός μικρού υπνοδωματίου - Φωτισμός και διακόσμηση

Εσωτερικά στυλ

Η επιλογή στυλ για ένα μικρό υπνοδωμάτιο βασίζεται στις προσωπικές προτιμήσεις των ιδιοκτητών του. Κάθε στυλ είναι όμορφο με τον δικό του τρόπο και είναι σε θέση να προικίσει το δωμάτιο με άνεση, ομορφιά και ευταξία στις λεπτομέρειες. Προτείνουμε να εξετάσουμε τις πιο δημοφιλείς λύσεις σχεδιασμού σήμερα..

Μικρό υπνοδωμάτιο στο στυλ του μινιμαλισμού

Το όνομα του στυλ μιλά από μόνο του. Στο εσωτερικό υπάρχει ένας περιορισμός κυριολεκτικά σε όλα: ελάχιστο χρώμα, εσωτερικά αντικείμενα, διακόσμηση. Εξαίρεση αποτελεί το σύστημα φωτισμού, το οποίο πρέπει να φιλοξενεί πληθώρα φωτιστικών σε διαφορετικά επίπεδα. Προτιμάται μια λευκή, γκρι ή μπεζ παλέτα, λειτουργικά έπιπλα με καθαρά γεωμετρικά περιγράμματα, επιφάνειες καθρέφτη.

Μικρό υπνοδωμάτιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός Μικρό υπνοδωμάτιο στο στυλ του μινιμαλισμού - Εσωτερικός σχεδιασμός

Μικρό υπνοδωμάτιο σκανδιναβικού στιλ

Το σκανδιναβικό στυλ δεν είναι κατώτερο σε σοβαρότητα, αλλά έχει τα δικά του έντονα εθνοτικά χαρακτηριστικά. Το σκληρό βόρειο κλίμα έπεισε τους ανθρώπους να σχεδιάσουν χώρους διαβίωσης σε μια λευκή παλέτα, η οποία είναι σε θέση να δώσει στο δωμάτιο επιπλέον φως. Υπάρχει μια σκόπιμη τραχύτητα στο φινίρισμα της επιφάνειας – ελαφρώς φθαρμένα δάπεδα, σοβατισμένοι τοίχοι και οροφές χωρίς προηγούμενη τέλεια ευθυγράμμιση. Μια ιδιαίτερη άνεση δημιουργείται από ξύλινες επιφάνειες επίπλων και δαπέδων, χαλιά, κουβέρτες, ζωντανές γλάστρες στο εσωτερικό.

Μικρό σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο - εσωτερική διακόσμηση Μικρό σκανδιναβικό υπνοδωμάτιο - εσωτερική διακόσμηση

Μικρό υπνοδωμάτιο σε οικολογικό στιλ

Πρόσφατα, το οικολογικό στυλ μπορεί να ονομαστεί ένα από τα πιο δημοφιλή και αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένο – οι δρόμοι της πόλης από οπλισμένο σκυρόδεμα μας αναγκάζουν να φέρουμε τουλάχιστον ένα κομμάτι της φύσης στην καθημερινή μας ζωή. Οι φυσικοί τόνοι και τα υλικά που προτείνει η κατεύθυνση ταιριάζουν καλύτερα σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Φρέσκα φυτικά χρώματα που χρησιμοποιούνται στη διακόσμηση και τα υφάσματα εξισορροπούν την ψυχική κατάσταση, κάνοντας ένα άτομο να αισθάνεται σαν στον κόλπο της μητέρας φύσης.

Μικρό υπνοδωμάτιο Eco Style - Εσωτερική διακόσμηση Μικρό υπνοδωμάτιο Eco Style - Εσωτερική διακόσμηση

Μικρό υπνοδωμάτιο σε κλασικό στιλ

Ανεξάρτητα από τις καινοτομίες που είναι οι εσωτερικοί χώροι που είναι γεμάτοι καινοτομίες, τα κλασικά θα έχουν πάντα τους οπαδούς τους. Δεν υπόκειται σε χρόνο, οπότε ένα αξιοσέβαστο εσωτερικό θα είναι πάντα στα καλύτερά του.

Εδώ, απαλές αποχρώσεις του λευκού, του κρεμ, του ροζ αντηχούν αρμονικά με μοτίβα χρυσού-ασημιού, γλυπτά και γύψινα καλούπια, δημιουργώντας μια μεγαλοπρεπή ατμόσφαιρα του παλατιού. Πλούσιοι πολυέλαιοι, δερμάτινα κεφαλάρια, κομψές εκτυπώσεις, τοιχογραφίες στους τοίχους – αυτές οι λεπτομέρειες θα τονίσουν την κατεύθυνση και θα εκνευρίσουν σημαντικά το εσωτερικό του υπνοδωματίου..

Μικρό υπνοδωμάτιο κλασικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση Μικρό υπνοδωμάτιο κλασικού στυλ - εσωτερική διακόσμηση

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου – φωτογραφία

Εν κατακλείδι, προτείνουμε να επισκεφθείτε τη συλλογή φωτογραφιών μας, όπου παρουσιάζονται διάφορες επιλογές σχεδίασης για ένα μικρό υπνοδωμάτιο. Ελπίζουμε ότι αυτά τα έργα θα εμπνεύσουν νέες και ενδιαφέρουσες λύσεις. Καλή προβολή!

Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία Εσωτερικός σχεδιασμός ενός μικρού υπνοδωματίου - φωτογραφία

Βίντεο: Μικρό υπνοδωμάτιο – Ιδέες εσωτερικού χώρου