Podij krevet u unutrašnjosti: 80 foto ideja

Podij krevet u unutrašnjosti: 80 foto ideja

Uređenje mjesta za spavanje jedno je od najvažnijih pitanja u organizaciji stambenih prostora, jer ugodan odmor postaje jamstvo izvrsnog raspoloženja i izvrsnog blagostanja za cijeli sljedeći dan. Suvremeno tržište ispunjeno je mnogim modelima udobnih kreveta, no ne mogu se svi pohvaliti svojim visokim estetskim i funkcionalnim karakteristikama. Vodeću poziciju ovdje zauzima krevet na podiju, uz pomoć kojeg možete kompetentno planirati atmosferu male sobe ili stvoriti potpuno izvanrednu sliku u prostranoj prostoriji. Osim toga, može se nadopuniti nizom dodatnih funkcija koje ga čine nezamjenjivim komadom namještaja. Pozivamo vas da se upoznate s najboljim idejama za uređenje podij kreveta, kao i posjetite galeriju fotografija, gdje su predstavljeni različiti modeli.

Prednosti i nedostatci

Prilikom uređenja unutarnjeg prostora soba potrebno je voditi računa kako o estetskoj privlačnosti doma, tako i o njegovoj udobnosti i funkcionalnosti. U sobama spavaćih soba, dnevnih soba i dječjih soba, kao i studio apartmanima, postavljanje podnog kreveta ima puno prednosti koje se sastoje u sljedećim karakteristikama:

– Krevet s postoljem može biti prostrano spremište za odjeću, posteljinu i ostale kućanske potrepštine, eliminirajući potrebu za kupnjom dodatnog namještaja. Ovo je pitanje prilično relevantno u malim stanovima, gdje se vodi borba za svaki dodatni kvadratni metar korisne površine;

– Uz pomoć podij kreveta možete učinkovito zonirati prostor, što je posebno važno za studio apartmane. Soba, zemljopisno podijeljena krevetom na podijumu, zadržat će osjećaj prostranosti jer ovdje nema potrebe za postavljanjem dodatnih pregrada;

– Multifunkcionalnost podija i mogućnost organiziranja pokretnih kreveta na njima omogućuju vam da dobijete dodatni prostor. Dnevni prostor za podij može se koristiti kao igralište za dječje igre, susrete s gostima, kreativne aktivnosti itd .;

– Estetska privlačnost važan je faktor koji igra jednu od glavnih uloga u dizajnu današnjeg interijera. Sam dizajn izgleda prilično atraktivno i originalno. Može se nadopuniti ugrađenom rasvjetom ili elegantnom nadstrešnicom, stvarajući atmosferu udobnosti..

Vrijedno je napomenuti činjenicu da izrada podijumskog okvira s krevetom vlastitim rukama omogućuje njegovo punjenje svim potrebnim funkcionalnim elementima, dok se smanjuje novac za kupnju ormara, postolja i drugog namještaja. Što se tiče nedostataka, ovdje možemo izdvojiti stacionarnost strukture, koja neće omogućiti jednostavno premještanje ako je potrebno. Kao što pokazuje praksa, teško je nositi se s dizajnom podija za starije osobe i osobe sa problemima sa zglobovima, posebno za sjedenje na podiju i ustajanje s njega. Također, prije kupnje, vrijedi uzeti u obzir visinu stropa i površinu sobe kako krevet ne bi zauzeo sav slobodan prostor..

Podij krevet u unutrašnjosti - prednosti i nedostaci Podij krevet u unutrašnjosti - Prednosti i nedostaci

Vrste kreveta za podij

Danas dizajneri izmišljaju mnoge nove modele podij kreveta koji su sposobni obavljati različite funkcije u unutrašnjosti. Sa stajališta funkcionalnog pribora, cijeli asortiman može se uvjetno podijeliti u tri vrste:

1. Izvođenje tehničkih funkcija – kreveti s postoljem koje pomaže u skrivanju neželjenih komunikacija ili nedostataka u prostoriji, mogu imati dodatne sustave za pohranu u dizajnu;

2. Dekorativni – mogu postati pravi unutarnji ukras, njegov naglašeni element, sudjelovati u podjeli prostora u zone i njegovu prilagodbi;

3. Kombinirano – kombinirajte karakteristike dva prethodna tipa, često s prostranim sustavom za odlaganje, dodatnom rasvjetom, mehanizmima na izvlačenje.

Svaka od vrsta ima mnoga tumačenja, koja ćemo u nastavku detaljno razmotriti. Imaju individualne značajke dizajna koje vam omogućuju odabir odgovarajuće opcije za određenu obitelj..

Krevet na monolitnom podiju

U ovoj verziji podij za krevet formiran je u obliku jednodijelne strukture. Ugradnja takvih podija uglavnom ima dekorativnu funkciju – monolitni podij kreveti ugrađeni su u veličanstvene dvorce, a oni su zbog svoje velike čvrstoće dugo služili. U modernim stanovima takva instalacija ima određeni nedostatak, a to je velika težina jer se tijekom ugradnje koristi beton, pa su konstrukcije prikladne za privatne kuće.

Vrste podij kreveta - Krevet na monolitnom podiju Vrste podij kreveta - Krevet na monolitnom podiju

Tradicionalni krevet na bazi okvira

Najjednostavnija opcija za organizaciju podij kreveta, kada se krevet nalazi na okviru. Dizajn je dizajniran da ispuni funkcije ukrašavanja interijera, izravnavajući asimetriju prostora. Ovdje nema dodatnih sustava za pohranu, pa takvi modeli imaju nižu cijenu, ali ipak izgledaju ništa manje impresivno. Mogu se nadopuniti uzglavljima i noćnim policama.

Vrste kreveta s podijem - tradicionalni krevet s okvirom Vrste podijastih kreveta - Tradicionalni krevet u okvirima

Višenamjenski podij krevet

Konstrukcija kreveta na podijumu okvira pruža izvrsnu priliku za organizaciju prostranog sustava za pohranu. U pravilu, takvi dizajni uključuju prilično prostrane ladice, niše i police, čiji volumen omogućuje odbijanje kupnje dodatnog ormara..

Dobra tehnika dizajna je maskiranje pretinaca za skladištenje, kada se oni ne mogu odmah otkriti, a soba je ispunjena slobodnim prostorom i zrakom. Često su podiji opremljeni ne samo donjim ladicama, već i bočnim sustavima, što vam omogućuje postavljanje odjeće, posteljine i drugih potrebnih stvari: knjiga, opreme itd. U unutrašnjost podija možete postaviti svlačionicu ili sef kojem će se kroz otvor otvoriti uz krevet, a koje će biti teško pronaći. Kreveti na podijumu okvira izrađuju se, u pravilu, po narudžbi, uzimajući u obzir sve želje vlasnika za unutarnje punjenje.

Vrste kreveta od podija - Višenamjenski krevet od podija Vrste kreveta od podija - Višenamjenski krevet od podija

Krevet-podij na izvlačenje

Ovaj se dizajn može nazvati najfunkcionalnijim i najprikladnijim za male prostore. Zaključak je da se mjesto za spavanje “skriva” u utrobi podija i izvlači, ako je potrebno, uz pomoć valjaka. Ovo je izvrsna opcija, koju vrijedi obratiti pozornost na velike obitelji ili one koji žive u skučenim životnim uvjetima. Sustav uvlačivog kreveta omogućuje vam gotovo potpuno korištenje prostora za podij u potrebne svrhe – na njega možete postaviti igralište, radni prostor ili postaviti mekani kauč, pretvarajući prostor u dnevni boravak.

Zanimljiva je činjenica da ta ideja “skrivanja” dodatnog kreveta potječe iz srednjeg vijeka, kada su se ispod kreveta predstavnika bogatog plemstva nalazila dodatna mjesta za spavanje pomoćnika koji su s njima proveli noć. Naravno, bivši se dizajni nisu razlikovali po velikoj mobilnosti i estetskim pokazateljima, za razliku od sadašnjih, no ipak se koncept njihove organizacije ogledao u modernim podnim krevetima..

Vrste podij kreveta - Podij krevet na izvlačenje Vrste podij kreveta - Podij krevet na izvlačenje

Mobilni krevet na podiju

U tom slučaju podij i krevet zasebni su elementi kreveta. Na području velikog koraka u večernjim satima polaže se tanki madrac s posteljinom. Danju se sve to lako može ukloniti u rubni kamen, a sam podij koristi se u druge svrhe..

Vrste kreveta od podija - krevet od podija Vrste kreveta od podija - krevet od podija

Podij s balkonom

Sasvim je moguće organizirati udobno mjesto za spavanje na teritoriju balkona ili lođe, ako se prvo pobrinete za dodatnu izolaciju. Za balkon je bolje ugraditi trostruke prozore s dvostrukim staklom, kao i izolirati zidove i pod (ponekad se ovdje provodi sustav grijanja). Nije teško sami sastaviti podij za balkon, nakon što ste prethodno izvršili točna mjerenja. Okvir je izrađen od metalnih uglova, ploče za namještaj i šperploče. U tom slučaju možete napraviti dodatni poklopac za pristup unutarnjem prostoru podija. Na vrh strukture postavljen je mekani madrac. Takav podij bit će izvrsno mjesto za dobar odmor..

Vrste kreveta od podija - Pod s balkonom Vrste kreveta od podija - Pod s balkonom

Okrugli podij

Moderni okrugli podij izgledaju prilično impresivno. U tom slučaju ležaj može biti pravokutnog oblika ili zaobljenog oblika. Najčešće se ti kreveti ugrađuju u prostrane sobe ili spavaće sobe s nestandardnim rasporedom. Krevet postaje svojevrsno središte oko kojeg se stvara daljnja situacija. Ovaj komad namještaja toliko je neobičan da će se zasigurno usredotočiti na sebe..

Krevet se postavlja ili u središte sobe, ili bliže središtu najdužeg zida. U dugim uskim spavaćim sobama ova opcija izgleda neprofitabilna, jer će okrugli krevet poslužiti kao pregrada. Rješenje može biti kupnja okruglog podija s dodatnim uzglavljem, što vam omogućuje da postavite krevet u kut, uz zid ili u nišu..

Vrste podijastih kreveta - okrugli podijelni krevet

Podij krevet s ugrađenom rasvjetom

Posebno originalno rješenje je organizacija kreveta s osvjetljenjem, što će atmosferi dati određenu tajanstvenost i originalnost, stvarajući efekt kreveta koji “lebdi” u prostoru. Za pozadinsko osvjetljenje koriste se reflektori ili LED traka. Uz činjenicu da takav podij krevet navečer izgleda prilično lijepo, dodatno svjetlo služi i za sigurnost, osvjetljavajući rubove stepenica. Ako se sustav za pohranu nalazi na podiju, s dodatnim osvjetljenjem neće biti teško pronaći potrebnu stvar navečer, bez uključivanja glavne rasvjete.

Vrste podijastih kreveta - Podijelni krevet s ugrađenom rasvjetom Vrste podijastih kreveta - Podijelni krevet s ugrađenom rasvjetom

Dizajn podija kreveta

Osim odabira stupnja funkcionalnosti i estetske percepcije podij kreveta, važno je obratiti pozornost i na stil interijera. Na primjer, u klasičnom stilu, krevet može i trebao imati prilično bogat izgled, što se postiže uz pomoć luksuznih presvlaka okvira i uzglavlja. U većini slučajeva klasični dizajni služe kao ukrasi interijera, pa su skladišni sustavi, ako ih ima, maskirani.

Posebno zanimljivo izgledaju kreveti u stilu potkrovlja, čiji su podiji izrađeni od grubog, neobrađenog drveta. Boja drveta može biti različita, ali mora biti prirodna. Budući da je starinski namještaj posebno cijenjen u tom smjeru, može imati elemente starenja, ljuštenja boje. Kako biste osigurali ugodan boravak na drvenom podiju, važno je odabrati udoban moderan madrac.

U istočnim smjerovima, na primjer, u japanskom stilu, poželjni su kreveti s niskim postoljem s pokretnim krevetom. Koristi nacionalne tatami madrace, opremljene udobnim jastucima. Namještaj ne mora biti skup, već ga odlikuje strogost i jednostavnost uz odsutnost ukrasnih elemenata.

Visokotehnološki podij može imati najhrabrije i neočekivane oblike. Ovaj tehnološki smjer poprima geometrijske stroge ili pojednostavljene oblike u kombinaciji s nestandardnim dizajnom..

Dizajn podija kreveta Dizajn podija kreveta Dizajn podija kreveta Dizajn podija kreveta

Podij krevet – fotografija

Mnoge mogućnosti modernih podij kreveta predstavljene su u našoj fotogaleriji, gdje se osobno možete uvjeriti u pogodnost određenog modela kako biste u budućnosti napravili pravi izbor kreveta za svoju sobu. Istodobno, važno je obratiti pozornost na mogućnost pravilnog rasporeda namještaja u unutrašnjosti, njegovu sposobnost podjele teritorija u zone, a također postati izvrstan ukras. Sretno gledanje!

Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija Podij krevet - fotografija