Υπνοδωμάτιο Art Deco: 80 όμορφες ιδέες

Υπνοδωμάτιο Art Deco: 80 όμορφες ιδέες

Οι εσωτερικοί χώροι Art Deco είναι πάντα από τους πιο ασυνήθιστους και πρωτότυπους. Συνδυάζουν τις τάσεις και τα χαρακτηριστικά της νεωτερικότητας και του νεοκλασικισμού. Επηρεάστηκαν επίσης από κατευθύνσεις όπως ο φουτουρισμός, ο κυβισμός και ο κονστρουκτιβισμός. Ένας ιδιότροπος συνδυασμός πολυτέλειας και κομψότητας με εθνοτικά κίνητρα, ταιριάζει απόλυτα στη διακόσμηση του υπνοδωματίου. Στον απόηχο της γενικής επιθυμίας για απλότητα, υψηλή τεχνολογία και μινιμαλισμό, αυτό είναι εντελώς εξωτικό. Αν και το δωμάτιο θα πρέπει να επεξεργαστεί προσεκτικά, θα γίνει ένα πραγματικό στολίδι ενός σπιτιού ή διαμερίσματος..

Χαρακτηριστικά του στυλ αρτ ντεκό

Το Art Deco ως στυλ είναι η ενσάρκωση της επιδεικτικότητας και του σικ. Άρχισε να διαμορφώνεται στις αρχές του 20ού αιώνα στη Γαλλία και έφτασε στην ακμή του στα 30s. Ως ορισμός, πήραν το όνομα της ομώνυμης διεθνούς έκθεσης διακοσμητικών τεχνών και χειροτεχνιών, η οποία πραγματοποιήθηκε το 1925 στη Γαλλία. Ο όρος τελικά ριζώθηκε μόνο το 1966, όταν αναβίωσε η περίφημη έκθεση του Παρισιού.

Ο σχηματισμός των κύριων τάσεων, αφενός, επηρεάστηκε από το Art Nouveau και το Bauhaus, και από την άλλη, από τις αρχαίες παραδόσεις της Ανατολής, της Αφρικής, της Αιγύπτου, ακόμη και της Αμερικής. Η κομψότητα συνδυάζεται με το φλερτ και τις πολύπλοκες μορφές – με τον εξορθολογισμό. Το Art Deco είναι κομψό και μνημειώδες ταυτόχρονα.

Στο εσωτερικό του υπνοδωματίου στο στυλ αρ ντεκό, διακρίνονται τα ακόλουθα κύρια χαρακτηριστικά:

1) Αυστηρή γεωμετρία και συμμετρία. Χρησιμοποιούνται ενεργά σαφείς γραμμές και ζιγκ -ζαγκ, κλιμακωτά σχήματα, καμπύλες καμπύλες. Δεν υπάρχουν κομψά ρομαντικά και φυσικά στολίδια, αλλά υπάρχουν πολλά αντικείμενα με τη μορφή τραπεζοειδούς, εξαγώνων και οκταγώνων.

2) Γυαλιστερές επιφάνειες. Τα φυσικά υλικά γυαλίζονται σε υψηλή λάμψη. Ξύλο – βερνικωμένο, πέτρα – προσεκτικά γυαλισμένο. Χρησιμοποιούνται ενεργά μέταλλο, γυαλί, καθρέφτες και άλλες ανακλαστικές επιφάνειες. Αυτό δημιουργεί ένα ιδιότροπο παιχνίδι χώρου και φωτός..

3) Πολυτελή υλικά. Ένα υπνοδωμάτιο αρ ντεκό είναι φυσικό και ακριβό. Ξύλο, πέτρα, δέρμα χρησιμοποιούνται ενεργά και σχεδόν ποτέ τις απομιμήσεις τους. Χρησιμοποιούνται κεραμικά και γυαλί. Δεν χρησιμοποιούνται επίσης απλά χοντρά υφάσματα όπως chintz ή λινό. Αλλά πολυτελή υφάσματα όπως το βελούδο, το μετάξι, ακόμη και η φυσική γούνα είναι ευπρόσδεκτα. Χρώματα – βαθιά και ακριβά, χρώματα – πρωτότυπα και αποκλειστικά.

4) Εθνοτικά κίνητρα. Το Art Deco χαρακτηρίζεται από εξωτικά υλικά και υφές: δέρμα ερπετών, μητέρα μαργαριταριών, ανατολίτικα κοσμήματα. Ειδικά σε αιγυπτιακά κίνητρα υψηλής εκτίμησης.

Αυτό το στυλ λατρεύει το περίγραμμα και το πλαίσιο, το οποίο τονίζει μόνο την περίεργη καμπυλότητα. Είναι τόσο παραμόρφωση όσο και διαύγεια γεωμετρικών σχημάτων. Λωρίδες, εναλλασσόμενα χρώματα στο πνεύμα των πλήκτρων πιάνου, σπασμένες ακτίνες του ήλιου που αντανακλούν καθρέφτες επιφάνειες – όλα αυτά είναι art deco.

Art Deco Design Υπνοδωμάτιο - Χαρακτηριστικά Art Deco Design Υπνοδωμάτιο - Χαρακτηριστικά

Χρωματικές λύσεις

Το κύριο σχέδιο χρωμάτων στο στυλ αρτ ντεκό είναι ασπρόμαυρο. Αυτή είναι η καλύτερη επιλογή για την κρεβατοκάμαρα: ούτε πολύ φωτεινή, ούτε πολύ κραυγαλέα, ούτε πολύ παρεμβατική. Στη γύρω περιοχή, μπορείτε να χαλαρώσετε και να χαλαρώσετε. Για τονισμούς, χρησιμοποιούνται ακριβές πλούσιες αποχρώσεις: χρυσός, σμαράγδι, κρασί, μαλαχίτης, ζαφείρι, σοκολάτα και κρέμες. Λιγότερο συχνά χρησιμοποιούνται ασημί και μεταλλικά. Σε γενικές γραμμές, δεν υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί χρώματος. Το κύριο πράγμα είναι ότι είναι πολύπλοκα και βαθιά, φαίνονται ακριβά..

Λευκό υπνοδωμάτιο αρ ντεκό

Το καθαρό λευκό χρώμα και οι αποχρώσεις του αποτελούν μια καλή βάση για ενεργό ντεκόρ. Είναι ένα ουδέτερο υπόβαθρο που χρησιμοποιείται συχνότερα για τοίχους και οροφές. Σας επιτρέπει να παίζετε με μια πληθώρα διακοσμήσεων, πολύπλοκα έπιπλα, καμπύλες γραμμές. Ταυτόχρονα, το λευκό διευρύνει οπτικά τον χώρο και τον γεμίζει με φως. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για λεπτομερείς εσωτερικούς χώρους αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας. Οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις είναι κομψές κρεμώδεις, πούδρες, ψημένο γάλα, κρέμα βανίλιας και ελεφαντόδοντο.

Λευκό υπνοδωμάτιο αρ ντεκό - εσωτερική διακόσμηση Λευκό υπνοδωμάτιο αρ ντεκό - εσωτερική διακόσμηση

Art Deco καφέ υπνοδωμάτιο

Είναι αδύνατο να μην παρατηρήσετε την αφθονία όλων των ειδών οι παραλλαγές του καφέ στο στυλ αρ ντεκό. Κυμαίνονται από ελαφριά σημύδα έως λιτή καστανιά ή εξωτικό μαόνι. Αυτό σχετίζεται άμεσα με το γεγονός ότι το art deco βαρύνει προς φυσικά υλικά. Παρκέ, ξύλινα έπιπλα, κουφώματα και διακοσμητικά όλα ταιριάζουν άψογα στο υπνοδωμάτιο.

Υπνοδωμάτιο Art Deco Brown - Εσωτερική διακόσμηση Υπνοδωμάτιο Art Deco Brown - Διακόσμηση εσωτερικού χώρου

Χρυσό υπνοδωμάτιο Art Deco

Ο ευγενής χρυσός είναι ένα άλλο κύριο χρώμα της Art Deco. Ορειχάλκινος, χαλκός, ασήμι και χάλκινος χρησιμοποιούνται μερικές φορές αντ ‘αυτού, αλλά ο χρυσός εξακολουθεί να κατέχει έναν τιμητικό πρώτο ρόλο. Δεν χρησιμοποιείται ως κύριο χρώμα, αλλά βρίσκεται σχεδόν παντού στο ντεκόρ..

Υπνοδωμάτιο Art Deco Gold - Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου

Δίχρωμη κρεβατοκάμαρα Art Deco

Τα αντίθετα δίδυμα είναι ένα ασφαλές στοίχημα για τη δημιουργία σχεδίων κρεβατοκάμαρας. Συνδυασμοί όπως μαύρο και άσπρο, κρεμώδες κρασί, σοκολάτα-γάλα, μπλε-γκρι φαίνονται πολυτελείς. Μερικές φορές χρησιμοποιείται τρίτο χρώμα προφοράς για λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, χρυσός. Δεν συνιστάται η χρήση περισσότερων από τριών αποχρώσεων, έτσι ώστε το εσωτερικό στο στυλ αρ ντεκό να μην βγαίνει πολύ αδέξιο..

Υπνοδωμάτιο Art Deco Two Tone - Interior Design Υπνοδωμάτιο Art Deco Two Tone - Interior Design

Φωτεινό υπνοδωμάτιο αρ ντεκό

Φωτεινά, απλά χρώματα δεν χρησιμοποιούνται στο art deco. Το φθηνώνουν πάρα πολύ. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πειραματιστείτε καθόλου με το χρώμα. Απλώς πρέπει να είναι πολύπλοκες και πολλαπλών συστατικών αποχρώσεων. Όχι κόκκινο, αλλά κρασί ή μαρσάλα, όχι πράσινο γρασίδι ή γαλάζιο, αλλά σμαράγδι και ζαφείρι. Από τα καθαρά χρώματα, το λευκό και το μαύρο χρησιμοποιούνται στην Art Deco.

Διαφορετικά, το περιθώριο για πειραματισμούς είναι απεριόριστο. Τις περισσότερες φορές αυτές είναι σκούρες αποχρώσεις: μελιτζάνα ή σταφύλι, το χρώμα του νυχτερινού ουρανού, σκούρο τιρκουάζ, βαθιά ελιά ή μουστάρδα και άλλα..

Υπνοδωμάτιο Bright Art Deco - Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου

Φινίρισμα και υλικά

Αρχικά, χρησιμοποιήθηκαν ακριβά, σπάνια υλικά στο στυλ αρτ ντεκό: ελεφαντόδοντο, μπρούτζο, πραγματικά ορυκτά και κρύσταλλα, εξωτικά δέντρα, δέρμα φιδιού. Τα βασικά σχήματα είναι πολύπλοκα πολυγωνικά γεωμετρικά σχέδια, κύκλοι και οβάλ. Μοτίβα φυτών, δάνεια από κλασικισμό και εθνοτικά στολίδια χρησιμοποιήθηκαν ενεργά. Σταδιακά προέκυψαν διάφορες κατευθύνσεις: εκφραστική εξωτική, συγκρατημένη κλασική και μοντερνιστική.

Πάτωμα

Τα δάπεδα στα δωμάτια Art Deco είναι στρωμένα με φυσικά υλικά. Για ένα ζεστό υπνοδωμάτιο, το ζεστό ξύλινο παρκέ με ζιγκ -ζαγκ ή άλλα γεωμετρικά μοτίβα είναι καλύτερο. Δίπλα στο κρεβάτι μπορείτε να βάλετε ένα πολυτελές χαλί με παχύ σωρό, δέρμα ή γούνα. Or μπορείτε να παίξετε σε αντιθέσεις και να κάνετε αυτοεπιπεδούμενα δάπεδα ως ουδέτερο, άψογα λείο φόντο για έπιπλα..

Σχέδιο κρεβατοκάμαρας Art Deco - φινίρισμα δαπέδου Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας Art Deco - φινίρισμα δαπέδου

Τείχη

Οι τοίχοι στο Art Deco είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης. Μπορεί να είναι ταπετσαρία με φανταστικά στολίδια ή ζωγραφισμένη στο χέρι. Συνήθως είναι τονισμένες, επομένως δεν χρησιμοποιούνται σε συμπαγή πίνακα. Αλλά αυτό είναι ένα καλό πλαίσιο για έπιπλα. Όλα τα είδη πολυγωνικών ωοειδών κόγχων είναι επίσης δημοφιλή. Μπορείτε να βάλετε βάζα, γλάστρες ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα σε αυτά. Μερικές φορές χρησιμοποιούνται εικόνες, αλλά εδώ είναι σημαντικό να μην το παρακάνετε με διακοσμήσεις..

Art Deco Design Υπνοδωμάτιο - Διακοσμήσεις τοίχων Art Deco Design Υπνοδωμάτιο - Διακοσμήσεις τοίχων

Οροφή

Οι οροφές Art Deco είναι τόσο εκλεπτυσμένες όσο το ίδιο το στυλ. Εάν το ύψος το επιτρέπει, οι δομές πολλαπλών επιπέδων με πολύπλοκο φωτισμό και διακόσμηση από γυψομάρμαρο φαίνονται καλά..

Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας Art Deco - Φινίρισμα οροφής Σχεδιασμός κρεβατοκάμαρας Art Deco - Φινίρισμα οροφής

Έπιπλα υπνοδωματίου Art Deco

Το κύριο χαρακτηριστικό της κρεβατοκάμαρας είναι το κρεβάτι. Αυτό είναι ένα φαρδύ, τεράστιο κρεβάτι με ψηλή, απαλή πλάτη, ορθογώνιο ή οβάλ σχήμα. Το κεφαλάρι είναι επενδυμένο με βελούδο ή δέρμα. Το κρεβάτι στέκεται σε ψηλά πόδια. Συχνά χρησιμοποιούνται σφυρήλατα πλαίσια με επιχρυσωμένα ή χάλκινα στοιχεία..

Τα ψηλά μαζικά ντουλάπια χρησιμοποιούνται λιγότερο συχνά. Συνήθως πρόκειται για κομψά κομοδίνα και κομοδίνα. Επιφάνειες – λείες και γυαλιστερές, βερνικωμένες. Ως διακόσμηση – ζωγραφική και κομψά εξαρτήματα. Τα έπιπλα δεν χρειάζεται να είναι ένα πλήρες σετ. Μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά στοιχεία με την ίδια υφή. Ένα κλασικό art deco – ένα κομψό τραπέζι με έναν τεράστιο καθρέφτη και μια πολυθρόνα ασυνήθιστου σχήματος. Μια σημαντική απόχρωση: εάν οι τοίχοι είναι σκοτεινοί, τα έπιπλα είναι ελαφριά και αντίστροφα.

Art Deco Design Υπνοδωμάτιο - Έπιπλα Art Deco Design Υπνοδωμάτιο - Έπιπλα Art Deco Design Υπνοδωμάτιο - Έπιπλα

Φωτισμός

Ο φωτισμός Art Deco παίζει έναν ιδιαίτερο ρόλο. Στην ιδανική περίπτωση, πρόκειται για τεράστια παράθυρα πλήρους ύψους. Αλλά στα μοντέρνα διαμερίσματα είναι σπάνια, οπότε πρέπει να αναζητήσετε μια εναλλακτική λύση.

Ένα τέτοιο υπνοδωμάτιο θα έχει πολλούς φανταχτερούς λαμπτήρες διαφορετικών σχημάτων. Πρόκειται για στρογγυλεμένες μπάλες, αυστηρά τραπεζοειδή και πολύπλοκες κλιμακωτές κατασκευές. Οι απλίκες και οι λαμπτήρες δαπέδου χρησιμοποιούνται ενεργά. Ακόμη και ένας κλασικός τεράστιος κρυστάλλινος πολυέλαιος με σφυρήλατα ή ένθετα στοιχεία επιτρέπεται. Χρησιμοποιούνται χάλυβας, χαλκός και γυαλί. Κόγχες, καθρέφτες, πίνακες ζωγραφικής και χώρος αναψυχής επισημαίνονται ξεχωριστά. Έτσι, δημιουργείται ένα ζωνικό και πολυεπίπεδο σύστημα φωτισμού..

Art Deco Design Υπνοδωμάτιο - Φωτισμός

Διακόσμηση και υφάσματα

Η αρ ντεκό διακόσμηση δεν είναι μινιμαλιστική. Αυτά είναι κρύσταλλο, μέταλλα, πολλά αξεσουάρ. Χρησιμοποιούνται ενεργά μαζικές διακοσμήσεις τοίχων: πολυτελείς ανεμιστήρες, χρυσά κοσμήματα, αμφορείς, φανταχτερά αντίκες αμπαζούρ με κρόσσια. Αλλά η αφθονία τέτοιων λεπτομερειών είναι κατάλληλη μόνο για ευρύχωρα υπνοδωμάτια..

Τα κύρια υφάσματα για την κρεβατοκάμαρα είναι μετάξι, βελούδο, σατέν. Βαριά καλύμματα και κουρτίνες, διακοσμητικά μαξιλάρια, κουρτίνες πολλαπλών στρωμάτων, πολυτελή μεταξωτά λινά υπογραμμίζουν την επιτηδευμένη πολυπλοκότητα. Οι τεράστιες κουρτίνες συμπληρώνονται καλά με ένα επιχρυσωμένο γείσο και χρυσές φούντες. Βαριά καλύμματα χρησιμοποιούνται για πολυθρόνες, πουφ και καρέκλες.

Ένα σημαντικό μέρος της διακόσμησης Art Deco είναι οι καθρέφτες. Αυξάνουν ταυτόχρονα το χώρο και δημιουργούν το αποτέλεσμα της πολλαπλότητας. Τα στολίδια, οι λεπτομέρειες και οι περιπλοκές των σχεδιαστικών απολαύσεων αντικατοπτρίζονται σε αυτά και φαίνονται ακόμη πιο πολυτελή. Για την κρεβατοκάμαρα, φροντίστε να δώσετε προσοχή στους ψηλούς καθρέφτες από το δάπεδο μέχρι την οροφή σε ογκώδη πλαίσια, καθρέφτες πόρτες ντουλαπιών και τραπεζάκια..

Art Deco Design Υπνοδωμάτιο - Διακόσμηση και Υφάσματα

Μικρό υπνοδωμάτιο αρ ντεκό

Το Art Deco είναι διακοσμητικό στυλ. Τέτοιες κατευθύνσεις απαιτούν πάντα χώρο. Αλλά με υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων, μπορείτε να το χωρέσετε ακόμη και σε ένα μικρό υπνοδωμάτιο..

Για να μην φαίνεται υπερφορτωμένο το εσωτερικό ενός μικρού δωματίου, το κύριο στοίχημα πρέπει να γίνει σε ελαφριές και ανακλαστικές επιφάνειες. Η κατάλληλη οργάνωση φωτισμού, γυαλιού, καθρεφτών και γυαλάδας είναι τα κύρια εργαλεία που σας επιτρέπουν να μεγεθύνετε οπτικά το χώρο, να τον γεμίσετε με φως και αέρα.

Για ένα μικρό υπνοδωμάτιο, είναι καλύτερο να αποφύγετε μια αφθονία σκούρων χρωμάτων. Στη βάση – λευκό, μπεζ και κρεμ. Το μαύρο χρησιμοποιείται μόνο για μικρά στοιχεία σε αντίθεση και οι φωτεινές κορεσμένες αποχρώσεις χρησιμοποιούνται για σημεία και διακόσμηση. Τα πειράματα με τη γεωμετρία σάς επιτρέπουν να κερδίζετε κάθε εκατοστό του χώρου. Ογκώδη ογκώδη κοσμήματα καλό είναι να αποφεύγονται. Οι υφές πρέπει επίσης να επιλέγονται απλές, αλλά ακριβές. Για παράδειγμα, όχι βελούδο, αλλά μετάξι. Όχι μαζικός βαρύς γρανίτης, αλλά ελαφρύ ξύλο. Στη συνέχεια, ένα μικρό υπνοδωμάτιο αρ ντεκό θα λάμψει με νέα χρώματα..

Μικρό υπνοδωμάτιο Art Deco - Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου Μικρό υπνοδωμάτιο Art Deco - Σχεδιασμός εσωτερικού χώρου

Σχέδιο κρεβατοκάμαρας αρ ντεκό – φωτογραφία

Σας φέρνουμε μια επιλογή από φωτογραφίες των υπνοδωματίων Art Deco για νέες ιδέες και έμπνευση. Εξερευνήστε, συγκρίνετε και επιλέξτε την επιλογή που σας αρέσει. Καλή προβολή!

Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία Εσωτερική διακόσμηση αρ ντεκό κρεβατοκάμαρας - φωτογραφία

Βίντεο: Υπνοδωμάτιο Art Deco – Ιδέες για το εσωτερικό