Dizajn spavaće sobe 15 m2 (80 slika)

Dizajn spavaće sobe 15 m2 (80 slika)

Spavaća soba je upravo onaj kutak koji bi najviše trebao zadovoljiti svojom udobnošću, udobnošću, sposobnošću da se razveseli u rano jutro i ublaži stres nakon napornog dana. Prostor od 15 m2 – ovo je prilično prihvatljiv kvadrat, na kojem možete utjeloviti različite dizajnerske ideje, postaviti potrebne zone i stvoriti prikladno okruženje za opuštanje. U našem ćemo članku razmotriti što morate uzeti u obzir pri projektiranju spavaće sobe površine 15 četvornih metara, kako odabrati boju, stil, kao i mogućnost kompetentnog postavljanja potrebnog namještaja.

Što treba uzeti u obzir pri planiranju obnove spavaće sobe?

Spavaća soba 15 m2 ima pravokutni oblik, što često uzrokuje komplikacije s postavljanjem komada namještaja. Ali soba vam omogućuje da uredite nekoliko funkcionalnih područja. U ovom je slučaju bolje izbjegavati postavljanje namještaja duž dugih zidova – to će sobu učiniti znatno užom..

Krevet se postavlja okomito na kratki ili dugi zid. Krevet možete postaviti u središte sobe tako da je uzglavlje okomito na dugu ravninu. Zatim, u udaljenom dijelu, blizu prozora, možete postaviti toaletni stolić, nekoliko fotelja ili radni mini-ormarić te postaviti ormar blizu ulaznih vrata. Takvo će okruženje pružiti udoban pristup kutiji s obje strane i ostaviti dovoljno prostora za kretanje..

Dobro rješenje je postaviti krevet s uzglavljem uz udaljeni kratki zid. S obje strane možete postaviti noćne ormariće ili potpuno koristiti zid postavljanjem opsežnog sustava za pohranu – ormarića s raznim policama, ladicama ili strukturom od gipsanih ploča s ugrađenim nišama.

Produženje prostorije možete ispraviti uz pomoć završnih materijala: uzorci i pruge na tapetama postavljenim u vodoravnom smjeru vizualno će proširiti zidove, dizajn jedne od ravnina u tamnoj paleti pomaknut će ga, dajući dodatne dubine do sobe. Za zoniranje, stropne konstrukcije od gipsanih ploča uspješno se koriste konstrukcije podijumskih stepenica.

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Što treba uzeti u obzir pri planiranju obnove spavaće sobe Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Što treba uzeti u obzir pri planiranju obnove spavaće sobe

Rješenja u boji za spavaću sobu 15 m² M.

Za spavaću sobu površine 15 m2. nema jasnih ograničenja u boji – ako želite da soba izgleda još prostranije – upotrijebite više svijetlih boja. Također morate uzeti u obzir koncept stila u kojem je spavaća soba dizajnirana. Bijeli i svijetlosivi tonovi prilično su popularni u dizajnu modernih interijera, omogućujući vam stvaranje neutralne, minimalističke atmosfere u koju će se skladno uklopiti bilo koji drugi spektar boja..

Posebnu udobnost stvara klasična paleta bež boje, ispunjavajući interijer udobnošću i toplinom doma. U unutrašnjosti možete istodobno koristiti nekoliko polutonova od smećkastog do svijetlog pijeska, stvarajući potrebne naglaske.

Ovisno o osobnoj percepciji, u spavaćoj sobi možete koristiti bilo koju boju. Na svoj način, muška spavaća soba u plavim i smeđim tonovima izgledat će lijepo i elegantno. Žene i djevojke često vole sofisticiraniji dizajn – interijer je idealan, na primjer, u bijelim i ružičastim bojama. Strastvenu i temperamentnu crvenu boju treba nanositi u dozama, koristiti tamne podtonove, a zelena eko-paleta može biti prisutna u bilo kojoj količini (s izuzetkom kiselih nijansi), jer je povezana s prirodom i omogućuje opuštanje koliko god moguće.

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Rješenja u boji Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Rješenja u boji Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Rješenja u boji

Završna obrada i materijali

Završetak spavaće sobe je 15 m2. možete koristiti bilo koji materijal, jer nema posebnih mikroklimatskih uvjeta. Uz pomoć različitih vrsta i kombinacija možete prilagoditi prostor, istaknuti funkcionalna područja.

Kat

U prostoriji dizajniranoj za stvaranje tople, domaće atmosfere za ugodan boravak, bolje je na pod položiti laminat ili parket, a krevetnu površinu nadopuniti mekanim runastim tepihom. Dijagonalno slaganje materijala pomaže vizualno povećati površinu.

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Podna obloga Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Podna obloga

Zidovi

Za zidnu dekoraciju u pravokutnoj spavaćoj sobi od 15 m2. bolje je koristiti kombinacije materijala koji će pomoći uravnotežiti geometriju prostorije. Na primjer, ukrasite duge zidove svijetlim bojama, a kratke zidove tamnijim bojama..

Kao što smo već rekli, okomite i vodoravne pruge daju prostoriji visinu i širinu. Uzorci tapeta trebaju biti izrađeni u nježnim bojama kako ne bi stvorili pretjeranu dinamiku.

Posebna pozornost posvećuje se zidu na vrhu kreveta: ovdje možete izgraditi lučne otvore od gipsanih ploča, koristiti foto tapete, volumetrijska ili platnena platna. Slikanje i uporaba ukrasne žbuke sada su vrlo popularni..

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Zidna dekoracija Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Zidna dekoracija

Strop

Postoji nekoliko osnovnih opcija za strop u spavaćoj sobi: slikanje, bijeljenje, tapetiranje, ukrašavanje rastezljivim platnima. Strukture od gipsanih ploča, koje se nalaze po obodu prostorije ili s odvojenim otocima, najčešće, ističući teritorij mjesta za spavanje, pomažu u stvaranju lijepog okoliša i zoniranju prostorije..

Ovisno o stilu, mogu postojati i druge ukrasne značajke: imitacija stropnih greda (Provansa, potkrovlje), gipsani vijenci, rozete, letvice (klasični smjerovi), MDF ploče (potkrovlje) itd..

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Stropni ukras Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Stropni ukras

Namještaj za spavaću sobu 15 m2.

Glavni element svake spavaće sobe je krevet koji bi trebao biti udoban i dovoljno prostran. Čak i prije kupnje trebate leći na krevet kako biste u potpunosti osjetili kako će ovaj ili onaj model odgovarati anatomskim značajkama.

S obzirom na to da govorimo o relativno maloj spavaćoj sobi, bolje je kupiti krevet s dodatnim sustavom za odlaganje u obliku ugrađene kutije, u koji možete staviti potrebne pastelne potrepštine.

Postoje i modeli s višenamjenskim uzglavljem, u kojima se nalaze razne police i niše. Najnaprednija opcija su plutajući kreveti sa skrivenim nosačima, kao i okrugli kreveti koji se savršeno uklapaju u unutrašnjost pravokutne spavaće sobe od 15 m2. U malim stanovima svlačionica se često postavlja u spavaću sobu. U tom slučaju najbolje rješenje može biti klizni ormar s zrcalnim vratima koji proširuje prostor..

Na jednoj ili dvije strane kreveta možete postaviti noćne ormariće na koje možete staviti knjigu, čaše, proizvode za njegu kože. Po vlastitom nahođenju postavite TV ploču ili kućno kino.

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Namještaj Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Namještaj Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Namještaj

Rasvjeta i dekor

Za osvjetljavanje spavaće sobe površine 15 m2. najbolja opcija bila bi meka višerazinska rasvjeta. Reflektori i luster postat će glavni izvori svjetlosti, a razne svjetiljke, podne svjetiljke, pribor za jelo neće zanemariti pojedina funkcionalna područja. Da biste stvorili izvorno, tajanstveno okruženje, možete ukrasiti obod stropa od gipsanih ploča LED trakom i postaviti pozadinsko osvjetljenje u donji dio kreveta..

Spavaćoj sobi nije potreban bujni dekor – ima sasvim dovoljno lijepih kombinacija završnih materijala i tekstila. Također možete upotrijebiti nekoliko elegantnih sitnica, zidove nadopuniti slikama ili obiteljskim fotografijama, postaviti žive saksije koje će također pročistiti zrak..

Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Rasvjeta i dekor Dizajn spavaće sobe 15 m2 - Rasvjeta i dekor

Stilovi interijera

Kako bi spavaća soba bila doista lijepa i udobna, morate odabrati stil dizajna. Spavaća soba površine 15 m2. omogućuje vam korištenje dosta modernih dizajnerskih rješenja.

Spavaća soba 15 m2 u stilu minimalizma

Minimalistički trend danas je možda najpopularniji. Stil je posebno relevantan za male prostorije jer pretpostavlja lagani dizajn, prisutnost malog broja visoko funkcionalnih interijera i gotovo potpunu odsutnost ukrasa. Dekoracija savršeno kombinira prirodne i umjetne materijale, sjajne i drvene premaze.

Spavaća soba 15 m2 u stilu minimalizma - Dizajn interijera Spavaća soba 15 m2 u stilu minimalizma - Dizajn interijera

Spavaća soba 15 m2 u japanskom stilu

Koncept uređenja doma među narodima Zemlje izlazećeg sunca također implicira minimalizam u okruženju. U dizajnu se koristi nekoliko prirodnih boja i prirodnih tekstura koje naglašavaju bliskost ljudskog života prirodnoj ljepoti i praktičnosti..

Značajke uključuju predmete kao što su čučanj namještaj, specifične završne obrade i dekor. Ovdje možete pronaći elemente japanskih shoji pregrada, stropova s ​​gredama koji dijele strop na kvadrate, svjetiljke, platna sa slikama hijeroglifa, gejša, samuraja, cvjetnih otisaka.

Spavaća soba 15 m2 Japanski stil - dizajn interijera Spavaća soba 15 m2 Japanski stil - dizajn interijera

Spavaća soba 15 m2 u klasičnom stilu

Iako minimalizam u dizajnu dolazi do izražaja u naše vrijeme, nepromjenjivi klasici i dalje su relevantni. Tople mliječne, bež, boje masline, elegantni otisci, bogat namještaj i luksuzni dekor mogu pretvoriti običnu spavaću sobu u prave kraljevske odaje u kojima će vladati veličanstveni duh aristokracije.

Luksuzni drveni krevet s izrezbarenim elementima i pozlatom, štukatura na stropu i zidovima, kristalni luster, bogat prirodni tekstil – sve će to učiniti da se osjećate kao poseban kolovoz.

Spavaća soba 15 m2 u klasičnom stilu - Dizajn interijera Spavaća soba 15 m2 u klasičnom stilu - Dizajn interijera

Spavaća soba 15 m2 u stilu Provanse

Spavaća soba u stilu Provence kombinacija je jednostavnog provincijskog života s gracioznošću francuskog uređenja. Dekoracija sadrži prirodne premaze s blago izblijedjelim cvjetanjem, naglašavajući sposobnost materijala da izblijede pod vrućim južnim suncem.

Namještaj također nosi otiske antike, koji svojim čvrstim izgledom dokazuje da je već duže vrijeme u kući i zna mnoge obiteljske tajne. Visokokvalitetni tekstil s mnogo ukrasnih detalja daje poseban šarm i udobnost atmosferi..

Spavaća soba 15 m2 Stil Provence - Dizajn interijera Spavaća soba 15 m2 Stil Provence - Dizajn interijera

Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 – Fotografija

Sumirajući sve gore navedeno, možemo sa sigurnošću reći da pravilnim odabirom stilskog smjera, boje i upotrebom završnih značajki čak i malu sobu možete pretvoriti u ugodan kutak ispunjen atmosferom romantike i mira. A sada vas pozivamo da pogledate našu galeriju fotografija koja predstavlja mnoge uspješne primjere dizajna spavaćih soba površine 15 četvornih metara. Sretno gledanje!

Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija Dizajn interijera spavaće sobe od 15 m2 - Fotografija